Rutinski
Lično smatram da su "rutinske pobjede" najteže jer su upravo one rezultat dobrog rada kompletne ekipe i stručnog štaba a posebno van terena. Tako bih svim momcima a posebno stručnom štabu čestitao i zahvalio na kvalitetnom radu u dosadašnjem dijelu prvenstva jer ove zadnje dvije pobjede su rezultat svega dobrog što se radi. Samo naprijed! Puna podrška Denisu za sve što radi. Denise jedan si od nas. Lijepo je doći na Grbavicu i vidjeti vrlo lijepu igru i ovo zalaganje i trku što igrači pokazuju na terenu a ne strahovati za rezultat.
Igrač utakmice
Boljević - Ostaje nekako žal za ona dva promašena zicera ali kad se sve sabere i oduzme po meni je upravo on igrač utakmice. Postignut pogodak, vrhunsko ubacivanje za prvi gol, prečka iz slobodnjaka, odlična ubacivanja iza zadnje linije, izuzetne kretnje u prostor, otvaranja, proigravanja, kvalitetna podrška u odbrani. Ima tu još malo negativnih aspekata u igri ali sve u svemu odlična predstava i iz utakmice u utakmicu pokazuje da je naš najbolji igrač.
Iznad crte
Krpić, Dangubić, Radovac, AlJaber, Karamarko, Šukilović, Radinović, Galić, Muftić, Cvetanovski.
Neko je doprinijeo malo više, neko malo manje ali sve u svemu, kao što to pokazuju statistika i rezultat, odlična predstava kompletnog tima.
Možda smo očekivali veći ofanzivni učinak Cvetanovskog ali ono što je uradio u veznom redu i sve veća podrška u odbrambenim zadacima su itekako pomogli ekipi da izbori ovaj rezultat. Malo je možda Radinović pokvario utisak u zadnjih 15 minuta ali po meni je odigrao odličnu utakmicu. Raduje i povratak AlJabera. Nekoliko izuzetnih pasova i vrlo malo grešaka generalno. Bit će on još bolji.
Suljo me oduševljava, pristup, trka, skokovi, otvaranja, zalaganje, stvarno nemam riječi. Dangubić i on djeluju odlično. Mislim da Denis izvlači najbolje od obojice.
Ispod crte
Ovo je prva utakmica ove godine gdje sam lično zadovoljan prikazanim kompletnog tima. Ima tu itekako još prostora za napredak i uz ovaj pristup te atmosferu u ekipi uopšte ne sumnjam da će se to desiti.
Bilo je tu još dosta grešaka u predaji lopte (Cvetanovski, Al Jaber), realizacija se itekako još može popraviti (Boljević), kod pojedinih igrača je vidljivo da im pada fokus u pojedinim momentima (Radinović, AlJaber, Galić) i Galić definitivno mora poraditi na ubačajima iz auta, dosta lopti igubimo kad on ubacuje loptu iz auta.
Izmjene
Sama činjenica da je Karić postigao pogodak (Zamisli molim te) uz asistenciju Mirčevskog govori mnogo toga. Odinaka (Nekoliko dobrih prodora) i Hiroš (Odlično proigravanje za Boljevića u finišu utakmice) su također dali dobar doprinos. Ono što raduje je da izmjene nisu uzrokovale pad tempa i dinamike već naprotiv. Oduševljen sam kako je ekipa pripremljena.
Protivnik
Sloboda je izašla vrlo hrabro i vrlo visoko na našu odbranu i svaka čast na vrlo korektnoj utakmici. Da su ovako odigrali na početku sezona kada smo imali problem u iznošenju lopte iz zadnje linije te prilično slabu kombinatoriku u veznom redu i ka naprijed ko zna kakav bi rezultat bio. Međutim, jasno je vidljivo koliko je kompletna ekipa napredovala od utakmice sa Širokim i itekako raduje sigurnost koju pokazuje kopletna zadnja linija na čelu sa Karamarkom.
Opet tvrdim da po igračkom kadru Sloboda zaslužuje više od dva boda ali, znamo to mi najbolje, koliko problemi u strukturama kluba mogu uticati na rezultat. Tako da, vrlo bitna pobjeda za nas jer sam siguran da će Sloboda skinuti neki skalp vodećim klubovima u drugom dijelu sezone. Valjda ćemo to znati iskoristiti.
Suđenje
Moram reći vrlo korektno (ništa specijalno ali korektno) iako nisam uvjeren da je kod drugog poništenog gola lopta bila cijelim obimom van terena. Kod prvog je ruka bila očigledna. Šivac od mene ima prolaznu ocjenu posebno što nije bilo toliko razvlačenja i odugovlaćenja kod pregledavanja VAR-a. Mogao je pokazati par žutih na početku jer je otvorio prostora za grublju igru što su igrači i iskoristili. Ipak veliki broj prekršaja u konačnici.
Sa mnogo optimizma očekujem utakmicu sa Slogom. Uz ovakav pristup, korektno suđenje i bez zakulisnih radnji mislim da pobjeda ne može doći u pitanje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić