Premijer liga 2024/2025

sveznadar
Kontakt:

Re: Premijer liga 2024/2025

Post Postao/la sveznadar » 04 dec 2024, 21:37

Goražde puno bolje nego protiv Sloge u Goraždu

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 dec 2024, 14:50

Ostalo samo 6 klubova
Prvenstvo BiH za rukometašice se raspada, izbačene su ekipe sa hrvatskim predznakom

Prvenstvo Bosne i Hercegovine za rukometašice se raspada, te će u nastavku sezone u njemu nastupati samo šest klubova.

Iz takmičenja su izbačeni aktuelni prvak i rekorder sa devet titula Grude, osmerostruki prvak Zrinjski i Izviđač, koji u svojim vitrinama ima jednu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Komesar takmičenja Alija Hasić se odlučio na izbacivanje Gruda, Zrinjskog i Izviđača jer se nisu pojavljivali na posljednjim utakmicama, a ti klubovi tvrde kako su poštovali raspored takmičenja koji je dogovoren nakon poplava koje su zadesile našu državu u oktobru.

Naime, zbog poplava Rukometni savez BiH je odgodio jedno kolo i pomakao raspored za sedam dana za to kolo i sva ostala do kraja godine. Sve ekipe su se tome prilagodile i tako odigrale utakmice 2. 3. i 4. kola.

Problem je, kako tvrde izbačeni klubovi, nastao od 5. kola zbog nesporazuma kako će se nastaviti takmičenje, da li po starom ili novom rasporedu.

Grude, Zrinjski i Izviđač su se držali jednog, a Savez drugog rasporeda, te se na kraju zbog toga nisu odigrali susreti Krivaja - Zrinjski (10. 11.), Izviđač - Grude (10. 11.), Grude - Krivaja (16. 11.), Krajina - Grude (23. 11.) i Borac - Izviđač (24. 11.), što je rezultiralo izbacivanjem iz takmičenja tri kluba s hrvatskim predznakom.

To znači da je rukometno prvenstvo BiH spalo na samo šest ekipa - na novoj tabeli lider je Borac, a slijede Hadžići, Krivaja, Krajina, Goražde i Sloga. Grude, Zrinjski i Izviđač su zbog toga najavili pokretanje tužbi borbu kako bi zaštitili svoj status.

I dok bi negdje drugo ta vijest bila udarna na zvaničnoj stranici saveza, u Bosni i Hercegovini to nije slučaj.

Rukometni savez BiH je u zvaničnim biltenima objavio najprije da su Grude i Zrinjski, a potom i Izviđač izbačeni iz takmičenja zbog nedolazaka, no te biltene otvaraju samo najveći zaluđenici u rukomet, te je sasvim sigurno bilo potrebno izdati zvanično saopćenje za javnost u kojem će detaljno biti pojašnjena čitava zbrka, posebno jer navedeni klubovi tvrde kako su oni oštećeni, te da su nepravedno izbačeni.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 dec 2024, 14:54

Očito politicka odluka i "neko" ih je posavjetovao za ovako nešto.
No ,može se i bez ovakvih,sigurno ima klubova koji ce popuniti u narednim sezonama mjesta navedenih.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 dec 2024, 14:55

Same su krive. U svakom sportu se pomjerio raspored zbog poplava, pa niko nije radio na svoju ruku. Niko im nije kriv.

Naravno pod uslovom ako je stvarno razlog za izbacivanje ovo sa rasporedom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 05 dec 2024, 15:09

DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 14:55
Same su krive. U svakom sportu se pomjerio raspored zbog poplava, pa niko nije radio na svoju ruku. Niko im nije kriv.

Naravno pod uslovom ako je stvarno razlog za izbacivanje ovo sa rasporedom.
Slažem se. Vjerovatno pravi razlog nikada nećemo saznati.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 dec 2024, 15:11

Malo je cudno da su to bas ova tri kluba prefiksom hrvatski.
I ne trebaju takvi klubovi u našoj ligi a ni državi.
Zdravo bi bilo da se ovako nesto dogodi u fudbalu i košarci.
Priča o rasporedu,kao razlogu, je za malu djecu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 dec 2024, 15:20

Amirutah1988 je napisao/la:
05 dec 2024, 15:11
Ali znamo da se nece nikad desiti nazalost. Jer nijedan S/H klub iz ta dva sporta ne bi nikad bio neki faktor u srpskoj ili hrvatskoj ligi. Mozda jedino Igokea djelimicno.

Zrinjski/Borac u fudbalu bi im sluzili za ono sto oni rade drugim klubovima kod nas.

