KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Jadnimi
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Jadnimi » 28 nov 2024, 13:57

PikachuSA je napisao/la:
28 nov 2024, 11:54
Tatatatira12 je napisao/la:
28 nov 2024, 09:45
Zna li neko da li se mogu karte za utakmicu fizicki kupiti na platou ovih dana ili su samo na dan utakmice u prodaji.
Samo na dan utakmice.

Ne znam da li imamo neko sponzorstvo sa Entriom prema kojem su ekskluzivni distributeri ulaznica, ali ako nemamo, loš potez da se onemogući kupovina unaprijed na platou.
I puste ih prije utakmice i stampaju jednu po jednu na superbrzom printeru. Talo da ce se karte kupovati i kada utakmica završi. Vidjeli smo protiv Sutjeske. Kako detalji urušavaju kompletnu sliku

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 28 nov 2024, 15:09

Jadnimi je napisao/la:
28 nov 2024, 13:57
PikachuSA je napisao/la:
28 nov 2024, 11:54
Tatatatira12 je napisao/la:
28 nov 2024, 09:45
Zna li neko da li se mogu karte za utakmicu fizicki kupiti na platou ovih dana ili su samo na dan utakmice u prodaji.
Samo na dan utakmice.

Ne znam da li imamo neko sponzorstvo sa Entriom prema kojem su ekskluzivni distributeri ulaznica, ali ako nemamo, loš potez da se onemogući kupovina unaprijed na platou.
I puste ih prije utakmice i stampaju jednu po jednu na superbrzom printeru. Talo da ce se karte kupovati i kada utakmica završi. Vidjeli smo protiv Sutjeske. Kako detalji urušavaju kompletnu sliku
a sta je s ovom platformom, jel dobijes da isprintas ili mozes preko mobitela ko sa kupikartu? ili opet moras cekati u redu da preuzmes kupljeno?

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 28 nov 2024, 15:41

2sb1996 je napisao/la:
28 nov 2024, 12:27

Pa bile su do sad ulaznice na entriu, mnogi ovdje svasta pisu od banalnih do "insajderskih" info, de malo se uozbiljite...
Znam da jesu, ali sam iskoristio priliku da iznesem stav po tom pitanju.
JHam je napisao/la:
28 nov 2024, 15:09

a sta je s ovom platformom, jel dobijes da isprintas ili mozes preko mobitela ko sa kupikartu? ili opet moras cekati u redu da preuzmes kupljeno?
Možeš i preko mobitela. Dobiješ mail u kojem su ti QR kodovi koji se očitaju na ulazu.
Jadnimi je napisao/la:
28 nov 2024, 13:57

Ako si ulazio na Entrio web stranicu, mislim da ti je jasno zašto raja izbjegava online kupovinu - dodatna naknada za izdavanje ulaznice. Da imalo poznaju mentalitet našeg naroda, odmah bi stavili cijene ulaznica od 6 KM i 12 KM, a ne 5+1 i 10+2
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 nov 2024, 16:19

TETRAPAK je napisao/la:
27 nov 2024, 20:31
Koliki budzet ima igokea?
HKK Široki je ABA ligu igrao s budžetom 500.000 eura. I sada im je budžet ispod te crte.

KK Igokea je specifična i teško uporediva, zbog toga što imaju ogromno finansiranje iz budžeta, direktno ili preko državnih i povezanih firmi. Njima kad treba para, pojave se Autoceste da im plate ili neko tako. Uglavnom, ukupni troškovi su im oko 1,7 miliona eura (ispod 3,5 miliona KM). Budžetom planiraju manje, generišu manje od 3 miliona KM prihoda, ali ovo ti je ono što potroše. Prije korone su funkcionisali na ispod 2 miliona KM troškova i glatko bili u vrhu ABA.

