Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Formula 1
Dži Pi ga zna u dušu, niko ga bolje ne poznaje od njega, kao stariji brat mu dođe.
Ovdje je sve rekao u centar
Ovdje je sve rekao u centar
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Vettel je s 26 ima 4 titule, pa do kraja karijere više nikada nije bio prvak. Alonso 2 titule s 25.
Za početak, mislim da iduće godine nema šanse da bude prvak. Plus što se postavlja pitanje šta će biti s RB-om u budućnosti. Mnogo toga će zavisiti i od toga kakve će odluke donositi i gdje će ići nakon RB-a.
Daleko do svega toga.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Bezze se zivcira ...kog boli qurac jesil 2 ili 3 u sampionatu ...luzera se niko ne sjeca svakako ..BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑24 nov 2024, 12:46Jbg ego vozački, za Sajnca znamo **** mu se na timske odluke pogotovo zadnje tri trke, Lekeler jednostavno previše vjeruje timu, još se bori za drugo mjesto u prvenstvu, treće mjesto bi mu pomoglo dobro na ovoj utrci
![]()
![]()
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ima veze, bonus je milionski u pitanju 

MANIJACI JUG 1987
Cestitke za Maxa i vise nego zasluzena titula. Ali vec slijedece godine, kad u sezonu sigurno nece uci kao u ovu sa super dominantnim bolidom, bit ce mu puno teze. Ako nakon 4,5 utrka bude zaostajao, morat ce rapidno mjenjati stil voznje i prestati biti kamikaza, kojoj odgovara udes, pa mu se protivnik mora sklanjati prilikom njegovih banzai manevara.
Bravo za Mercedes, impresivno danas. Oba vozaca su odvezla perfektno. Ocito da hladniji uslovi iz nekog razloga odlicno im pogoduju, danas su licili na onaj super dominantni Mercedes iz prethodnih sezona.
Mclaren totalna fula danas, ali srecom, minimizirali su stetu. Izvukli maximum koji su mogli. Mislim da ce im Doha savrseno odgovarati, a i Lekler 99% ce morati mjenjati motor, tako da je ovih +24 i dalje ugodna prednost.
Bravo i za Sainca, izvukao je maksimum koji je mogao.
Bravo za Mercedes, impresivno danas. Oba vozaca su odvezla perfektno. Ocito da hladniji uslovi iz nekog razloga odlicno im pogoduju, danas su licili na onaj super dominantni Mercedes iz prethodnih sezona.
Mclaren totalna fula danas, ali srecom, minimizirali su stetu. Izvukli maximum koji su mogli. Mislim da ce im Doha savrseno odgovarati, a i Lekler 99% ce morati mjenjati motor, tako da je ovih +24 i dalje ugodna prednost.
Bravo i za Sainca, izvukao je maksimum koji je mogao.
Spucat ce ga kap zbog Max-a 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Cuj najbolji bolid, a Max 3 mjeseca nije utrku dobio u jednom trenutku koliko se sjecam. Da je imao Mclarenov bolid, bila bi sezona kao prosla za Maxa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa sam Lando je izjavio da je razlika izmedju Maxa i ostalih u tome kad ima najbrzi bolid niko mu ne moze ni prismrditi prvom mjestu , a kad nema najbrzi bolid opet uvijek tu negdje u vrhu ...nema padova ko ostali ...lik od Miamia nema najbrzi bolid i opet zavrsi prvenstvo 2 trke prije kraja ...konstanta ..
To je ta razlika, u prvih 7-8 trka je imao najbrzi bolid. Nazalost Meklaren nije bio konstantan, Ferari klasika toplo-hladno, a Merc ovako bljesne ponekad. Bice zanimljiva sljedeca sezona, moglo bi biti vise kandidata za titulu, nadam se da Red Bull nece imati najbrzi bolid u suprotnom pisaj ga. Dokad Max ima ugovor sa RB?
Da ponovimo činjenice: Max je imao dominantan bolid do Miamija, što je šesta trka sezone, ne osma.
S obzirom da mu se u Australiji zapalio bolid, a u Miamiju mu safety car uzeo pobjedu, pričamo u 4-1 omjeru naspram Landa nakon dominantnog početka.
Ostalih 16 utrka sezone je Mclaren bio u većini jednak ili bolji. Izuzetak su možda Spa, Austrija i Vegas.
Sezona je osvojena u periodu Imola - Spa. Tu se pokazalo šta je dobar vozač a šta WC.
S obzirom da mu se u Australiji zapalio bolid, a u Miamiju mu safety car uzeo pobjedu, pričamo u 4-1 omjeru naspram Landa nakon dominantnog početka.
Ostalih 16 utrka sezone je Mclaren bio u većini jednak ili bolji. Izuzetak su možda Spa, Austrija i Vegas.
Sezona je osvojena u periodu Imola - Spa. Tu se pokazalo šta je dobar vozač a šta WC.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
2028RedBlue je napisao/la: ↑25 nov 2024, 10:35To je ta razlika, u prvih 7-8 trka je imao najbrzi bolid. Nazalost Meklaren nije bio konstantan, Ferari klasika toplo-hladno, a Merc ovako bljesne ponekad. Bice zanimljiva sljedeca sezona, moglo bi biti vise kandidata za titulu, nadam se da Red Bull nece imati najbrzi bolid u suprotnom pisaj ga. Dokad Max ima ugovor sa RB?
MANIJACI JUG 1987
