Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Uzvratna utakmica ce biti jos teza za nas, jer ce Hrvati dobiti Brankovica (217cm) i Hezonju (206cm), tako da necemo vise imati ni tu visinsku prednost koja nas je spasavala juce.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Treba ljude dočekati kako dolikuje i uzvratiti aplauzom na njihovu himnu i ne ponašati se ciganski prema njima. Uzvratiti im gostoprimstvo gdje je cijela dvorana pljesak dala na JEDNA SI JEDINA. Nadam se da nećemo pokazati svoju mračnu stranu i da neće biti degenerika na tribinama + je masa naših navijača bila izmešana po cijeloj dvorani sa njihovim bez ijednog incidenta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
avenija je napisao/la: ↑22 nov 2024, 17:43Treba ljude dočekati kako dolikuje i uzvratiti aplauzom na njihovu himnu i ne ponašati se ciganski prema njima. Uzvratiti im gostoprimstvo gdje je cijela dvorana pljesak dala na JEDNA SI JEDINA. Nadam se da nećemo pokazati svoju mračnu stranu i da neće biti degenerika na tribinama + je masa naših navijača bila izmešana po cijeloj dvorani sa njihovim bez ijednog incidenta.

Po meni nemamo prvo mentalitet za pobjedu od 15 razlike. Kvalitet manje vise tu, mi smo jednostavni prokleti u sportovima, fali nam muda uvijek, nesto jednostavno ima.mercurial je napisao/la: ↑22 nov 2024, 16:50Kamenjas je sinoc podbacio. Trebao je dati priliku Campari protiv Kapuste da proba sta pogoditi. Ovako je ekipa se izmorila i pitanje je oporavka.
U uzvratu ce Hezonja cuvati Musu sigurno i to ce mu biti tesko. Nerealno koliko Aziz ne zna voditi utakmicu. Mi ne mozemo dobiti nikoga 15 razlike, kamoli Hrvatsku, tako da ne ocekujem puno. Trebaju nam poeni, vidjeli smo da ne mozemo dobiti nikog bez poentiranja bez obzira koliko dobru odbranu igrali i kontrolisali skok. Bez ubacenih trojki se ne igra kosarka. Musa ce isporuciti 15, ali i Hezonja ce tako da je to otprilike isto.
Sto se kosarke tice u prvoj utakmici, mi smo atletski iznad njih, ljudi nisu uradili nista osim sto su pogodili sve sto su bacili prema kosu van linije 6.75. I onda nedostatak playmakera koji jednostavno tjera na mnogo vise pogreski u tranziciji i nedostatak dobrog sutera.
Mislim uzmite u konacnici 9 promasenih bacanja kod nas i 18 trojki koliko su ljudi pogodili, na kraju 13 razlike. A kad realno pogledas, ne vidis razliku nikakvu u kvalitetu za tih 13.
Nije Atic kriv sto mora da radi nesto za sto nije sposoban. Kod nas je kosarka mrtva. Koji je zadnji nesto ozbiljniji igrac kojeg smo dobili? Pa ovi prosjeci poput Atica, Gegica i Pticurine su vec godinama nosioci igre. Tuzno je sto cemo biti jos gori kad odu.lumani je napisao/la: ↑22 nov 2024, 15:20Ata je odigrao dosta korektno.Pokusao je nisu usle i kraj price.Delalic je istu stvar napravio ,mozda u Skenderiji pogodi 2-3.Pregledao sam tekmu 3 puta do sada i nevjerovatno je koliko puta su pogodili na istek napada.Nadajmo se u Sarajevo losu noc Hezonje i dobru noc nekog naseg igraca i sve je moguceAko nije moguce +13 bitna je bilo kakva pobjeda ima se i sa Francuzima igrati.
