Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Vaya
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Vaya » 25 nov 2024, 23:03

MElloo je napisao/la:
25 nov 2024, 22:56
Emir Sulejmanovic ove godine ima 13 ppg u Endesa ligi koja je daleko najjaca nacionalna liga u Evropi.Moglo bi se reci da je poslije Muse nas najbolji igrac van NBA trenutno.Napokon je sazrio i bila bi stvarno ogrooooooomna steta ne imati ga u reprenzetaciji.
Ono sto je Alibegovic radio u napadu Sulejmanovic moze jos bolje.
Suljo bi nam bio zlata vrijedan.... on i Alibegovic su razliciti PF... Alibegovic je stretch PF i voli se izvlaciti van...Sulji, kojem isto trojka nije strana je opet u konacnici onaj old school teski PF iz reketa, koji u smallball moze i centra odigrati...

Ja se nadam da ce razum preovladati, da ce se Musa ukljuciti u proces mirenja i da ce se Suljo vratiti u repku...
Ako je Bozic mogao par gpdina ignorisati Sesara, pa opet na kraju se pojaviti...vjerujem i nadam se da ce takav scenario da bude i kod nas...

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 25 nov 2024, 23:07

Iskreno da se zahvalim PikachuSA što je stavio na YT cijelu utakmicu. Skinuo sam na mobitel i ostati će u arhivi. Hvala puno druže, da te Allah nagradi 😀

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 nov 2024, 23:08

Vaya je napisao/la:
25 nov 2024, 23:03
MElloo je napisao/la:
Emir Sulejmanovic ove godine ima 13 ppg u Endesa ligi koja je daleko najjaca nacionalna liga u Evropi.Moglo bi se reci da je poslije Muse nas najbolji igrac van NBA trenutno.Napokon je sazrio i bila bi stvarno ogrooooooomna steta ne imati ga u reprenzetaciji.
Suljo bi nam bio zlata vrijedan.... on i Alibegovic su razliciti PF... Alibegovic je stretch PF i voli se izvlaciti van...Sulji, kojem isto trojka nije strana je opet u konacnici onaj old school teski PF iz reketa, koji u smallball moze i centra odigrati...

Ja se nadam da ce razum preovladati, da ce se Musa ukljuciti u proces mirenja i da ce se Suljo vratiti u repku...
Ako je Bozic mogao par gpdina ignorisati Sesara, pa opet na kraju se pojaviti...vjerujem i nadam se da ce takav scenario da bude i kod nas...
Moglo bi se srediti ali valja pogaziti ego i otići porazgovarati sa Sulejmanovićem. Naši selektori to neće. Bila bi prava šteta da ne okupimo najbolji tim i da vidimo koliko možemo a i nadam se da nećemo opet dobiti grupu sa 4 top ekipe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 25 nov 2024, 23:13

Madal je napisao/la:
25 nov 2024, 19:07
zaostrog je napisao/la:
25 nov 2024, 15:16
Malo sam bacio oko na dvorane u BiH, iako znam da od promjene domaćinstva nema ništa, jer je ovo odlična šansa KSBiH da zaradi neke pare, pa se isplate samo Sarajevo, Tuzla ili Zenica :D

Dvorana u Bihaću je renovirana, izgleda sasvim ok, ali maksimalno mogu naštimati kapacitet 2.000 za košarku.
Dvorana u Cazinu je također uslovna, može u nju za košarku stati skoro 3.000 ljudi, samo meni nikako nije za košarke.
Dvorana u Bugojnu je veća, preko 4.000 može primiti, ali sam je ja zapamtio ko neuslovnu.

