Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Raonffa » 21 nov 2024, 22:57

Zaboravio sam prokomentarisati Bekira u prošlom postu. Što se tiče njegovog vođenja utakmice, ja mu večeras jedino zamjeram što je iz nekog razloga u jednom momentu počeo igrati neku zonsku odbranu i ljudi nas iskažnjavaše. Ne kontam poentu zone kad ti protivnik ima onakvu šutersku noć, ali okej nije ta odluka uticala konačni rezultat, nego čisto onako nisam mogao vjerovati šta lik radi.

Rotacije su bile u skladu sa mogućnostima, prva petorka su ozbiljni igrač (u nekim segmentima) plus Vrabac za odbranu i energiju i to je to, ostalih šest igrača su ispodprosječni za ovaj nivo kako god okreneš. Čamparu da je uveo izgubili bi na agresivnosti u odbrani, ne bi mogli preuzimati, fizički je inferioran i slab, mnogo bi nas unazadio u odbrani a u napadu nam ne bi vratio ni 30% onog što bi nam uzeo u odbrani.

Ilić i Manjgafić su mogli teoretski dobiti neke minute ali prosto se igralo na jaku i energičnu odbranu i pokušaj neke brze tranzicije, a ako ne prođe sve ključeve u rukama imali su Atić i Gegić, ostali su čoškarili, pravili blokove i skakali, tako da u tom kontekstu prilično sam siguran da nam Vojin i Fahrudin ne bi dali mnogo, a u odbrani bi sigurno uzimali slično kao i Čampara.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 21 nov 2024, 22:59

Nisam gledao sva sreća
Jel se slavi odlična igra nasih antitalenata

Šta ovaj Campara i Loncar rade u nekoj reprezentaciji
A vidi Lazica ahhahaa pa taj igra 3x3 u nekom klubu pa ajde malo u Bosnu igra repka ahhaha

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 nov 2024, 23:01

To bi bilo to sto se tice kosarke u ovoj drzavi. Hvala Bekiru i Bosnjacima iz saveza na tome.

Momci su dali ono sto se u najboljem slucaju i ocekivalo od njih. Gegic, Alibegovic, Lazic i Atic ne mogu bolje od ovoga. Kamenjas moze nesto vise, ali ta povreda je ostavila malo traga i otud onolika nesigurnost u svoju low post igru u zadnjoj cetvrtini. Falio je Amerikanac da rastereti Atica i Gegica i da uzme suteve koje su oni uzeli jer su morali, te Halilovic da zamijeni Kamenjasa i/ili Alibegovica i doprinese poenterski (sto Loncar nije mogao). Neshvatljivo mi je da Sani nije dobio ni sekunde, kao ni Manjgafic ispred rekreativca Loncara. Ako Kapusta moze igrati ovakvu utakmicu, moze i Campara sigurno. Fahro igra ozbiljnu ligu i ima dobre brojke, a Markus je u amaterskoj ligi vec 2 godine. Vrabac je bio sasvim korektan i uvijek je dobro dosao s 10-15 minuta na ovom nivou. Mutic bi takodjer bio odlican za 10-15 minuta s klupe, ali Bekir ne zna ni da on postoji.

Ono sto su Bozic i Smith pogadjali s distance veceras, nije im se nikad u karijeri desilo. Kad na 20-ak pogodjenih trojki Hrvatske dodas nasih 10-ak profulanih bacanja, nema sanse da razlika bude jednocifrena. Ubijedjen sam da ih ovako nece ici u Skenderiji + sto bi i Hezonja mogao poremetiti Bozica, ali 13 razlike je naucna fantastika za nas. Atic i Gegic prvim korakom svaki put mogu probiti svog cuvara (nema sanse da ih jedan Kapusta moze pratiti) i na kraju u najgorem slucaju izvuci slobodna bacanja, ali dzaba kad ih ne znaju izvoditi. Steta sto se bar ne mozemo nadati da u drugoj utakmici postoji neka sansa... :(

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 21 nov 2024, 23:05

Gdje su sad oni sto pljuju po BHF
Respekt za momke

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 nov 2024, 23:07

Gegic - borben,nema gdje ga nije bilo ,možda i ponajbolja tekma u dresu.
Atic -sem slobodnih mu se nema šta zamjeriti,lider
Amar- borben nema šta ,ubo što je mogao
Lazic- kao Streetball igrač odličan
Kameni borben ,ali morao je pospremiti ono leđima što je dobio .
Vrabac-kao dežurni krivac -sasvim korektan
Lončar - sem jedne gluposti -OK
Delalic- možda drugi put ubode 3 trice

Na kraju ,nema se momcima šta zamjeriti,bore se >trče ,ginu u odbrani ,ima tu neka hemija.jbg ,primili smo 6-7 trica pred sami istek napada -tako mi dobismo Sloveniju.

