Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la DamirT » 25 nov 2024, 21:09

Hrvatski košarkaški reprezentativac Danko Branković iznio je svoje nezadovoljstvo nakon poraza od Bosne i Hercegovine u Sarajevu, posebno kritizirajući sudijsku trojku koja je odrađivala utakmicu.

Branković je naglasio da je sudijski kriterij bio “čudan”, što je bio problem čak i za igrače koji redovito nastupaju u najjačim europskim natjecanjima kao što su Euroliga, ABA liga i Eurocup
Nabije te protivnik 20 razlike i sudija kriv. :lol:

Koga briga sto su im svaki zivi faul svirali i slali na slobodna bacanja...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 nov 2024, 21:19

PikachuSA je napisao/la:
25 nov 2024, 19:59
Evo ga, konačno je izašao na YT. Hvala Bogu

Uživajte i halalite na kašnjenju.
Ide kasnije i link za Rumble aBd :bih:
Hvala legendo :ljepota:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2024, 21:20

Beduin je napisao/la:
25 nov 2024, 21:07
Dakle, mi pobijedimo Kipar i u isto vrijeme Francuzi dobiju Hrvate i to je to, idemo na EB?
Da, 3 idu iz nase grupe ali Kipar automatski, tako da ostaju jos 2 mjesta Francuzi i mi/Hrvati. Najveca glupost staviti Kipar da igra kvalifikacije, da je neko drugi vec bi bilo gotovo, Francuzi, mi i Hrvati bi prosli

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 nov 2024, 21:26

alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 21:20
Beduin je napisao/la:
Dakle, mi pobijedimo Kipar i u isto vrijeme Francuzi dobiju Hrvate i to je to, idemo na EB?
Da, 3 idu iz nase grupe ali Kipar automatski, tako da ostaju jos 2 mjesta Francuzi i mi/Hrvati. Najveca glupost staviti Kipar da igra kvalifikacije, da je neko drugi vec bi bilo gotovo, Francuzi, mi i Hrvati bi prosli
Da, za Kipar nam je svima od pocetka bilo nelogicno gurati ih u grupu i uzimati mjesto nekome. Osim ako nije popunjavanje mjesta ali opet je glupost.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 nov 2024, 21:29

JA samo ne znam otkud tolika prica u Hrvatskoj da su oni kvalitetnija reprezentacija a BiH se kao vise borila i imala bolju publiku.
Oni su propali mnogo, u kvalama su znali izgubit od puno gorih ekipa od Bih.Njihova liga je losija od nase.
Cibona je sigurno trenutno losija ekipa od Kk Bosne , Zadar i Spliut se ajde malo drze al sve to ekipe donjeg doma ABA lige.
Koliko su prizivali ovog Brankovica lik ni sam ne zna kako je zavrsio u Bajernu.Kamenjas bi s njegovim tijelom nba starter bio.
Ako oduzmemo sut za 3 koji je Hrvatsku srao u prvoj a BiH u drugoj utakmici,Bih je mnogo kvalitetnija ekipa u svakom kosarkaskom segmentu.
Oni su okupili najjace sto mogu trenutno, a nama su falili i Halilovic i Sulejmanovic pa cak i Penava.S njima ovo ne bi bilo ni blizu.

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 25 nov 2024, 21:36

Iskreno se nadam, da ce poslije ove utakmice, ali i utakmica u februaru, neki od nasih igraca zaigrati u malo ozbiljnijim klubovima i podici igru barem jedan level vise.
Treba nam igraca u spanskoj, italijanskoj ili npr turskoj ligi...

