FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4h4_M3$$!
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4h4_M3$$! » 10 jun 2009, 13:49

normala da nije skupo............pa pogledaj napadace________***strasno***

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 10 jun 2009, 13:59

Moze Real dovesti koga jos hoce,ali ako nam Ibraaa dodje,Real je ponovo donji...Nema te odbrane koja moze zaustaviti Mesi, Ibra i Henry,a iza njih Inesta i Xavi...Ponovo smo prvaci..a Barsa je najavila kupit i jednog dobrog stopera..tako da tesko Real moze napraviti sta protiv ove Barse

eno-barca
Kontakt:

Post Postao/la eno-barca » 10 jun 2009, 14:01

kad bi dosao jos i robinho onda bi imali jos strasniji napad
mesi-ibra-robinho(henry) po potrebi i iniesta naravno :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jun 2009, 14:41

Ma samo se nudi Barceloni,evo to je 5-ti igrac u tri dana koji se nudi Barci,prvo je Aguero rekao da se nada da ce ga Messi pogurati da dodje u Barcu,onda Mascherano,zatim jucer Zhirkov ,evo sad i Robinho,da naravno tu je i Ibrahimovic..svi bi oni dosli...samo sto ce iko od njih tesko doci,mada nebi lose bilo za Robinha dobar je igrac samo sto ga City nece pustiti jer njima pare ne trebaju...dok ostali klubovi se trude da dovode igrace Barca igrace mora odbijati da ne dolaze :D
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 jun 2009, 14:53

Ibra bi bio pravo pojacanje za Barcu, ionako imaju strasan napad, ali po meni je realan ovaj trade Ibra-Eto
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jun 2009, 15:44

BrneeH je napisao/la:Ibrahimovic nece u Barcelonu!

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... er-mazzola

Goal.com = Sarajevski As neznas koji je gori :D na kraju krajeva Ibra nije neophodan...i ovako haramo :D
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2009, 18:59

Ma ne treba nama ni Ibrahimovic, ni Ronaldo. Treba pokusati dovesti Vidica i Fabregasa i opet ce biti sestica u sred Madrida. Za vas uvijek imamo recept.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jun 2009, 19:27

Keita je odlicna zamjena,prvi koji ce letit su Hleb i Gudy za njih se moze reci da nemaju nikakvu ulogu i kad udju u igru zakazu ,tako da se nemogu nazvati ni prave zamjene posebno Hleb...Keita je odlicna zamjena i uvijek kad je usao solidno je odigrao,nekad i odlicno ,nesjecam se da je podbacio nekad... a sto se tice pojacanja dovest ce 3-receg golmana,dovest ce lijevog beka kao zamjenu Abidalu,dovest ce jednog u vezu da mjenja Xavia-Iniestu,i dovesti napadaca u slucaju da Eto ode,dakle 3-4 igraca

eno-barca
Kontakt:

Post Postao/la eno-barca » 10 jun 2009, 19:59

danas se kaze ibra vec u barci,sutra se prica totalno drukcije a vjerovatno ce se samo cuti da je benzema 100% poptisao za barcu :D ili neko drugi

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 10 jun 2009, 21:07

iz Intera ponovno sve demantirali...ovdje se ne znam ni ko pije ni ko placa :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 jun 2009, 08:56

