Premijer liga BiH - aktuelno

H8Z7
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la H8Z7 » 23 nov 2024, 23:01

Suvorov je napisao/la:
23 nov 2024, 22:51
feniksptica je napisao/la:
23 nov 2024, 21:23
Nama kad neko skandira ubi Turčina nas zaboli jer zbamo ko smo.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa vi se upalite na Kosovo - Srbija iako nema veze sa vama.
Na "Ubij Turcina" pjenite po forumu.

Ili si lazov ili imas pamcenje kao zlatna ribica.
Kakve vi veze imate sa odnosima Srbije i Kosova? Tiče vas se kao i nas. :kafa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 nov 2024, 23:01

Suvorov je napisao/la:

Koliko se ja sjećam u Lukavici Horde su ispostovale pjesmu Vidovdan ... :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 23 nov 2024, 23:04

H8Z7 je napisao/la:
23 nov 2024, 23:01
Suvorov je napisao/la:

Kakve vi veze imate sa odnosima Srbije i Kosova? Tiče vas se kao i nas. :kafa:
Sjeba ga skroz sad
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 23 nov 2024, 23:05

H8Z7 je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Kakve vi veze imate sa odnosima Srbije i Kosova? Tiče vas se kao i nas Palestina.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 23 nov 2024, 23:15

E jesi ga i šuknuo. :rol:

Nemoj više majke ti.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 23 nov 2024, 23:20

A na portalu ni riječi o sramnom skandiranju pijaĆara. :ljepota: :bih:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 23 nov 2024, 23:38

Subotu većer provodi gledajući Velež -Široki.
Rigi je veći navijač od Dragana :ljepota:
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 nov 2024, 23:46

Suvorov je napisao/la:
23 nov 2024, 23:05
H8Z7 je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Kakve vi veze imate sa odnosima Srbije i Kosova? Tiče vas se kao i nas Palestina.

Ovo tako nema smisla :facepalm:
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 23 nov 2024, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 23 nov 2024, 23:48

Convicts1988 je napisao/la:
23 nov 2024, 21:25
Neutral je napisao/la:
23 nov 2024, 21:22
Oni koji se izjasnjavaju kao Srbi smetaju pjesme protiv "cetnika"
Oni koji se izjasnjavaju kao Hrvati smetaju pjesme protiv "ustasa"

Dakle, sebe vide kao cetnike i ustase, kao sto se ovi na forumu vide, jos antifasisticke pjesme nazivaju fasistickim.

Kakvu li ste vi historiju ucili, da su pavelic, milan stojadinovic, radovan i franjo liberali :rol:

Dominacija RA.
ra je u stečaju :)
Jest jest, baš je takvom skandiranju mjesto na fudbalskoj utakmici :kafa:
Kao i psovanje Markala :hmmmmm:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 nov 2024, 23:52

Nisam gledao utakmicu, samo sam sad pogledao sažetak. Lijepi golovi Veleža i baš važna pobjeda da se malo udalje od crte. Rođeni sad imaju tri utakmice gdje će osvojiti minimalno 7 bodova, ako ne i svih 9.

Široki isto tako ima nešto lakši raspored tako da sumnjam da će sebi dozvoliti neko ludilo oko opstanka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 24 nov 2024, 00:23

Lazarov je napisao/la:
23 nov 2024, 21:24
Neutral je napisao/la:

Dakle, sebe vide kao cetnike i ustase, kao sto se ovi na forumu vide, jos antifasisticke pjesme nazivaju fasistickim.

Kakvu li ste vi historiju ucili, da su pavelic, milan stojadinovic, radovan i franjo liberali :rol:

Dominacija RA.
Dominacija više Škripara došlo
Nisi ti normalan momak, šta ti je s mozgom?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2024, 00:43

Neutral je napisao/la:

Isto kao što se ti i ja izjašnjavamo kao Bošnjaci (pretpostavljam) pa nam smeta skandiranje "ubij Turčina". Zamisli da sad tebi neko od njih napiše zašto ti smeta "ubij Turčina" kad nisi Turčin? Ovo ti govorim čisto da se prekine sa tim glumatanjem "zašto vam smeta kad niste to i to".

Moramo se uozbiljiti. To su pogrdna skandiranja usmjerena protiv one "druge" strane.

Tome nije mjesto na stadionu i to je problem koji se rješava kroz institucije, u ovom slučaju kroz NFSBiH odnosno sudije i delegate na utakmicama. Vidjeli smo da samo novčane kazne nisu dovoljne, a nerijetko se ove sezone takvi incidenti nisu ni kažnjavali. Veličaju se ratni zločinci na tribinama, pljušte uvrede sa svih strana i ne dešava se apsolutno ništa. Ponekad se neko kazni čisto da se ispoštuje forma i to je to.