Otprilike su ti to neke granice. Ako dobro upravljaš:
- 1 milion KM je dovoljan za ABA 2, da nemaš šansu biti prvak BiH, otprilike nivo prošla sezona.
- 2 miliona KM je dovoljan budžet da igraš ABA, da si pri dnu, i da pokušavaš skinuti Igokeu za titulu prvaka.
- 3-4 miliona KM su dovoljan budžet da u ABA ganjaš TOP 8 i da se ozbiljno nadaš tituli u domaćem prvenstvu.
- 6-7 miliona KM su ti da budeš nešto poput podgoričke Budućnosti sada.
- 9-10 miliona KM su da si iza Zvezde i Partizana siguran :D

Iako je nevažno, čisto informacije radi, najmanji budžet u Euroligi ima Žalgiris, oko 25 miliona KM. :D

Opet kažem, minimum kojem klub treba težiti je
- da uđe u ABA i da kroz ulaznice u svim takmičenjima (ABA, Evropa, završnica prvenstva) uzme 1 milion KM.
- da nađe nekoliko jakih kompanija koje će mu obezbijediti minimalno 1 milion KM (banke, Asa grupacija, As holding, Hifa, Holdina, BH Telecom, Elektroprivreda i sl.)
- da se i pored nedostatka sredstava na priču uzme barem 500.000 KM od strane raznih nivoa vlasti.
- da se 500.000 KM generiše kroz druge aktivnosti (marketing, prodaja igrača, drugi sponzori makar kroz kompenzacije i sl.).
Ovo bi bilo dovoljno da priča bude ozbiljna i da ima potencijal daljeg rasta (ljepljenja sponzora, povećanja broja gledalaca, povećanja marketinških aktivnosti i sl.).

Da ne kažem da treba ne bi bilo loše onu budalu Ismira Mirvića nafurati na košarku, gotivili bi ga svi, a lakše će uspjeti :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2024, 08:37

zaostrog je napisao/la:
28 nov 2024, 16:19
TETRAPAK je napisao/la:
27 nov 2024, 20:31
Koliki budzet ima igokea?
HKK Široki je ABA ligu igrao s budžetom 500.000 eura. I sada im je budžet ispod te crte.

KK Igokea je specifična i teško uporediva, zbog toga što imaju ogromno finansiranje iz budžeta, direktno ili preko državnih i povezanih firmi. Njima kad treba para, pojave se Autoceste da im plate ili neko tako. Uglavnom, ukupni troškovi su im oko 1,7 miliona eura (ispod 3,5 miliona KM). Budžetom planiraju manje, generišu manje od 3 miliona KM prihoda, ali ovo ti je ono što potroše. Prije korone su funkcionisali na ispod 2 miliona KM troškova i glatko bili u vrhu ABA.

Otprilike su ti to neke granice. Ako dobro upravljaš:
- 1 milion KM je dovoljan za ABA 2, da nemaš šansu biti prvak BiH, otprilike nivo prošla sezona.
- 2 miliona KM je dovoljan budžet da igraš ABA, da si pri dnu, i da pokušavaš skinuti Igokeu za titulu prvaka.
- 3-4 miliona KM su dovoljan budžet da u ABA ganjaš TOP 8 i da se ozbiljno nadaš tituli u domaćem prvenstvu.
- 6-7 miliona KM su ti da budeš nešto poput podgoričke Budućnosti sada.
- 9-10 miliona KM su da si iza Zvezde i Partizana siguran :D

Iako je nevažno, čisto informacije radi, najmanji budžet u Euroligi ima Žalgiris, oko 25 miliona KM. :D

Opet kažem, minimum kojem klub treba težiti je
- da uđe u ABA i da kroz ulaznice u svim takmičenjima (ABA, Evropa, završnica prvenstva) uzme 1 milion KM.
- da nađe nekoliko jakih kompanija koje će mu obezbijediti minimalno 1 milion KM (banke, Asa grupacija, As holding, Hifa, Holdina, BH Telecom, Elektroprivreda i sl.)
- da se i pored nedostatka sredstava na priču uzme barem 500.000 KM od strane raznih nivoa vlasti.
- da se 500.000 KM generiše kroz druge aktivnosti (marketing, prodaja igrača, drugi sponzori makar kroz kompenzacije i sl.).
Ovo bi bilo dovoljno da priča bude ozbiljna i da ima potencijal daljeg rasta (ljepljenja sponzora, povećanja broja gledalaca, povećanja marketinških aktivnosti i sl.).

