Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la _dreamer_ » 08 apr 2011, 23:00

delija je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Ma kakvi ba, nisu 100%. Da sjednu i dogovore se, ja ti garantujem da bi FIFA i UEFA ukinule suspenziju i ostavile iste te ljude. To je samo napuhavanje i mahalanje nasih medija. Savez postoji najnormalnije kao i prije mj dana, da nije tako, ne bi se igrao kup i ostalo. Samo, eto sad ne mozemo igrati evropska/svjetska takmicenja i to je jedina razlika.

A onog momenta kada se usvoji statut, samo ce se ukinuti suspenzija i to je to. Eh, ukoliko se stvari budu naravno dalje komplicirale, onda ce se traziti sigurno kanali da se smijeni ova garnitura ljudi i dovede nova, a to nece biti lako... Oni naravno nisu nimalo glupi, cim od njih niko nije podnio ostavku. Dakle, nista se jos ne desava. Ova komisija za normalizaciju ti dodje nesto ko mediator - ako znas sta to znaci. Oni ce ko fol da pomognu rjesavanju problema, a o tome da ce ta komisija "ukinuti" savez i uzeti sve u svoje ruke nema govora. Ne vidim nijedan pravni nacin da se to desi, a to je prvi preduslov.

No kazem ti, ja mislim da ce se foteljasi "prekontati" pa ipak sjesti i dogovoriti. A ako ne bude tako, onda ce se ova prica - po mojoj procjeni - ipak razvuci malo duze nego sto se mi nadamo...
Pa nije logicno da salju 9 ljudi da ubijede nasu 3cu da prihvate statut..Meni je van pameti da Fifa pusta da se ovi poigravaju sa njima.Te sad cemo prihvatiti te sad necemo.Mislim ipak da ce vecina njih otkaze dobiti..

Jedino je fazon sto ce srbi razgodit to biranje novog saveza na par mjeseci tako da cemo izgubiti ove kvalifikacije.Sve zavisi koliko ostro pristupi Fifa ovom problemu..Meni samo slika one Eve kako se smjeska sa Cekom i odmah me oblije pesimizam ;)
Naravno da nije logicno, zato sto i nije tako buraz moj. Koja tri covjeka? Ti mislis na predjsednike? Ma ko njih sta pita, pa ne vode oni glavnu politiku u savezu. IO je najjaci organ, on donosi uglavnom vecinu odluka, a u ovakvim ekstremnim slucajevima donosi skupstina. Dakle, predsjednici su ti samo ljudi koji stoje u izlogu i koje mi pljujemo, a ustvari iza ovih nesuglasica stoji citava armija ljudi, pa cak i politicke partije itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:02

velez_mostar je napisao/la:Pa, nisu bas ovi iz FiFA-e ludi..normalno je da ce ici na "finjak", i pozvati par lojalnih Srba, Hrvata, i Bosnjaka kako bi samo participirali tu (nemojmo se zavaravati da ce se nesto pitati), to je samo broj koji se mora kreirati.

Ovaj mazlum iz Slavije, udarac, i td..bice tu jos jadnika, ali FIFA ima misiju, i obavice je..nije joj u interesu da se osnuje savez, pa da ga cetnici iz RS-a bojkotuju, da nacionalisticki klubovi poput Borca salju aplikacije da igraju u Srbiji, i td..

Oni ce to lijepo sve odraditi, svi ce biti malo zadovoljni, malo zaj.ebani, i to je to..
Znas li sta je tradicija za 1. april?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 apr 2011, 23:08

Cartman je napisao/la:Pa sta ste vi ocekivali? To ste povjerovali u price fanaticosa da ce doc "legende". Hoce, ali u bajkama. Ko je god navijao za suspenziju, moron je. Eto ljutite se, ali ste glupi kao tockovi svi redom ako ste mislili da je to "najbolje". Moronski pogled idiota iz BHF-a koji je se na zalost prosirio. Vidio sam te likove svojim ocima kako u Oslu dizu ruku kao nacisti i hukaju Carewu da bi nas suspendovali. Od tog dana ih ne mogu nacrtane.
Ja i danas navijam za suspenziju, hoces da kazes da sam moron???
Nije lijepo vrijedjati druge momcino, evo ja tebe necu vrijedjati, ali mislim da imam puno vise razloga za to..
Je li mozda trebalo ostati stanje kakvo jest??

Ne mozemo znati tacno kako ce se stvari odvijati, i ko ce sjediti u Savezu, ali ko god da dodje bice 2 miliona puta bolji, i suspenzija je dobrodosla..ako nista od tada cemo biti pod jacim nadzorom, ovako su bivsi celnici radili sta su htjeli..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:11

velez_mostar je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pa sta ste vi ocekivali? To ste povjerovali u price fanaticosa da ce doc "legende". Hoce, ali u bajkama. Ko je god navijao za suspenziju, moron je. Eto ljutite se, ali ste glupi kao tockovi svi redom ako ste mislili da je to "najbolje". Moronski pogled idiota iz BHF-a koji je se na zalost prosirio. Vidio sam te likove svojim ocima kako u Oslu dizu ruku kao nacisti i hukaju Carewu da bi nas suspendovali. Od tog dana ih ne mogu nacrtane.
Nije lijepo vrijedjati druge momcino, evo ja tebe necu vrijedjati, ali mislim da imam puno vise razloga za to..

Ne mozemo znati tacno kako ce se stvari odvijati, i ko ce sjediti u Savezu, ali ko god da dodje bice 2 miliona puta bolji, i suspenzija je dobrodosla..ako nista od tada cemo biti pod jacim nadzorom, ovako su bivsi celnici radili sta su htjeli..
Sto ce bit bolje? Isti qurac ili sjedio Kulina, Ceko ili bilo ko treci. Odlucuju ljudi u regionalnim savezima, a njima naredjuje politika. Ostat ce sve isto, samo sto cemo jos jedne kvalifikacije prosut.

A ako navijas za suspenziju svoje repke, onda naravno da si moron. Cista definicija morona ustvari.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 apr 2011, 23:19

Cartman je napisao/la:
nick je napisao/la:

da su nas tad suspendovali sad bi mozda i nesto bilo od nas, ovako sljedecih par godina nema nista...
Ma yebla vas vise suspenzija. Ko normalan moze mislit da je to nesto dobro? Ko sjedi u savezu je totalno sekundarno. Te price o nasem savezu su toliko pretjerane da je jadno. Jesu losi, ali koja je to institucija u nas dobra? Eto recite jednu. Mozda Oruzane Snage, ali to je to.
ne znam sta ti smatras pretjeranim ali savez koji ce izgubit svoj stan koji je u dugu i bogu i narodu koji ce odrzavat sastanke na buvljaku hmmm bice da je pretjerano...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:20

To nema veze sa ljudima u savezu. To ima veze sa cetnickom i ustaskom politikom. Dovoljno je pogledat ko je kako glasao. Ovo je politicka odluka i politicki problem.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 apr 2011, 23:22

Cartman je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:

Sto ce bit bolje? Isti qurac ili sjedio Kulina, Ceko ili bilo ko treci. Odlucuju ljudi u regionalnim savezima, a njima naredjuje politika. Ostat ce sve isto, samo sto cemo jos jedne kvalifikacije prosut.

A ako navijas za suspenziju svoje repke, onda naravno da si moron. Cista definicija morona ustvari.
Da ti nacrtam krembilu (kombinacija kretena, i debila) vjerovatno slike znas gledati, ako citati ne znas.

1. Ne navijam za suspenziju reprezentacije, nego NSBiH koji godinama unistava fudbal u drzavi a samim tim i reprezentaciju, u svakom pogledu..tako da sam ja onaj koji "upraca" problem za razliku od tebe

2.Da li si toliko glup da si mozda u jednom trenutku pomislio da ce se stvari 100 procentno promijeniti, vjerovatno jesi, ali pusti ljude koji imaju pokoju mozdanu vijugu da ti pokazu da se to ne moze desiti, mozes ponesto i nauciti, i ne trebaju ti frustracije, i vrijedjanja kako bi pokazao svijetu da si ziv..opusti se.

