BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

jestamaji
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2024, 13:27

poznavajući kako damir fercera imaće u narednih 6 mjeseci cca 2-10 i uzeti tih 100-200 milja koje je ovim obezbijedio. sve ostalo bi me debelo iznenadilo

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 03 dec 2024, 07:22

Jutros ćitam Oslobođenje, prosto ne vjerujem koji su moroni, ovi "sportski" cvaja novinari, farajer piše o Damirovoj pobjedi i onda navodi da je on ove sezone osvojio 4 turnira, ćak ih taksativno pobroji, izostavi Istambul i Santa Domingo. Možda ne bih obrati pažnju ali jućer na ovom forumu lijepo proćitah i bi mi drago, jer je Damir ušao u tenisku istoriju sa tih 6 osvojenih turnira. Dajte ljudi ako Vam je to posao uozbiljite se.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 03 dec 2024, 09:23

Jadnimi je napisao/la:
03 dec 2024, 07:22
Jutros ćitam Oslobođenje, prosto ne vjerujem koji su moroni, ovi "sportski" cvaja novinari, farajer piše o Damirovoj pobjedi i onda navodi da je on ove sezone osvojio 4 turnira, ćak ih taksativno pobroji, izostavi Istambul i Santa Domingo. Možda ne bih obrati pažnju ali jućer na ovom forumu lijepo proćitah i bi mi drago, jer je Damir ušao u tenisku istoriju sa tih 6 osvojenih turnira. Dajte ljudi ako Vam je to posao uozbiljite se.
Izvini druže, 100% si u pravu za ovo što si napisao, ali, je li moguće da si u 2 rečenice uspio 4 puta č zamijeniti sa ć?

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 03 dec 2024, 12:13

dinoo je napisao/la:
03 dec 2024, 09:23
Jadnimi je napisao/la:
03 dec 2024, 07:22
Izvini druže, 100% si u pravu za ovo što si napisao, ali, je li moguće da si u 2 rečenice uspio 4 puta č zamijeniti sa ć?
:damn: zar imaju dva c

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 03 dec 2024, 22:25

Volio bih da nam SAMOZDRAVLJE prokomentarise ovu sezoni nasih tenisere.
Ne mora Danira tu je sve jasno.
Fatica koji je pao na listi cca 200 mjesta.
Basica da li je prestao aktivno igrati i da li je u pitanju povreda ili rekreacija.
I konacno ovoga Nedica da li ima nekog hajra od njega.
Pozdrav.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 dec 2024, 14:57

tuzla075 je napisao/la:
03 dec 2024, 22:25
Basica da li je prestao aktivno igrati i da li je u pitanju povreda ili rekreacija.
Pozdrav.

:urnebes: :urnebes: Moj dobri Tuzlak, nisam ti ja nista vise mjerodavan od tebe, ali posto trazis, evo ti moje misljenje:

NERMAN: Najavio optimisticno top100, a vjv. mislio na nekih top150 :urnebes:
Finansijski nikad bolja godina, ali... Do pocetka marta je i islo solidno, ali onda su zaredali porazi u prvim kolima na CH. Izgubiou prvim kolima 4 CH i pokusaj kvalana ATP(3 X) nelogicno. Istini za volju imao je formu i neke meceve gdje je moglo otici na njegovu stranu. Morao je pocetkom aprila igrati ITF25, da obezbjedi kvale USO, pa i AO. No nije, ubilo ga samopuzdanje i tvrdoglavost. Ono sto je Damir radio na CH75, on je trebao na ITF25, dakle jedno 6 titula. Tad je imao solidnu formu i poziciju da bude prvi nosliac tih turnira. Obezbjedi sine kvale GS i onda igraj CH i kvale ATP.
Sad mora ispocetka, nazalost, nadati se da nece potonuti i treba reprezentaciji :bih:
NEDIC: Za 2-3 godine prvi reket :bih: Igra 1,5 sezonu aktivno. Vidim to na CH-Aktivity. 20 god., iskreno nadati se da moze nadmasiti Nermanovu karijeru, Mirzinu ???
BASIC : Mislim da ce igrati i biti aktivan dok su aktivni Damir i Nerman, za DC. Naravno uz Nedica. Nazalost Tomo Brkic, je svoj zadnji mec odigrao prije gotovo 2 godine. Tomo mi se cini dobra podrska Damiru. Ako zalijeci povredu, mogli bi igrati dublove on i Damir na CH. :urnebes:
DAMIR: Iskreno imao je vise srece, nego dobrih meceva. Mislim na zadnjih 1-2 mjeseca. Pet losih turnira poslije Almaty.
No izvadio se u Portugalu, uz puno srece jer je 5-6 dobrih tenisera odustalo(uglavnom nosioci). Poraz od Hijikate je potopio ne samo njega, nego i Tebe :urnebes: , mene i jos 15-20 ljudi sa ovog foruma.