U budućnosti bih gledao da dam slabije utakmice ovim ili sličnim gradovima. Valjda bude nekad i Mostar, ali ne bih bježao ni od Žepča i sličnih varijanti, za baš tanke utakmice. Recimo, u posljednjih 10-ak godina Kipar, Armenija, Slovačka, Rumunija, sve je to moglo u manje :D
Domacini smo na par utakmica godisnje, sasvim dovoljno da se Skenderija i Mejdan ne zasite kosarke. Iskreno ne bih micao kosarku iz ova 2 grada za sad, ovo su kosarkaske dvorane i publika, uz postovanje ostalima.
Tako da nema potrebe manje utakmice igdje seliti, svih 11 je u Mejdanu bilo krcato i rasprodano a bilo je i mikimaus ekipa protiv nas.
Inace od 5 poraza u Mejdanu tu su Francuska x2, Rusi, Litvanija, Grcka. Jbg uvalite nam teske pa kvare skor :D

Lumani jel se zna gdje je protiv Kipra :)
I Skenderija i Mejdan trebaju rekonstrukciju, ali fakat. Evo čak da ne pričamo o gradnji nove dvorane, rušenju i čudima, ali bi obje dvorane trebalo modernizovati. Sinoć prije tekme, hrvatski komentator kaže: "Nisam bio u Skenderiji 15-ak godina, ali ništa se ovdje nije promijenilo" :D I bukvalno istina.

Ako ništa drugo, u Skenderiji bi trebalo promijeniti drvene stolice na tribinama sa nekim normalnim stolicama. Drugo, trebalo bi teleskopske tribine potpuno zamijeniti, jer one drvene su smijurija :D Obje ove stvari neće koštati više od par stotina hiljada KM. Treće je nabaviti teleskopske tribine iza golova, kako bi se kapacitet povećao za barem 1.000 (a možda i više). Sa finim nagibom, ta tribina može ići do balkona čak, to je fakat lijepo povećanje broja stolica i baš bi učinilo dvoranu ljepšom. Četvrto, iako najvažnije, jeste zamjena krova, sanacija ventilacije, to je u lošem stanju zaista. Peto jeste onaj drveni dezen iza semafora zamijeniti nečim modernim. Sve u svemu, sa par miliona (sigurno ne više od 2 miliona KM) dobila bi se dvorana koja bi imala moderne sjedalice, kapacitet za košarku preko 7.500 i modernizovan izgled.

Slična stvar je u Mejdanu. Tamo su mi teleskopske tribine puno bolje, ali opet sve je drveno, to je užas. Isto bi valjalo modernizovati užasne panele ili šta su iza golova/koševa.

U biti, Pionir je dvorana isto sranje ko ove dvije, ali su je uspjeli sasvim pristojno modernizovati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 nov 2024, 23:20

Unofficialpage je napisao/la:
25 nov 2024, 23:08
Vaya je napisao/la:
MElloo je napisao/la:

Moglo bi se srediti ali valja pogaziti ego i otići porazgovarati sa Sulejmanovićem. Naši selektori to neće. Bila bi prava šteta da ne okupimo najbolji tim i da vidimo koliko možemo a i nadam se da nećemo opet dobiti grupu sa 4 top ekipe.
Ja koliko se sjećam nije Adis otpisao Emira nego Emir Adisa odnosno reprezentaciju, nezadovoljan tretmanom na Eurobasketu. Ako neko treba da spusti ego ili šta već, onda je to Sulejmanović.

On je meni drag kao igrač a i kao čovjek s obzirom da svi znamo njegovu izuzetno teško privatnu i porodičnu priču i zato apsolutno ne mogu da vjerujem da neko ko je prošao sve to, čekao godinama da zaigra za svoju državu, odluči da se oprosti jer je nezadovoljan minutažom na prvenstvu, a objektivno gledajući igrao je onoliko koliko je zaslužio i koliko je mogao (ne)doprinijeti u tom trenutku.

K'o da sad gledam zadnji meč protiv Litvanije na Eurobasketu, ulazi Sulejmanović svjež odmoran za razliku od ostalih i Sabonis ga tri napada zaredom bukvalno unosi ispod koša i lagano završava na obruču.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 nov 2024, 23:34

Uh svasta bi se ovdje moglo reci. Za Halilovica mi djeluje da je htio reci da je "povrijeđen" a cudi me i ovolika uvjerenost Garze da se vide na Eurobasketu?
Jel ovo Lazic definitivno zavrsio sa kosarkom i presao full u 3x3?
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić za N1 BiH je obavio veliki intervju u kojem je govorio o brojnim temama.

U nastavku izdvajamo samo jedan zanimljiv dio u kojem Bećiragić opisuje sve naše reprezentativce.