Da ne kažem da treba ne bi bilo loše onu budalu Ismira Mirvića nafurati na košarku, gotivili bi ga svi, a lakše će uspjeti :D

Prosjecne ekipe Njemacke Lige imaju 5 miliona Budzet. Zalgiris ti ima skoro 17 mil Eura😉

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 30 nov 2024, 19:37

Odbrana šuplja. Uspjeli su izgubiti od ekipe koja je odigrala utakmicu sa 6 igrača. Sejfic je Shaq za Salica.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 nov 2024, 19:50

Toliko slicnih igraca u Bosni, siroka rotacija al isti igraci.

Nadam se da ce bar nekad neko u buducnosti u BH kosarci nebitno dal klubovi, reprenzetacija, mladje kategorije shvatit bitnost suta za 3 poena.Bar neko nekad jednom.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 30 nov 2024, 19:51

Sramota.

Ali, ako je već morala da se desi loša noć, bolje sad nego za 4 dana...

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 30 nov 2024, 20:31

MElloo je napisao/la:
30 nov 2024, 19:50

Nadam se da ce bar nekad neko u buducnosti u BH kosarci nebitno dal klubovi, reprenzetacija, mladje kategorije shvatit bitnost suta za 3 poena.Bar neko nekad jednom.
:thumbup:
To je to.
Mislim da su po ovom pitanju najkatastrofalnije ŠK sa "našeg" dijela Federacije. Isto kao da su ovi treneri zaglavili negdje u vremenu :hmmmm:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 nov 2024, 22:06

costacurta08 je napisao/la:
30 nov 2024, 20:31
MElloo je napisao/la:

To je to.
Mislim da su po ovom pitanju najkatastrofalnije ŠK sa "našeg" dijela Federacije. Isto kao da su ovi treneri zaglavili negdje u vremenu :hmmmm:
Bas to.Kad se okuplja ekipa, sklapa roster, poziva u reprenzetaciju, kao da se sut ne gleda uospte.
Veceras u jednom trenutku KAscelan igra petorku sa 4 non shootera.
Jbt zivot trenutno u evropi i nba se igra 5 out ili sa 1 non shooterom i 4 sutera.
Trenirao sam kosarku sam u BiH,u jednom trenutnom prvoligasu i nikad se sut nije trenirao.SAmo lupaj pod kos i post igra.Kao da je 1979.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 nov 2024, 22:11

MElloo je napisao/la:
30 nov 2024, 22:06
MElloo je napisao/la:

To je to.
Bas to.Kad se okuplja ekipa, sklapa roster, poziva u reprenzetaciju, kao da se sut ne gleda uospte.
Jbt zivot trenutno u evropi i nba se igra 5 out ili sa 1 non shooterom i 4 sutera.
Trenirao sam kosarku sam u BiH,u jednom trenutnom prvoligasu i nikad se sut nije trenirao.SAmo lupaj pod kos i post igra.Kao da je 1979.
Ne znam za ove veće škole košarke, ali za manje si sto posto u pravu.
Trenirao sam i ja košarku par godina. Nikad na treningu nisam šutnuo trojku, jedino na zagrijavanju. Niti ja, niti drugi.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 30 nov 2024, 22:16

MElloo je napisao/la:

nevjerovatno da nesto tako jednstavno ljudi ne kontaju....zato treba pokusat dovest Zrnu (kao talenta koji zasluzuje sansu, a ne provjerenog igraca) sljedece sezone, i jos neke bekove/krila koji su u stanju pogodit tricu

igrat aba ligu s ovim timom je nemoguca misija...bili bi gori od Krke prije par godina...svi ti zubci, delalici, vrabci....sve su to fizikalci bez suta, bez kreacije...

