FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

Atlanta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Atlanta » 29 nov 2024, 20:23

Ne boli me toliko poraz, koliko mi smeta pristup ovoj utakmici

Svaka cast Zekicu na svemu, bukvalno nas je preporodio - nakon 3 horor sezone, gdje smo se posteno obrukali, mi igramo odlican fudbal ove sezone
Medjutim, svaku derbi utakmicu je poceo sa izmisljanjem tople vode, protiv Borca nam je uspijelo i uzeli smo 3 boda, na derbiju smo imali srece sto oni ne znaju, inace mogli su nas zavrsit u prvom poluvremenu, a kasnije ih je Muftic spasio sramote i potopa

U Mostaru nakon crvenog kartona, Zrinjski je digao rucnu i mirno su bez panike zavrsili utakmicu, a i nama je odgovarao bod
Veceras smo bukvalno pali bez ispaljenog metka, ljudi su nas odradili, i veceras su uzeli titulu, posteno bez kontraverznog sudjenja, bolja ekipa u svim segmentima
Ono sto mene brine je da ova ekipa nema taj Killer Instinct sto bi rekli, kad je god "stani pani" - izgube se i zaborave igrat lopte, vidjelo se to ljetos u Trnavi
Nadam se samo da cemo makar osvojiti kup, pa onda probati ponovo sljedece sezone,a valjda je i Zekicu jasno da je on sa svojom postavkom izgubio titulu
U INAT SVIMA

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 29 nov 2024, 20:25

Po pitanju htjenja i borbe nema im se šta zamjeriti, a to što nisu ekipa i kapacitet za nešto veće nisu oni krivi, takvi su rođeni.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 nov 2024, 20:26

Takođe, ovaj Renan pod hitno mora da ide. Ima 5 mjeseci kako govorim raji neka ga, samo je u lošoj formi.
Ovo više nije loša forma. Strašno šta se desi sa čovjeka.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 nov 2024, 20:26

Vrhbosnian je napisao/la:
29 nov 2024, 20:04
Zekićev poraz 1/1. Kriminalno loša postavka, defanzivno, neaktivno, bez ikakve ideje, koncepta, ništa...
Zabrinjavajuće je što je svaku jaču utakmicu isto uradio, inna svakoj smo užasno izgledali...
Osim toga, forsiranje igrača koji ništa ne pokazuju, barem na pozicijama na koje ih se gura, kao što je Kyeremeh, koji izgleda ko amater juče doveden sa ulice negdje iz Afrike, mi isto nije jasno...
Sve u svemu jako loše, a ono što najviše boli nije poraz, nego činjenica za ne možeš/ne znaš više od ovoga.
Mislio je da će sa više veznih u sredini preuzeti kontrolu, nije to defanzivna taktika ako nemaš devetku. Igrači nisu odradili posao, svaki duel u sredini su izgubili.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 29 nov 2024, 20:26

Kakve mi imamo balerine u ekipi. Koliko je situacija bilo kad je za nas faul svirao odmah 6-7 igraca Zrinjskog dizu ruke, prilaze sudiji. Previse placenika. Zato dovesti 2-3 igraca tipa rahmanovic a ove polovnjake iz Srbije i Hrvatske vratiti tamo . I naravno nas moze samo husref dici. Bolje i jednu sezonu uzeti titulu a drugu pasti nego evo lutamo 5 godina

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 29 nov 2024, 20:27

Najgora tekma ove sezone i to ubjedljivo. Igrači uplašeni ko da smo igrali protiv Intera.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 29 nov 2024, 20:28

NazorUso je napisao/la:
29 nov 2024, 20:14
Znalo se da ce pojedimci odma kenjati !
A da i mi napravimo kontunitet, istrpimo ekipu i trenera ? Qrcina, a ?! Daj mijenjaj odma...
Nije belaj izgubiti. Zekic treba imati svu podrsku. Samo je cinjenica da izmislja toplu vodu na derbi utakmicama i danas smo u najbitnijoj utakmici u koju stane citava sezona najgore odigrali.