Eto moj dobri Tuzlak mog misljenja, znam da ces samo Ti citati. Trazio si i eto,sam si kriv :urnebes: :kafa: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 dec 2024, 15:24

Samozdravlje je napisao/la:
04 dec 2024, 14:57
tuzla075 je napisao/la:
Pozdrav.

:urnebes: :urnebes: Moj dobri Tuzlak, nisam ti ja nista vise mjerodavan od tebe, ali posto trazis, evo ti moje misljenje:

NERMAN: Najavio optimisticno top100, a vjv. mislio na nekih top150 :urnebes:
Finansijski nikad bolja godina, ali... Do pocetka marta je i islo solidno, ali onda su zaredali porazi u prvim kolima na CH. Izgubiou prvim kolima 4 CH i pokusaj kvalana ATP(3 X) nelogicno. Istini za volju imao je formu i neke meceve gdje je moglo otici na njegovu stranu. Morao je pocetkom aprila igrati ITF25, da obezbjedi kvale USO, pa i AO. No nije, ubilo ga samopuzdanje i tvrdoglavost. Ono sto je Damir radio na CH75, on je trebao na ITF25, dakle jedno 6 titula. Tad je imao solidnu formu i poziciju da bude prvi nosliac tih turnira. Obezbjedi sine kvale GS i onda igraj CH i kvale ATP.
Sad mora ispocetka, nazalost, nadati se da nece potonuti i treba reprezentaciji :bih:
NEDIC: Za 2-3 godine prvi reket :bih: Igra 1,5 sezonu aktivno. Vidim to na CH-Aktivity. 20 god., iskreno nadati se da moze nadmasiti Nermanovu karijeru, Mirzinu ???
BASIC : Mislim da ce igrati i biti aktivan dok su aktivni Damir i Nerman, za DC. Naravno uz Nedica. Nazalost Tomo Brkic, je svoj zadnji mec odigrao prije gotovo 2 godine. Tomo mi se cini dobra podrska Damiru. Ako zalijeci povredu, mogli bi igrati dublove on i Damir na CH. :urnebes:
DAMIR: Iskreno imao je vise srece, nego dobrih meceva. Mislim na zadnjih 1-2 mjeseca. Pet losih turnira poslije Almaty.
No izvadio se u Portugalu, uz puno srece jer je 5-6 dobrih tenisera odustalo(uglavnom nosioci). Poraz od Hijikate je potopio ne samo njega, nego i Tebe :urnebes: , mene i jos 15-20 ljudi sa ovog foruma.