ma Barci samo treba Ibrahimovic, zapravo ne treba ali bio bi bolje rjesenje od Eta...
evo kako bi to trebalo izgledati...
GK-tu je Valdes no.1, a kao zamjene bi bili Pinto i Oier ili Jorquera i Oier...ja bi radije ovo drugo posto je Jorquera Barcino dijete...a Oiera bi prikljucio prvom timu da malo osjeti kako je to jer bi se on lako za 4-5 godina mogo naci medju stativama u dosta, dosta utakmica...
DR-tu je alves neprikosnoven ali ja bi prikljucio tu jos i mladog Montoyu iz Barcinih juniora...
DL-tu je abidal, zao mi je sto Slyvinho odlazi....kakv je to igrac...a sad ako Felipe dodje ja mislim da abidal seli na klupu...covjek ima i podosta godina i nije bas ono sto se trazi u Barci....bice tu dosta utakmica tako da ce biti mjesta za sve al ne bi trebo biti prvi izbor...
DC-vec sad Barca ima jedan od najboljih stoperakih tandema na svijetu...Puyol-Pique...Mladi Pique se razvio u dobrog, odlicnog stopera a jos je i relativno mlad (22) pa ima jos dosta prostora tu....u rotaciju bi trebao biti Marquez i Milito koje se nije jos oporavio al nadam se da ce biti sve uredu do pocetka priprema....dok bis e sa posudbe vratio Henrique koji bi s emogo koristiti i na desnom beku jer je dosta utakmica u Bayeru igro desno...a mladi Cecerse bi otiso na posudbu na kaljenje...a i Muniesa ce biti prikljucen prvom timu na pripremama i ne vidim potrebu za jos jednim stoperom...
DM-tu je Yaya Toure prvi...zamjena mu je Busquets i moze tu uskociti i Keita, kojem je ovo prirodna pozicija, al sad igra malo prema naprijed...tu bi se trebo prikljuciti Xavi Torres koji je dosta dobro igro nekoliko utakmica u kojim je dobio sansu...a posto Yaya Toure i Keita idu na Kup Africkih Nacija za to vrijeme bi Busquets trebao biti prva opcija a zamjena Xavi Torres...
CM-tu su nezanjenjivi Xavi i Iniesta, al bi tu dobro dosao i Cecs Fabergas koji bi ulaziou rotaciju sa ovom dvojicom i prvom timu bi se mogao prkiljuciti i mladi Thiago alcantara koji razvaljuje u rezervama...
AMR/L-Messi je tu jedino siguran, a u kombinacijam za lijevo krilo su jos i Ribery ili Silva...ja bi licno vise volio Silvu, al se ne bi bunio i da Ribery dodje...tu bi u rotaciji bio Henry i Krkic koji podjednako dobro moze odigrati i na krilu....a prvom timu ce se najvjerovatnije prikljuciti i Gai Asulin koji isto tako razvaljuje u rezervama....
ST-tu bi se trebalo trampat Eto i Ibrakadabra kji bi bio no1., a u rotaciji bi tu bili Krkic i Henry...

ja ne vidim ekipu koja bi bila Bolja od Barce, cak ni dream team svijeta im ne bi nista mogo...
jos jedan titula i odbrana LP
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 11 jun 2009, 09:33

miky_hz je napisao/la:Keita je odlicna zamjena,prvi koji ce letit su Hleb i Gudy za njih se moze reci da nemaju nikakvu ulogu i kad udju u igru zakazu ,tako da se nemogu nazvati ni prave zamjene posebno Hleb...Keita je odlicna zamjena i uvijek kad je usao solidno je odigrao,nekad i odlicno ,nesjecam se da je podbacio nekad... a sto se tice pojacanja dovest ce 3-receg golmana,dovest ce lijevog beka kao zamjenu Abidalu,dovest ce jednog u vezu da mjenja Xavia-Iniestu,i dovesti napadaca u slucaju da Eto ode,dakle 3-4 igraca

ne diraj mi gudy-a on mi je najdrazi igrac :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jun 2009, 10:34

Hleb i Gudy ce definitivno ici, samo ne znam sta je sa Yaya Tourea. Kruze price da bi i on mogao napustiti Barcu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 jun 2009, 11:11

ma Yaya Toure nece otici vec je to zbog toga sto trazi vecu platu od Barce, odnosno razgovaraju oproduzenju ugovora, pa Yaya hoce da malo prepadne Barcu i dase to rijesi u njegovu korist
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 11 jun 2009, 12:04

ma njima treba samo jos jedan dobar stoper i to je to, nista vise. Eto'o nije nista losiji od ibre.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 11 jun 2009, 12:08

adn_sah je napisao/la:ma njima treba samo jos jedan dobar stoper i to je to, nista vise. Eto'o nije nista losiji od ibre.
ma sta ce stoperi...nama trebaju dva beka(Felipe, Montoya), jedan kreativac (Cesc Fabergas) jedno krilo (Silva ili Ribery) i napadac (Ibrahimovic)

prodati Eta, a stopera ne treba...odbrana izgleda lose zato sto Pep zrtvuje odbranu da bi mi mogli dati 5-6 golova...igra se za go vise, odnosno odbranu ko ****,..
Meho Kodro
Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 11 jun 2009, 12:56

Montoya težko da če ove godine več zaigrati za prvi tim. On če tek ove godine preči u rezervni tim Barce, tako da je težko očekivati da bi mogao direktno iz mlade ekipe preči u prvu ekipu. Mislim da če prije kupiti nekog u stilu Bruno Saltorija ili povuči tamo Henriqueja, koji je za Leverkusen odigrao odličnu sezonu na desnom boku.

Istina je da ovakvoj ekipi ne trebaju pojačanja, jer je skoro pa kompletna, ali svake godine je potrebno da se dovede sviježa krv koja je gladna uspjeha. U svakom primjeru je puno odvisno i od Eto'o-ja. Laporta mu je rekao da ga u klubu žele zadržati, ali ako ne produži ugovora onda sigurno leti iz kluba, jer iduče godine bi otišao bez odštete. Prije svega su rekli da i u primjeru da Eto'o ostane če se kupovati ofanzivni igrač, a kupovati če se 3-4 igrača, al opet puno je i odvisno od prodaje ostalih igrača.