Bekir >možda je mogao Vojina probati 3-4 minute dok su bili u Bonusu.

Idemo dalje i napasti -13 kao protiv Litvanaca ,možda bude drame i koja sa parkinga.

Volim te BIH.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 nov 2024, 23:11

Ghuraba je napisao/la:
21 nov 2024, 23:01
To bi bilo to sto se tice kosarke u ovoj drzavi. Hvala Bekiru i Bosnjacima iz saveza na tome.

Momci su dali ono sto se u najboljem slucaju i ocekivalo od njih. Gegic, Alibegovic, Lazic i Atic ne mogu bolje od ovoga. Kamenjas moze nesto vise, ali ta povreda je ostavila malo traga i otud onolika nesigurnost u svoju low post igru u zadnjoj cetvrtini. Falio je Amerikanac da rastereti Atica i Gegica i da uzme suteve koje su oni uzeli jer su morali, te Halilovic da zamijeni Kamenjasa i/ili Alibegovica i doprinese poenterski (sto Loncar nije mogao). Neshvatljivo mi je da Sani nije dobio ni sekunde, kao ni Manjgafic ispred rekreativca Loncara. Ako Kapusta moze igrati ovakvu utakmicu, moze i Campara sigurno. Fahro igra ozbiljnu ligu i ima dobre brojke, a Markus je u amaterskoj ligi vec 2 godine. Vrabac je bio sasvim korektan i uvijek je dobro dosao s 10-15 minuta na ovom nivou. Mutic bi takodjer bio odlican za 10-15 minuta s klupe, ali Bekir ne zna ni da on postoji.

Ono sto su Bozic i Smith pogadjali s distance veceras, nije im se nikad u karijeri desilo. Kad na 20-ak pogodjenih trojki Hrvatske dodas nasih 10-ak profulanih bacanja, nema sanse da razlika bude jednocifrena. Ubijedjen sam da ih ovako nece ici u Skenderiji + sto bi i Hezonja mogao poremetiti Bozica, ali 13 razlike je naucna fantastika za nas. Atic i Gegic prvim korakom svaki put mogu probiti svog cuvara (nema sanse da ih jedan Kapusta moze pratiti) i na kraju u najgorem slucaju izvuci slobodna bacanja, ali dzaba kad ih ne znaju izvoditi. Steta sto se bar ne mozemo nadati da u drugoj utakmici postoji neka sansa... :(
Ma brate pisao sam ovdje , kakav Čampara ... Eto Delalić je dobio šansu i uništio nas , i on i Čampara su dolazili da igraju termine gdje ja igram , ljudi ne mogu napraviti razliku :(
Za njega je Muha Pašalić NBA nivo .

Čini mi se da je Božić dao svaku trojku na isteku napada , a zaboravio sam ti pisati jučer da si potcijenio Smita , može on itekako pogađati ...

Da je bio Roberson ili neko sličan , rutinski bi dobili . 3-4 trojke plus par asistencija na Kamenjašu , to je itekako falilo .

U nedjelju okreće se kolo sreće , mi ćemo pogađati nemoguće :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kevindurant1903
Kontakt:

Post Postao/la kevindurant1903 » 21 nov 2024, 23:13

Dobro.znamo kakvim igracima raspolazemo, ali u svakom slucaju sramota na prikazanom veceras, katastrofalno vodjenje utakmice adise..
Lazic momak.bez.kluba, igra3x3 citavo ljeto najbolji na terenu i uvijek daje maksimum, respekt za decka.. atic iz godine u godinu nazaduje u svakom smislu, pogotovo suterskom.. vrabca kad vidim sa onom.laznom odbranom i visokim driblingom, a o sutu da ne pricam zgadi mi se kosarka..kamenjas nikakve ledjne tehnike, 2 napada zida snagom, bundovic jednom iznudio faul u napadu, jednom izmakao stolicu smekerski i onda nakojndobre odbrane posralo ga u napadu. mogao je campara pogotovo.kad.je na terenu bio kapustu dobiti sansu, pa sa proba nesto iskreirati ili probati sutnuti za 3.. da malo rasteretimo niski post a ujedno probamo zabiti sut za 3.. trebao je zrno biti nagradjen i dobiti sansu danas. uglavnom sve je.ovo.na silu, pokusava se neato, ali nema svijetle buducnosti za dugo u nasem sportu, ne samo.kosarka i sve ostalo..