Eto moj dobri Tuzlak mog misljenja, znam da ces samo Ti citati. Trazio si i eto,sam si kriv :urnebes: :kafa: :bih:
Ako se i ja smijem uključiti, za Fatića je sve dobro rečeno, ali koliko znam ima problem s kralježnicom koji ga sputava u određenoj mjeri. Damir je išao lakšim putem do bodova, sad će opet loši rezultati kad krene igrati najviši rang, ali zato će $$$ kapat :kafa:
Andrej je momak koji je veliki radnik, fizički savršen za tenisa, ali fali mu konkretnija igra, izlasci na mrežu i sl. Za više bodova trebao bi igrati više turnira također. Nermanovu karijeru može dostići ako se dovoljno potrudi, samo pitanje je koliko se isplati s financijske strane investirati u to :problem:
Mirza nije prestao igrati aktivno, jednostavno je čovjeku pao intenzitet igre, nije lako u našim godinama (isto smo godište) dovoljno trenirati i paziti na tijelo da sluša kao u mlađim danima :mrgreen: tako da je sad po futuresima. Također igra i neke lige po Njemačkoj, Švedskoj i tko zna gdje, tako da još uvijek štogod zaradi od tenisa.
Suma sumarum budućnosti za :bih: tenis u muškom dijelu nema, Damir se još održava blizu elite i skuplja $$$, Nerman taman kad je počeo, strmoglavio se, sad treba dobro kopat da se vrati do tud, Bašić ide lagano Šetkićevim stopama, Šetkić ispao iz 1000 najboljih, počinju mečevi u kvalifikacijama futuresa ili završetak karijere, a Nediću će trebati još nekoliko godina da dođe do challenger nivoa, ako to uopće uspije.
Tome mi je najviše žao, taman kad se izborio da bude dio elite u parovima, problemi s kukom za koje mu nitko nema riješenja su ga zaustavili i izgledan je kraj karijere :plac:
Ima još jedan momak, Dražen Petrović (22 godine) koji se bori da uđe u ozbiljan tenis, ali njega ne vidim tu, trenutno ima 3 ATP boda i još nikad nije došao do četvrtfinala na futuresu. Ali ako ništa, ove godine nas je potukao na državnom prvenstvu, pa barem može reći da je prvak :bih: :mrgreen:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 dec 2024, 15:35

tuzla075 je napisao/la:
Pozdrav.
Bravo Tuzlak. Uspio si isprovocirati najinformisanijeg na ovom pdf :tokralju: :urnebes:
Zaboravio nas ovaj mladic @Galion, ima on poena na bh teniskim borilistima, ocito, nisam siguran, ali sve govori da je tako. :kafa:
Ima jos 2-3 momka-covjka koji znaju, ali imaju samo 3-4 posta na ovom pdf. :bih:
@tuzla075 zaboravi moje skrabanje i citaj @Galion :tokralju: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 dec 2024, 16:05

Galion je napisao/la:
04 dec 2024, 15:24

Ako se i ja smijem uključiti, za Fatića je sve dobro rečeno, ali koliko znam ima problem s kralježnicom koji ga sputava u određenoj mjeri. Damir je išao lakšim putem do bodova, sad će opet loši rezultati kad krene igrati najviši rang, ali zato će $$$ kapat :kafa:
Samo se ovdje ne bih slozio, ko sprjecava Damira da igra iste CH75 i jos nadoda 2-3. Naravno sve clay. Challenger-i + MD GS +
Mastersi tipa Sangaj i ako uspije da u prva 2 mj. obezbjedi MD RG i Wimb. da igra Indian Wells i Miami. Moze to ako poslije AO ode u J.Ameriku na 2 CH75, 2 ATP250 Argentina(jedan MD,drugi kvale) i ATP500 u Rio de J. Sve gola zemlja :urnebes: :bih:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 dec 2024, 16:16

04 dec 2024, 16:05
Galion je napisao/la:

Samo se ovdje ne bih slozio, ko sprjecava Damira da igra iste CH75 i jos nadoda 2-3. Naravno sve clay. Challenger-i + MD GS +
Mastersi tipa Sangaj i ako uspije da u prva 2 mj. obezbjedi MD RG i Wimb. da igra Indian Wells i Miami. Moze to ako poslije AO ode u J.Ameriku na 2 CH75, 2 ATP250 Argentina(jedan MD,drugi kvale) i ATP500 u Rio de J. Sve gola zemlja :urnebes: :bih:
Pa sa novim renkingom će moći upadat na neke turnire iz ATP toura gdje je opasna lova u pitanju. Nije baš da se njemu igraju challengeri, to je igrao za ljutu muku da preko njih dođe do onog šta on stvarno želi igrati. Naravno može on miksat kao što ti predlažeš, ali čisto sumnjam da će toliko puno igrati, treba se malo i provoditi :D

