FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Neznam sto ali me Boljevic nervira sa svojim ponasanjem,drzak,lijen,kurci se previse i šlag juce crveni.Spusti malo glavu nisi toliko dobar da bi se toliko mogo kurcit.
- mamonelafo
- Kontakt:
Šteta za kraj utakmice i onaj lakat Boljevića. Radovac gotovo svaku utakmicu radi odličan posao na sredini, naranvo, bilo je i kritičnih momenata, ali većinski, odlično odrađen posao.
Ostalo, manje ili više solidna polusezona, sa mnogo više uspona nego li padova. Žali bože bodova protiv Širokog prvo kolo i protiv Sloge na Grbavici.
Utakmica u Doboju je pandan za ono poluvrijeme protiv pitara, naših, zasigurno, najlošijih 135 minuta igre za sada.
Mislim da bi Ćorić, uz "odriješene" ruke ili uz makar jednu svezanu, mogao dosta dobro ukomponovati tim. Vidjet ćemo šta će biti u prelaznom roku, nadam se nekim pojačanjima.
Ostalo, manje ili više solidna polusezona, sa mnogo više uspona nego li padova. Žali bože bodova protiv Širokog prvo kolo i protiv Sloge na Grbavici.
Utakmica u Doboju je pandan za ono poluvrijeme protiv pitara, naših, zasigurno, najlošijih 135 minuta igre za sada.
Mislim da bi Ćorić, uz "odriješene" ruke ili uz makar jednu svezanu, mogao dosta dobro ukomponovati tim. Vidjet ćemo šta će biti u prelaznom roku, nadam se nekim pojačanjima.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Zna li se gdje ćemo na zimske pripreme?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Filip Dangubić 
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi. Pekiću, gospodine, kapa do poda legendo naša.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Koje pozicije bi vi pojačali? Naravno dosta toga ovisi i od odlazaka.
Golman nam ne treba osim ako Muftić se proda.
Ako Karamarko ostane, pitanje je treba li nam onda ijedno pojačanje u odbrani jer bi i dalje imali 4 štopera sa ok širinom (Karamarko i Mahmić kao dva lijevonoga štopera i Cavnić i Šukilović kao dva desnonoga štopera + Šemdin). Bekova kvantitativno također imamo dovoljno; lijevo Marković i Radinović i desno Galić i Odinaka.
Vezni red je već malo zajebanije predvidjeti šta će se desiti jer se tu spominje najviše potencijalnih odlazaka. Tu mislim na situaciju sa Al Jaberom, istek ugovora Hiroša ove zime za kojeg ne znamo da li će produžiti, Karić koji je skupio samo 200 minuta ove sezone i imao neke nažalost i loše partije kao na Koševu i Pecari, da li Mirčevski ostaje 100% iako nema nikakvih nagovještaja da bi nas mogao napustiti.
Mislim da i kad bi svi ovi vezni ostali, da nam i dalje treba jedan tehnički potkovaniji centralni vezni (pisao sam već dosta puta o tome) koji bi pojačao rotaciju kada nema Radovca ili Al Jabera jer čim jedan od njih dvojice otpadne onda je patnja u smislu širine. Dakle još jedan igrač poput Radovca ili Dade Sadikovića iz sezone 19/20, shvatate šta želim reći.
Ukoliko Hiroš ne produži ugovor, a Mirčevski ostane, onda bi i dalje imali pokrivenu tu poziciju desetke/polušpica jer bi imali tu Dangubića i Mirčevskog za kojeg se nadam da će se dohavizat i pokazati full kvalitet.
Ono što po meni treba isto za širinu je još jedno krilo jer od "čistih" krila imamo samo Boljevića i Cvetanoskog, te Šabića koji tu može igrati kao na derbiju. Mirčevski očigledno nije krilo, već je više ofanzivni vezni/polušpic kao što se već i dalo naslutiti pri samom istraživanju njegovog fudbalskog CV-a kad je tek potpisao za nas.
