MElloo je napisao/la: ↑05 dec 2024, 17:10
Dzafica bi trebalo poslati na posudbu nekom prvoligasu gdje ce imati minute fine.
Ja naivjam da vec iduce sezone Emana jasarevica vidim u Promu na posudbi, bolje nego da igra a1 a decko je vec iz donjeg vakufa tako da nek bude kod roditelja dok igra i uzima vec ozbiljne minute u prvoj ligi.
Ne razumijem sto Bosna tako ne razmislja ako vec nece dobiti neko sansu kod njih a nece da igra a1
Bosna se, zbog imperativa rezultata, odmakla od onoga sto je u samom početku bila ideja, a to je pravljenje mladih igrača. Sve ja shvatam, da je sve u KK Bosni, ponijeli da odmah bude prvaci, da igraju ABA ligu ali sve se to moze i sa Dzaficem, trenutno, kao i sa Jasarevicem , za kojeg koliko znam ima interesovanja od regionalnih klubova, u skoroj budućnosti. Dzafic dobiva minute na kapaljku u momentu kada treba da igra najviše. Slično je bilo i sa FK Sarajevom kada je dosao Tan sa parama. Priča je bila mladi, ali zbog rezultata su dovodjeni istroseni igrači, a mladi su bačeni u drugi plan i nisu bili neki rezultati. Istina je da se to u zadnjih nekoliko godina promijenilo. Kontinuitet je bitan, a ne instat. Najbolji primjer kako se to radi, hiljadu puta ponovljeno je NK Dinamo i nista drugo. Ubaciš četvoricu iskusnih igrača i guraj Dzafica, momak ima takve predispozicije da je to nevjerovatnio,istina da mu je malo motorika slaba ali i to se da ispraviti, ali mora da igra, ako je projekat kluba.