FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Torino
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Torino » 11 dec 2024, 21:13

obrijanopile je napisao/la:
11 dec 2024, 21:07
Pa je li sad ovo dobro za FSKS, i je li otpao Čolpa I colpici?
Ovo po meni qrcu ne valja. Druga stvar da sam ja u savezu, liga će biti namještena i velike ribe će uzimati lovu na kladionici. Mi sitna buranija čemo se nervirati,a oni dijeliti talove. Kad ovo skontaš lakše će ti biti.

Ovdje ima posla za Mup, Sipu, Fifu. Mi trebamo biti izbačeni iz svih Eu takmičenja.
🇵🇸

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 11 dec 2024, 21:18

Kantonalni Savez Sarajevo suspendovao 18 klubova i održali izbore‼️Gdje prestaje logika počinje BIH‼️

Čolpa i kompanija iz Saveza na čelu sa Lejlom Hamzom disciplinskim sudijom smaknulo je 18 klubova koji su im smetali i napravilo sebi skupštinicu po mjeri od 13 delegata i to 9 iz fantomskih udruženja i četiri kluba Hridom,Bojnikom,El Tarikom i Željezničarem‼️

Dobrodošli u BIH‼️‼️

.....

Bliže nam se fudbalski izbori‼️

U gotovo svim sredinama polahko se kuha a mnogi su se već dobro uzjogunili❗

Uzbudljivo će biti i u Sarajevskom kantonu!

Jedan od najozbiljnijih kandidata za sami državni vrh,Izvršni odbor je i Adis Junuzović.

Ovaj uspješni poduzetnik veoma dobro kotira u fudbalskim krugovima i dobro je cijenjen među fudbalskom elitom.

Adis ima svesrdnu podršku svojih intimusa Zvjezdana Misimovića i Elmira Pilava,koji već lobiraju za svog kandidata.

Hoće li mladi i ambiciozni Junuzović uspjeti skinuti sa trona Fuada Čolpu❓❗❓
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 11 dec 2024, 21:22

H8Z7 je napisao/la:
11 dec 2024, 20:50
ubipara je napisao/la:
11 dec 2024, 20:49
sonpenn je napisao/la:
11 dec 2024, 20:25

ssba

Dakle, većina sarajevskih klubova uvjerena je da su radili sve po Statutu i zakonskim aktima što je Nadzorom utvrdilo i Ministarstvo kulture i sporta pa su shodno tome organizovali i Izbornu skupštinu.

Na Skupštini je bilo prisutno 21 od ukupno 26 delegata (Skupštinu čine samo klubovi), a izabran je predsjednik i IO FS Kantona Sarajevo, te prijedlozi za Izvršni odbore Nogometnog saveza Federacije BiH i Fudbalskog saveza BiH.

Voljom delegata za prvog čovjeka kantonalnog Saveza je izabran Ibrahim Hasanbegović, dok su kandidati za izvršne odbore federalnog i državnog saveza Kenan Magoda i Adnan Džindo.
Ne kontam 2 portala dva razlicita epiloga. Ko je sad izabran i kome vjerovati ptice znaju.
Sportsport.ba
Legalna skupština sa kvorumom za razliku od ove što sam ja postavio. :bih:
Opet brate ne kontam, jer su napisali 2 teksta u jednom su Ismir ili ovaj Junuzovic kandidati da idu u IO FSBih u drugom su napisali da je Magoda ili Dzindo. U jednom tekstu Ibrahim Hasanbegović predsjednik kantonalnog saveza u drugom Nijaz Brkovic.
**** lud zbunjen normalan 😂

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 11 dec 2024, 21:24

Sve su ovo zakuhali onaj smrad Almir i ona kurava od ministrice. Koja je to smradulja
Evo i oni tebe selame!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 dec 2024, 21:27

ubipara je napisao/la:
11 dec 2024, 21:22
H8Z7 je napisao/la:
11 dec 2024, 20:50
ubipara je napisao/la:
11 dec 2024, 20:49

