Vanja8 je napisao/la: ↑05 dec 2024, 23:06
Argentina je napisao/la: ↑05 dec 2024, 22:44
Vanja8 je napisao/la: ↑05 dec 2024, 22:28
U tome i jeste poenta, nije FKS spasilac. ovo nezadovoljstvo klubova stanjem u FSKS, medju kojima je i Zeljo bio trebali su, kao dva najveca kluba da zajedno povedu i FKZ i FKS, ali je misteriozno nestala vasa podrska.
Sto je jos gore, od vaseg delegata Mirze Trbonje, koji je medju prvim digao glas, vas klub se ogradio i jasno iznio da to nisu stavovi FKZ...
Zasto je to tako, na zalost i pticama na grani je jasno...
Ti si mozda jedini koji i realno gleda stvari.
Pa kad je Trbonja digao glas, iz Sarajeva ga ignorisali, nasi se ogradili, jos ga iz Sarajeva pokusali ismijati kasnije.
Zasto Zeljo i Sarajevo kao najveci nikako da potrefe momenat da skupa nastupe? Zato sto nisu cisti, samo je pitanje kada je ko i u kojem trenutku sebe ukaljao.
Mislim da nije samo u tome stvar, dosta tu struja ima, neke su ono zagrizene u boju za koju navijaju, ali ima i petokolonasa koji po tudjim instrukcijama svjesno unose sto vece distanciranje izmedju dva kluba...
Kada bi FKZ i FKS imali isti stav , kada bi zajedno digli glas protiv ove mafije u NS BiH, ne bi to bas islo ovako kao sto im prolazi, bila bi to dodatna smjernica i za druge probosanske klubove da se suprostave ovako javnom lopovluku...
Dok god se budemo gledali "preko nisana", ova bruka od lige , namjestanje, kaznjavanje, nacionalizam ce im prolaziti kao noz kroz maslac...
Zeljo i Sarajevo su "ukrali derbi", vec 10 godina nemamo mjesanu tribinu za derbi i ono bi da se bore za Savez. Iskreno, smijesno zvuci da ista mogu. Za pocetak neka vrate derbi na staro.
Ja sam veliki protivnik ljudi koji klubove vode jer je premalo ljudi koji su radili posteno u oba kluba (Ppture, Sabrine, Ibrakovici, Misimovici, Osimi, Cerici, Siljak, straano ko je sve u klubi bio na obje strane).
I ja da sam kao ovi iz Saveza bi rekao, pa ovi su glupi, radi sta hoces ko ih ****. I sad smo se obrukali, ovaj brise statuse, klub mu to tolerise, a nasi ne znaju jeau li se ogradili ili nisu od predstavnika. Pa idioti nisu vec par godina imali predstavnika uopste.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)