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 21 nov 2024, 23:15

Smrad i izdajnik Beciragic nije zvao ni Marica iz Igokee, a minute mu dobija Loncar.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2024, 23:24

Svaka cast onome ko je optimista i misli da mozemo dobiti 14+ u nedjelju. Kod nas slobodna bacanja naucna fantastika u skoro svakoj utakmici. Hajde da kazes jbg desi se losa noc, ali bukvalno uvijek fulamo po 8-9 slobodnih. O trojkama da ne govorim.

Morat ce ovi nasi odigrati utakmice karijera, pa da dobijemo vecom razlikom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 nov 2024, 23:34

I vala pravite mit od Vedrana. Ok, Aziz je užasan, znamo od prvog momenta i tu nema spora. Ali, argument je vazda "Vedran, Vedran", isto ko da je Željko Obradović lično. A, zapravo, bilo koji prethodni selektor osim one **** ustaške Mulaomerovića je debelo iznad Bosnića. Čovjek bi rekao da taj Bosnić vodi Euroligaše. Činjenice:
- Prvo je sa Švedskom u kvalifikacionoj grupi sa Latvijom, Rumunijom i Slovačkom završio 3. za EB 2015.
- Onda je čak i mrtvi Mulaomerović razvalio Bosnića u dvije utakmice BiH-Švedska u kvalifikacijama za EB 2017.
- Onda je nas dobio 2x u predkvalifikacijama za SP, prošle obje ekipe, pa je u prvoj fazi kvalifikacija završio zadnji u grupi.
- Onda ga je u predkvalifikacijama za EB 2019. nabila Danska, pa su ga nabili nogom da spase kvalifikacije.
- Onda je preuzeo nas, pa ga malo ružili Bugari, protiv Finaca ispuštao +20, u prevodu zajebavao se.

Sve u svemu, ne znam na osnovu čega tolika opčinjenost. Aziz je užasan, lošiji, ali ni Vedran vala nije mega trenerčina. Štaviše, bolje ćeš naći lahko.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 21 nov 2024, 23:59

zaostrog je napisao/la:
21 nov 2024, 23:34
I vala pravite mit od Vedrana. Ok, Aziz je užasan, znamo od prvog momenta i tu nema spora. Ali, argument je vazda "Vedran, Vedran", isto ko da je Željko Obradović lično. A, zapravo, bilo koji prethodni selektor osim one **** ustaške Mulaomerovića je debelo iznad Bosnića. Čovjek bi rekao da taj Bosnić vodi Euroligaše. Činjenice:
- Prvo je sa Švedskom u kvalifikacionoj grupi sa Latvijom, Rumunijom i Slovačkom završio 3. za EB 2015.
- Onda je čak i mrtvi Mulaomerović razvalio Bosnića u dvije utakmice BiH-Švedska u kvalifikacijama za EB 2017.
- Onda je nas dobio 2x u predkvalifikacijama za SP, prošle obje ekipe, pa je u prvoj fazi kvalifikacija završio zadnji u grupi.
- Onda ga je u predkvalifikacijama za EB 2019. nabila Danska, pa su ga nabili nogom da spase kvalifikacije.
- Onda je preuzeo nas, pa ga malo ružili Bugari, protiv Finaca ispuštao +20, u prevodu zajebavao se.