Gledam statistku u svim pramterims smo bili bolji osim u sutu za tri poena
Lose sutamo skroz i to je najveci problem uz relativno smijesnu klupu
Lose sutamo skroz i to je najveci problem uz relativno smijesnu klupu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ima li neko od novinara da pita Aziza ili nekog iz saveza za ove stvari i da li planira dati ostavku. Ne boli poraz koliko boli to nezalaganje da se uzme Amer. Pa bolje da su uzeli Westa nego nikog, vise bi nam koristio.
Pa bilo koju drugu grupu da smo dobili, bili bi top2. Ovo je raspad koliko su lose ekipe kad nema euroligaskih igraca 
Iskreno mislim da imamo nekih 5% sanse da pobjedimo sa vise od 13 razlike. Ne sumnjam u pobjedu samo je problem sto smo primili onu tricu na kraju utakmice jer da je -10 vjerovao bih mnogo vise ali nema predaje podrzat momke prekosutra.
Hrvati sigurno nece moci ponovit onako dobru suteraku noc ali mi ne smijemo dozvoliti da se masi veliki broj otvorenih suteva brate ako nisi siguran da ces pogodit kreni na prodor jer smo od svakog njihovog igraca fizicki superiorniji.
Nadam se takoder da ce Hezonja imati jednu od svojih noci gdje ga nece nista ici ali sa druge strane treba probati da se izbaci Loncar a ubaci Manjgafic i dati Campari i Ilicu minutazu a izbaciti Delalica ili mu dati manju minutazu od Vojina.
Sve u svemu prekosutra nece biti nimalo lako ali vjerujem ako bude podrska u dvorani kakva se ocekuje i kakva se moze napraviti i takodjer ako bude dobra energija izmedju igraca da ce nasi uspjeti nadomirit tih -13 iz sinocnje utakmice.
Hrvati sigurno nece moci ponovit onako dobru suteraku noc ali mi ne smijemo dozvoliti da se masi veliki broj otvorenih suteva brate ako nisi siguran da ces pogodit kreni na prodor jer smo od svakog njihovog igraca fizicki superiorniji.
Nadam se takoder da ce Hezonja imati jednu od svojih noci gdje ga nece nista ici ali sa druge strane treba probati da se izbaci Loncar a ubaci Manjgafic i dati Campari i Ilicu minutazu a izbaciti Delalica ili mu dati manju minutazu od Vojina.
Sve u svemu prekosutra nece biti nimalo lako ali vjerujem ako bude podrska u dvorani kakva se ocekuje i kakva se moze napraviti i takodjer ako bude dobra energija izmedju igraca da ce nasi uspjeti nadomirit tih -13 iz sinocnje utakmice.
-
- Kontakt:
Hoce li neko prenositi utakmicu u nedjelju? Treba uzeti u obzir i to da su nam Hrvati ubacili 89 poena. Ja,iskreno,uopste ne vjerujem u nasu pobjedu,ali ako nam se poklopi milion stvari,pa budemo u prilici stizati ovih minus 13,moramo ubaciti minimum 90 poena ili dobiti 14. Nemoguca misija.
Il cemo opet izgubiti momacki ili cemo imati tokom cijele utakmice prednost, pa cak i preko tih 13 poena i normalno, kad zagusti tad cemo se usrati, ko po obicaju i pobjediti mozda jedno 5,6 razlike. Sto u prevodu znaci pobjeda ko poraz.
Ovdje trebaju i moraju odstupiti svi kolektivno, od Saveza pa do ovog bekana na klupi celave ublehe. Da mu daš americki dream team, da vodi lik ne bi grupe prosao sa njima.
Samo ovo nezalaganje i nonšalantnost oko naturalizovanog igraca bi trebao biti razlog za nogu. Kao da nisu htjeli, da budemo jaci i da imamo neke sanse u ovom dvoboju.
Ovdje trebaju i moraju odstupiti svi kolektivno, od Saveza pa do ovog bekana na klupi celave ublehe. Da mu daš americki dream team, da vodi lik ne bi grupe prosao sa njima.