Pomislih da ti 3. stavku napisem, ali kontam puno ce ti biti, pa cu u nastavcima..javi se kad procitas :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:24

Ovo vam je ljudi klasicni primjer morona.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 08 apr 2011, 23:24

Ja samo znam da ću sigurno biti jako razočaran ako moj Željo (ukoliko osvoji titulu, u što uopšte ne sumnjam) ne bude mogao igrati Ligu Prvaka... ja ne bih bio spreman žrtvovat niti jednu sezonu radi možebitne bolje situacije, a kako sada stvari stoje moram priznat da Cartman ima potpuno pravo, ovo ne samo da će rezultirati mogućim neigranjem naše reprezentacije i timova nego neće donijeti nikakve promjene... jedino se ne bih složio sa njim da je neko ovdje moron, ovaj velez_mostar ipak ima svoj stav, za razliku od ovih padobranaca iz BL koji svako malo opsjedaju ovaj forum i konstantno smaraju, tako da preporučujem da ovakve epitete ipak pripišemo njima...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 apr 2011, 23:26

Cartman je napisao/la:To nema veze sa ljudima u savezu. To ima veze sa cetnickom i ustaskom politikom. Dovoljno je pogledat ko je kako glasao. Ovo je politicka odluka i politicki problem.
eh sigurno su se ti milioni duga stvorili tom tvojom logikom, srbi su telepatijom digli hipoteku na zgradu u centru grada
Zadnja izmjena: nick, dana/u 08 apr 2011, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:26

Hawking je napisao/la:Ja samo znam da ću sigurno biti jako razočaran ako moj Željo (ukoliko osvoji titulu, u što uopšte ne sumnjam) ne bude mogao igrati Ligu Prvaka... ja ne bih bio spreman žrtvovat niti jednu sezonu radi možebitne bolje situacije, a kako sada stvari stoje moram priznat da Cartman ima potpuno pravo, ovo ne samo da će rezultirati mogućim neigranjem naše reprezentacije i timova nego neće donijeti nikakve promjene... jedino se ne bih složio sa njim da je neko ovdje moron, ovaj velez_mostar ipak ima svoj stav, za razliku od ovih padobranaca iz BL koji svako malo opsjedaju ovaj forum i konstantno smaraju, tako da preporučujem da ovakve epitete ipak pripišemo njima...
Za njih imamo drugi naziv. Rimuje se sa "sretnici".

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 08 apr 2011, 23:27

Hawking je napisao/la:Ja samo znam da ću sigurno biti jako razočaran ako moj Željo (ukoliko osvoji titulu, u što uopšte ne sumnjam) ne bude mogao igrati Ligu Prvaka... ja ne bih bio spreman žrtvovat niti jednu sezonu radi možebitne bolje situacije, a kako sada stvari stoje moram priznat da Cartman ima potpuno pravo, ovo ne samo da će rezultirati mogućim neigranjem naše reprezentacije i timova nego neće donijeti nikakve promjene... jedino se ne bih složio sa njim da je neko ovdje moron, ovaj velez_mostar ipak ima svoj stav, za razliku od ovih padobranaca iz BL koji svako malo opsjedaju ovaj forum i konstantno smaraju, tako da preporučujem da ovakve epitete ipak pripišemo njima...
Bolje u Ligu Uefa,tamo te samo petak moze docekati!!! :D :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 apr 2011, 23:29

nick je napisao/la:
Cartman je napisao/la:To nema veze sa ljudima u savezu. To ima veze sa cetnickom i ustaskom politikom. Dovoljno je pogledat ko je kako glasao. Ovo je politicka odluka i politicki problem.
eh sigurno su se ti milioni duga stvorili tom tvojom logikom, srbi su telepatijom digli hipoteku na zgradu u centru grada
Oni su se stvorili jer u nasem nogometu nema para. Radi nemoci reprezentacije i katastrofalnog rada klubova. Predsjednistvo je najmanje krivo, jer oni nemaju nikakav autoritet. Pa ovaj Ceko na primjer je mozda tek 10. po redu u RS ustvari, ali tu je radi reda. Najodgvovorniji u savezu je bio Munib Usanovic, ali on je odletio, a dosao je vrlo sposobni Bakovic. Nogometni savez nije nista gori od kosarkaskog ili rukometnog. Da ne pricam o politickim institucijama.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 08 apr 2011, 23:31