Kazne moraju biti rigoroznije, zatvaranje tribine, stadiona i to na mnogo utakmica, to je jedini način da ovo napokon prestane.
Voli te tvoje Sarajevo.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 24 nov 2024, 00:46

Virtu4l je napisao/la:
24 nov 2024, 00:43
Neutral je napisao/la:

Isto kao što se ti i ja izjašnjavamo kao Bošnjaci (pretpostavljam) pa nam smeta skandiranje "ubij Turčina". Zamisli da sad tebi neko od njih napiše zašto ti smeta "ubij Turčina" kad nisi Turčin? Ovo ti govorim čisto da se prekine sa tim glumatanjem "zašto vam smeta kad niste to i to".

Moramo se uozbiljiti. To su pogrdna skandiranja usmjerena protiv one "druge" strane.

Tome nije mjesto na stadionu i to je problem koji se rješava kroz institucije, u ovom slučaju kroz NFSBiH odnosno sudije i delegate na utakmicama. Vidjeli smo da samo novčane kazne nisu dovoljne, a nerijetko se ove sezone takvi incidenti nisu ni kažnjavali. Veličaju se ratni zločinci na tribinama, pljušte uvrede sa svih strana i ne dešava se apsolutno ništa. Ponekad se neko kazni čisto da se ispoštuje forma i to je to.

Kazne moraju biti rigoroznije, zatvaranje tribine, stadiona i to na mnogo utakmica, to je jedini način da ovo napokon prestane.
Zanimljivo pitanje, kako tretirati situaciju kada UM pjevaju Mi smo Ustaše, šta je, šta je. Spada li to pod pogrdno skandiranje, bez obzira što pjevaju o sebi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2024, 00:50

Balorda je napisao/la:
24 nov 2024, 00:46
Zanimljivo pitanje, kako tretirati situaciju kada UM pjevaju Mi smo Ustaše, šta je, šta je. Spada li to pod pogrdno skandiranje, bez obzira što pjevaju o sebi.

To je stoka i tako ih treba i tretirati.
Voli te tvoje Sarajevo.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 24 nov 2024, 05:31

Cestitke Rodjenima na puno boljolj i borbenihjoj igri nego ranije,ide to polako prema naprijed vidi se. :thumbup:

Kao drugo, celavoj ublehi se najebem 100 majki sto na svakoj utakmici nekome navlaci.Koliko nas je samo puta sjebo ocitim navlacenjem protivniku,ovaj put je navlacio za nas (doduse nije bilo nekih velikih navlacenja ali se vidila tendencija) a to nam nije potrebno.To je samo da bi imo alibi da nas opet negdje povali gdje dobije smjernice.Celava ubleho sudi posteno pa nek nosi bodove ko bude bolji,nabijem te na qrac spodobo :evil:

Kao trece, sport se ne bi trebao povezivati sa politikom,i politika u sportu nije dobrodosla (uefa je tu rigorozna i drakonski kaznjava sto ja i podrzavam) i treba gledati da svi navijaci (evo ja prvo apelujem na "svoje" navijace pa onda i na sve ostale ) da gledaju da izbace iz navijanja totalno ovo nacionalisticko navijanje,koji ce nam qrac.Jeble vas vise i balije i ustase i cetnici i turci navijajte bola za svoje klubove ,svoj grad,,pravite koreografije,neke mocne pjesme ,dlanovi grla i to i tu se takmicite ko ce biti bolji a ne ko ce bolju psovku (poseban akcenat stavljam na nacuionalisticku psovku )uputiti protivnickoj ekipi. Meni kao starijem navijacu je to ogavno slusati bez obzira ko to skandira nacionalisticki ,pa bili to i moji navijaci,to treba izbaciti totalno(savjetujem za sve) :kafa: .

kao cetvrto,Virto o kakvoj borbi za opstanak pricas care ,to nikad nije bila opcija nego se pripazite da vas ne stignemo do kraja prvenstva ,posebno nakon zimske pauze jer bi trebali biti igracki dosta bolji nego sad :salut:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 24 nov 2024, 08:25

Kako se ljudi hvataju za pasažne stvari u ovom komentaru, to je nevjerovatno.
Onaj ko ne razumije zašto se ovo sve dešava nema mozga sekunde.

Zašto su odgođene isključivo utakmice gdje su uključeni timovi iz RS? Jer to pogoduje Borcu da je to pola kola i da se u ovom haosu od njihovog rasporeda sa 3 evropske, Zrinjski kući i Sarajevo na Koševu barem ova posljednja pomjeri na proljeće. Šta ćemo tek ako izbore play-off jer im trebaju još 4 boda realno?

Došla je direktiva u Bijeljinu i Doboj: ne čisti ništa da možemo pomjerit kolo, mi ćemo Slobodu završit jer će svakako ispast i svejedno je kad ćemo igrat.

Ovdje je samo nejasan stav Zrinjskog da ne zatraže da se pokuša uraditi nešto do nedjelje jer neće biti padavina i da misle da će ona oranica gore biti bolja 15.12. nego sad.

Vezano za Želju i Sarajevo:

Juče je pušteno da mi igramo s ciljem da možda bude 1X jer se mora igrati na nabijanje, pa može i 0:0 završiti. U 73. minuti na onakvom terenu nam ne bi Liverpool zabio 2 i sudija je sačekao da se dostigne dovoljno vremena za registrovanje i hajmo bježat. I nek ne bude opravdanje: pa zašto je dao crveni ako je htio šiljiti kontra Želje? Za istu stvar je Sipović dobio crveni i ne može to biti, a ovo ne biti.

