Briljantna utakmica koja se za vecinu ovih igrača dešava jednom u karijeri.Svih 7 je odigralo na vrhunskom nivou uz fenomenalno šutersko veče, što nije odlika našeg tima.Nisam vjerovao da ce izdržati nakon 3 četvrtine, jer su se baš energetski potrošili, Atic ispao zbog 5 ličnih, a i ostali osim Lazica su bili optereceni.Ipak momci su izdržali i nemam riječi za ponos koji su nam donijeli, pogotovo jer smo mi kroz istoriju sporta, naročito košarke stalno moralni, al ne i stvarni pobjednici/od prvog EP u Njemačkoj ‘93,EP u Litvaniji, prošlo kad smo dobili Sloveniju/.Ostaje da do kraja ozbiljno odigramo, prvo sa Ciprom pa onda sa Francuskom.Nije ništa gotovo, Hrvati su jaki u FIBA /slučaj Matkovic to potvrđuje/i ne bi me čudilo da naprave neki dil sa Francuzima.Ova pobjeda je velika ali ne trebe zavaravati, igranje sa 6-7 igrača bez adekvatnih zamjena ne može u kontinuitetu donijeti rezultate.Amerikanac ce donijeti određenu širinu ali nam treba i Miki, pogotovo Suljo i Dzevdo ako nei Adis moraju rješiti probleme sa njima.Guraba je pominjao Mutića, ja ga ne pratim, ali ako ima kvalitet treba ga pozvati jer generacijski pripada ovim momcima.Zrno, Gutic,Manjgafic…. trebaju dobiti neke minute, ne znam ima li šta u SAD/Delalic, Husejnovic,Trnka…/treba širiti roster da ne iscrpljujemo momke po 35-40 min po utakmici.