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 30 nov 2024, 22:54

Super, ovo drugo poluvrijeme je trebalo, neke stvari treba uvidjeti na vrijeme.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 01 dec 2024, 00:28

ASD je napisao/la:
30 nov 2024, 22:11
MElloo je napisao/la:

To je to.
Ne znam za ove veće škole košarke, ali za manje si sto posto u pravu.
Trenirao sam i ja košarku par godina. Nikad na treningu nisam šutnuo trojku, jedino na zagrijavanju. Niti ja, niti drugi.
Kao neko ko je trenirao košarku prije nekih 10-ak godina mogu potvrditi da je tako. Ako si se usudio potegnuti trojku u takmičarskoj utakmici i promašiš, bivaš klupiran i trener ti se fino nabroji na klupi. Sistem je takav da ti se izbija iz glave i sama pomisao da opucaš tricu...

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

MaNiJaK 1312 acab
Kontakt:

Post Postao/la MaNiJaK 1312 acab » 01 dec 2024, 08:44

Meni je smiješno koliko površno gledate na stvari i koliko banalizujete jedan košarkaški element kao što je šut. Tim gore što vas nekolicina nabraja da ste trenirali košarku.
O problemima u radu školi košarke bi mogao naširoko, ali nekom drugom prilikom. Ako bi stvari simplificirao i banalizirao kao pojedini, rekao bih da je najveci problem jurenje rezultata od minibasket kategorije pa do razvojnih timova u seniorskim ligama.

Sretno Bosni u srijedu.

Ps.
Sjajna opaska da Bosna ima puno istih profila u ekipi, naročito dovodjenjem Vrabca. Po meni, totalno nepotrebno, obzirom na kratko odsustvo Delalica.

Tatatatira12
Kontakt:

Post Postao/la Tatatatira12 » 01 dec 2024, 11:28

Jedna lošija utakmica se morala desiti nakon ovakvog niza.

Mislim da je umnogome utjecalo to što se utakmica sezone, barem ovog dijela sezone igra u srijedu, pa su glave mnogih momaka bile već na njoj. Nama ostaje da maksimalno podržimo Kašćelana i momke 4.12., jer su oni to apsolutno zaslužili.

SVI U SKENDERIJU, IGRA BOSNA !!!

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 01 dec 2024, 19:25

MaNiJaK 1312 acab je napisao/la:
01 dec 2024, 08:44
Meni je smiješno koliko površno gledate na stvari i koliko banalizujete jedan košarkaški element kao što je šut. Tim gore što vas nekolicina nabraja da ste trenirali košarku.
O problemima u radu školi košarke bi mogao naširoko, ali nekom drugom prilikom. Ako bi stvari simplificirao i banalizirao kao pojedini, rekao bih da je najveci problem jurenje rezultata od minibasket kategorije pa do razvojnih timova u seniorskim ligama.

Sretno Bosni u srijedu.

Ps.
Sjajna opaska da Bosna ima puno istih profila u ekipi, naročito dovodjenjem Vrabca. Po meni, totalno nepotrebno, obzirom na kratko odsustvo Delalica.
Slazem se, kao neko ko vodi omladinske selekcije moram se sloziti da je jurenje rezultata prije dolaska u kadetske selekcije najgori za samu djecu.

Opcenito sistem treba funkcionisati tako da spremi igraca da postane seniorski kosarkas odnosno profesionalac, konkretno u mom okruzenju problem je taj sto od dobrog juniora ne moze napraviti seniora zbog nekih hiljadu razloga…
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 dec 2024, 13:35

Objave da se na onim mjenjacnicama moze kupiti ulaznica, odem danas do merkatora, nema kaze samo predstave i koncerti i tako to..Na kraju sam uzeo online, ali sta objavljujes ako nema :urnebes:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 dec 2024, 15:38

MElloo je napisao/la:
MElloo je napisao/la:

To je to.

Jbg,oni pravi ostanu posle treninga i opale 300 trica ;)

MaNiJaK 1312 acab
Kontakt:

Post Postao/la MaNiJaK 1312 acab » 03 dec 2024, 07:54

lumani je napisao/la:
02 dec 2024, 15:38
MElloo je napisao/la:

To je to.

Jbg,oni pravi ostanu posle treninga i opale 300 trica ;)
I ti mislis da bi npr Vrabac poceo pogadjati kada bi opalio svaki dan 300 trica?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.