Premijer liga BiH - aktuelno

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 dec 2024, 11:31

Morgen19 je napisao/la:
03 dec 2024, 11:30
KONTRASVIH je napisao/la:
03 dec 2024, 11:00
Jedan pise kako je Dzeko Zeljin produkt, drugi da zna kako je OTISAO i da je to mitomanija.

Nestvarno koliko su vecinom potkapacitirani :bow:
Pa kako je otišao, imaš intervju kad Džeko priča o tome, edukuj se malo uša jedan
:rol: :rol:
Dajte jos ovakvih
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 03 dec 2024, 11:32

"Jer bez Željine djece nema Želje, a nema ni prave reprezentacije Bosne i Hercegovine". :bow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 11:33

firenca1998 je napisao/la:
03 dec 2024, 11:28
Hajde miran budi bavi se statistikom.

Ostavi historiju brukas se.

Znam da nije lijepo sve ovo čitati, razumijem te, ali to je dio vaše ružne istorije i ja bi se stidio da sam na vašem mjestu.

Poenta je da ne čačkate mečku, posebno ovaj tvoj "kolega" iznad koji me prati kao kuče na svim temama sa nekim retardiranim pokušajima provociranja i "šukanja".

Imam ja još dosta materijala kad ste vi u pitanju, pa samo opletite. :beba:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 11:35

Zanimljivo je kako se to kod vas prenosi s koljena na koljeno.

17 nov 2024, 20:26
Zastoo ttako kazes debilcicu sa sugave grbavice. Imas na svom malom koksincu 2 ipo tribine nemas prilaz tim tribinama koje u ratu nisu mogli ni gorit koliko su lose.
Voli te tvoje Sarajevo.

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 03 dec 2024, 11:35

Raspad čuvene škole fudbala: Željo danas ima samo jednog igrača u svim omladinskim selekcijama BiH, juniori su 13. od 16 ekipa u državi

Igrači FK Željezničar ne tako davno bili su nosioci svih selekcija Bosne i Hercegovine – posebno onih omladinskih. Trenutno Željina škola fudbala ima ukupno samo jednog igrača u U17, U19 i u U21 reprezentacijama naše države.

Juniorski sastav Željezničara koji predstavlja posljednju stepenicu omladinaca za prvi tim je trenutno 13. na tabeli od 16 ekipa u ligi. Prema tome je perspektiva Željezničara da budu 13. u seniorskoj konkurenciji – znači drugoligaši? Nešto bolje, ali opet puno ispod nivoa Željezničara stoje i pioniri i kadeti.

I to je tako već godinama – uprave na Grbavici se mijenjaju – omladinski pogon tone sve dublje.

Stvaranje fudbalera nije ni izgradnja tribine, ni rekonstrukcija travnjaka, ni otpisivanje poreznog duga, ni potpisivanje sponzorskog ugovora.

Za ovo je potrebno – fudbalsko trenersko znanje. Ne mogu pomoći ni sportski direktori prvog tima koji kao osnovni zadatak imaju da namaknu igrače za prvi tim.

No, krenimo od početka.

Omladinska škola FK Željezničar je donedavno slovila za jednu od najboljih u BiH, ali možda i šire, kada je u pitanju razvijanje igrača kako za prvi tim Želje tako i za mlade pa čak i A reprezentaciju. Već odavno stvari nisu takve.

Plavi već par godina nisu osvojili titulu prvaka u omladinskim Premijer liga BiH (U19, U17 i U15). Samo po sebi to ne mora zabrinjavati ako u svakoj generaciji ipak bude nekoliko dobrih igrača, ali Željina djeca odavno nemaju kvalitet za ozbiljnu ulogu u seniorskom fudbalu.