To je i sam rekao u podcastu da voli on biti taj koji pokusava iznenaditi protivnika.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Vrhbosnian
Kontakt:

Post Postao/la Vrhbosnian » 29 nov 2024, 20:29

PeppermintSA je napisao/la:
29 nov 2024, 20:16
Vrhbosnian je napisao/la:
29 nov 2024, 20:04
Zekićev poraz 1/1. Kriminalno loša postavka, defanzivno, neaktivno, bez ikakve ideje, koncepta, ništa...
Zabrinjavajuće je što je svaku jaču utakmicu isto uradio, inna svakoj smo užasno izgledali...
Osim toga, forsiranje igrača koji ništa ne pokazuju, barem na pozicijama na koje ih se gura, kao što je Kyeremeh, koji izgleda ko amater juče doveden sa ulice negdje iz Afrike, mi isto nije jasno...
Sve u svemu jako loše, a ono što najviše boli nije poraz, nego činjenica za ne možeš/ne znaš više od ovoga.
Ja zaista ne vidim zašto je Zekicev poraz. Ta priča o postavkama i formacijama je priča za malu djecu. Lik je izašao s napučenim veznim redom u nadi da će preuzeti kontrolu. Jel on kriv sto se igrači ne kreću, na otvaraju, ne traže loptu, ne rješavaju se lopte brzo, nemaju tacan pas. Dobro, i da jeste, ostalo je 0:0 na poluvremenu i presaltao se na ono sto inače igramo. Jedan sidras, Kyeremeh i Guliashvilli po krilima, zadnja linija netaknuta. Prosto ne može jer su ljudi KVALITETNIJI. Brzi, jači, dinamičniji, uigraniji, sa zadnjom linijom kojoj naša navala ne može meda. Da odigramo 10 utakmica protiv Zrinjskog, 6 bi izgubili. Pravimo od Čelika nekog svjetskog talenta, a onda pogledas Barisica i Jakovljevica. Drkamo na Renana i dovodimo Turkesa, za njih dvojicu je Mulahusejnovic Van Basten. Momak sve skine glavom, otrese stopere, zagradi se, odigra povratnu. Prosto nakaradno složena ekipa koja je pretežno tempaška. Ti kad nemaš udarac na gol kući, kada nemaš ni jedan jedini korner, nema se tu šta pričati. Protiv melje je ZZ kiksao, presaltao se na poluvremenu i u drugom smo ih UBILI. Vile ih pronosale, imali smo 5 zicera, trebati petardu im zabiti. Večeras nisi mogao jer nisi dovoljno dobar, a uz to, igrači su izašli da igraju na vrh gasa.
Majstore, kad ti neko napravi na tvom terenu 17 - 4 u šutevima, i kad nisi u utakmici kreirao ni jednu šansu (osim kad je Gulliša fulio loptu, a i tada mislim da je offside bio), kad izgledaš apsolutno nepovezano, kad sredina terena ne može da poveže 3/4 pasa, kad se ne vidi nikakva ideja kako napasti protivnika, itd... Onda nema do čega biti nego do pristupa utakmici, a pristup i plan igre nije samo formacija koju izvedeš. I pri tome je priča o neraspoloženim pojedincima i igračima koji se ne trude upravo priča za malu djecu.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 29 nov 2024, 20:29

Nabiem na karu one sto su psovali i otimali zastavu u lozi na kraju

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 29 nov 2024, 20:30

Je li moguće da bi ljudi odmah tjerali trenera nakon prvog poraza :rol:

Katastrofalni smo bili veceras ali puna podrska ekipi i Zekicu.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 29 nov 2024, 20:30

EastMadness je napisao/la:
29 nov 2024, 20:26
I naravno nas moze samo husref dici
Za ovaj post ti treba presjeći kablove od struje, kakav husref čovječe dragi :damn:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 29 nov 2024, 20:30

Aduka87 je napisao/la:
29 nov 2024, 20:22
Nije prob izgubiti, al izgubit na ovaj nacin, bez ispaljenog metka, kuci pred svojim navijacima, i ovo zalaganje na terenu pokreti i ponasanje vecine igraca stvarno je bilo sramotno. Kud ces dalje, Guli ja mislim da je vcrs odigrao najgoru utakmicu u karijeri.
Ja opet kazem, odigrao si koliko ti je protivnik dozvolio. Izašli su ti visoko, bili su rastrčani i taktički disciplinovani, fizički su te unakazaili, svaka druga lopta je bila njihov, svaki skok su osvajali, tjerali su te da igraš duge lopte, a protiv njih ne može ni Aston Villa igrati tako, jer sve skidaju. I najvažnije, na svakoj su lopti bili / uvijek u bloku, u uklizavanju, na svaki višak dodir oni bi je poklopili. Tu ti pucaju linije i konstantno ti izlaze na zadnju liniju. Slaba trka s naše strane iz klasične nemoći, kad ti voda da ušiju dodje i vidiš da si anemičan. Ionako imaš zadnju liniju u rangu Radnika. Prosto ne može.