Ja sam svjestan da je tebi teško zbog situacije da tvoj klub nepovratno odlazi iz vrha BH fudbala i da si svjestan da će se kad-tad pridružiti Brotnju, Posušju i ostalim sličnim na brzinu timovima, ali ja ti tu ne mogu pomoći... prošle sezone je najavljena, a ove se zaista i događa situacija da vrh zauzimaju klubovi kojima je tu realno i mjesto... bojim se da se na Pecari više nećeš gledati europske utakmice... baš mi je žao zbog toga :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Hawking, dana/u 08 apr 2011, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 apr 2011, 23:32

Politicka je bila odluka FSRSa, da se ne prizna jedan predsjednik i novi statut.

No nije njihova politicka odluka dovela do toga, da je Munib Usanovic potpisivao duple ugovore i sto je savez uveden u debele dugove, sto je porez sakrivan etc. Treba tu diferencirati, a ne generalizirati, bacati sve u jedan kos, pa da se ne vidi sta je ko radio.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 apr 2011, 23:35

Sasvim je u redu da napises da ne bi zrtvovao Zeljinu godinu u Europi, i to je tvoj stav,ja ga postujem,,, dok bi ja zrtvovao i ove, i naredne kvalifikacije, a uz to da je Velez malo bolji pa ima priliku izaci u Europu, i to bi zrtvovao samo da dozivim trenutak kad ce svi beskicmenjaci iz Saveza otici u p,m.

Naravno da smo razlicitih misljenja, i to ne bi trebao biti razlog da se vrijedjamo..ali puhicasti drkosi poput ovoga isfrustriranca iznad to ne razumiju.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 08 apr 2011, 23:36

Hawking je napisao/la:Ja sam svjestan da je tebi teško zbog situacije da tvoj klub nepovratno odlazi iz vrha BH fudbala i da si svjestan da će se kad-tad pridružiti Brotnju, Posušju i ostalim sličnim na brzinu timovima, ali ja ti tu ne mogu pomoći... prošle sezone je najavljena, a ove se zaista i događa situacija da vrh zauzimaju klubovi kojima je tu realno i mjesto... bojim se da se na Pecari više nećeš gledati europske utakmice... baš mi je žao zbog toga :lol: :lol: :lol:
A staces,netko po 7 godina ne vidi Europe i kad uđe dobije petaka!! :D :D :D :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 apr 2011, 23:37

SB.TRN, nesto si bio nestao poslije one zadnje diskusije i tvog malog lapsusa. :D
Inace sta ima bolan, kakvo je vrijeme i tako to? :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 08 apr 2011, 23:41

ŠB.TRN je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Ja sam svjestan da je tebi teško zbog situacije da tvoj klub nepovratno odlazi iz vrha BH fudbala i da si svjestan da će se kad-tad pridružiti Brotnju, Posušju i ostalim sličnim na brzinu timovima, ali ja ti tu ne mogu pomoći... prošle sezone je najavljena, a ove se zaista i događa situacija da vrh zauzimaju klubovi kojima je tu realno i mjesto... bojim se da se na Pecari više nećeš gledati europske utakmice... baš mi je žao zbog toga :lol: :lol: :lol:
A staces,netko po 7 godina ne vidi Europe i kad uđe dobije petaka!! :D :D :D :mrgreen:
Pa šta ćeš, ko igra taj i gubi, ispred Želje su sezone europskih utakmica... ali kad neki tim na foru uhvati par sezona u Evropi iskoristivši lošu situaciju u pravim klubovima, a onda odjednom nestane za sva vremena, to mora da je jako frustrirajuće... dok se Željo borio za opstanak ja sam znao da će doći dan kad će se vratiti u vrh, gdje mu je i mjesto, ali kad će Prvak BiH od prije 10 godina Brotnjo doći u vrh? NIKAD! E pa ista stvar će se desiti i sa tvojim klubom, a kad se to desi onda će Pecara da služi istoj namjeni kao i Mokri Dolac, a to je:

slika

Glory glory Man United!

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 08 apr 2011, 23:49

dragan kulina jedan je od nas !! :D :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, DjaniTarik, FCB1986, GG3, hurem, napapijri1987 i 45 gostiju.