Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sheyi
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la Sheyi » 13 dec 2024, 15:00

DamirT je napisao/la:
13 dec 2024, 14:18
Sheyi je napisao/la:
13 dec 2024, 14:17
Do marta ce Rumunija postati velesila, Austrija ce biti Spanija, a Kipar i San Marino dokaz da danas svi znaju igrati fudbal kako je pocelo. :tokralju:
Kao i Ukrajina, pa nisu sanse napravili u barazu do 85-te minute. Niko ne zna precijeniti (ali i podcijeniti) druge ekipe kao mi. Pobit ce pa sta nam Bog da.
Ne znam koliko bi mogli Rumune s Madjarima porediti recimo, mozda su neka slabija verzija jer nemaju ni Rumuni nekih spekakularnih igraca, ali ocigledno da imaju neki dobar rad i sistem iza sebe gledajuci rezultate u proteklom periodu.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 dec 2024, 15:01

L-Train je napisao/la:
13 dec 2024, 14:50
Sve ove rivale smo skolovali bez Barbareza na klupi,on nam je jedina prepreka na putu ka SP :zzz:
Cvajtasi su ipak bolji od vodoinstalatera iz San Marina. Dvije pobjede protiv njih uz jos jednu kuci protiv Rumunije ili Kipra. Trece mjesto realan cilj za nase periguzane. :yawn:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 dec 2024, 15:02

avenija je napisao/la:
13 dec 2024, 14:32

Jedan klasik sa Rumunijom i mozda najbolja atmosfera zadnjih 15 godina, na stadionu 17-18 k gledalaca, preokret ludilo. Safet je rekao da mu je ovo najdraža pobjeda na klupi reprezentacije.
Bio na tekmi. Jedan od najljepših osjećaja u životu poslije meča.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 dec 2024, 15:02

Machak je napisao/la:
13 dec 2024, 14:57
Gdje su likovi sa ovog foruma godinama u nazad sto su dizali Barbareza u bozanska nebesa, i pravdali ga da nema veze sto nema licence i trenerskog iskustva, znanja, da on jednostavno zna sta i kako treba ?

Sta je sad problem ?
Isto se pitam, sad odjednom niko nije bio za njega...a mene 90% foruma razapinjalo jer sam bio protiv njega svakom porom i govorio da je cak i Osim bolje rjesenje
=\_1921_/=

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 13 dec 2024, 15:03

Selektor Austrije Ralf Rangnick je bio izuzetno zadovoljan ishodom današnjeg žrijeba.

"Nadao sam se da nećemo igrati protiv ekipa s kojima smo nedavno igrali i želja mi se ispunila. Također, bitno je da su nam protivnici blizu, pa ne moramo letjeti 7 sati do Kazahstana ili 4,5 sata do Azerbejdžana", poručio je Rangnick koji je priznao da se pribojava atmosfere na duelu između Austrije i Bosne i Hercegovine.

"BiH je zanimljiv protivnik. Imat će mnogo navijača na utakmici u Beču", rekao je Rangnick koji je dodao kako njegova selekcija ima jasan cilj, a to je osvajanje prvog mjesta.

"Dobra je stvar što odmah krećemo s kvalifikacijama, a želimo da osvojimo prvo mjesto i kvalifikujemo se na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1998. godine", kazao je Rangnick.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 13 dec 2024, 15:07

Grupa nije mogla biti slabija, kakve god mi sad ovdje zaključke izvlačili. Na svakog ovog protivnika imamo 90 % jačih koje smo mogli dobiti iz tog šešira. Ako nam to nije pokazatelj da smo dobro prošli, onda ne znam šta jest.

Austria jeste trenutno u dobroj formi, Ragnick zna naložiti ekipu, ali se opet može s njima igrati, barem u Zenici. Tu možemo tražiti neki bod za dobar boost.