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 25 nov 2024, 21:48

triput sam pogledao reprizu :) dvaput s bahom, jednom s hrvatskim komentatorima koji su bili vrlo korektni, doduse ni sudije kao ni publika nije davala povoda da nesto baljezgaju.

znalo se prije ovog dvomeca da imamo dobre sanse (mada nisam ocekivao da mozemo stici 13 razlike u revansu), i zato me nervirao defetizam pojedinaca koji su se odmah predali....stavise, mislim da bi rutinirali hrvate oba puta, samo da je roberson dosao... fizicki smo daleko mocniji od hrvatske (u tom segmentu medju najboljim u evropi), koja osim bozica i hezonje uglavnom ima mekusce u sastavu.

ono sto je njima ulazilo u zagrebu (totalno neocekivano jer su i oni uglavnom kamenci), vratilo im se u sarajevu, iako je sansa da i gegic i lazic i atic pogadjaju trice - istovremeno, vrlo mala.....ima nesto i do samopouzdanja koje daje skenderija. :opaopa: bilo je zarazno

kad pogledas reprizu vidis kakave su defanzivne azdahe gegic i atic (i lazic i alibegovic takodjer). atic je u prvom poluvremenu prislilio hrvate na tri izgubljena posjeda, dvaput usljed njegovog pritiska na igraca bacaju loptu u aut, a jednom direktno krade loptu i zavrsava u kontri sa smithom na ledjima.

uglavnom, svi su bili odlicni, pa i Musa koji je u par navrata zbrzao akciju.... ali treba imati na umu da on samim svojim prisustvom olaksava posao drugima (kao sto i prisustvo Nurkica, olaksava njemu).

imati centra kao sto je Kameni (kojeg je jedan ovdje prozvao igarcem malog IQa :rol: i time potvrdio da ga nikad u zivotu nije gledao mimo repke. koiliko je takvih pljuvaca u vezi drugih igraca na forumu, bog zna?!). rijetkost je da centar zna spustiti loptu i otici u prodoru sve do obruca. tako je lagano rijesio brankovica, i generalno odigrao savrsenu utakmicu. uvijek na granici koraka, ali nikad da ih napravi, uvijek izbacena lopta gdje treba, nepresusna energija i pametne odluke, makar se radilo samo o tome da pri skoku skrene loptu tamo gdje stoji nas covjek a ne da je direktno on hvata....pritom izuzetno mobilan, snazan i tehnicki skolovan grac (prevodi i loptu kad treba).

ima jos puno utisaka....ali polako.... Garza jeste odlican igrac ali njegovo dovodjenje automatski znaci minimalna minutaza za Kamenog (koji ne moze igrat cetvorku) ukoliko je i Nurkic tu. mozda ce Castaneda biti potrebniji igrac ako dodjemo do Eura?? u svakom slucaju na beciragicu je velika odluka. ima tu i jos nekoliko (dobro znanih) imena koja mogu podici nas plafon, pa vidjecemo...

nista jos nije gotovo.....bilo bi super da Bozic odj.ebe hrvatsku, jer ako igrali u Zadru, hrvatska ima sanse da mlatne francuze ako ovi dodju u nekom krnjem sastavu..... ni nas mec protiv (pojacanog) kipra nije macji kasalj... trebat ce maksimalan fokus i opreznost.... ali otom potom. Strasna pobjeda, cestitke momcima :opaopa: :bih:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 nov 2024, 21:53

Velizar je napisao/la:
25 nov 2024, 21:48
triput sam pogledao reprizu :) dvaput s bahom, jednom s hrvatskim komentatorima koji su bili vrlo korektni, doduse ni sudije kao ni publika nije davala povoda
Ima li gdje online prijatelju s hrv komentatorima?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 25 nov 2024, 22:00

Elddar je napisao/la:
25 nov 2024, 21:53
Velizar je napisao/la:
triput sam pogledao reprizu :) dvaput s bahom, jednom s hrvatskim komentatorima koji su bili vrlo korektni, doduse ni sudije kao ni publika nije davala povoda
ja sam vracao preko EON-a. SK HD mislim sa hrvatskim komentatorima. SK3 Baho i hadzic

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 nov 2024, 22:02

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
25 nov 2024, 20:47
PikachuSA je napisao/la:
25 nov 2024, 19:59
Evo ga, konačno je izašao na YT. Hvala Bogu

Uživajte i halalite na kašnjenju.
Ide kasnije i link za Rumble aBd :bih:
Hvala! Nadam se da ga nece obrisati sa yt..