Špic je interesantna tema u ovom kontekstu jer faktički naša oba špica igraju u isto vrijeme na terenu (Krpić i Dangubić) i onda kad pogledaš klupu vidiš da nemamo nijednog rezervnog špica ako zatreba da uđe s klupe. Imamo i treću opciju, a to je Laušević ali on je imao zeznutu povredu, ali i dalje ne znamo možel' dati ruke ukoliko zatreba jer ga realno nismo ni gledali. Sad da li tu ostaviti stvari kakve jesu ili se odlučiti za dovođenje nekog hajmo reći rotacijskog napadača koji se neće puno buniti što ne igra i da nam fakat može pomoći kad zatreba da uleti.
Golman nam ne treba osim ako Muftić se proda.
Ako Karamarko ostane, pitanje je treba li nam onda ijedno pojačanje u odbrani jer bi i dalje imali 4 štopera sa ok širinom (Karamarko i Mahmić kao dva lijevonoga štopera i Cavnić i Šukilović kao dva desnonoga štopera + Šemdin). Bekova kvantitativno također imamo dovoljno; lijevo Marković i Radinović i desno Galić i Odinaka.
Vezni red je već malo zajebanije predvidjeti šta će se desiti jer se tu spominje najviše potencijalnih odlazaka. Tu mislim na situaciju sa Al Jaberom, istek ugovora Hiroša ove zime za kojeg ne znamo da li će produžiti, Karić koji je skupio samo 200 minuta ove sezone i imao neke nažalost i loše partije kao na Koševu i Pecari, da li Mirčevski ostaje 100% iako nema nikakvih nagovještaja da bi nas mogao napustiti.
Mislim da i kad bi svi ovi vezni ostali, da nam i dalje treba jedan tehnički potkovaniji centralni vezni (pisao sam već dosta puta o tome) koji bi pojačao rotaciju kada nema Radovca ili Al Jabera jer čim jedan od njih dvojice otpadne onda je patnja u smislu širine. Dakle još jedan igrač poput Radovca ili Dade Sadikovića iz sezone 19/20, shvatate šta želim reći.
Ukoliko Hiroš ne produži ugovor, a Mirčevski ostane, onda bi i dalje imali pokrivenu tu poziciju desetke/polušpica jer bi imali tu Dangubića i Mirčevskog za kojeg se nadam da će se dohavizat i pokazati full kvalitet.
Ono što po meni treba isto za širinu je još jedno krilo jer od "čistih" krila imamo samo Boljevića i Cvetanoskog, te Šabića koji tu može igrati kao na derbiju. Mirčevski očigledno nije krilo, već je više ofanzivni vezni/polušpic kao što se već i dalo naslutiti pri samom istraživanju njegovog fudbalskog CV-a kad je tek potpisao za nas.
Špic je interesantna tema u ovom kontekstu jer faktički naša oba špica igraju u isto vrijeme na terenu (Krpić i Dangubić) i onda kad pogledaš klupu vidiš da nemamo nijednog rezervnog špica ako zatreba da uđe s klupe. Imamo i treću opciju, a to je Laušević ali on je imao zeznutu povredu, ali i dalje ne znamo možel' dati ruke ukoliko zatreba jer ga realno nismo ni gledali. Sad da li tu ostaviti stvari kakve jesu ili se odlučiti za dovođenje nekog hajmo reći rotacijskog napadača koji se neće puno buniti što ne igra i da nam fakat može pomoći kad zatreba da uleti.
- dubioza144
- Kontakt:
A sad kad krenu bumovi, gasenje, bombe, plavo proljece, raspad, bum 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Da, kvanitativno. S tim da ih sve sastaviš u jednog igrača taj igrač opet ne bi bio normalan moderan bek.
Ćorić je uspio u skoro svemu, vjerujem da je ogroman dio svojih zamisli proveo u djelo, osim naših bekova. To je najvažnija pozicija u današnjem fudbalu, igrači koji idu u oba pravca, koji znaju uputiti centaršut, odigrati dupli pas, ili bilo kakav pas, sa krilima i veznjacima, nerijetko se ubacivati iz drugog plana, biti opasni na tzv. "drugoj" lopti, itd. Ogroman je teret u današnjem fudbalu na toj poziciji, zato je i najdeficitarnija, ne samo kod nas nego i na top nivou.