Rumunija nam fakat jeste nezgodan protivnik, ali kad im pogledamo roster, sam Demirović je bolji od sve ijednog njihovog igrača. Naravno da to ništa ne znači, ali ako će nas samo trkom dobiti, onda ne trebamo nikako ni igrati. Izaći, potući se s njima, maximalno se naložiti jer će i oni biti takvi i onda možemo očekivati 3/4 boda iz dvomeča koji su jako dobri.

Cipar i San Marino stvarno neću da komentarišem. Štagod da je Cipar uradio u prošlosti, ovdje ako ne bude 6 bodova iz ovakve grupe, neka se svi polako oproste od reprezentacije. Yebote fudbal i Cipar mrtvi.

Znam ja vrlo dobro da je ovo iznad možda i nerealno iz ove perspektive jer smo jako loši u mnogim aspektima, ali brate dragi možemo se pripremiti za ove ekipe i odigrati bolje od ovih većinu kvala. Ima tu nekog talenta da se iskoristi, ali izaći hrabro na svaku utakmicu po pobjedu. Jedino bih kalkulisao u Austriji gdje se može ići pod ručnom za neki sretni bod. Ostalo nema opravdanja, napadati svaku utakmicu jer svi osim Austrie u ovoj grupi imaju lošiji roster od nas. Sad je tu do selektora da priprema ekipu, naoštri momke i neka idu do kraja. Bude li opet svi danas igraju lopte ili Rumunija više trči, nekoga treba na lomači zapaliti. Šta onda mi radimo ako osnove fudbala druge ekipe rade a mi ne?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 dec 2024, 15:09

Dobio si i iz prvog i iz drugog pota dvije od par ponajboljih opcija koje smo imali. Austrija i Rumunija su repke za koje je Barbarez na kraju lige nacija pričao da je to rang s kojim bi se mi trebali "pobiti" u kvalifikacijama za SP, ekipe slično Mađarskoj i takvima.

Eto ih majstore, dobio si takve ekipe, nisi dobio Engleze i Švabe i sad više nema izgovora nikakvog. Ako završi treći to bi značilo da nije sposoban ni sa takvim ekipama igrati i da smo sa njim za četvrtog šešira.

Baraž je neki minimum minimuma što on ovdje treba napraviti da bi se dokazao, a cilj treba postaviti od starta plasman direktan, sve ostalo je za momentalnog otkaza.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 13 dec 2024, 15:10

Makar cemo pokoriti Bec a i Bukurest. :bih:
Sta ona Punto Pecikoza sjedi opet u Savezu? :?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 dec 2024, 15:12

Dolaskom Bieretha i Janelta, favoriti smo za prvo mjesto :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 13 dec 2024, 15:18

Austrijanci, Rumuni i Kiprani zadovoljno trljaju ruke :thumbup: Pobjednik grupe Austrija a mi završavamo grupu kao predzadnji. :bih:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 13 dec 2024, 15:18

Ako ne prodjemo ukinut fudbal u drzavi, proglasit pikado nacionalnim sportom
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 dec 2024, 15:22

Poligon10 je napisao/la:
13 dec 2024, 15:07
Grupa nije mogla biti slabija, kakve god mi sad ovdje zaključke izvlačili. Na svakog ovog protivnika imamo 90 % jačih koje smo mogli dobiti iz tog šešira. Ako nam to nije pokazatelj da smo dobro prošli, onda ne znam šta jest.

Austria jeste trenutno u dobroj formi, Ragnick zna naložiti ekipu, ali se opet može s njima igrati, barem u Zenici. Tu možemo tražiti neki bod za dobar boost.

Rumunija nam fakat jeste nezgodan protivnik, ali kad im pogledamo roster, sam Demirović je bolji od sve ijednog njihovog igrača. Naravno da to ništa ne znači, ali ako će nas samo trkom dobiti, onda ne trebamo nikako ni igrati. Izaći, potući se s njima, maximalno se naložiti jer će i oni biti takvi i onda možemo očekivati 3/4 boda iz dvomeča koji su jako dobri.

Cipar i San Marino stvarno neću da komentarišem. Štagod da je Cipar uradio u prošlosti, ovdje ako ne bude 6 bodova iz ovakve grupe, neka se svi polako oproste od reprezentacije. Yebote fudbal i Cipar mrtvi.