Ne kontam 2 portala dva razlicita epiloga. Ko je sad izabran i kome vjerovati ptice znaju.
Sportsport.ba
Legalna skupština sa kvorumom za razliku od ove što sam ja postavio. :bih:
Opet brate ne kontam, jer su napisali 2 teksta u jednom su Ismir ili ovaj Junuzovic kandidati da idu u IO FSBih u drugom su napisali da je Magoda ili Dzindo. U jednom tekstu Ibrahim Hasanbegović predsjednik kantonalnog saveza u drugom Nijaz Brkovic.
**** lud zbunjen normalan 😂
U hotelu bili delegati 21 kluba iz FSKS. Ujedno je ova i legalna skupština za razliku od prve. Predstavnici u IONSBiH Magoda i Džindo, predsjednik FSKS Hasanbegović.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 dec 2024, 21:28

Hinjski napravljeno da ispadne da je Mirvic sa Vicom ako udje, a Junuz je krimos, Mirva mora pametno razmisliti poteze

Vjecnobordo
Kontakt:

Post Postao/la Vjecnobordo » 11 dec 2024, 21:29

Mi imamo predsjednika pravnika i nadam se da zna sta radi

Vjecnobordo
Kontakt:

Post Postao/la Vjecnobordo » 11 dec 2024, 21:31

Dadox je napisao/la:
11 dec 2024, 21:28
Hinjski napravljeno da ispadne da je Mirvic sa Vicom ako udje, a Junuz je krimos, Mirva mora pametno razmisliti poteze
Pa ne moze biti mirvic izabran pored junuzovica jer je junuzovic dobar sa misimovicem i pilavom. Mirvica su stavili samo onako da prodje reda radi da se malo stišaju ovi klubovi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 dec 2024, 21:32

Dadox je napisao/la:
Maloprije mi na fb izbacilo sliku Junuzovica sa onim dilerom kokaina i kriminalcem, Admirom Arnautovicem Šmrkom. Ako izaberu njega, to ce biti zadnji ekser u tabut našeg fudbala.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 11 dec 2024, 21:33

Bitka je izgubljena ali ne i rat!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 dec 2024, 21:34

Duric ce ici za FSBiH a Tigar za federalni nivo. Sto se usk tice.
Al su ovo lagano uradili ove lopuze, Mirvica kao podrzali pa ce ga onda pojesti pred generalnom skupstinom…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 dec 2024, 21:35

Vjecnobordo je napisao/la:
11 dec 2024, 21:31
Dadox je napisao/la:
Pa ne moze biti mirvic izabran pored junuzovica jer je junuzovic dobar sa misimovicem i pilavom. Mirvica su stavili samo onako da prodje reda radi da se malo stišaju ovi klubovi.
Pa to ti kazem, hinjski uradjeno

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 dec 2024, 21:37

Lucas je napisao/la:
11 dec 2024, 21:32
Dadox je napisao/la:
Maloprije mi na fb izbacilo sliku Junuzovica sa onim dilerom kokaina i kriminalcem, Admirom Arnautovicem Šmrkom. Ako izaberu njega, to ce biti zadnji ekser u tabut našeg fudbala.
Pa too, znaju lopovi sta rade

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 11 dec 2024, 21:49

Evo sad je jasnije znaci da ismir uopste nije kandidat niti je junuzovic vec su magoda i dzindo. Predsjednik skupstine je Kapetanovic. Znaci ovo je dobro 👍

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 dec 2024, 21:52

Na sjednici je jednoglasno za novog predsjednika Skupštine izabran Hajrudin Kapetanović.

Također jednoglasnom odlukom delegata Ibrahim Hasanbegović novi je predsjednik Fudbalskog saveza KS.

U skladu sa zaprimljenim kandidaturama, uvažavajući Mapu puta za izbore u okviru FS FBiH i FS BiH, za candidate za članove Izvršnog odbora su Kenan Magoda i Adnan Džindo za oba nivoa fudbalske organizacije.