“Imamo mnogo talenata, ali sa njima se mora bolje raditi. To je bio i jedan od osnovnih razloga zašto sam otišao iz Željezničara u Hajduk. Tamo su me dočekali mnogo edukovaniji treneri, i mnogo bolji i kvalitetni rad. Mislim da bi Željo, ali i drugi klubovi, trebalo da uzmu za primjer takve klubove i onda ćemo sigurno imati puno više igrača koji igraju na visokom nivou. Opet kažem, talenta sigurno ne nedostaje, ali on sam po sebi nije važan.” – ispričao je Madžid Šošić prošle godine za ****.

Željezničar u omladinskim reprezentacijama već dugo nema veliki broj igrača. U novembarskim mečevima u U17 i U21 BiH nije bilo nijednog igrača iz Želje, a samo je Dženan Šabić igrao za U19 BiH.

Rezultati i ove sezone su zabrinjavajući. Juniori Želje su 13. na tabeli (16 ekipa). Kadeti Plavih su peti (12 ekipa), a pioniri četvrti (12 ekipa).

Igrači iz Željine škole fudbala su dominirali u omladinskim reprezentacijama BiH. U A reprezentaciji BiH Željo se često hvalio sa pet, šest, sedam pa čak i više igrača koji su prošli Omladinsku školu – dovoljno je izgovoriti – Edin Džeko.

Primjera radi, 2015. godine Željezničar je imao igrače u A i svakoj omladinskoj selekciji BiH. Riad Bajić je pozivan za A reprezentaciju. Kjosevski, Memija, Sadiković, Hajradinović, Hodžić su dobijali pozive za U21 BiH.

U U19 BiH bili su Hadžiahmetović, Gojak, Ćutahija, Beganović, Osmanković, Durakovic, Hiroš. Za U17 su pozivani Žerić, Behram i Mujagić.

Još jedno sjećanje je iz 2012. godine i čuvene utakmice U21 BiH sa Njemačkom (4:4). Tada su u prvih 11 bili Semir Bukvić, Benjamin Čolić, Josip Kvesić i Edin Višća. Tu je bio i Enes Sipović kao bivši član Želje.

Željezničar dugo nije imao igrača u U21 reprezentaciji BiH. Istina, pozive su dobijali Amar Drina i Andrija Drljo, ali bez ozbiljnije uloge.

Omladinski pogon FK Željezničara pod hitno treba angažman najkvalitetnijih i najreferentnijih ljudi u Bosni i Hercegovini. Ljudi koji istina nema previše na našem tržištu. Ljudi koji mogu u hitnom roku osvježiti trenersku strukturu omladinskog pogona FK Željezničar, ali i cjelokupan sistem rada po kojem funkcionišu Željina djeca.

Jer bez Željine djece nema Želje, a nema ni prave reprezentacije Bosne i Hercegovine.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 dec 2024, 11:36

Najbolji fudbaler u historiji BiH :bow:

slika
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 dec 2024, 11:37

03 dec 2024, 11:36

slika
Babuka :bih:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 dec 2024, 11:39

03 dec 2024, 11:36

slika
Uz papeta medju najboljim igracima ikada u regiji. Svaka cast nasem Dzeksonu.

Steta sto ste ga otjerali ko kera pa od 2005. zakljucno sa danasnjim danom nije nista uradio za vas, mislim da je clansku jednom uzeo, a ni to nije platio.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 03 dec 2024, 11:39

Ne znam šta je ovdje tačno rasprava. Željo je imao najbolju školu fudbala do prije 8-9 godina. Džeko je iznimka,ali na taj broj odličnih igrača koje je Željo napravio,takva iznimka je i logična. Sada Sarajevo ima najbolji omladinski pogon i to je to.

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 03 dec 2024, 11:41

Po postavkama kvota u prethodnim kolima I ovim za danas I sutra kolo je skroz sumnjivo.

firenca1998
Kontakt:

Post Postao/la firenca1998 » 03 dec 2024, 11:47

Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 11:35
Zanimljivo je kako se to kod vas prenosi s koljena na koljeno.