“Svaki dan imam velike razgovore sa Edinom Atićem. Njega bih nazvao velikom enigmom. Može biti najbolji playmaker u Evropi. Treba samo biti s trenerom koji ga voli, a ne koji ga smatra igračem. Mislim da nije još došao do takvog trenera. Današnji treneri prilaze igračima ili može tricu pogoditi ili to je to. Ja ne prilazim tako, pokušavam dublje da uđem u psihologiju svakog igrača. Amar Gegić je nepredvidljiv. Najnepredvidljiviji momak, jer odjednom igra kao NBA igrač i onda samo popusti. Ali ogroman potencijal. Kenan Kamenjaš stamen kao najveći kameni. Najstameniji i najpouzdaniji. Strašan momak. Džanan Musa, eh ovako. U osmanlijskoj vojsci je postojala specijalna jedinica vojnika sa Balkana Deliler, koje je zvao sultan kada Osmanlije ne mogu osvojiti tvrđavu. Njihova karkateristika je bila da se bore sa drvenim mačevima i pokazuju protivniku da se ne boje njih. Oni su se tukli, tolika je hrabrost bila, Musi sam rekao ti meni ličiš na njih. Kad izađeš na teren, hoće sve da pobiješ tamo. Lazić je 3 na 3 (smijeh). Imamo posebnu vezu i srčanu vezu. Osjeća ogromno poštovanje prema meni. To je uzajamno. Malo me podučio i životu, mislio sam da je njegova posljednja utakmica, ali mi je rekao da nikad ne znamo šta će se desiti do februara. Ja sam rekao Boga mi Lazo u pravu si”, kazao je Bećiragić, a potom je govorio i o drugima:

[Adin Vrabac – momčina. Doktor pouzdanosti. Lončara nisam htio zvati. Onda me zvao Halilović i kaže da se povrijedio, pa za njim i Kamenjaš. Samo sam nazvao Lončara, reko gdje si, kaže mi u Zagrebu. A otac mu je bolestan puno. Rekao sam da sam u problemima i da mi treba. Odgovorio mi je: ‘Coach ako treba pješke, eto me odmah sad’. Sjeo u auto i došao. Eto kakav je momak. Sejfić – prozor ne smije pasti. Kad mu kažeš šta treba, ma ima najveće srce i čudan borac. Sani Čampara jedini momak kojem nisam dao puno prilike. Izuzetno pouzdan, uvijek spreman iako zna da neće igrati. Amar Alibegović – volio bih da igra u Euroligi, jer mislim da može. Nisam vjerovao da ovoliko voli BiH. Znam ko su roditelji. Onda i ljubav Luke Garze, poslao mi je i poruku i rekao da jedva čeka da se vidimo na Eurobasketu. Jusuf Nurkić- ja ga zovem babo. Ljudi ne znaju, da je to momak, koji je veliki profesionalac. Voli ovu državu i bio sam zabrinut kada je trebao doći. On ima drugačije percepcije košarke od nas. U Americi je druga košarka i sve drugačije od nas. Samo jedna riječ mu je dovoljna da mu kažeš, Juka nije to loše, ali nama treba ovako. Kaže odmah ‘coach u redu je’. Prihvati sve bez ijedne ružne grimase. Izuzetno dobar momak. Manjgafića sam želio dovesti kod sebe u klub, ali mi se nije svidjelo kako igra odbranu. Izuzetan potencijal za poene. Trebao je Penava umjesto njega doći, ali nije mi drago što nije došao. Znam da je povrijeđen. Nisam imao hrabrosti sa Manjgafićem da rizikujem, svaka pozicija je bila vrijedna zlata. Mogao je i realno igrati, onda Lazić igra sve pozicije i nikad se ne umara. Da se barem malo umorio da ubacim Manjgafića. Lazić mi je rekao nakon meča nisam jeo ništa cijeli dan. Uvukao sam svu energiju u sebe i nije mi dozvolio da Manjgafića ubacim. Haris Delalić žao mi je što nije iskoristio priliku, ali volio bih da je pogodio te tri trice u Zagrebu, ali imat će ako Bogda opet priliku. Vojinu Iliću nisam dao priliku, šta ću imam tu Musu, koji bi najradije umro na terenu nego da izađe. Miralem Halilović već dvije godine ne dolazi, bio je porvijeđen. To je kapiten koji nam je zaista falio. Tako je sve u životu, sve je prolazno i ja sam prolazan. Nadam se da će igrati u februaru, ako ne bude opet povrijeđen”.

Kompletan intervju pročitajte na N1 BiH.

/quote]
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 nov 2024, 23:34

Prvo da se zahvalik bratu @Pikachu sto je objavio video na yt
A drugo pregledao sam utakmicu i kod intoniranja himni Bozic ne drzi ruku na srcu a Smith drzi :crazy:
Jel Smith veci hrvat od Bozica :think:

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 25 nov 2024, 23:37

Imal ko od novinara da obavi razgovor sa Lazicem, znaci li ovo da prelazi finalno na 3x3?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 nov 2024, 23:55

Ako je istina da Laza prelazi na 3x3 onda je to veliki nedostatak za nasu repku al nadam se da ce igrati za 3x3 repku ako nista.
Nadam se da ce odluciti igrat jos kvale za Mundo Basket jer je igrac koji zasluzuje igrat na SP.
Takodjer se nadam da zna da je vecini jedan od najdrazih reprezentativaca u ovoj generaciji.
Sve u svemu sretno u daljnjem zivotu Laza i da ubrzo dobijemo igraca koji ce se zalagat kao ti u repki i hvala za sve sto si dao ovoj reprezentaciji i sto si nekoliko puta usrecio nas navijace.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 nov 2024, 23:56

StevieG8 je napisao/la:
25 nov 2024, 23:34
Uh svasta bi se ovdje moglo reci. Za Halilovica mi djeluje da je htio reci da je "povrijeđen" a cudi me i ovolika uvjerenost Garze da se vide na Eurobasketu?
Jel ovo Lazic definitivno zavrsio sa kosarkom i presao full u 3x3?
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić za N1 BiH je obavio veliki intervju u kojem je govorio o brojnim temama.

U nastavku izdvajamo samo jedan zanimljiv dio u kojem Bećiragić opisuje sve naše reprezentativce.

“Svaki dan imam velike razgovore sa Edinom Atićem. Njega bih nazvao velikom enigmom. Može biti najbolji playmaker u Evropi. Treba samo biti s trenerom koji ga voli, a ne koji ga smatra igračem. Mislim da nije još došao do takvog trenera. Današnji treneri prilaze igračima ili može tricu pogoditi ili to je to. Ja ne prilazim tako, pokušavam dublje da uđem u psihologiju svakog igrača. Amar Gegić je nepredvidljiv. Najnepredvidljiviji momak, jer odjednom igra kao NBA igrač i onda samo popusti. Ali ogroman potencijal. Kenan Kamenjaš stamen kao najveći kameni. Najstameniji i najpouzdaniji. Strašan momak. Džanan Musa, eh ovako. U osmanlijskoj vojsci je postojala specijalna jedinica vojnika sa Balkana Deliler, koje je zvao sultan kada Osmanlije ne mogu osvojiti tvrđavu. Njihova karkateristika je bila da se bore sa drvenim mačevima i pokazuju protivniku da se ne boje njih. Oni su se tukli, tolika je hrabrost bila, Musi sam rekao ti meni ličiš na njih. Kad izađeš na teren, hoće sve da pobiješ tamo. Lazić je 3 na 3 (smijeh). Imamo posebnu vezu i srčanu vezu. Osjeća ogromno poštovanje prema meni. To je uzajamno. Malo me podučio i životu, mislio sam da je njegova posljednja utakmica, ali mi je rekao da nikad ne znamo šta će se desiti do februara. Ja sam rekao Boga mi Lazo u pravu si”, kazao je Bećiragić, a potom je govorio i o drugima:

[Adin Vrabac – momčina. Doktor pouzdanosti. Lončara nisam htio zvati. Onda me zvao Halilović i kaže da se povrijedio, pa za njim i Kamenjaš. Samo sam nazvao Lončara, reko gdje si, kaže mi u Zagrebu. A otac mu je bolestan puno. Rekao sam da sam u problemima i da mi treba. Odgovorio mi je: ‘Coach ako treba pješke, eto me odmah sad’. Sjeo u auto i došao. Eto kakav je momak. Sejfić – prozor ne smije pasti. Kad mu kažeš šta treba, ma ima najveće srce i čudan borac. Sani Čampara jedini momak kojem nisam dao puno prilike. Izuzetno pouzdan, uvijek spreman iako zna da neće igrati. Amar Alibegović – volio bih da igra u Euroligi, jer mislim da može. Nisam vjerovao da ovoliko voli BiH. Znam ko su roditelji. Onda i ljubav Luke Garze, poslao mi je i poruku i rekao da jedva čeka da se vidimo na Eurobasketu. Jusuf Nurkić- ja ga zovem babo. Ljudi ne znaju, da je to momak, koji je veliki profesionalac. Voli ovu državu i bio sam zabrinut kada je trebao doći. On ima drugačije percepcije košarke od nas. U Americi je druga košarka i sve drugačije od nas. Samo jedna riječ mu je dovoljna da mu kažeš, Juka nije to loše, ali nama treba ovako. Kaže odmah ‘coach u redu je’. Prihvati sve bez ijedne ružne grimase. Izuzetno dobar momak. Manjgafića sam želio dovesti kod sebe u klub, ali mi se nije svidjelo kako igra odbranu. Izuzetan potencijal za poene. Trebao je Penava umjesto njega doći, ali nije mi drago što nije došao. Znam da je povrijeđen. Nisam imao hrabrosti sa Manjgafićem da rizikujem, svaka pozicija je bila vrijedna zlata. Mogao je i realno igrati, onda Lazić igra sve pozicije i nikad se ne umara. Da se barem malo umorio da ubacim Manjgafića. Lazić mi je rekao nakon meča nisam jeo ništa cijeli dan. Uvukao sam svu energiju u sebe i nije mi dozvolio da Manjgafića ubacim. Haris Delalić žao mi je što nije iskoristio priliku, ali volio bih da je pogodio te tri trice u Zagrebu, ali imat će ako Bogda opet priliku. Vojinu Iliću nisam dao priliku, šta ću imam tu Musu, koji bi najradije umro na terenu nego da izađe. Miralem Halilović već dvije godine ne dolazi, bio je porvijeđen. To je kapiten koji nam je zaista falio. Tako je sve u životu, sve je prolazno i ja sam prolazan. Nadam se da će igrati u februaru, ako ne bude opet povrijeđen”.

Kompletan intervju pročitajte na N1 BiH.
Gledao sam intervju na N1 i ovo oko Halilovića jest malo djelovao kao "povrijeđen" ali mislim da tu neće biti problema. Eno i Miralem je u intervjuu za Avaz rekao da će biti tu u februaru.

Bekir je puno više "uvrijeđen" bio kada je govorio o Penavi, mislim da bi tu možda moglo biti nekih problema ali eventualni sukob sa Penavom je možda i najmanja šteta od ovih visokih igrača.

Što se Lazića tiče, ispade tako kako si napisao - da vjerovatno prelazi full u 3x3 (ali kao nikad se ne zna) mada meni to nekako nema smisla, ne znam je li moguće da su u tome veće pare nego u profesionalnoj košarci.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 26 nov 2024, 00:09

https://****/sport/kosarka/941779/mi ... u-februaru

Nadat se da je ovo istina...bila bi briga manje...

P.S. Članak je na Avazu...

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 26 nov 2024, 00:15

Od 28:00 minuta otprilike se spominje reprezentacija,steta ako smo ga izgubili zbog neozbiljnog pristupa,mislim da je dobar igrac

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 26 nov 2024, 00:22

Kojih je naših najboljih 12 potencijalnih trenutno ?
Slučaj Kondić,ako je u pitanju mi njega srbiji,a za uzvrat da nam Garza bude domaći,odmah !

1: Amer,Kondic
2: Musa,Atic
3: Gegic,Lazić,Vrabac
4: Alibegovic,Sulejmanovic
5: Nurkic,Garza,Kamenjas

Je li to potencijalno najbolje sto imamo ? Umjesto Garze čak i Halilovic, umjesto Kondica,Mutic ili neko treći ?