Zbog različitih tvrdnji koje se pojavljuju u javnosti posebno želimo istaknuti kako je Statutom FS Kantona Sarajevo u članu 18. propisano da je “Skupština vrhovno zakonodavno tijelo Saveza i kao takva ima najveću pravnu snagu”, te da je u članu 19. navedeno da je “Skupština najviši organ upravljanja i odlučivanja u Savezu”.

Nakon današnjih odluka o sarajevskom fudbalu od sada će odlučivati osobe koje se bave sportom, koje fudbal vole i koje će se fudbalom baviti u svrhu njegovog napretka, na radost svih navijača i u interesu svih klubova iz Kantona Sarajevo.

U skladu sa zajedničkom željom za unapređenjem fudbala u Kantonu Sarajevo, na vanrednoj Skupštini FS KS osigurane su značajne promjene u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo. Dosadašnji čelnici, koji nisu adekvatno brinuli o interesima fudbalskih klubova i razvoju sporta uopšte, od danas su prošlost.

Savez će sada biti vođen od strane istinskih ljubitelja fudbala, posvećenih njegovom napretku. Ove promjene donose značajne koristi za sve klubove u Kantonu Sarajevo, jer će FS KS sada aktivno raditi na jačanju njihovih kapaciteta, boljim infrastrukturnim i organizacionim uslovima, kao i na poboljšanju takmičarskih uslova.

Fudbalski savez KS od sada će biti posvećen stvaranju efikasnijeg sistema koji će omogućiti svim klubovima, bez obzira na njihov trenutni status, ravnopravan pristup resursima i mogućnostima za razvoj.

Očekujemo da će ove promjene imati dugoročan pozitivan uticaj na kvalitet fudbala u BiH te podići konkurentnost i omogućiti stvaranje novih, talentovanih generacija fudbalskih igrača. Fudbalski savez Kantona Sarajevo ostaje posvećen svom cilju - pružanju najboljih uslova za fudbal i njegovu dalju afirmaciju.

Zahvaljujemo se svim klubovima, trenerima, igračima i navijačima na podršci u ovom procesu. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu sporta i kulture KS.

Zajedno smo pokazali da nikakvi pritisci, prijetnje i ucjene ne mogu biti jači od zakona i zajedničke želje da se konačno uvede red u rad Fudbalskog saveza KS, navodi se u saopstenju koje potpisuju klubovi, njih 21, koji su večeras Izbornu skupštinu održali u Hilsu.

L'otavo re di Roma F.T.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 dec 2024, 21:59

Na jednoj od večerašnjih sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, a koju čine delegati većine klubova Kantona Sarajevo, održanoj pod sloganom "Sarajevski klubovi za budućnost sarajevskog fudbala", za novog predsjednika FSKS izabran je Ibrahim Hasanbegović.
- Danas je održana Izborna Skupština po preporukama Ministarstva kulture i sporta KS i po preporukama kantonalne inspekcije. Pristupilo je dovoljno delegata za kvorum. Izabran je Izvršni odbor, predsjednik i potpredsjednici Skupštine, sva tijela koja su bila predviđena (disciplinska, apelaciona komisija....) - referirao je Hasanbegović poslije sjednice.

- Drago mi je što je od 26 klubova koji se takmiče u KS današnjoj Skupštini pristupio 21 delegat delegiran ispred 21 kluba. Oni su svojim neovisnim glasanjem dali podršku izabranom izvršnom odboru, čija imena će biti uskoro javno saopćenja. To je splet bivših fudbalera, uspješnih selektora, trenera, nekih poslovnih ljudi - dodao je Hasanbegović.

Na pitanje kako komentira paralelno održavanje još jedne sjednice Skupštine FSKS na kojoj su neki drugi delegati izabrali nekog drugog predsjednika FSKS i druge kandidate za entitetski i državni Savez, Hasanbegović je odgovorio:
- Imaju relevantni organi koji će na adekvatan način ocijeniti rad i ove i neke druge Skupštine, za koju prvi put od vas čujemo da se održava.