Ps. Stavi private, ako vec nisi...
Ne bi trebali. Piše da su detektovali prisustvo autorskog sadržaja, ali da autor ne pravi probleme. Također, stavio sam nešto između private i public, tako da ne bi trebalo biti problema ni s te strane, ali za svaki slučaj ću okačiti i na Rumble aBd :bih:

Još jedna info o Kamenjašu koju bih volio podijeliti. Naime, imao sam priliku da prisustvujem nekim treninzima na kojima je bio i on (nismo ista generacija, ali smo jedno vrijeme trenirali u istom klubu). Momak je zaslužio da uspije, svaki dan je vozario na relaciji Vareš-Sarajevo-Vareš kako bi trenirao. Uprkos činjenici da je pokazivao da bi moglo biti nešto od njega i da je bio član reprezentacije, ponašao se normalno, vrijedno je radio i nikada ga nisam vidio da se qrči među rajom kao pojedini, koji se sad vjerovatno ni ne bave košarkom.
Zadnja izmjena: PikachuSA, dana/u 25 nov 2024, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 nov 2024, 22:04

Velizar je napisao/la:
25 nov 2024, 22:00
Elddar je napisao/la:
25 nov 2024, 21:53
Velizar je napisao/la:
ja sam vracao preko EON-a. SK HD mislim sa hrvatskim komentatorima. SK3 Baho i hadzic
Jbemu eon i sk 😭 neam to 😭 bilo bi ćejf poslušat njih, mada znam da su prilično ok i korektni
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 nov 2024, 22:18

Velizar je napisao/la:
ima jos puno utisaka....ali polako.... Garza jeste odlican igrac ali njegovo dovodjenje automatski znaci minimalna minutaza za Kamenog (koji ne moze igrat cetvorku) ukoliko je i Nurkic tu. mozda ce Castaneda biti potrebniji igrac ako dodjemo do Eura?? u svakom slucaju na beciragicu je velika odluka. ima tu i jos nekoliko (dobro znanih) imena koja mogu podici nas plafon, pa vidjecemo...

nista jos nije gotovo.....bilo bi super da Bozic odj.ebe hrvatsku, jer ako igrali u Zadru, hrvatska ima sanse da mlatne francuze ako ovi dodju u nekom krnjem sastavu..... ni nas mec protiv (pojacanog) kipra nije macji kasalj... trebat ce maksimalan fokus i opreznost.... ali otom potom. Strasna pobjeda, cestitke momcima :opaopa: :bih:
Garza nas samo jos vise jaca tamo gdje smo jaki i dijeli minutazu s Kamenim. Ne bi tu niko bio zakinut, jer ovo sto su ova sedmorica odigrala u 2 utakmice nije bas normalno. A Castaneda nas jaca tamo gdje smo tanki. Fali nam taj play da prevede loptu, ponesto razigra i ponesto zabije iz suta ili prodora kao oci u glavi.
Srce kaze Graza a razum Castaneda. Idealno bi bilo obojica.
A u februaru ocekujem ludnicu i netipicne rezultate ali i nas prolaz dalje. Moramo.

I da, Kameni je primjer visokog kosarkaskog IQa. Brutalan. Strasan.
To nam je jos jedna od mana koju kao ekipa moramo popraviti. Ne koristimo 2 za 1 brzi napad pred kraj cetvrtine, 5x ulazimo u reket prije dozvoljenog na slobodnom - desavalo se i u Zagrebu to, Musa da ne komentarisem to sto je forsira i fula jer je takav igrac i vristali bi da je pogodio (na kraju i Gegic je forsirao realno) ali imao je zaista idiotskih faulova, raspravljanja, trcanje kontre 1 na 3 pred kraj 4/4 i sl.
Atica da ne spominjem, nisam siguran koliko on moze uopste ispraviti te bubice, jer da moze imao bi bolju karijeru.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 25 nov 2024, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 nov 2024, 22:19

MElloo je napisao/la:
25 nov 2024, 21:29
JA samo ne znam otkud tolika prica u Hrvatskoj da su oni kvalitetnija reprezentacija a BiH se kao vise borila i imala bolju publiku.
Oni su propali mnogo, u kvalama su znali izgubit od puno gorih ekipa od Bih.Njihova liga je losija od nase.
Cibona je sigurno trenutno losija ekipa od Kk Bosne , Zadar i Spliut se ajde malo drze al sve to ekipe donjeg doma ABA lige.
Koliko su prizivali ovog Brankovica lik ni sam ne zna kako je zavrsio u Bajernu.Kamenjas bi s njegovim tijelom nba starter bio.
Ako oduzmemo sut za 3 koji je Hrvatsku srao u prvoj a BiH u drugoj utakmici,Bih je mnogo kvalitetnija ekipa u svakom kosarkaskom segmentu.
Oni su okupili najjace sto mogu trenutno, a nama su falili i Halilovic i Sulejmanovic pa cak i Penava.S njima ovo ne bi bilo ni blizu.
E upravo sve ovako...
Ja i dalje mislim da smo mi u ovim sastavima bolji od njih i dosta uigraniji, koherentniji i smislenij tim i zbog toga uopce sinocnju pobjedu necu pripisati kao zasluga Adisu, kao sto su mnogi danas...

Njih je prosrala trica u prvoj utakmici, a nas je prosrala u drugoj i to je to...

Mi mozemo samo Bogu zahvaliti sto je na suprotnoj strani je podjednako ista ubleha od trenera ili cak i gora... Jel smo mi svjesni, da smo zadnjih 8 minuta utakmice odigrali gdje su nam 4 igraca prve petorke odigrali sa 4 faula i da su zavrsili utakmicu bez iskljucenja, ne racunajuci Atica koji izasao odmah na pocetku 4 cetvrtine... Pa da ja na suprotnoj strani bio iole pismeniji i sposobniji trener, mi bi zadnjih 5 minuta utakmice igrali sa Camparom, Sejficem, Loncarom i Vrabcom u petorci - hvala Bogu pa nije ispalo tako...

Niko ne osporava pozrtvovanost i posvecenost igraca, pogotovo kada nemaju nikakve podrske od saveza, kada igraju u losim uslovima i slicno...medjutim, ja mislim da mi previse znacaja dajemo ovoj sinocnjoj pobjedi...i opet se pokazuje da smo sampioni u pumpanju atmosfere bez opravdanja, kao i obicno u pljuvanju koje po obicaju slijedi nakon toga...

Evo priznajem, da strucni stab nema podrske od sistema i sve...ali Adise dragi, ovakva rastimovana Hrvatska je u Zagrebu izgledala kao Warriorsi iz 2015/2016... Smith je bio kao Curry, a Bozic kao Larry Bird... Mi smo u Zagrebu u zadnjih 30 sekundi primili 2 trice kao posljednji levati i zaostatak digli sa 7 na 13...e na ove stvari ja imam prigovor Adisu, kao i njegovo glupiranje i baljezganje oko naturalizovanog igraca, kako to nama ne treba...isto mene ne moze niko ubjediti, da decko koji pauziro 3-4 godine igranja reprezentativne kosarke i to u omladinskim kategorijam gdje se prvenstva igraju svake godine, je odjednom postao toliki negativac...svi znamo da Suljina karijera nije otisla u zeljenom pravcu, tako da vjerujem kada bi on samo interesno za sebe razmisljao (a uvjerili smo se danije takav), da bi u konacnici htio igrati za reprezentaciju da se samo u konacnici nesto bolje izreklamira na trzistu... Eno sad se spominje i neki beef sa Halilovicem...evo treba ispratiti naredne utakmice italijanskog prvenstva i FIBA Eurocupa, ako bude igrao - onda je opet neki zajeb...