Kao kontru Realu na njegove zvijzde, mediji guraju Barci Riberya i Ibrahimoviča. Nešto sigurno ima tu pozadi, jer nije Moratti došao u Barcu uživati ljepotama grada, več da se nešto dogovori sa Laportom. Jučer iako su zatrdili, da nema još nikakvog dogovora sa Barcom, Moratti je rekao da je velika kriza i da če morati prodati koju zvijezdu(poznata priča?) a i sam Ibra posle utakmice Švedske protiv Malte je bio mistiorozan i rekao da zna gdje če igrati iduče godine, a da ne smije to ispostaviti u medije.

Što se tiče Riberya, sam još veči optimista. Od one utakmice protiv Bayerna na NC su se pojavile priče o prelazku Riberya u Barcu, tad je obukao dres kojeg je zamjenio sa Abidalom. A posle utakmice se je zabavljo sa igračima Barce. To da je Real tako brzo odustao od njega može več nešto više značiti, jer vjerujem da se Realu nebi bilo težko iskeširati novce za kojeg bi Bayern tražio. A i u Barci ima dosta prijatelja, pogotovo u Abidalu i Henryu. Danas se još piše, da je prošle sedmice Laporta zvao Abidala, dok je ta bio na treningu francuske reprezentacije i molio da popriča malo sa Riberyem. Sad če vjerovatno za njim pojuriti i Man. Utd ali je Ribery več rekao da mu Engleska klima ne paše i da nema namjera otiči igrati u Englesku. Tu če želja Riberya puno odlučiti.

Filipe je vjerovatno več naš, tu Laporta i Txiki žele samo spustiti za koji milijon cijenu, dok če vjerovatno na posudbu otiči još koji naš talenat. Za golmana je več odavno jasno da je Valdes broj 1 dok če zamjena biti Pinto. Treči golman bi mogao biti koji mladič Oier ili Mino, dok Jorquera kako kaže sigurno odlazi iz kluba. Spominje se čak i Moya za rezervnog golmana, dok Asenjo skoro pa sigurno prelazi u Atletico. Zadnje dane se puno spominje i Bruno Alves. On je sigurno dobar branič, ali ne vidim nijednog razloga zašto bi i njega vukli ovamo i radili još veču rošadu, jedino u tom primjeru ako se Militova ozljeda iskomplicira, jer je neki dan opet imao operaciju, Caceresa se pošalje na kaljenje nekom prvoligašu, a Henriqueja upotrjebi za desni bok.

Yayu se ne smije prodati ni u jednom primjeru, za mene sigurno najbolji moguči igrač za DMC za Barcu. Mascherano mu bar po meni u Barci nebi došao do koljena. Dok zamjenu u Xaviju bi mogli tražti u našim mladičima ala Thiago, V. Vazquez,... Ako ne, bi svakako volio vidjeti Xabi Alonsa, ali opet on je preskup, kako se piše Pool traži od Reala 50 mio EUR za njega, tako da radije onda vidim nekoga u stilu Joao Moutinha, Lucho Gonzaleza,... Za krilnog igrača ko što sam rekao najbolje moguče riješenje je Ribery, nabacuje se čak i Robinho, a danas spominje čak Benayoun :roll: A u napadu je jasno da u koliko ode Eto'o če Ibrahimović biti opcija broj 1, dok su Forlan, Benzema i Villa alternative. Iako Villa kako kaže če u Madrid.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jun 2009, 13:01

omgmessi je napisao/la:Montoya težko da če ove godine več zaigrati za prvi tim. On če tek ove godine preči u rezervni tim Barce, tako da je težko očekivati da bi mogao direktno iz mlade ekipe preči u prvu ekipu. Mislim da če prije kupiti nekog u stilu Bruno Saltorija ili povuči tamo Henriqueja, koji je za Leverkusen odigrao odličnu sezonu na desnom boku.

Istina je da ovakvoj ekipi ne trebaju pojačanja, jer je skoro pa kompletna, ali svake godine je potrebno da se dovede sviježa krv koja je gladna uspjeha. U svakom primjeru je puno odvisno i od Eto'o-ja. Laporta mu je rekao da ga u klubu žele zadržati, ali ako ne produži ugovora onda sigurno leti iz kluba, jer iduče godine bi otišao bez odštete. Prije svega su rekli da i u primjeru da Eto'o ostane če se kupovati ofanzivni igrač, a kupovati če se 3-4 igrača, al opet puno je i odvisno od prodaje ostalih igrača.