17 nov 2024, 20:26
Zastoo ttako kazes debilcicu sa sugave grbavice. Imas na svom malom koksincu 2 ipo tribine nemas prilaz tim tribinama koje u ratu nisu mogli ni gorit koliko su lose.
Da, sta je tu uvredljivo osim da opisujem taj stadionicic, pardon nakupine betona i zeljeza bez parkinga

Morgen19
Kontakt:

Post Postao/la Morgen19 » 03 dec 2024, 11:59

03 dec 2024, 11:31
Morgen19 je napisao/la:
03 dec 2024, 11:30
03 dec 2024, 11:00
Jedan pise kako je Dzeko Zeljin produkt, drugi da zna kako je OTISAO i da je to mitomanija.

Nestvarno koliko su vecinom potkapacitirani :bow:
Pa kako je otišao, imaš intervju kad Džeko priča o tome, edukuj se malo uša jedan
:rol: :rol:
Dajte jos ovakvih
Jjooj jest smiješno to kralju daj još smajlija ...to to jesi legenda

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 dec 2024, 12:01

Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 11:03
chily-rz je napisao/la:
03 dec 2024, 09:42
Prije svega daj nam neki materijalni dokaz spominjanja Markala s obzirom da ste poznati kao mitomani kojima nije strano montirati snimak kako bi ocrnili nekog. Ako je i bilo i sam znaš da je došlo od pojedinaca za razliku od marakane gdje čitav sjever slavi rodjendan čovjeku koji je odgovoran za genocid nad tvojim narodom.

Te priče za djecu možeš prosipati ovoj balavurdiji koja nema pojma i koja nije bila ni rođena kad se sve ovo dešavalo. Meni ne možeš.

Manijacima i Hordama Zla je gostovanje u Zenici bilo teže nego ijedno u ligi, uključujući i ona u manjem entitetu. Taj nivo mržnje nikada nismo doživjeli na nekim drugim terenima. To će posvjedočiti svaki stariji navijač Želje i Sarajeva koji je to bar jednom doživio. Naravno, sve se to dešavalo dok je Čelik bio neki faktor u fudbalu, što na svu sreću nije već duže vrijeme.

Sve je to kulminiralo ubistvom Anera Kasapovića od strane zeničke policije.

Nakon utakmice "Čelik" - "Željezničar", policija ZE-DO Kantona sprovela je navijače "Želje" do mjesta gdje su bila parkirana njihova privatna vozila i autobusi. Jedan navijač je tom prilikom pogođen tvrdim predmetom u glavu i grupa navijača mu je pomagala. Ta grupa je zaostajala za kolonom navijača zbog tog incidenta, a policajci su ih tjerali da požure, na što je jedan navijač (Aner Kasapović) odgovorio da je srčani bolesnik i da ne može ići brže. Policajci su ga nakon toga oborili na zemlju i udarali nogama i pendrecima. Na putu prema kući, negdje oko Rajlovca, taj navijač doživljava infarkt i umire na putu do bolnice. Kasnija obdukcija potvrdila je prejake udarce, a stručni nalaz ljekara pokazao je da je infarkt bio izazvan udarcima i pretjeranim uzbuđenjem navijača. Taj navijač zvao se ANER KASAPOVIĆ zvani "BUAZ".

Kao što sam napisao iznad, ne postoji nikakva razlika između Marakane i Bilinog polja, na tom stadionu su nas kamenovali, zvali četnicima, dizali tri prsta, spominjali Markale i ostale najstrašnije uvrede koje mogu pasti na pamet samo bolesnom umu.

Materijalni dokazi ne postoje, bar mislim da ne postoje, jer su to bila neka druga vremena, bez pametnih telefona.