Eh sad se postavlja pitanje, da si u Zagrebu imao n raspolaganju Alibegovica, Halilovica i Sulejmanovica da se rotiraju i trose Bozica - **** bi on moj postigao skoro 30 poena...da si imao iole normalno crnca, pa makar onog iz Bosne, da si mu dao pasos i da je samo bio dostupan ovaj prozor, mislim da bi bio dovoljan da Smith na kraju gadja trice 40%, a ne 70% kao sto je bilo...
Evo ja vjerujem da interni dusmani rade sve da se sistem sabotira, od politike do poltrona koje redaju u savezu...ali vajda je u interesu i Adisu da sa ovom ekipom napravi neki iskorak i bolji rezultat, valjda ce i njemu onda biti bolje u trenerskoj karijeri...s toga mi nije jasno, sto nije, kada je shvatio prije 8-9 da od Robersona nema vise nista, otisao u savez i na sto im stavio spisak od 5 playeva iz Eurocupa i dubio na glavi slijedecih 6 mjeseci dok se jedan ne rijesi...nego on mamlaz pricao Talicu koji je propao i Kondicu, a obojica pisaju po njemu ima 2 godine...

Sve vjerujem i sve razumijem...cestitke svim igracima, pogotovo ovim sto su sinoc pobjedu iznijeli sa povredama, Musi koji nije igrao mjesec dana i Vrabcu koji je razmisljao o materi u bolnici, ali treba se ohladiti od sinocnje euforije...jasno je meni da je nama svima drago sto smo ih sinoc mlatnuli, pogtovo radi ovih nasih skutora u savezu...medjutim ljudi nemojte da se zavaravamo...ovakva Hrvatska je odavno rastimovana i raspustena banda, koja da nema 2-3 kapitalca iz NBA bila donji dio evropske kosarke...i cvrsto i dalje stojim, samo da je bilo vise ozbiljnosti i sistema za 10%, uvjeren sam da smo mi trebali ovakve Hrvate pobjediti po 10 u razlike u obje utakmice i vec bi stavili prst u uho sto se tice EP...

Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...

Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...

Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...

Eto dosta od mene...

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 25 nov 2024, 22:25

dajte ba ljudi mucnite malo glavom, taman ce Beciragic povest igraca kao sto je Kondic , da dodje na gotovo da igra Euro....taman da nam urusi atmosferu medju igracima koja je (vidljivo) super pozitivna. nijedan igrac ne bi gledao blagonaklono na taj potez...tako da manite se corava posla, taj voz je prosao

halilovicu hvala za sve ali u ovoj repci moze igrati samo kao treci centar. a i to je pitanje ako je Garza tu.

alibegovic nam je ocepio napad jer siri teren sutem za tricu. i suljo je slican igrac, zato nam je potrebniji od miralema ...

s tim da nam treba Suljo koji ima samopouzdanje...od neodlucnog (koji ne uzima tricu) nemamo fajde

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 nov 2024, 22:34

Dosta pametovanja :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 nov 2024, 22:40

Vaya je napisao/la:
25 nov 2024, 22:19
Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...

Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...

Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...

Eto dosta od mene...
Mislim da se svi slazemo da Beciragic nije trenerski mag, ali nekako u tome svemu preskocimo sve pozitivno sto je uradio. Ocito da ima klik sa ovim igracima i timom, odbrana je zategnuta i naspanovana, napad je okej i ima prostora za vise.

Meni ne bude jasno zasto im ne sugerise da ne ulazimo u reket prije nego lopta dira obruc na slobodnom nakon 5 takvih situacija desava se ono sa Brankovicem gdje gubimo poen u sustini, zasto u pola utakmice protiv Slovenije odluci presing gdje nam lagano daju poene, ili protiv onakve Hrvatske zonu gdje nam lagano razbijaju tricom. I jos neke ovakve stvari i sitnice koje se nakupe, ali iskreno jos od EB ne mogu da povezem zasto ga toliki broj ljudi toliko pljuje.