Kao kontru Realu na njegove zvijzde, mediji guraju Barci Riberya i Ibrahimoviča. Nešto sigurno ima tu pozadi, jer nije Moratti došao u Barcu uživati ljepotama grada, več da se nešto dogovori sa Laportom. Jučer iako su zatrdili, da nema još nikakvog dogovora sa Barcom, Moratti je rekao da je velika kriza i da če morati prodati koju zvijezdu(poznata priča?) a i sam Ibra posle utakmice Švedske protiv Malte je bio mistiorozan i rekao da zna gdje če igrati iduče godine, a da ne smije to ispostaviti u medije.

Što se tiče Riberya, sam još veči optimista. Od one utakmice protiv Bayerna na NC su se pojavile priče o prelazku Riberya u Barcu, tad je obukao dres kojeg je zamjenio sa Abidalom. A posle utakmice se je zabavljo sa igračima Barce. To da je Real tako brzo odustao od njega može več nešto više značiti, jer vjerujem da se Realu nebi bilo težko iskeširati novce za kojeg bi Bayern tražio. A i u Barci ima dosta prijatelja, pogotovo u Abidalu i Henryu. Danas se još piše, da je prošle sedmice Laporta zvao Abidala, dok je ta bio na treningu francuske reprezentacije i molio da popriča malo sa Riberyem. Sad če vjerovatno za njim pojuriti i Man. Utd ali je Ribery več rekao da mu Engleska klima ne paše i da nema namjera otiči igrati u Englesku. Tu če želja Riberya puno odlučiti.

Filipe je vjerovatno več naš, tu Laporta i Txiki žele samo spustiti za koji milijon cijenu, dok če vjerovatno na posudbu otiči još koji naš talenat. Za golmana je več odavno jasno da je Valdes broj 1 dok če zamjena biti Pinto. Treči golman bi mogao biti koji mladič Oier ili Mino, dok Jorquera kako kaže sigurno odlazi iz kluba. Spominje se čak i Moya za rezervnog golmana, dok Asenjo skoro pa sigurno prelazi u Atletico. Zadnje dane se puno spominje i Bruno Alves. On je sigurno dobar branič, ali ne vidim nijednog razloga zašto bi i njega vukli ovamo i radili još veču rošadu, jedino u tom primjeru ako se Militova ozljeda iskomplicira, jer je neki dan opet imao operaciju, Caceresa se pošalje na kaljenje nekom prvoligašu, a Henriqueja upotrjebi za desni bok.

Yayu se ne smije prodati ni u jednom primjeru, za mene sigurno najbolji moguči igrač za DMC za Barcu. Mascherano mu bar po meni u Barci nebi došao do koljena. Dok zamjenu u Xaviju bi mogli tražti u našim mladičima ala Thiago, V. Vazquez,... Ako ne, bi svakako volio vidjeti Xabi Alonsa, ali opet on je preskup, kako se piše Pool traži od Reala 50 mio EUR za njega, tako da radije onda vidim nekoga u stilu Joao Moutinha, Lucho Gonzaleza,... Za krilnog igrača ko što sam rekao najbolje moguče riješenje je Ribery, nabacuje se čak i Robinho, a danas spominje čak Benayoun :roll: A u napadu je jasno da u koliko ode Eto'o če Ibrahimović biti opcija broj 1, dok su Forlan, Benzema i Villa alternative. Iako Villa kako kaže če u Madrid.
Za Bilala ohladite, on ostaje u Bayernu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 jun 2009, 13:14

Mislim da je za Riberyija stvar gotova. On ostaje u Bayernu. Jedini klub u koji je mogao preći je bio Real, ali je Real kupio Ronalda. Barca može zaboraviti na njega. Ev čitam da su doveli Ibrahimovića, a Etoo odlazi prvo u Inter, pa onda u Man.City. Zna li neko hoće li Barca sljedeću sezonu igrati u istoj formaciji kao i ove sezone.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 11 jun 2009, 13:22

Ribery nije gotova stvar, Tito i Pep su još neki dan dajali intervju da je Ribery idealan igrač za njihov sistem igre, a to potvrduju i mediji koji nisu zaboravili ovih dana na Riberya. . Ali u svakom primjeru nebi žalio da ostane još jednu sezonu u Bayernu, samo da ne ode u Real jer on mi je ipak vrlo dobar igrač i njega bi volio vidjeti u Barci. A i Barca i Bayern su u odličnim odnosima.

Barca če uvijek igrati u istoj formaciji, koju igraju več od samog Cruyffa.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.