Napomena za one mlađe navijače, ovo ispod nije Gradski stadion u Banjoj Luci, nego Bilino Polje,
slika
Napomena za one što čitaju da ne vjeruju mitomanima svaku na riječ, to je duhovna sirotinja što u pola noći krade transeve koje niko ne brani ili se prerušava u muriju da bi izvršili drumsko razbojništvo, nit obraza nit časti nemaju ni kad montiraju snimak kako bi nekog ocrnili. Da, govorimo o grupi koja je skandiranje štrumfova sa sjevera: "Zenica je srce Srbije" pokušala prikazati kao skandiranje Robijaša na što su na žalost mnogi mediji nasijeli. Nikad se nisu izvinuli nit ogradili, klasična sirotinja koja ne bira sredstva u svojim planovima pa tako nikog i ne čudi prodaja Vici za male pare.

Žao mi je Anera i volio bih da je završilo drugačije po njega, volio bih da je i ovo normalna država i da odgovorni odgovaraju za svoja djela ali na žalost pravda nije jednaka za sve.

Pjesmica je bilo svakakvih sa obe strane ali te morbidne poput "pala je na Markale" mogu biti odraz samo pojedinaca, nikad se u kopu nije pjevalo nešto tako.

Stani malo, u isto vrijeme dižu tri prsta i zovu vas četnicima? Nema mi neke logike u tom pristupu :mrgreen:

Naravno, ne spominješ da ste vi na Bilino došli sa parolom " Ckepi cetnicke" ili je ok kad to dolazi sa vaše strane?

Nikad meni neće biti Grbavica isto što Marakana, prva je simbol stradanja i odbrane, ovo drugo je simbol regrutiranja četničkih odreda u pohodu na Bosnu ali tebi tvoje, meni moje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 12:03

Jednostavna google pretraga će potvrditi sve ono o čemu sam pisao. Pa samo na Klix forumu ima desetak tema posvećenih ovoj tematici.

Kao što rekoh, ne čačkaj mečku. Prešlo ti je u naviku. Od sad ćeš svaki put dobiti adekvatan odgovor.
Voli te tvoje Sarajevo.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 03 dec 2024, 12:05

Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 11:03
chily-rz je napisao/la:
03 dec 2024, 09:42
Prije svega daj nam neki materijalni dokaz spominjanja Markala s obzirom da ste poznati kao mitomani kojima nije strano montirati snimak kako bi ocrnili nekog. Ako je i bilo i sam znaš da je došlo od pojedinaca za razliku od marakane gdje čitav sjever slavi rodjendan čovjeku koji je odgovoran za genocid nad tvojim narodom.

Te priče za djecu možeš prosipati ovoj balavurdiji koja nema pojma i koja nije bila ni rođena kad se sve ovo dešavalo. Meni ne možeš.

Manijacima i Hordama Zla je gostovanje u Zenici bilo teže nego ijedno u ligi, uključujući i ona u manjem entitetu. Taj nivo mržnje nikada nismo doživjeli na nekim drugim terenima. To će posvjedočiti svaki stariji navijač Želje i Sarajeva koji je to bar jednom doživio. Naravno, sve se to dešavalo dok je Čelik bio neki faktor u fudbalu, što na svu sreću nije već duže vrijeme.

Sve je to kulminiralo ubistvom Anera Kasapovića od strane zeničke policije.

Nakon utakmice "Čelik" - "Željezničar", policija ZE-DO Kantona sprovela je navijače "Želje" do mjesta gdje su bila parkirana njihova privatna vozila i autobusi. Jedan navijač je tom prilikom pogođen tvrdim predmetom u glavu i grupa navijača mu je pomagala. Ta grupa je zaostajala za kolonom navijača zbog tog incidenta, a policajci su ih tjerali da požure, na što je jedan navijač (Aner Kasapović) odgovorio da je srčani bolesnik i da ne može ići brže. Policajci su ga nakon toga oborili na zemlju i udarali nogama i pendrecima. Na putu prema kući, negdje oko Rajlovca, taj navijač doživljava infarkt i umire na putu do bolnice. Kasnija obdukcija potvrdila je prejake udarce, a stručni nalaz ljekara pokazao je da je infarkt bio izazvan udarcima i pretjeranim uzbuđenjem navijača. Taj navijač zvao se ANER KASAPOVIĆ zvani "BUAZ".