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 dec 2024, 16:21

Galion je napisao/la:
04 dec 2024, 16:16
Galion je napisao/la:

Pa sa novim renkingom će moći upadat na neke turnire iz ATP toura gdje je opasna lova u pitanju. Nije baš da se njemu igraju challengeri, to je igrao za ljutu muku da preko njih dođe do onog šta on stvarno želi igrati. Naravno može on miksat kao što ti predlažeš, ali čisto sumnjam da će toliko puno igrati, treba se malo i provoditi :D
E sto jes', jest. Ipak ovaj Damir nije onaj od prije godinu. Sincina je tu, a "provoda nikad dosta", je proslost aBd . :urnebes: :bih:
Lp ljudino :thumbup:

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 dec 2024, 16:25

Ovu sezonu Damir rudario da bi sljedece godine mogao uzivao....

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 04 dec 2024, 22:25

E bas lijeposto iskomenarise Samozravlje i Galion u potpunosti se slazem uz moju konstataciju da nasi teniseri moraju ganjati turnire na sljaci tvrda podloga nije za Damira gdje ovi mladi teniseri ubise sa servisima .Za Fatica da i ne govorim on sve sto je postigao to je bilo na sljaci.Mirza je moj ljubimac i volio bih da se vrati barem oko 300-mjesta a Nedic da ostvari barem poziciju oko 400.
I na kraju mislim da bi Tomo mogao biti dobar trener.
Pozdrav iz Tuzle.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 dec 2024, 23:31

Galion je napisao/la:

Za Damira je sad važno da se max pripremi kako fiziku tako i glavu svoju vruću. Uz neku nevjerovatnu sreću da u prvom kolu AO dobije nekog koga može uz veliki trud pobijediti. Ja vjerujem da je Damketu veliki saveznik i nesnosna vrućina. Sa dvije pobjede dodatno bi napredovao na rakingu, dobro zaradio, obezbijedio vjerovatno RG. Samozdravlja nikad nije dosadno čitati, bojim se da uskoro nema koga analizirati jer su i Damir, Nerman i Mirza već prilično potrošeni a Tome već dugo nema.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 06 dec 2024, 11:47

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 dec 2024, 15:01

Zvanicno BiH na Australian Openu
Dzamir Dzumhur je 83 na ATP
Drago mi je da smo na velikom takmicenju, iako ne pratim tenis, moracu ovo gledati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 06 dec 2024, 18:48

NoDi80 je napisao/la:
06 dec 2024, 15:01
Zvanicno BiH na Australian Openu
Dzamir Dzumhur je 83 na ATP
Drago mi je da smo na velikom takmicenju, iako ne pratim tenis, moracu ovo gledati
Gledaj, samo nemoj komentarisat ziv bio :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 11 dec 2024, 21:15

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 dec 2024, 15:08

Convicts je napisao/la:
11 dec 2024, 21:15
https://search.app/95hwoiRjHYuhhrAd8
Ocekivano. Ono sto je interesantno jeste sta ce igrati poslije AO. Ima realne sanse,da od 3.II- 2.III igra:
1.MD ATP250 Cordoba, MD i Q, ATP250 Buenos Aires (zavisno od bodova do13.I ) , MD ATP500 Rio de Jeneiro i MD ATP250 S. de Cile
- Jos ako prije toga ode do Urugvaja i Brazila na bar 1-2 CH75, za zagrijavanje na clay podlozi. Imao bi vjv. i priliku igrati Masterse po USA i izmedju njih CH125 Phoenix (sve hard) ili se vratiti u Europu i igrati CH75 na clay podlozi.

2.Mozda se opredjeli i kao prosle godine i igra hard podlogu. To mi se ne cini dobro. 4/7 turnira- 0 bodova. Skupio 77 b na 7 turnira.

Ako zeli i 2026 g. da igra MD GS, onda mu je prva varijanta bolja. Naravno on zna bolje, sta moze, a sta ne :bih:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 26 dec 2024, 12:11

Kakav je od Kovačevićke plan , jel krece igrat kvale ITF ili je jos rano ?

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.