FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 05 dec 2024, 14:07

Sta kazu zasto Azir ne dolazi redovno na treninge i opet brani u prvoj postavi, a "povrijedi" se kad mu je gušt?
Sta kazu i na pojedine igrace koji javno tamo pricaju kako odose na polusezoni i imaju neke dogovore sa drugim klubovima? Mozda zato i igraju ovako jer jedva cekaju da idu i j3be im se za Slobodom?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 05 dec 2024, 14:41

Ja sam i juce bio na utakmici i platio kartu,ne zanima me ko vodi Sloboda meni je samo Sloboda bitna.Ko god je nastetio Slobodi sto se tice mene neka istog trena umre jer za mene je mrtav.Ovdje se postavlja hiljadu pitanja a nema odgovira.Sta ako TC udje u najvisi rang a znamo da mi ispadamo.Drugo sta ako obje ekipe budu u istom rangu takmicenja kako ce se postaviti Azmir i koja ekipa mu je prioritet.Ima tu jos dosta dilema ali ove su najvece.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 05 dec 2024, 14:46

Beduin je napisao/la:
05 dec 2024, 14:07
Sta kazu zasto Azir ne dolazi redovno na treninge i opet brani u prvoj postavi, a "povrijedi" se kad mu je gušt?
Sta kazu i na pojedine igrace koji javno tamo pricaju kako odose na polusezoni i imaju neke dogovore sa drugim klubovima? Mozda zato i igraju ovako jer jedva cekaju da idu i j3be im se za Slobodom?
Jos gospodin pije i pusi vise od mene
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 dec 2024, 14:51

Zar nije u vezi neisplacivanja plata ono ako ne primis 3 plate, mozes traziti raskid ugovora automatski? Brate dragi, ako ti je ruzno ovdje, raskines ugovor i miran si. A pare ces dobiti svakako na sudu. Ni prije nije bilo nekih para u klubu, pa su se igraci koliko toliko borili. Otkad znam za sebe, plate su kasnile/nije ih bilo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 05 dec 2024, 15:40

Sve ovo vodi na ispadanje i fuziju sa TC, odnosno gašenje FK Sloboda. Time će se opština riješiti balasta od milion KM, stadion je ionako gradski, a osim toga, nema više ni poreskog duga. Aid će sazvati skupštinu RSD, i novi klub će se primiti u "porodicu" RSD Sloboda. Status federalnog ligaša svakako će se obezbijediti preko TC, a narodu kratke pameti će se prodavati priča o "klubu rasterećenom od dugova", kao i sa KK Sloboda. Gospodin kružni tok će se pravdati kako nema drugog izlaza i da su pare potrebnije za "infrastrukturne projekte". Dva kluba je nemoguće voditi, pogotovo danas kada je sve poskupilo, pa tako i igrači.
Samo je Sloboda iz Tuzle

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 dec 2024, 15:44

Power10 je napisao/la:
05 dec 2024, 15:40
Sve ovo vodi na ispadanje i fuziju sa TC, odnosno gašenje FK Sloboda. Time će se opština riješiti balasta od milion KM, stadion je ionako gradski, a osim toga, nema više ni poreskog duga. Aid će sazvati skupštinu RSD, i novi klub će se primiti u "porodicu" RSD Sloboda. Status federalnog ligaša svakako će se obezbijediti preko TC, a narodu kratke pameti će se prodavati priča o "klubu rasterećenom od dugova", kao i sa KK Sloboda. Gospodin kružni tok će se pravdati kako nema drugog izlaza i da su pare potrebnije za "infrastrukturne projekte". Dva kluba je nemoguće voditi, pogotovo danas kada je sve poskupilo, pa tako i igrači.
Nazalost, ali sve tome vodi. To se taman moze ocekivati na kraju sezone, jer ne vjerujem da ce TC uci u PL ove sezone. Kad se dozvolilo da se onakav KK ugasi, ugasit ce i FK.

Sto bi se reklo vuk sit, ovce na broju...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2024, 16:31

DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 13:38
Iako bilježe katastrofalne rezultate i igraju se s ugledom kluba, fudbaleri imaju svoje ugovore i očekuju plaće. Kako smo uspjeli saznati, od Husićevog dolaska fudbaleri su dobili jednu plaću, umanjenu za određene procente, uz obećanje da će im sve biti nadoknađeno kroz premije za eventualne pozitivne rezultate. Pozitivni rezultati su izostali, a tako i premije.

Da se Sloboda nalazi u teškoj situaciji govori podatak da na pojedina gostovanja, poput nedavnog na Grbavici, kreće na dan utakmice.

Prema informacijama koje smo dobili, prava je rijetkost da se Husić pojavljuje u klubu, briga o prvom timu spala je isključivo na pleća trenera Nalića i mali broj ljudi iz administracije.
Azmir je tu, kakva nocenja, nemogu gola dati da im das milion.....nemogu platu zaraditi, a kamoli premiju.....covjek im se samo moze nasmijati, slijedi cistka u klubu na zimskoj pauzi.
🔴⚫️

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 05 dec 2024, 17:12

Ma mislim da se A.H. neće pojavljivati do zimske pauze, tada će vjerojatno da obznani neke stvari koje mu budu išle u prilog. Smatram da će do tada i riješiti privatni problem, ujedno će imati izgovor da su za rezultate biti odgovorni Aco&Co. Samo se nadam da će konačno nešto krenuti naprijed u Slobodi.
Većina ovih igrača trenutno kako igraju, koliko se zalažu u utakmici nisu zaslužili ni "hranarinu" a kamo li rate iz ugovora. Ali imaju ugovor i treba se, na žalost, ispoštovati. Za onako zalaganje na terenu platu nebi dobili ni na državnim "jaslama".
Samo me interesuje ako zbog nisplaćenih plata dobiju prijevremeni raskid ugovora koliko se od ugovora isplaćuje? Sve ili "odrađeni" dio?
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2024, 17:32

meecko je napisao/la:
05 dec 2024, 17:12
Ma mislim da se A.H. neće pojavljivati do zimske pauze, tada će vjerojatno da obznani neke stvari koje mu budu išle u prilog. Smatram da će do tada i riješiti privatni problem, ujedno će imati izgovor da su za rezultate biti odgovorni Aco&Co. Samo se nadam da će konačno nešto krenuti naprijed u Slobodi.
Većina ovih igrača trenutno kako igraju, koliko se zalažu u utakmici nisu zaslužili ni "hranarinu" a kamo li rate iz ugovora. Ali imaju ugovor i treba se, na žalost, ispoštovati. Za onako zalaganje na terenu platu nebi dobili ni na državnim "jaslama".
Samo me interesuje ako zbog nisplaćenih plata dobiju prijevremeni raskid ugovora koliko se od ugovora isplaćuje? Sve ili "odrađeni" dio?
Tako je, nece se pojavljivati do zimske pauze, ovo je polusezona od Acike i jarana mu, Azmirova sezona pocinje od zimske pauze.... Da je spavao na Tusnju ne bi mogao nista uciniti, ponudio im je premije u opet nula golova a i nula bodova, nikakve fuzije.....to mogu samo bacati koske ovi gubitnici iz carsije.
🔴⚫️

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 dec 2024, 19:14

DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 15:44
Power10 je napisao/la:
Nazalost, ali sve tome vodi. To se taman moze ocekivati na kraju sezone, jer ne vjerujem da ce TC uci u PL ove sezone. Kad se dozvolilo da se onakav KK ugasi, ugasit ce i FK.

Glupa i bezvezna prica nicim potkrijepljena osim supljom carsijskom
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 05 dec 2024, 19:38

Madal je napisao/la:
05 dec 2024, 19:14
DamirT je napisao/la:
05 dec 2024, 15:44
Power10 je napisao/la:

Glupa i bezvezna prica nicim potkrijepljena osim supljom carsijskom
A jel to nemamo iskustva sa gasenjem tuzlanskih klubova? Gdje su RK Jedinstvo, OK Tuzla (bile prvakinje), OK Jedinstvo (muški i ženski), KK Sloboda Dita, čini mi se da RK Sloboda ima novu registraciju????Ja bih volio da sutra kažem, izvinite ljudi, na dobro ispade sve, ali sva ova atmosfera, uz ovu gradsku upravu i njihov antitalenat za sport, vodi ovome
Samo je Sloboda iz Tuzle

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 dec 2024, 19:42

Ne branim ja time gradsku upravu vec mislim da kod bilo Azmira bilo drugih uprava nikome to nije bio cilj. Sto se tice grada, gledaj sa biznis strane - gase klub u koji su skrhali milione zadnju deceniju, aposlutni fijasko i pogresan potez.
Za svaku upravu poslije Azmira je bila prica da su dosli da nas ugase i fuzionisu ali niko to nije ni pokusao.
Dodatni razlog je sto nama treba živ keš i sposobni ljudi, da Aciki i njegovim debilima das cist klub bez marke duga mi bi opet izgledali ovako na terenu.
-Beogradski sindikat

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 05 dec 2024, 21:08

Madal je napisao/la:
05 dec 2024, 19:42
Ne branim ja time gradsku upravu vec mislim da kod bilo Azmira bilo drugih uprava nikome to nije bio cilj. Sto se tice grada, gledaj sa biznis strane - gase klub u koji su skrhali milione zadnju deceniju, aposlutni fijasko i pogresan potez.
Za svaku upravu poslije Azmira je bila prica da su dosli da nas ugase i fuzionisu ali niko to nije ni pokusao.
Dodatni razlog je sto nama treba živ keš i sposobni ljudi, da Aciki i njegovim debilima das cist klub bez marke duga mi bi opet izgledali ovako na terenu.
Ne bi im bilo prvi put da se skrhaju pare, a da niko ne odgovara. Zna li se koliko para su bile sojenice, pa ona zgrada na trgu (KIT-a), pa projekat novog stadiona, Kuća Plamena mira, obnova Mejdana?? Možeš nabrajati do sutra. Nisu ovo nikakve insajderske ili provokatorske, ali sve vodi tome da se konačno riješe problema zvanog FK
Samo je Sloboda iz Tuzle

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 dec 2024, 21:57

700.000 od grada, 100.000 od wwina-a, pa od pivare i ostalih sponzora. Gdje su pare otisle pa je klub ostavljen bez banke?

Ako 22 igrača imaju 3.000 platu u prosjeku, onda mjesečno koštaju 66.000.

Znači godisnje za plate ide 792.000 KM. Znači para je bilo da klub funkcioniše normalno, moglo se nešto normalno napravit barem da budemo sredina tabele.

Još se prije od grada dobijalo 1.000.000 plus sponzori. Samo malo znanja da se imalo, ne bi bili dovedeni u ovu situaciju.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 dec 2024, 23:18

Power10 je napisao/la:
05 dec 2024, 21:08
Ne bi im bilo prvi put da se skrhaju pare, a da niko ne odgovara. Zna li se koliko para su bile sojenice, pa ona zgrada na trgu (KIT-a), pa projekat novog stadiona, Kuća Plamena mira, obnova Mejdana?? Možeš nabrajati do sutra. Nisu ovo nikakve insajderske ili provokatorske, ali sve vodi tome da se konačno riješe problema zvanog FK
Ne kazem ja da nije bilo profulanih ulaganja ali je potpuno druga stvar skrhati milione u nesto sto ti je plan ugasiti.
Znam da nisu ni insajderske, jer to nije plan, ni provokatorske jer smo svi ovdje zbog Slobode samo drugacije gledamo na stvari.
Ja sam bio istog razmisljanja kad god se spominjala ta prica nakon Azmira, a za svaku upravu se vezala prica "postavio ih faraon da nas ugase".

Na kraju krajeva mi nista od tog gasenja nemamo jer su problemi mnogo dublji od nasih dugova. Sad da ti udje dodatni milion u klub ne bi pisali ovdje o dugovima vise. Da, ostalo bi ih jos ali nista znacajno. A milion je smijesna cifra za fudbal, cak postaje smijesna i za top klubove ove nase smijesne lige. A za nas je misaona imenica.
-Beogradski sindikat

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 05 dec 2024, 23:57

Madal je napisao/la:
05 dec 2024, 23:18
Power10 je napisao/la:
05 dec 2024, 21:08
Ne kazem ja da nije bilo profulanih ulaganja ali je potpuno druga stvar skrhati milione u nesto sto ti je plan ugasiti.
Znam da nisu ni insajderske, jer to nije plan, ni provokatorske jer smo svi ovdje zbog Slobode samo drugacije gledamo na stvari.
Ja sam bio istog razmisljanja kad god se spominjala ta prica nakon Azmira, a za svaku upravu se vezala prica "postavio ih faraon da nas ugase".

Na kraju krajeva mi nista od tog gasenja nemamo jer su problemi mnogo dublji od nasih dugova. Sad da ti udje dodatni milion u klub ne bi pisali ovdje o dugovima vise. Da, ostalo bi ih jos ali nista znacajno. A milion je smijesna cifra za fudbal, cak postaje smijesna i za top klubove ove nase smijesne lige. A za nas je misaona imenica.
Misaona imenica ce biti sve dok se igraci normalno setaju gradom, dok niko nema obraza da se izvine, dok niko od usranih novinara ne smije da pita sta se desava u klubu, dok jedino nas foeumase zanima sta se desava i sta ce se desavati
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 dec 2024, 00:09

crvenocrnitz je napisao/la:
05 dec 2024, 23:57
Misaona imenica ce biti sve dok se igraci normalno setaju gradom, dok niko nema obraza da se izvine, dok niko od usranih novinara ne smije da pita sta se desava u klubu, dok jedino nas foeumase zanima sta se desava i sta ce se desavati
To je jedna od stvari na koje sam mislio pod tim "dubljim razlozima". Bez puno buke, čast Fukarama, dozvolili smo da Acika i jarani razbojnički uzmu klub i dovedu ga na ove grane. Nisu ni imali veliki pritisak od navijaca da idu, evo i sad je dubioza a mi šapatom tonemo sve dublje a dno nam je jos daleko nazalost.
A i ta prosla uprava, zaista jesu Slobodasi i carsija. I gledaj sta uradise. Pitanje je da li mi uopste zasluzujemo bolje kad nam iskreni Slobodasi i braca s tribine ovo s kluba urade? Da li zasluzujemo bolje dok smo razmisljanja "dobar je Nala, bio je moj komsija" pa je samo zato dobar i grupa ljudi ne da nista reci na trenera zbog privatnih razloga. Itd, da ne nabrajam dalje primjere, jasno je na sta se odnosi.
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 dec 2024, 07:32

Koja je ovo fuzija po redu da ce se 100% desiti i sve vodi ka tome?
Pitam za sebe 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 06 dec 2024, 08:36

RollingPaper je napisao/la:
05 dec 2024, 21:57
700.000 od grada, 100.000 od wwina-a, pa od pivare i ostalih sponzora. Gdje su pare otisle pa je klub ostavljen bez banke?

Ako 22 igrača imaju 3.000 platu u prosjeku, onda mjesečno koštaju 66.000.

Znači godisnje za plate ide 792.000 KM. Znači para je bilo da klub funkcioniše normalno, moglo se nešto normalno napravit barem da budemo sredina tabele.

Još se prije od grada dobijalo 1.000.000 plus sponzori. Samo malo znanja da se imalo, ne bi bili dovedeni u ovu situaciju.
Offtopic,
plate sigurno nisu u prosjeku 3k, manji je taj prosjek. Ali mi imamo preko 30 igraca koji su vec ubiljezili nastupe ovu jesen. To je nezapamceni kuriozitet.

Od muke o drugim stvarima i ne mogu nista ni pisati.
tuzlanska Sloboda

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 06 dec 2024, 11:58

Madal je napisao/la:
06 dec 2024, 00:09
crvenocrnitz je napisao/la:
05 dec 2024, 23:57
To je jedna od stvari na koje sam mislio pod tim "dubljim razlozima". Bez puno buke, čast Fukarama, dozvolili smo da Acika i jarani razbojnički uzmu klub i dovedu ga na ove grane. Nisu ni imali veliki pritisak od navijaca da idu, evo i sad je dubioza a mi šapatom tonemo sve dublje a dno nam je jos daleko nazalost.
A i ta prosla uprava, zaista jesu Slobodasi i carsija. I gledaj sta uradise. Pitanje je da li mi uopste zasluzujemo bolje kad nam iskreni Slobodasi i braca s tribine ovo s kluba urade? Da li zasluzujemo bolje dok smo razmisljanja "dobar je Nala, bio je moj komsija" pa je samo zato dobar i grupa ljudi ne da nista reci na trenera zbog privatnih razloga. Itd, da ne nabrajam dalje primjere, jasno je na sta se odnosi.
Referenca za vodjenje kako firmi tako i sportskih društava i klubova nije i ne smije biti "ja to volim" a to je upravo kod prošle uprave bilo. Ne mora značiti ako ja volim Milku da bi trebao biti i generalni direktor jbga :D Mislim, svi mi ovo znamo al svi i šutimo. Problem je što nema kritične mase koja će šamar opaliti nekom igraču kad ga vidi na ulici ili ih ozbiljno postrojiti i očitati bukvicu i svaki naredni put biti radikalniji, nažalost al mi kao narod smo naučili da samo na represiju, sve bez toga otima se kontroli
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.