MElloo je napisao/la: ↑25 nov 2024, 21:29
JA samo ne znam otkud tolika prica u Hrvatskoj da su oni kvalitetnija reprezentacija a BiH se kao vise borila i imala bolju publiku.
Oni su propali mnogo, u kvalama su znali izgubit od puno gorih ekipa od Bih.Njihova liga je losija od nase.
Cibona je sigurno trenutno losija ekipa od Kk Bosne , Zadar i Spliut se ajde malo drze al sve to ekipe donjeg doma ABA lige.
Koliko su prizivali ovog Brankovica lik ni sam ne zna kako je zavrsio u Bajernu.Kamenjas bi s njegovim tijelom nba starter bio.
Ako oduzmemo sut za 3 koji je Hrvatsku srao u prvoj a BiH u drugoj utakmici,Bih je mnogo kvalitetnija ekipa u svakom kosarkaskom segmentu.
Oni su okupili najjace sto mogu trenutno, a nama su falili i Halilovic i Sulejmanovic pa cak i Penava.S njima ovo ne bi bilo ni blizu.
E upravo sve ovako...
Ja i dalje mislim da smo mi u ovim sastavima bolji od njih i dosta uigraniji, koherentniji i smislenij tim i zbog toga uopce sinocnju pobjedu necu pripisati kao zasluga Adisu, kao sto su mnogi danas...
Njih je prosrala trica u prvoj utakmici, a nas je prosrala u drugoj i to je to...
Mi mozemo samo Bogu zahvaliti sto je na suprotnoj strani je podjednako ista ubleha od trenera ili cak i gora... Jel smo mi svjesni, da smo zadnjih 8 minuta utakmice odigrali gdje su nam 4 igraca prve petorke odigrali sa 4 faula i da su zavrsili utakmicu bez iskljucenja, ne racunajuci Atica koji izasao odmah na pocetku 4 cetvrtine... Pa da ja na suprotnoj strani bio iole pismeniji i sposobniji trener, mi bi zadnjih 5 minuta utakmice igrali sa Camparom, Sejficem, Loncarom i Vrabcom u petorci - hvala Bogu pa nije ispalo tako...
Niko ne osporava pozrtvovanost i posvecenost igraca, pogotovo kada nemaju nikakve podrske od saveza, kada igraju u losim uslovima i slicno...medjutim, ja mislim da mi previse znacaja dajemo ovoj sinocnjoj pobjedi...i opet se pokazuje da smo sampioni u pumpanju atmosfere bez opravdanja, kao i obicno u pljuvanju koje po obicaju slijedi nakon toga...
Evo priznajem, da strucni stab nema podrske od sistema i sve...ali Adise dragi, ovakva rastimovana Hrvatska je u Zagrebu izgledala kao Warriorsi iz 2015/2016... Smith je bio kao Curry, a Bozic kao Larry Bird... Mi smo u Zagrebu u zadnjih 30 sekundi primili 2 trice kao posljednji levati i zaostatak digli sa 7 na 13...e na ove stvari ja imam prigovor Adisu, kao i njegovo glupiranje i baljezganje oko naturalizovanog igraca, kako to nama ne treba...isto mene ne moze niko ubjediti, da decko koji pauziro 3-4 godine igranja reprezentativne kosarke i to u omladinskim kategorijam gdje se prvenstva igraju svake godine, je odjednom postao toliki negativac...svi znamo da Suljina karijera nije otisla u zeljenom pravcu, tako da vjerujem kada bi on samo interesno za sebe razmisljao (a uvjerili smo se danije takav), da bi u konacnici htio igrati za reprezentaciju da se samo u konacnici nesto bolje izreklamira na trzistu... Eno sad se spominje i neki beef sa Halilovicem...evo treba ispratiti naredne utakmice italijanskog prvenstva i FIBA Eurocupa, ako bude igrao - onda je opet neki zajeb...
Eh sad se postavlja pitanje, da si u Zagrebu imao n raspolaganju Alibegovica, Halilovica i Sulejmanovica da se rotiraju i trose Bozica - **** bi on moj postigao skoro 30 poena...da si imao iole normalno crnca, pa makar onog iz Bosne, da si mu dao pasos i da je samo bio dostupan ovaj prozor, mislim da bi bio dovoljan da Smith na kraju gadja trice 40%, a ne 70% kao sto je bilo...
Evo ja vjerujem da interni dusmani rade sve da se sistem sabotira, od politike do poltrona koje redaju u savezu...ali vajda je u interesu i Adisu da sa ovom ekipom napravi neki iskorak i bolji rezultat, valjda ce i njemu onda biti bolje u trenerskoj karijeri...s toga mi nije jasno, sto nije, kada je shvatio prije 8-9 da od Robersona nema vise nista, otisao u savez i na sto im stavio spisak od 5 playeva iz Eurocupa i dubio na glavi slijedecih 6 mjeseci dok se jedan ne rijesi...nego on mamlaz pricao Talicu koji je propao i Kondicu, a obojica pisaju po njemu ima 2 godine...
Sve vjerujem i sve razumijem...cestitke svim igracima, pogotovo ovim sto su sinoc pobjedu iznijeli sa povredama, Musi koji nije igrao mjesec dana i Vrabcu koji je razmisljao o materi u bolnici, ali treba se ohladiti od sinocnje euforije...jasno je meni da je nama svima drago sto smo ih sinoc mlatnuli, pogtovo radi ovih nasih skutora u savezu...medjutim ljudi nemojte da se zavaravamo...ovakva Hrvatska je odavno rastimovana i raspustena banda, koja da nema 2-3 kapitalca iz NBA bila donji dio evropske kosarke...i cvrsto i dalje stojim, samo da je bilo vise ozbiljnosti i sistema za 10%, uvjeren sam da smo mi trebali ovakve Hrvate pobjediti po 10 u razlike u obje utakmice i vec bi stavili prst u uho sto se tice EP...
Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...
Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...
Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...
Eto dosta od mene...