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 26 nov 2024, 00:33

Pa evo ni Kondić ovdje ne kaže da neće, nego da je otvoren. Da budemo realni, odlazak na Eurobasket je strašno bitan u tom smislu. Automatski si dosta privlačniji svim ovim igračima koji bi mogli, a i ne moraju. Automatski možeš privući ako ko od Hrvata ima, a da je ni tamo ni ovamo, i pogotovo ove iz RS koji ne mogu biti u rotaciji kod Srbije, a evo Kondić ne može. Eh sad, pitanje je zaista kakvi su ovi igrači karakterno i da li bi narušili atmosferu, mada ne bi trebalo da jedan-dva igrača puno mijenjaju stvari.

Druga strahovito bitna stvar je da KK Bosna nastavi rasti. Kada bi KK Bosna bila na nekom solidnom nivou, da se nekako dovuče do ABA lige, ili igra neko solidno evropsko takmičenje, to je automatski mogućnost i da razvijaš neke reprezentativce, ali i da postojećim budeš utočište u nekim periodima kada ostanu bez kluba.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 nov 2024, 00:41

Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 23:20
Vaya je napisao/la:

Ja koliko se sjećam nije Adis otpisao Emira nego Emir Adisa odnosno reprezentaciju, nezadovoljan tretmanom na Eurobasketu. Ako neko treba da spusti ego ili šta već, onda je to Sulejmanović.

On je meni drag kao igrač a i kao čovjek s obzirom da svi znamo njegovu izuzetno teško privatnu i porodičnu priču i zato apsolutno ne mogu da vjerujem da neko ko je prošao sve to, čekao godinama da zaigra za svoju državu, odluči da se oprosti jer je nezadovoljan minutažom na prvenstvu, a objektivno gledajući igrao je onoliko koliko je zaslužio i koliko je mogao (ne)doprinijeti u tom trenutku.

K'o da sad gledam zadnji meč protiv Litvanije na Eurobasketu, ulazi Sulejmanović svjež odmoran za razliku od ostalih i Sabonis ga tri napada zaredom bukvalno unosi ispod koša i lagano završava na obruču.

Da vam po zadnji put objasnim >razlog jer sam bio tokom EB 4-5 x sa igracima :!: Adis je vidio nesto u Kamenom i odlucio je njega da forsira ispred Sulje na PF :thumbup: Suljo je vec poceo tokom EB da se zali itd....posle E.B je dobio sasvim normalno poziv i odbio :( posle toga su ga zvali Miki/Musa i njima je odbio.Njemu su vrata otvorena ,ali on nece da prihvati.

2.Miki nije dosao zbog povrede ,ovo je insajderska ,ima duze vrijeme neke povrede ,a Neni se trese stolica sve je to povezano.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 26 nov 2024, 00:51

zaostrog je napisao/la:
26 nov 2024, 00:33
Pa evo ni Kondić ovdje ne kaže da neće, nego da je otvoren. Da budemo realni, odlazak na Eurobasket je strašno bitan u tom smislu. Automatski si dosta privlačniji svim ovim igračima koji bi mogli, a i ne moraju. Automatski možeš privući ako ko od Hrvata ima, a da je ni tamo ni ovamo, i pogotovo ove iz RS koji ne mogu biti u rotaciji kod Srbije, a evo Kondić ne može. Eh sad, pitanje je zaista kakvi su ovi igrači karakterno i da li bi narušili atmosferu, mada ne bi trebalo da jedan-dva igrača puno mijenjaju stvari.