Dalje, onaj teren i uslovi su taman došli kao razlog da se igra u Gabeli. Nema snijega logično, al znamo šta dole kiša radi, sjetite se samo onih bravura na Velež-Sloga 2:2.

Ovo je postalo smiješno, vidjet ćete kako će ovaj teren u Doboju magično postati Wembley kad bude trebao Željo gostovati
SamoDaKazeem je napisao/la:
23 nov 2024, 17:13

Nije ni približno isto.Sipović je išao na tetivu stajne noge igrača Sarajeva,dok je ovaj iz Igmana išao na prijemnu nogu igrača Željezničara u visini koljena koja je u zraku i dovoljno bi bilo žuti karton.
Tačno je da nije isto, ali samo jer nije isto mjesto udarca. Kralju, s leđa iz dotrčavanja, đonom na prelazu s butine na list. Još je gore što je Cvetanovskom noga u zraku, pa koliko je onda ovaj tek digao da ga udari?
Suvorov je napisao/la:
23 nov 2024, 19:18

Hahah kako si realan dok ne dodjes do ovog dijela gdje pokusavas da amnestiras svoj klub.
Kome bolan odgovara 1X Igmana juce?
Misliš da Željo neće postati potencijalno opasan kad uvežemo i ove naredne tri aBd? Vi gore svi igrate međusobne u naredna 4 kola, neko će dobro popušiti tu sigurno, Što se mene tiče, najbolje da svaka bude X.

I slobodno prokomentariši i ovo iznad dijela o Želji i Sarajevu, nije sramota.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 24 nov 2024, 08:51

Kakvi ovo novi vjetrovi pusu u novonastaloj navijackoj skupini u vrapcicima? te pjesme o cetnicima, te ustasama..sjecam se perioda kad su se zgrozavali nad takvim stvarima :shifty: izgubili su kompas potpuno, a za koji mjesec i konacni kraj

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 nov 2024, 08:51

Virtu4l je napisao/la:
24 nov 2024, 00:43
Neutral je napisao/la:

Nije isto i ne moze biti. Na zalost u zadnje vrijeme je sve veci trend tog izjednacavanja. Pa nam je na politickoj sceni Alija u istoj ravni sa Milosevicem, Karadzicem.. a nije isto.
Na zalost to je i politicki kurs vladajucih stranaka..

Nije isto dici parolu Nanicu i dici parola Krajisniku. Jedan je branio zemlju i cuvao cast svih naroda, dok je drugi zastupao fasisticke interese samo jednog dijela tog naroda.

To je UEFA iskoristila pa je podrska Palestini politika i nije mjesto na stadionima, a podrska Ukrajini je stav covjecanstva i to mogu klubovi cak podrzavati.

Ubij Turcina moze biti samo u rangu ubij Srbina. Narod=narod, meni ne smeta "ubij Turcina" jer sam Bosnjak, Turska mi ne predstavlja neki znacaj. Problem nastaje sto je Turcin sinonim za covjeka islamske vjeroispovjesti bez obzira da li je on Hrvat, Albanac, Srbin po nacionalnosti. Zato smeta! Djeluje mi to nekako kao i najveca smetnja u 20 stoljecu na Balkanu..

Niko se u Bosni i Hercegovini ne treba ljutiti na ubij ustasi i cetnika. Fasisticke horde (ni blizu ranga vojske) nastale tokom drugog svjetskog rata i ozivljene u ovom sada i stvorene da prave genocide na svakom koga smatraju neprijateljem cak i pripadnike vlastitog naroda. I nije sinonim za Hrvata ili Srbina, odavno nisi bio u Sarajevu ocito. Popricaj sa ljudima na Malti, Grbavici, Otoci, Ciglanama.. vidjet ces da Miroslav i Vinko isto mrze cetnike i ustase.

I opet Bosna i Hercegovina nije imala fasisticku vojsku, Bosnjaci kao narod nikada nisu imali jednonacionalnu vojsku niti su tezili ka tome, postojali su odredi ali nisu vrsili istrijebljenja drugih naroda.

Cetnik nije jednako Srbin.
Ustasa nije jednako Hrvat.
Turcin je jednako covjek islamske vjeroispovjesti bez obzira na naciju.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 nov 2024, 08:57

Respect za Red Army :bih: :bih:

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 24 nov 2024, 09:38

Igra se ukupno 33 kola od toga 18 u prvom dijelu sezone, u prvom dijelu sezone imamo evropske utakmice i tri reprezentativne pauze, u drugom djelu sezone samo jedna rep. pauza. Nema logike nikakve da prvi dio sezone ima vise utakmica, ne znam sta je problem uvidjeti da je to nelogicno i zasto se svi prave blesavi. Raspored ocigledno nije ujednacen ni izbliza, igrao neko evropske grupe ili ne.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, johntravolta123, Orjuna i 12 gostiju.