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Čestitke Maxu, potpuno zaslužena titula i pokazao je da je klasa za gotovo sve vozače. Poražavajuće za McLaren i Landa je da su imali gotovo pola sezone ako ne i više najbolji bolid a nisu uspjeli smanjiti prednost Maxa već je Max povećao prednost.
Daj Russellu brz bolid i bit će ga jako teško pobijediti. Valjda sljedeća sezona bude dobra i bude se više vozača borilo za titulu.
Daj Russellu brz bolid i bit će ga jako teško pobijediti. Valjda sljedeća sezona bude dobra i bude se više vozača borilo za titulu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ma naredne godine Maksmilijan neće prismrditi tituli, ovi su zajebali razvoj još sa upgrejdima u Španiji.
Evo jučer sa praznim bolidom troše hard kao ludi u trećem stintu zato su Feraijevci prestigli bez po muke.
Što nema nikakve logike da se gume troše kad ti je prazan bolid.
Jedino što im je neka utjeha završiće treći pa će imati više vremena u tunelu.
Očekujem baš bitku između Ferarija i Meklarena naredne godine
Evo jučer sa praznim bolidom troše hard kao ludi u trećem stintu zato su Feraijevci prestigli bez po muke.
Što nema nikakve logike da se gume troše kad ti je prazan bolid.
Jedino što im je neka utjeha završiće treći pa će imati više vremena u tunelu.
Očekujem baš bitku između Ferarija i Meklarena naredne godine
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Mislim da se McLaren često hejta i previše, ponekad i bez osnove. Zaslužuju hejt za način na koji su se odnosili prema vozačima, tj. što nisu upotrijebili timske naredbe u nekim situacijama. Ali za neke stvari ih je jako glupo kritikovati. Performanse bolida su odlične, ali daleko od toga da imaju super dominantan bolid kao što je imao Red Bull. I to je ključna razlika zašto nisu uopšte bili u borbi za vozačku titulu. Prvih 6 utrka je Red Bull imao super dominantan bolid, ostali im nisu bili ni blizu. McLaren je imao konkurenciju ovisno o stazi, ponekad su u performansama bili iza Ferrarija i Mercedesa, a ponegdje i Red Bulla. Tako da su im Ferrari i Mercedes izbijali bodove, uz pokoju glupost Norrisa. Dok Je Verstappen imao 25 zagarantovanih bodova, Norris i Piastri su morali brinuti kakvi će biti od staze do staze u poređenju sa konkurencijom. Pa su im Hamilton, Russel, Leclerc, Sainz uzimali ogroman broj bodova. Mislim da je to ključna razlika. Silverstone - Hamilton pobijedio, Spa-Hamilton, Monza-Leclerc, Monaco-Leclerc, Amerika-Leclerc, Meksiko-Sainz, Austria-Russel, Vegas-Russel, Brazil-Verstappen, Španija-Verstappen, Kanada-Verstappen. Tako da ne znam o kakvoj dominaciji Mclarena priča Verstappen i njegovi dickrideri. McLaren ima isti broj pobjeda kao Ferrari, a samo jednu više od Mercedesa. Red Bull i dalje ima najviše pobjeda.
Što se tiče sezone, iako na papiru izgleda zanimljivo, meni je ovo bila super dosadna sezona jer sam znao da Verstappena neće skinuti, ono izgleda kao da bi se moglo zakuhati, ali znaš da neće.
Što se tiče sezone, iako na papiru izgleda zanimljivo, meni je ovo bila super dosadna sezona jer sam znao da Verstappena neće skinuti, ono izgleda kao da bi se moglo zakuhati, ali znaš da neće.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 25 nov 2024, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Činjenica da su Mclarenu sporiji bolidi uzimali pobjede ispred nosa je argument kontra Mclarena, a ne za.
I gledaš pobjednik == najbrži bolid, umjesto da gledaš sirove podatke iz simulacija, kvala i same trke.
Ispade samo Maxovci misle da je Mclaren imao najbolji bolid iako čitav grid to zna, uključujući Mclaren i Norrisa koji su sami sebe kritikovali da ne iskorištavaju maksimum od bolida.
Jučer Russel govori da je WDC borba trebala min ući u posljednju trku. I Hamilton je slično spomenuo da je Max izvukao sezonu.
Jedina prednost Maxa je što ima retarda za suvozača koji mu nije skinuo nijedan bod u sezoni, dok je Piastri uzeo dvije pobjede, i sjebao ih dodatno u Monzi
Sad tek vidim da si Brazil naveo kao argument
I gledaš pobjednik == najbrži bolid, umjesto da gledaš sirove podatke iz simulacija, kvala i same trke.
Ispade samo Maxovci misle da je Mclaren imao najbolji bolid iako čitav grid to zna, uključujući Mclaren i Norrisa koji su sami sebe kritikovali da ne iskorištavaju maksimum od bolida.
Jučer Russel govori da je WDC borba trebala min ući u posljednju trku. I Hamilton je slično spomenuo da je Max izvukao sezonu.
Jedina prednost Maxa je što ima retarda za suvozača koji mu nije skinuo nijedan bod u sezoni, dok je Piastri uzeo dvije pobjede, i sjebao ih dodatno u Monzi
Sad tek vidim da si Brazil naveo kao argument