Oni su ekipa s kojom se moraš pobiti, a ti nemaš taj profil igrača. Pavičić je svilen igrač, Djordjevic svilen, Bubanja je svilen igrač sto svako ko zna loptu jasno vidi, Lulić i Kyeremeh su jedini igrači koji nisu svileni, ali su se utopili u sivilo. Gulash se fizički nije mogao nositi s njima, svaki put bi ga otresli ko sliku, a nisi mogao iznijeti loptu jednostavno i gurati ga da napada iz širine. Reno je polovnjak, a Turkes još veći. Zadnja linija ti je odron i odron je već 4 godine. Čelik NIJE to sto bi svi voljeli da bude. Soldo je mekušac.

Ovo je bio klasicni miss match, da se poslužim košarkaškim žargonom.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 29 nov 2024, 20:30

Kakve mi imamo balerine u ekipi. Koliko je situacija bilo kad je za nas faul svirao odmah 6-7 igraca Zrinjskog dizu ruke, prilaze sudiji. Previse placenika. Zato dovesti 2-3 igraca tipa rahmanovic a ove polovnjake iz Srbije i Hrvatske vratiti tamo . I naravno nas moze samo husref dici. Bolje i jednu sezonu uzeti titulu a drugu pasti nego evo lutamo 5 godina
Ideeee pravda za husruuu, ideeee ideeeeee !!!
E cuj usro da nekog digne hahahaahhahahaahahahahha yebo li vas usrivoje dosadne !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2024, 20:33

Apsolutno zasluzena pobjeda zrinjskog u svim segmentima igre su bolji bili . Al mislim da prekid kod gola nije pravilno izveden . Meni najviše smeta što ne pokušavamo igrati i kad pobjedjujemo isto tako uglavnom preskakanje igre bez kreacije. Hladan tuš al idemo dalje ,volim te Sarajevo.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 29 nov 2024, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 29 nov 2024, 20:34

Treba nekad i priznat da je neko bolji od nas. Realno ljudi su superiorniji bili u svakom segmentu i da se je dva dana igralo tesko da bi mi mogli gola zabit. Nista idemo dalje jos 2 kola i ide pauza pa se onda pojacati i pripremiti za nastavak sezone. Razlika nije nedostizna samo pametno nastavit i puna podrska ZZ

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 29 nov 2024, 20:34

Nirton je napisao/la:
29 nov 2024, 20:30
I naravno nas moze samo husref dici
Za ovaj post ti treba presjeći kablove od struje, kakav husref čovječe dragi :damn:
Eto ti Zekica koji je svaku derbi utakmicu fulio formaciju

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 nov 2024, 20:35

Drago mi je da sam bio spriječen gledati utakmicu...sudeći po statistici i komentarima.
Prilika je propuštena u Mostaru kada se s igračem vise nije bilo hrabrije i odlučnije krenulo po pobjedu.
To je bila 5x veća prilika nego svaka utakmica na Koševu protiv njih.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 29 nov 2024, 20:36

Lose odigrali ljudi bili bolji i dobili mi nismo iskoristili dole u Mostaru priliku kada smo imali igraca vise. Za razliku od nas oni imaju kontinuitet neki igraci su tu po 5/6 godina dok kod nas se sve mjenja svake sezone moramo istrpiti taj famozni kontinuitet pa da vidimo hoce li biti bolje.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 29 nov 2024, 20:37

Ma grozni smo bili i ovi to iskoristili i to je to.

Ne mozemo ni ocekivati da neko u ovoj usr anoj ligi napravi ekipu koja ce mljeti sve pred sobom za 6 mjeseci. Polako.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 29 nov 2024, 20:39

Je li bio penal nad Francisom? Meni se cinilo da je simulirao.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”