Mada se slazem da to treba napraviti. Ili jednostavno izbaci taj prefiks hrvatski. Postujem npr RK Izvidjac. Nemaju takav prefiks, mada su hrvatski klub naravno. Plus ne znam je li bilo ikad fasistickih ispada dole kod njih na utakmici. Drugi par cipela je to sto svaki talentovan igrac ide za Hrvatsku igrati. Evo Cesko zadnji primjer.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 dec 2024, 15:50

DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 15:20
Ali znamo da se nece nikad desiti nazalost. Jer nijedan S/H klub iz ta dva sporta ne bi nikad bio neki faktor u srpskoj ili hrvatskoj ligi. Mozda jedino Igokea djelimicno.

Zrinjski/Borac u fudbalu bi im sluzili za ono sto oni rade drugim klubovima kod nas.

Mada se slazem da to treba napraviti. Ili jednostavno izbaci taj prefiks hrvatski. Postujem npr RK Izvidjac. Nemaju takav prefiks, mada su hrvatski klub naravno. Plus ne znam je li bilo ikad fasistickih ispada dole kod njih na utakmici. Drugi par cipela je to sto svaki talentovan igrac ide za Hrvatsku igrati. Evo Cesko zadnji primjer.
Ono sto nam rade svakodnevno kroz politicki zivot,pokusavaju sad prenijeti i na sportski.
Ovo je sportski udar na drzavu i na postojenje :bih: rukometa.
Zar zaista smatraju sto negdje tamo nece biti nekog RK Grude,da ce rukometna liga za zene prestati postojati?
E pa nece to biti tako,prevarili su se bosanski hrvati.
Ono čemu se nadam u nekom buducem peroodu,da svi klubovi koje vuče srce i dusa(a mislim da je nemaju),inače bi volili i poštovali državu u kojoj žive,zaraduju hljeb,da presele u susjedne zemlje na njihov teritorij pa neka igraju i mijenjaju nazive kako žele.
BIH ce opstati i geografski,politicki,ekonomski ,sportski i svakom drugom smislu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 dec 2024, 16:04

05 dec 2024, 15:50
DamirT je napisao/la:

Ono sto nam rade svakodnevno kroz politicki zivot,pokusavaju sad prenijeti i na sportski.
Zar zaista smatraju sto negdje tamo nece biti nekog RK Grude,da ce rukometna liga za zene prestati postojati?
Ono čemu se nadam u nekom buducem peroodu,da svi klubovi koje vuče srce i dusa(a mislim da je nemaju),inače bi volili i poštovali državu u kojoj žive,zaraduju hljeb,da presele u susjedne zemlje na njihov teritorij pa neka igraju i mijenjaju nazive kako žele.
BIH ce opstati i geografski,politicki,ekonomski ,sportski i svakom drugom smislu.
Nisu ludi. Kao da bi im dali u Hrvatskoj/Srbiji da kroje sudbinu citavog njihovog sporta. Mi smo bezmudi, oa dopustamo da svakakve persone kroje sudbinu nase politike, ekonomije, sporta itd. Jos kad kazu da su ugrozeni, a svaku bitnu poziciju u drzavi imaju, povraca mi se.

Da se razumijemo, nemam nista protiv njih ako ce se ponasati normalno i da rade za boljitak svih sfera zivota u BiH. A oni ovdje uzimaju plate, blate BiH i rade protiv nje, a uzdizu Hr/Srb. Mrs onda tamo pa ih uzdizite koliko hocete.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 dec 2024, 16:21

DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 16:04
05 dec 2024, 15:50
DamirT je napisao/la:

Nisu ludi. Kao da bi im dali u Hrvatskoj/Srbiji da kroje sudbinu citavog njihovog sporta. Mi smo bezmudi, oa dopustamo da svakakve persone kroje sudbinu nase politike, ekonomije, sporta itd. Jos kad kazu da su ugrozeni, a svaku bitnu poziciju u drzavi imaju, povraca mi se.

Da se razumijemo, nemam nista protiv njih ako ce se ponasati normalno i da rade za boljitak svih sfera zivota u BiH. A oni ovdje uzimaju plate, blate BiH i rade protiv nje, a uzdizu Hr/Srb. Mrs onda tamo pa ih uzdizite koliko hocete.
:thumbup: To je to dragi moj Damire,mislim da ce i nasi ljudi postati pametniji,mudriji i shvatiti da je davno sat otkucao.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 05 dec 2024, 16:37

Nemojte ovdje o tim teškim temama , zaobilazim ih u širokom luku :mrgreen:

Ponovo reklamiram Izviđač zbog toga što jedini pišu i odbrane golmana :clap:

RK Izviđač Agram – MRK Goražde 33:27 (14:13)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 200 gledatelja.
Suci: Jovan Babić i Borislav Bogdanić (Banja Luka) .
Nadzornik: Mladen Raič (Mostar).