Samo ovo nezalaganje i nonšalantnost oko naturalizovanog igraca bi trebao biti razlog za nogu. Kao da nisu htjeli, da budemo jaci i da imamo neke sanse u ovom dvoboju.
Po kojoj to matematici moramo ubaciti 90? Valjda se gleda ko je imao vise poena u gostima ako dobijemo tacno 13 razlike? Ili odlucuje ukupna kos razlika u tom slučaju.Mocvara1991 je napisao/la: ↑22 nov 2024, 23:22Hoce li neko prenositi utakmicu u nedjelju? Treba uzeti u obzir i to da su nam Hrvati ubacili 89 poena. Ja,iskreno,uopste ne vjerujem u nasu pobjedu,ali ako nam se poklopi milion stvari,pa budemo u prilici stizati ovih minus 13,moramo ubaciti minimum 90 poena ili dobiti 14. Nemoguca misija.
SK 3Mocvara1991 je napisao/la: ↑22 nov 2024, 23:22Hoce li neko prenositi utakmicu u nedjelju? Treba uzeti u obzir i to da su nam Hrvati ubacili 89 poena. Ja,iskreno,uopste ne vjerujem u nasu pobjedu,ali ako nam se poklopi milion stvari,pa budemo u prilici stizati ovih minus 13,moramo ubaciti minimum 90 poena ili dobiti 14. Nemoguca misija.
-
- Kontakt:
Ne znam sta se gleda, to sam trebao postaviti kao pitanje.yusufoh je napisao/la: ↑23 nov 2024, 00:22Po kojoj to matematici moramo ubaciti 90? Valjda se gleda ko je imao vise poena u gostima ako dobijemo tacno 13 razlike? Ili odlucuje ukupna kos razlika u tom slučaju.Mocvara1991 je napisao/la: ↑22 nov 2024, 23:22Hoce li neko prenositi utakmicu u nedjelju? Treba uzeti u obzir i to da su nam Hrvati ubacili 89 poena. Ja,iskreno,uopste ne vjerujem u nasu pobjedu,ali ako nam se poklopi milion stvari,pa budemo u prilici stizati ovih minus 13,moramo ubaciti minimum 90 poena ili dobiti 14. Nemoguca misija.
Aziz Bekir prodao Bosnu, prosipa šuplje, tim mu nikad slabiji. Čovječe pa mi nemamo ni 8 igrača u rotaciji.
Svaka čast na poslu Bekira i Hercegovaca iz KSBiH.
Uspjeli su da postave grobara Slobode Dite i tuzlanskog sporta na čelo saveza.
Strmoglavi pad i velika propast se očekuje i u košarci nakon ne odlaska na EP.
Svaka čast na poslu Bekira i Hercegovaca iz KSBiH.
Uspjeli su da postave grobara Slobode Dite i tuzlanskog sporta na čelo saveza.
Strmoglavi pad i velika propast se očekuje i u košarci nakon ne odlaska na EP.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Kaže Bekir da oni imaju dobre šutere i da je to tako i da će pokušati da ih sada zaustave. Pa što nisi zatvorio i zaustavio te šutere, pa da ne primimo baš 18 trica. Sa deset bi izašli kao pobjednici. Nije mu padalo na pamet da ubaci nekoga sa klupe, odmornog da čuva nekog od njihovih, a ne da žrtvuje cijelu petorku i u odbrani i u napadu.
Vrabac kaže da vjeruje da će cijeli staf ići na pobjedu, pa ako se ukaže prilika za 13+.
Pa ne znam da li u sportu općenito postoji ideja da se ide na poraz, da se predaš unaprijed, da igraš onako...
Vrabac kaže da vjeruje da će cijeli staf ići na pobjedu, pa ako se ukaže prilika za 13+.
Pa ne znam da li u sportu općenito postoji ideja da se ide na poraz, da se predaš unaprijed, da igraš onako...