Kao što sam napisao iznad, ne postoji nikakva razlika između Marakane i Bilinog polja, na tom stadionu su nas kamenovali, zvali četnicima, dizali tri prsta, spominjali Markale i ostale najstrašnije uvrede koje mogu pasti na pamet samo bolesnom umu.

Materijalni dokazi ne postoje, bar mislim da ne postoje, jer su to bila neka druga vremena, bez pametnih telefona.

Napomena za one mlađe navijače, ovo ispod nije Gradski stadion u Banjoj Luci, nego Bilino Polje,
slika
Iako zenicane ne volim moram se ukljucit u ovu debilnu raspravu i braniti zenicane.
Ti idiote nemas pojma o cemu pricas. Cuj manijacima i hz najgore gostovanje u ze,koliko puta si bio u Zenici pa da pricas o tome? Nisi nijednom nego si ovo procitao na FB i budalasas.
Osim toga jedini navijaci koji su vrijedjali Kapiju u TZ su dvije grupe iz Sarajeva,jedna kada su njeni clanovi rekli da ce doci da poloze cvijece na Kapiju pa urinirali po istoj,druga kada su clanovi dosli u TZ i sarali spomenik. O dizanju 3 prsta i psovanju Kapije kada smo prolazili kroz Sa na tekmu protiv Slavije se moze napisati knjiga.
Ali ne znas ti to jer nisi bio ni u TZ, ni u Ze,a i u Sarajevo dodjes samo na izlet.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 dec 2024, 12:07

Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 12:03
Jednostavna google pretraga će potvrditi sve ono o čemu sam pisao. Pa samo na Klix forumu ima desetak tema posvećenih ovoj tematici.

Kao što rekoh, ne čačkaj mečku. Prešlo ti je u naviku. Od sad ćeš svaki put dobiti adekvatan odgovor.
Nigdje video da se nadje neki ? Evo ja ću da ne tražiš.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 12:13

Ali on iz Tuzle zna. :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 12:21

chily-rz je napisao/la:
03 dec 2024, 12:07

Ja ti do zore mogu postavljati članke i medijske natpise iz tog vremena, samo nema smisla do dokazujem ono što su činjenice, džaba se koprcaš.

Ti mene prozivaš za neku Marakanu, navučen od strane tobeta i sličnih karikatura i trivijalaca ovog foruma, jer zamisli, ja otišao u Beograd ili Zagreb da gledam evropske velikane poput Liverpoola, Napolija, Arsenala ili Juventusa.

Sad zamisli koliko si bolestan i opsjednut. Dijagnoza.
Voli te tvoje Sarajevo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 dec 2024, 12:30

Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 12:21
chily-rz je napisao/la:
03 dec 2024, 12:07

Ja ti do zore mogu postavljati članke i medijske natpise iz tog vremena, samo nema smisla do dokazujem ono što su činjenice, džaba se koprcaš.

Ti mene prozivaš za neku Marakanu, navučen od strane tobeta i sličnih karikatura i trivijalaca ovog foruma, jer zamisli, ja otišao u Beograd ili Zagreb da gledam evropske velikane poput Liverpoola, Napolija, Arsenala ili Juventusa.

Sad zamisli koliko si bolestan i opsjednut. Dijagnoza.
Ako je neko ovdje u fazonu "jedan čovjek" onda si to ti i zbog toga te i prozivam. Kažem ti, sve znaš samo za put do Grbavice ne znaš.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bhfanatic14, Giuseppe1, HyperOS, Mocvara1991, samirr, Vanja8 i 24 gosta.