RK Izviđač Agram: Alihodžić (19 obrana), Suljević, Vukšić 2/1, Odak 5, Šević, Šahinović 1, Šimić 3/3, Šaravanja 5, Ćeško 1, Semić 3, Bebek 4, Lasić 2, Kalamanda 1, Čuvalo 1, Katić.
Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

MRK Goražde: E. Nooreldein (5 obrana), Pleh (7 obrana), Uglješa 1/1, Čamo, Pušilo, Krakonja 1, Golubović 3, Hodžić, Kljuca, Fazlić 7/4, Blagojević 4, Kukić 3, Nikolić 1, Rogić 3, Građan 4.
Trener: Kasim Kamenica.

Isključenja: Izviđač 4minuta, Goražde 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 5/4, Goražde 5/5.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 dec 2024, 11:28

Izvidjac protiv Anorthosisa u osmini finala EHF Europa cupa. Prva na Kipru, revans u Ljubuskom.

Mozda i najbolji zrijeb, s obzirom koga su mogli dobiti.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 06 dec 2024, 12:51

Nekoliko jako zanimljivih parova ce se igrati
RUNAR Sandefjord-BEŠIKTAŠ
Istanbul
DRAMMEN-OLYMPIACOS
PARTIZAN -DIOMIDIS
AEK-KRKA
BRIXEN-ALKALOID
HAUKAR-ORMOZ
BAIRA MARE-BK 46.

Partizan i Alkaloid imaju realne šanse za prolaz,Krka i Ormoz 50-50.
Izviđac ima historijsku priliku da osigura prolaz dalje,ali Anorthozis u svojoj ekipi najmanje ima domacih igrača,ova ekipa je znala pobjedita dosta zvučnija imena,stoga oprez maximum

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 07 dec 2024, 13:56

Tanak Igman. 19 razlike gube 15 minuta do kraja.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 dec 2024, 20:34

Hvala i dovidjenja :kafa:
❤️🖤
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mirso1
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1 » 08 dec 2024, 21:04

Seljačka igra Konjuha u ovom kolu. Vogošća je bila bolja iako su samo krivi što su otišli iz Živinica samo s jednim bodom jer su imali par match lopti. Svejedno treba napomenuti da su pokradeni kod crvenog kartona Memiću.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 10 dec 2024, 10:06

Mirso1 je napisao/la:
08 dec 2024, 21:04
Seljačka igra Konjuha u ovom kolu. Vogošća je bila bolja iako su samo krivi što su otišli iz Živinica samo s jednim bodom jer su imali par match lopti. Svejedno treba napomenuti da su pokradeni kod crvenog kartona Memiću.
Malo sam pogledao tu utakmicu , vidio sam grešaka od sudija na obje strane ...

Još jedan izvještaj sa odbranama golmana :tokralju:

RK Izviđač Agram – RK Borac m:tel 44:33 (19:13)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 500 gledatelja.
Suci: Dženan Grbić (Brčko) i Mirza Taletović (Brčko) .
Nadzornik: Samir Suljević (Sarajevo).

RK Izviđač Agram: Čuljak (7 obrana, 1 sedmerac), Suljević (7 obrana), Vukšić 2/1, Lukenda 1, Odak 3, Šević 7, Šahinović 1, Šimić 1/1, Bubalo 7, Šaravanja 7, Ćeško 10, Semić 5, Bebek 1, Lasić 1, Kalamanda 1,Čuvalo 2.
Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

RK Borac m:tel: Grahovac (4 obrane), Đelić 1/1, Krivokapić 13/2, Unčanin 1, Bogdanić 2, Bubić 2, Pejanović 1/1, Nježić 11, Čabaravidić (5 obrana), Todorović 2/1, Ševa 2, Momić.
Trener: Nenad Rađević.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Borac 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Borac 6/5.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 10 dec 2024, 10:21

Mirso1 je napisao/la:
08 dec 2024, 21:04
Start na šutersku ruku prilikom skok šuta, izbacivanje Sakića iz balansa, puštanje da padne sa visokog odraza, sreća pa je prošlo bez povrede, prati desnu ruku i zglob desne noge kod Sakića prilikom pada, da je nešto slomio bio bi crveni, a ovako je Vogošća pokradena, glupost. Igrači se sve više štite, isprati utakmice Lige prvaka. Vogošća ništa nije izgubila sa crvenim Memića jer je Selimović izrazito kvalitetno odradio utakmicu do kraja sa šest golova za poluvrijeme.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 10 dec 2024, 13:45

@Amirutah1988 u koliko je sati Bosna Izviđač sutra?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.