Sve u svemu, ne znam na osnovu čega tolika opčinjenost. Aziz je užasan, lošiji, ali ni Vedran vala nije mega trenerčina. Štaviše, bolje ćeš naći lahko.
Isto kao Ivajlo Petev u fudbalu. Napraviše od frajera Marcela Bielsu 😅🤣

To je samo tužni pokazatelj kakvi su tek "stručnjaci" došli poslije njih.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 22 nov 2024, 00:02

Mozda nekim cudom i dodjemo do pobjede, ali prolaz smo zijanili amaterizmom u posljednjih 10 minuta, igra bez ikakvog doprinosa mega trenercine Aziza Qurchine. Naprosto je nevjerovatno da ti nijedan igrac ne moze isporuciti slobodna u procentu vecem od 80%. Da je kamena s ramena, razumio bih, ali ljudi zive od te kosarke, sramotno. Jedan Atic, sigurno najlosiji suter u historiji reprezantacije, u pravilu uzme najvise suteva, Kobe sa AliExpressa, pa ko je tu normalan. Pozoves 4 igraca za koje u starta znas da ne racunas na njih, koji klinac ih zoves, pozovi 8 igraca i boli te racku. Prosto je nevjerovatno da smo u svakom ekipnom sportu takve amatercine, Bogu za plakati. Zar nema nijedan igrac da ima gram mozga, ne treba vise. Kosarka se igra mozgom, kod nas panj vodi 12 panjeva, za vise i ne moze od standardnog poraza.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 22 nov 2024, 00:11

DamirT je napisao/la:
21 nov 2024, 23:24
Svaka cast onome ko je optimista i misli da mozemo dobiti 14+ u nedjelju. Kod nas slobodna bacanja naucna fantastika u skoro svakoj utakmici. Hajde da kazes jbg desi se losa noc, ali bukvalno uvijek fulamo po 8-9 slobodnih. O trojkama da ne govorim.

Ti se opet nadas i opet ces gledati u nedjelju. :damn:

Repka sastavljena od igraca bez inteligencije i kosarkaskog znanja koji su u ovom sportu cisto na osnovu fizikalija.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2024, 00:14

Mogli je napisao/la:
22 nov 2024, 00:11
DamirT je napisao/la:
21 nov 2024, 23:24

Ti se opet nadas i opet ces gledati u nedjelju. :damn:

Repka sastavljena od igraca bez inteligencije i kosarkaskog znanja koji su u ovom sportu cisto na osnovu fizikalija.
Ne nadam se ja nakon veceras sigurno. Jbg gledat cu, ali bez ikakvih ocekivanja. Druge reprezentacije nemam, kao i ostali.

Da je sramota sta su gofna uradila u savezu od reprezentacije, itekako jeste.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 nov 2024, 00:50

Kosarka je prelijep sport, mi kad je igramo lici na australijski fudbal.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 nov 2024, 00:51

Samo jos jednom da se sjetim svih najmilijih Adisu samo zbog izjave na pocetku ove godine da nama ne treba naturalizovani igrac, jet imano nase domace snage...jebli li ti Talic i Kondic mamicu...

Mi da smo imali u ekipi iole normalnog playa, koji zna dvije akcije razigrati i koji je mogao trcati za Smithom, te da smo imali Sulejmanovica i Halilovica (za kojeg uopce ne vjerujem da je povrijedje), cisto samo da isprate kretnje Bozica da ne pogadja trojke kao da Lary Bird iz 89 - ja vjerujem da ovakve Hrvate mlatnuli veceras 10 razlike...

Ali zahvaljujuci ovoj trenerskoj prevari, te prodanim dusama u savezu...slijedecu priliku da reprezentacija zaigra neko prvenstvo ce biti kada Musa bude imao 30 godina...

Puh mater vam poganu...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 nov 2024, 04:00

Pa ybt ima dvije godine kako mi kuburimo na poziciji pleja i ljudi su nesposobni da pronadju adekvatnog igraca vec se mora improvizovat sa aticem i musom
naprijed rejal

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 22 nov 2024, 05:21

Kakvi smo sami baksuzi da nas zapadne grupa gdje idu samo 2 napred, a ostale skupine daju po 3 ekipe.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 nov 2024, 06:25

Sveti je napisao/la:
22 nov 2024, 04:00
Pa ybt ima dvije godine kako mi kuburimo na poziciji pleja i ljudi su nesposobni da pronadju adekvatnog igraca vec se mora improvizovat sa aticem i musom
Kako reče selektor, savez zna šta radi ;)
Koševo Zapad

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 22 nov 2024, 07:42

Dvije trice na samom kraju, jedna na kraju prvog a jedna na kraju tekme su 6 poena, trojka na zonsku odbranu 3 poena i lik kaže da to nije toliko bitno.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 14 gostiju.