Druga strahovito bitna stvar je da KK Bosna nastavi rasti. Kada bi KK Bosna bila na nekom solidnom nivou, da se nekako dovuče do ABA lige, ili igra neko solidno evropsko takmičenje, to je automatski mogućnost i da razvijaš neke reprezentativce, ali i da postojećim budeš utočište u nekim periodima kada ostanu bez kluba.
Treba pokušati opet u svakom slučaju,on bi nama mogao biti igrač zlata vrijedan,donosi nam bas jednu dimenziju vise. Mislim da ne bi došlo do narušavanja atmosfere,igrao je sa aticem zajedno,mislim da mu je to plus zbog kojeg bi ga ostali prihvatili. Ali brutalno djeluje potencijalnih 12,pa čak i bez Garze i Sulejmanovica,za koje se nadam da će se ipak nekako riješiti,tu opet imaju Halilovic,Mutic,Sikiras ili neko treći već,ali Kondic je bas enigma i neko ko bi nam bas valjao i pružio nam jednu dimenziju vise. Jer kad izvedeš u jednom trenutku na teren Kondic,Atic,Gegic,Lazić,Nurkic, ja mislim da ne postoji ekipa koji ne mogu braniti bez problema,toliko novih varijacija nam otvara,nadam se stvarno da će igrati na kraju za nas,sa ovih 12 gore sto sam napisao,mi možemo biti nagazna mina za sve redom.
A to za Bosnu si 100% upravu i nadam se da će biti tako.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 26 nov 2024, 01:08

Muumii je napisao/la:
26 nov 2024, 00:51
Jer kad izvedeš u jednom trenutku na teren Kondic,Atic,Gegic,Lazić,Nurkic, ja mislim da ne postoji ekipa koji ne mogu braniti bez problema,toliko novih varijacija nam otvara,nadam se stvarno da će igrati na kraju za nas,sa ovih 12 gore sto sam napisao,mi možemo biti nagazna mina za sve redom.
Najjače od svega što kad ukineš njih, ostaju ti: Castenada, Musa, Alibegović, Garza, Kamenjaš :D

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 26 nov 2024, 01:13

zaostrog je napisao/la:
26 nov 2024, 01:08
Muumii je napisao/la:
26 nov 2024, 00:51
Jer kad izvedeš u jednom trenutku na teren Kondic,Atic,Gegic,Lazić,Nurkic, ja mislim da ne postoji ekipa koji ne mogu braniti bez problema,toliko novih varijacija nam otvara,nadam se stvarno da će igrati na kraju za nas,sa ovih 12 gore sto sam napisao,mi možemo biti nagazna mina za sve redom.
Najjače od svega što kad ukineš njih, ostaju ti: Castenada, Musa, Alibegović, Garza, Kamenjaš :D
A imaš Adina,ako nekog treba isprebijat i prekinut mu seriju,a suljo kao mystery guy,ako zapne u napadu.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 nov 2024, 06:54

Bilo bi dobro kad bi KK Bosna mogla dovesti Lazica. Mozda bi njemu Motiv bio igrati kuci, a valjalo bi da ga imamo jos u reprezentaciji.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 26 nov 2024, 07:34

lumani je napisao/la:
26 nov 2024, 00:41
Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 23:20

Da vam po zadnji put objasnim >razlog jer sam bio tokom EB 4-5 x sa igracima :!: Adis je vidio nesto u Kamenom i odlucio je njega da forsira ispred Sulje na PF :thumbup: Suljo je vec poceo tokom EB da se zali itd....posle E.B je dobio sasvim normalno poziv i odbio :( posle toga su ga zvali Miki/Musa i njima je odbio.Njemu su vrata otvorena ,ali on nece da prihvati.

2.Miki nije dosao zbog povrede ,ovo je insajderska ,ima duze vrijeme neke povrede ,a Neni se trese stolica sve je to povezano.
Kada se ovo pod broj 2 provuče kroz google translate dobije se da je Bekir SVJESNO odustao od jednog Halilovića na zamolbu Nene kome se trese stolica, a povreda ga, iako postoji, ne opterečava da igra za klub. Znači Bekir je izašao u susret Neni na račun reprezentacije.....i to u najznačajnijim utakmicama, a Neno je stavio svoje interese ispred reprezentacije... baš lijepa priča i poučna :mrgreen: dvojice jarana iz prošlosti i sadašnjosti :D

A i ovo za Sulju mi google prevodi drugačije. Suljo nije amater i novopečeni košarkaš kome grijanje klupe stvara problem. Igra profesionalnu košarku i to je sastavni dio karijere da netko drugi može biti ispred tebe kao opcija. Mislim da tu ima dodatak x koji se prešućuje i koji je na ličnom nivou, ne profesionalnom košarkaškom, i što je razlog što on odbija da igra dok je ovaj tu. Da ga je ono baš povredio ko što fake šejhovi znaju raditi svojim muridima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.