Kako ja vidim Hr je zadnji put sa vise od 12 razlike izgubila 2022 protiv Slovenije. Od tada su igrali i sa mnogo jadnijim sastavima od trenutnog i nisu dozivjeli poraz kakav nama treba za prolaz. Da je bilo nekih 5 razlike imali bi se cemu nadati ovako je to sve propalo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- NerminFatic
- Kontakt:
Treba se potuci i dati sve od sebe pa ne prodjemo-ne prodjemo, Boze moj. I bilo kakva pobjeda ne bi bila losa da bar ne razocaraju publiku koja ce doci.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Nije realno ocekivati pobjedu sa 13+ razlike, morale bi se bas sve kockice poklopiti da se takvo nesto dogodi.
- Da Musa poludi i ode na 30+ poena
- Da Hezonja upadne u svoj kontraritam i pocne siliti
- I usput da Gegic ponovi partiju iz Zagreba, i da svi ostali poginu u odbrani, a da Hrvate nista ne bude islo.
Mene su iznenadila neke ovdje analize, prvenstveno mnogo vas je zaboravilo kakav je igrac Luka Bozic, Bekir glup ko qurac poceo Lazica na njemu, pa rotirao do Delalica od kojeg je majmuna napravio, momak svakog igraca od kojeg je fizicki jaci unisti, Alibegovica izbaci sa terena …
Nek svi znate kritikovati Atica i Vrabca, usput Kamenjas nikako nije podbacio pogledajte omjer u skokovima, pokazao je muda kad je sa sjebanom nogom odlucio igrati. Atic je najmanje kriv, dao mu je konj Bekir loptu u ruke, zadatak da razigrava kompletnu ekipu i jos usput da strpa 20-tak poena, jest al u qurcu da je sposoban za to na ovom nivou igrao bih u Efesu.
Svi vi sto povremeno pratite kosarku ili repku, znajte da imamo odlican tim od igraca iz jako dobrih klubova koji igraju redovno, imamo 2 NBA igraca ali samo jedan moze igrati jel imamo najgori savez u Europi, i ne sad nam nisu Srbi krivi za to, kao sto nisu ni u fudbalu vec prodane balije.
Selektor pored toga sto je neznalica i trener prosjecne ekipe sa Kosova, prodao se celnicima saveza i zajedno unistavaju sve sto mogu.
- Da Musa poludi i ode na 30+ poena
- Da Hezonja upadne u svoj kontraritam i pocne siliti
- I usput da Gegic ponovi partiju iz Zagreba, i da svi ostali poginu u odbrani, a da Hrvate nista ne bude islo.
Mene su iznenadila neke ovdje analize, prvenstveno mnogo vas je zaboravilo kakav je igrac Luka Bozic, Bekir glup ko qurac poceo Lazica na njemu, pa rotirao do Delalica od kojeg je majmuna napravio, momak svakog igraca od kojeg je fizicki jaci unisti, Alibegovica izbaci sa terena …
Nek svi znate kritikovati Atica i Vrabca, usput Kamenjas nikako nije podbacio pogledajte omjer u skokovima, pokazao je muda kad je sa sjebanom nogom odlucio igrati. Atic je najmanje kriv, dao mu je konj Bekir loptu u ruke, zadatak da razigrava kompletnu ekipu i jos usput da strpa 20-tak poena, jest al u qurcu da je sposoban za to na ovom nivou igrao bih u Efesu.
Svi vi sto povremeno pratite kosarku ili repku, znajte da imamo odlican tim od igraca iz jako dobrih klubova koji igraju redovno, imamo 2 NBA igraca ali samo jedan moze igrati jel imamo najgori savez u Europi, i ne sad nam nisu Srbi krivi za to, kao sto nisu ni u fudbalu vec prodane balije.
Selektor pored toga sto je neznalica i trener prosjecne ekipe sa Kosova, prodao se celnicima saveza i zajedno unistavaju sve sto mogu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.