Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 dec 2024, 15:16Vjernik ima tačno određeno vrijeme za obavljanje namaza. Može ga propustiti i naklanjati kasnije uz opravdan razlog, a to sigurno nije odlazak na utakmicu.realnonerealan je napisao/la: ↑09 dec 2024, 15:09juka55 je napisao/la: ↑09 dec 2024, 14:44
Svaka vjera ima svoje propise i pravila. Vidiš kod nas je pravilo da se ta naša molitva obavi u određenom vremenskom roku. To što vi idete u crkvu, kaže ma bila neka slava pa sam otišao, to je druga stvar. I ako ti nisi vjernik što ti treba biti problem ako neko jeste. Pet minuta molitve nije ubilo nikoga, a jedan je Bog... i meni i tebi i svima. Čuj kaže frajer vjernik a pripadnik grupe Horde zla... kakve to veze ime druže
Nije istina da se mora obaviti u odredenom vremenskom roku, ali je pozeljno. Ali ako vjernik nije u mogucnosti da ga obavi u tom roku kako ti kazes, on ga moze naknadno naklanjati bez problema(tj. obaviti molitvu)... Toliko o tome koliko poznajes svoju vjeru.. Nemam nista protiv neka se moli tko hoce, ali po meni je to glupost obavljati na stadionu.
A drugo to sto pises da idemo u crkvu samo kad je slava, frajeru rimokatolici to uopce nemaju nego pravoslavci. Ne bi ti bilo lose da malo naucis i nesto novo o drugim vjerama pa da onda mozes pametne komentare pisati. Jakih vjernika a 80% muslimana u BiH piju alkohol, izlaze po klubovima i slusaju cajke, puse shishe,cigare itd.. Mozes se ti prijatelju moliti od 0-24 i visiti u dzamiji/crkvi ali ako si los covjek, onda djabe sva molitva.
Jel taj uzorni vjernik svjestan okruzenja u kojem se nalazi na proputovanju do te utakmice i same utakmice na stadionu? Da je okruzen ljudima(pri tom mislim na istu navijacku grupu u kojoj je clan) koji konzumiraju alkohol, opojna sredstva, psuju itd ?? Ovaj iz grupe pusi joint i dere pivu, a frajer klanja pored njega.. Jel to dvoje ide skupa samo mi reci?