Koliko je to deficitarna pozicija najbolje nam govori statistika da su samo tri lijeva beka zabili golove ove sezone, Jović, Herrera i Grabež. Dok je sa desnim bekovima malo bolja situacija. Ovo sam uzeo sa TM pa možda i nije tačno, ali mislim da jeste.
Mi moramo tražiti bekove van ove lige, pokušati u 2HNL ili negdje po Srbiji pa nam se možda posreći kao Veležu sa Orečom. Nije lako, jer se svi koji nešto valjaju već prate od strane mnogo klubova, ali nešto moramo izmisliti ako želimo biti bolji i zakoračiti na stepenik iznad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
FK Sarajevo bacio oko na Tarika Karića
Kako SportSport nezvanično saznaje iz izvora bliskih samom fudbaleru, jedan od klubova koji je zainteresovan za golmana GOŠK-a, Tarika Karića, je FK Sarajevo.
Ugovor s GOŠK-om Karić ima do ljeta 2025. godine odnosno do kraja ove sezone, pa bi na ljeto mogao besplatno napustiti Gabelu.
Bilo bi ga svakako zanimljivo vidjeti na Koševu s obzirom na to da se radi o djetetu FK Željezničar kojeg je napustio ljeta 2023. godine.
Kako SportSport nezvanično saznaje iz izvora bliskih samom fudbaleru, jedan od klubova koji je zainteresovan za golmana GOŠK-a, Tarika Karića, je FK Sarajevo.
Ugovor s GOŠK-om Karić ima do ljeta 2025. godine odnosno do kraja ove sezone, pa bi na ljeto mogao besplatno napustiti Gabelu.
Bilo bi ga svakako zanimljivo vidjeti na Koševu s obzirom na to da se radi o djetetu FK Željezničar kojeg je napustio ljeta 2023. godine.
-
- Kontakt:
Stevanović u Serveteu dobio ugovor do penzije
-
- Kontakt:
Nadam se da ostaju prije svega: Muftic,Karamarko,Radovac,Boljević,Cvetanovski i Dangubić,to je neka okosnica ekipe po mom mišljenju.Al Jaber,za njega se transfer svakako očekuje,tako da očekujem dolazak kvalitetnog veznog igrača svakako.Hiroš,bi valjalo da ostane zbog toga,sto je tu odrastao i ima taj DNK,sto svi naglašavaju,ali da je nesto spektakularno pokazao i nije realno.Bolje smo igrali i izgledali u utakmicama sa Dangubićem kao SS,nego sa Hirošem na 10-ki,osim derbija na Koševu,prvo poluvrijeme.Očekujem dovođenje lijevog beka i jednog krila,znači otprilike jedno 3,4 pojačanja i da Mirčevski dobije više šansi na poziciji 10 jer vidi se da nije krilo a i ostao je dužan pokazati šta zna.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
sefu denisu coric sretan rodjendan i sve najbolje. i hvala sto je i na jedan takav dan izdvojio vremena da dodje na dzenazu.
Sefu sve najbolje
Jedina mala zamjerka s moje strane za ovu sezonu je sto je mogao davati vise sanse juniorima, npr. sinoc ili protiv Igmana na Grbavici, protiv Slobode na Grbavici, mozda i jos negdje (ne mogu se sjetiti), komotno su se mogli ubaciti juniori umjesto nekih starijih igraca koji su ulazili kad je tekma vec bila rijesena. 10ak minuta bi svakom od njih puno znacilo.
Ostalo sve 5

Jedina mala zamjerka s moje strane za ovu sezonu je sto je mogao davati vise sanse juniorima, npr. sinoc ili protiv Igmana na Grbavici, protiv Slobode na Grbavici, mozda i jos negdje (ne mogu se sjetiti), komotno su se mogli ubaciti juniori umjesto nekih starijih igraca koji su ulazili kad je tekma vec bila rijesena. 10ak minuta bi svakom od njih puno znacilo.
Ostalo sve 5

FKŽ !
-
- Kontakt:
Fočo u Fener na probu
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pretpostavljam da je preko Dzeke.
Rodbina...
Jest preko Dzeke, ali je agent veza

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."