Znam ja vrlo dobro da je ovo iznad možda i nerealno iz ove perspektive jer smo jako loši u mnogim aspektima, ali brate dragi možemo se pripremiti za ove ekipe i odigrati bolje od ovih većinu kvala. Ima tu nekog talenta da se iskoristi, ali izaći hrabro na svaku utakmicu po pobjedu. Jedino bih kalkulisao u Austriji gdje se može ići pod ručnom za neki sretni bod. Ostalo nema opravdanja, napadati svaku utakmicu jer svi osim Austrie u ovoj grupi imaju lošiji roster od nas. Sad je tu do selektora da priprema ekipu, naoštri momke i neka idu do kraja. Bude li opet svi danas igraju lopte ili Rumunija više trči, nekoga treba na lomači zapaliti. Šta onda mi radimo ako osnove fudbala druge ekipe rade a mi ne?
To je to :salut: Nek se dovedu u situaciju da sa austrijom odlucuju za prvo mjesto pa tu im niko nece zamjerit i da ne uspiju

Ali stvarno sto i sam kazes 12b protiv kipra i san marina i bar 3 protiv Rumunije ako ne uspiju nek vise ne igramo nikako

Demirovic, Dedic, Dzeko, Seo su daleko bolji od bilo cega sto oni imaju
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 13 dec 2024, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 dec 2024, 15:25

Poligon10 je napisao/la:
13 dec 2024, 15:07

Od a do ž! :salut:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 13 dec 2024, 15:26

Ja iskreno mislim da su Austrija i Rumunija najlaksi protivnici iz svojih grupa. Za san marino bi se takodjer moglo isto reci.
Kipar je jedna od jacih u svojoj cetvrtoj grupi, ali sa nama su tu negdje. Tako da objektivno bi takticke zamisli tu mogle presuditi. Ono sto je sigurno jeste da smo dobili grupu po mjeri i da ako ne budemo u top2 možemo smatrati to neuspjehom i stab treba dati ostavku ili dobiti otkaz jer sve ispod toga bi bilo slabo
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 13 dec 2024, 15:29

Ako budemo imali voljni momenat, prolazimo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 dec 2024, 15:31

DeeWa je napisao/la:
13 dec 2024, 15:26
Ja iskreno mislim da su Austrija i Rumunija najlaksi protivnici iz svojih grupa. Za san marino bi se takodjer moglo isto reci.
Kipar je jedna od jacih u svojoj cetvrtoj grupi, ali sa nama su tu negdje. Tako da objektivno bi takticke zamisli tu mogle presuditi. Ono sto je sigurno jeste da smo dobili grupu po mjeri i da ako ne budemo u top2 možemo smatrati to neuspjehom i stab treba dati ostavku ili dobiti otkaz jer sve ispod toga bi bilo slabo
Ja mislim da su jedni od slabijih u svojoj grupi...losi od njih su jedino ovi s baltika

Luksemburg, Kosovo, Azerbejdzan, Armenija, Kazahstan...su za klasu jaci od njih. Usotalom svi navedeni su ih nalupali u zadnje dvije tri godine...cak i moldavija koja je sesir nize

Jedino su bodoce upisivali protiv Latvije i Litvanije
=\_1921_/=

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 dec 2024, 15:34

DeeWa je napisao/la:
13 dec 2024, 15:26
Pa jesmo li na kraju ekipa u rangu s Kiprom ili smo ekipa za prva dva mjesta?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 dec 2024, 15:36

Očekujem podršku auslandera u Beču, ukoliko bh panatinaikosi nešto ne useru ranije pa nam zabrane gostovanje.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 dec 2024, 15:37

Ko nam je najveća prijetnja od Rumunije i Kipra osim Barbareza?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 dec 2024, 15:38

Ispod 12 neuspjeh, 12-14 pozitivna realnost,15-18 uspjeh, 19+ senzacija
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 13 dec 2024, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot] i 17 gostiju.