Osnovni zadatak novog rukovodstva kantonalnog fudbala bit će promjena Statuta.
- Prvo i osnovno je promjena Statuta koji će se prilagoditi klubovima, a ne neke druge fantomske organizacije koje su proizvele krizu fudbala u Sarajevu.
Fakt0r

L'otavo re di Roma F.T.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 dec 2024, 22:00

H8Z7 je napisao/la:
11 dec 2024, 21:52
Na sjednici je jednoglasno za novog predsjednika Skupštine izabran Hajrudin Kapetanović.

Također jednoglasnom odlukom delegata Ibrahim Hasanbegović novi je predsjednik Fudbalskog saveza KS.

U skladu sa zaprimljenim kandidaturama, uvažavajući Mapu puta za izbore u okviru FS FBiH i FS BiH, za candidate za članove Izvršnog odbora su Kenan Magoda i Adnan Džindo za oba nivoa fudbalske organizacije.

Zbog različitih tvrdnji koje se pojavljuju u javnosti posebno želimo istaknuti kako je Statutom FS Kantona Sarajevo u članu 18. propisano da je “Skupština vrhovno zakonodavno tijelo Saveza i kao takva ima najveću pravnu snagu”, te da je u članu 19. navedeno da je “Skupština najviši organ upravljanja i odlučivanja u Savezu”.

Nakon današnjih odluka o sarajevskom fudbalu od sada će odlučivati osobe koje se bave sportom, koje fudbal vole i koje će se fudbalom baviti u svrhu njegovog napretka, na radost svih navijača i u interesu svih klubova iz Kantona Sarajevo.

U skladu sa zajedničkom željom za unapređenjem fudbala u Kantonu Sarajevo, na vanrednoj Skupštini FS KS osigurane su značajne promjene u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo. Dosadašnji čelnici, koji nisu adekvatno brinuli o interesima fudbalskih klubova i razvoju sporta uopšte, od danas su prošlost.

Savez će sada biti vođen od strane istinskih ljubitelja fudbala, posvećenih njegovom napretku. Ove promjene donose značajne koristi za sve klubove u Kantonu Sarajevo, jer će FS KS sada aktivno raditi na jačanju njihovih kapaciteta, boljim infrastrukturnim i organizacionim uslovima, kao i na poboljšanju takmičarskih uslova.

Fudbalski savez KS od sada će biti posvećen stvaranju efikasnijeg sistema koji će omogućiti svim klubovima, bez obzira na njihov trenutni status, ravnopravan pristup resursima i mogućnostima za razvoj.

Očekujemo da će ove promjene imati dugoročan pozitivan uticaj na kvalitet fudbala u BiH te podići konkurentnost i omogućiti stvaranje novih, talentovanih generacija fudbalskih igrača. Fudbalski savez Kantona Sarajevo ostaje posvećen svom cilju - pružanju najboljih uslova za fudbal i njegovu dalju afirmaciju.

Zahvaljujemo se svim klubovima, trenerima, igračima i navijačima na podršci u ovom procesu. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu sporta i kulture KS.

Zajedno smo pokazali da nikakvi pritisci, prijetnje i ucjene ne mogu biti jači od zakona i zajedničke želje da se konačno uvede red u rad Fudbalskog saveza KS, navodi se u saopstenju koje potpisuju klubovi, njih 21, koji su večeras Izbornu skupštinu održali u Hilsu.
https://sportsport.ba/fudbal/fudbalski- ... ika/487952

To je to. :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 11 dec 2024, 22:02

Kako Vico igra, zajebaje se kako hoce i s kim hoce.
Njegovi podanici fol Mirvics gurnuli za kandidata, eto kao “lajete a imate potencijalno mjesto”

Mamu ****, ugasice se i ova hobotnica, potonucete svi zajedno bijednici!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 11 dec 2024, 22:05

Ma nema ništa od ovog cirkusa od skupštine u zgradi saveza, pa ovo im neće ni Darja prihvatiti.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 dec 2024, 22:24

Ovo se iz minute u minutu komplikuje oca mi...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Haksss, SamoDaKazeem, Vrhbosnian i 64 gosta.