Meni ovo sklapanje idealne ekipe, sto je vec neko napisao, daje flashback na nase postave sa Djedovicem u toj generaciji. Sve se nesto moze ali se "ne poklopi". A to ne poklopi znaci ne radi se pravilno. Realno katastrofa je sto nismo imali Amera ovaj prozor.

A jos me vise boli sto svi vidimo da nam par sitnica fali da sklopimo dobar tim i testiramo njihove mogucnosti na EuroBasketu.

A nista ne radimo po tom pitanju. Mediji su objavili 1000 clanaka ali hoce li iko zalopatati dublje oko konkretnih pitanja (sve to sto si naveo)?

BHF na 1-2 BiH Njemacka tjera fudbalski savez (!??!) a u kosarkaskom nista. Cini mi se ni ne znaju sta se radi, ko igra ko ne igra vec dodju cisto jer igra Bosna a fudbal vec kao i prate.

Politicari se isto tako ne bave ovim pitanjem, neko je dobro napisao da ima kosarkasa, a nece im ta pitanja niko ni postaviti. A znaju postavljati sto se milja iz budzeta ne da nekom karatisti sto je osvojio medalju.

Kosarka ispada svima zadnja rupa na sviralu a svi gledaju utakmice kad igramo. To me vise boli nego sami nerad saveza.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 nov 2024, 22:56

Emir Sulejmanovic ove godine ima 13 ppg u Endesa ligi koja je daleko najjaca nacionalna liga u Evropi.Moglo bi se reci da je poslije Muse nas najbolji igrac van NBA trenutno.Napokon je sazrio i bila bi stvarno ogrooooooomna steta ne imati ga u reprenzetaciji.
Ono sto je Alibegovic radio u napadu Sulejmanovic moze jos bolje.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 25 nov 2024, 23:01

Beduin je napisao/la:
25 nov 2024, 21:26
alemsa je napisao/la:
25 nov 2024, 21:20
Beduin je napisao/la:
Da, za Kipar nam je svima od pocetka bilo nelogicno gurati ih u grupu i uzimati mjesto nekome. Osim ako nije popunjavanje mjesta ali opet je glupost.
Ne samo da je glupost što igraju kvalifikacije (a glupost je svakako što uopšte nekom kroje sudbinu, ne samo oni, nego i Latvija, Poljska i Finska, to je takav poligon za mešetarenje), nego je glupost što im je uopšte neko ko domaćinima dao priliku da imaju automatski plasman. To je, kao sa Indonezijom za Mundobasket, trebalo ograničiti i zahtijevati da se dovedu barem na neki pristojan nivo. Ne shvatam poentu uopšte da tamo imaju 5 poraza uz koš razliku -150. Nema tu popularizacije sporta, nema ničega. Čak je i ta dvorana u Nikoziji ništa posebno, kapacitet 9.500, nimalo košarkaška. Generalno, užasan tim, užasno sve.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 25 nov 2024, 23:02

MElloo je napisao/la:
25 nov 2024, 22:56
Emir Sulejmanovic ove godine ima 13 ppg u Endesa ligi koja je daleko najjaca nacionalna liga u Evropi.Moglo bi se reci da je poslije Muse nas najbolji igrac van NBA trenutno.Napokon je sazrio i bila bi stvarno ogrooooooomna steta ne imati ga u reprenzetaciji.
Al zato u odbrani moze duplo manje

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 25 nov 2024, 23:03

MElloo je napisao/la:
25 nov 2024, 22:56
I ne samo to, s 12 kvalitetnih igraca se ide na Euro. Povrede, loš dan i sl.... a ne da campara , sejfic , delalic i sl.samo nosaju peskire....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.