-
- Kontakt:
Nisu uvijek sporiji, neke staze su više odgovarale Ferrariju ili Mercedesu. Na nekim su timovi bili bara-bara. Rijetko na kojoj stazi je McLaren ostavljao konkurenciju 50-60 sekundi kao što je Red Bull prije. Ovdje se priča kao da je McLaren imao bolid tipa RB19 u odnosu na konkurencijuJabroni je napisao/la: ↑25 nov 2024, 13:35Činjenica da su Mclarenu sporiji bolidi uzimali pobjede ispred nosa je argument kontra Mclarena, a ne za.
Sad tek vidim da si Brazil naveo kao argument![]()

Brazil sam naveo zbog vremenskih prilika koje su potpuno minimizirale prednost, a i Red Bull se pokazao kao odličan bolid u Interlagosu. Crvena zastava je tu utrku potpuno okrenula naopačke btw, jer nakon crvene zastave nije bilo šanse da Norris išta napravi. Lakše je preteći Alpinu nego Ferrari ili Mercedes.
-
- Kontakt:
Najjaci argument ikad "ostali vozaci su Landu uzimali bodove". Kao da ne mozes reci isto i za Maxa, znaci bili su brzi samo za Norrisa, a ne i za Maxa.
Covjek jucer zavrsio ispred Norrisa, obje Mecke i Ferrari zavrsili ispred njega, to znaci uzeli su oni Maxu bodove? Prejaka logika
Covjek jucer zavrsio ispred Norrisa, obje Mecke i Ferrari zavrsili ispred njega, to znaci uzeli su oni Maxu bodove? Prejaka logika

Zadnja izmjena: HalaMadrid, dana/u 25 nov 2024, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Normalno da ne možeš reći jer je Verstappen napravio ogromnu prednost ranije, pa ju je samo trebao održavati, dok je Norris morao završavati ispred konkurencije i nadoknaditi zaostatak da bi ostao u utrci za titulu. To što ti je IQ 20 pa ne možeš razumjeti osnovnu stvar nije moj problem.HalaMadrid je napisao/la: ↑25 nov 2024, 14:36Najjaci argument ikad "ostali vozaci su Landu mu uzimali bodove". Kao da ne mozes reci isto i za Maxa, znaci bili su brzi samo za Norrisa, a ne i za Maxa.
Covjek jucer zavrsio ispred Norrisa, obje Mecke i Ferrari zavrsili ispred njega, to znaci uzeli su oni Maxu bodove? Prejaka logika![]()
-
- Kontakt:
A Max je mogao zavrsavati sve vrijeme peti jel?Bundesliga je napisao/la: ↑25 nov 2024, 14:45Normalno da ne možeš reći jer je Verstappen napravio ogromnu prednost ranije, pa ju je samo trebao održavati, dok je Norris morao završavati ispred konkurencije i nadoknaditi zaostatak da bi ostao u utrci za titulu. To što ti je IQ 20 pa ne možeš razumjeti osnovnu stvar nije moj problem.HalaMadrid je napisao/la: ↑25 nov 2024, 14:36Najjaci argument ikad "ostali vozaci su Landu mu uzimali bodove". Kao da ne mozes reci isto i za Maxa, znaci bili su brzi samo za Norrisa, a ne i za Maxa.
Covjek jucer zavrsio ispred Norrisa, obje Mecke i Ferrari zavrsili ispred njega, to znaci uzeli su oni Maxu bodove? Prejaka logika![]()

Da velika je bodovna razlika bila prije Majamija, citavih 52 boda.
I takodjer nakon restarta u Brazilu, Lando je bio iza Galsya. Bilo mu je dozvoljeno preticanje.
-
- Kontakt:
Što ne bi mogao? Ne vozi Sauber nego yebeni Red Bull. I btw ne gleda se samo Majami, nego je Verstappen imao pobjednički bolid u Španiji i Kanadi. U Austriji je izbacio Norrisa iz trke dok je on završio peti, pa je tako imao ogromnu prednost. Kažem ogromnu, jer je konkurencija McLarenu bila velika, tako da nije lagano nadoknaditi 60-70 bodova u takvoj konstalaciji snaga. McLaren nije imao bolid brži po 40-50 sekundi na svakoj stazi kao što je imao Red Bull. A ostali se popravili.HalaMadrid je napisao/la: ↑25 nov 2024, 14:48A Max je mogao zavrsavati sve vrijeme peti jel?![]()
Da velika je bodovna razlika bila prije Majamija, citavih 52 boda.
I takodjer nakon restarta u Brazilu, Lando je bio iza Galsya. Bilo mu je dozvoljeno preticanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.