Ti si mi sve na svijetu; u srcu te nosim ja; ljubavi sto te rodi; klasa radnicka
Onako vojnički, ratnički, hrabro i borbeno. O utakmici i igračima ovaj put neću ništa jer uslovi su bili takvi da je ovo bio jedini naćin za odigrati. Samo ću pohvaliti ovaj ponos radničke klase što je izašao na teren, ostao na klupi i bodrio sa tribina. Svaka čast.
Od prvog trenutka se vidjelo da se zna šta se radi i po šta se došlo. Samo je bilo pitanje krajnjeg rezultata. Bravo momci, bravo Denise.
Ja se nadam da svi vidimo atmosferu u ekipi i na klupi. Da vidimo zalaganje ovih momaka na terenu i na tribinama. Nadam se da je ovo dovoljno da se sve razmirice i lični interesi ostave po strani i radi samo u interesu Željezničara. Bilo je grešaka, razmirica, svađa, pogrešnih poteza zbog kojih su pogrešni ljudi dolazili u klub ali to mora da stane i da se iste greške ne ponavljaju. Moraju se lični interesi, sujete, ego staviti po strani i pokazati zajedništvo u svakom segmentu. Niko ne može sam a zajedno šta se može ne postoji granica. To je jednostavno tako.
Još smo daleko od cilja ali na dobrom smo putu i to mnogo raduje. Samo nastavite tako. Sad je vrijeme da se pokaže mudrost. Kapacitet imamo to je sigurno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić