Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Minimalno drugo mjesto u ovoj grupi sa cvajtaskim rosterom.
Za barbu je ovo veliki udarac. Ocekujem uzdizanje Rumunskih i Kiparskih igracina.
Nece se dugo jos zadrzati.
Za barbu je ovo veliki udarac. Ocekujem uzdizanje Rumunskih i Kiparskih igracina.
Nece se dugo jos zadrzati.
Očekujem da će pred utakmicu sa Rumunijom biti neko pitanje u vezi sa praznim tribinama i da će Barbarez i tu napraviti neki alibi u smislu da će nam nedostajati naša publika i da bismo sigurno imali veliku podršku.
- PasodelMar
- Kontakt:
Mi smo tu gdje jesmo. Nismo mi džaba tu gdje jesmo. Sve ima svoje...svoje...mi imamo plan, cilj je 2045. Sada se desilo da smo imali neke propuste ali Bože moj, shit hepenz.
Ako u ovoj grupi podbacimo, a mislim da bi podbačaj bio da do zadnjeg kola nismo u borbi za jedno od prva dva mjesta, Sergeju i njegovom putu se treba zahvaliti. Mislim da je to i Vico indirektno najavio današnjom izjavom o grupi i to nakon jedne lagane neobavezne izjave selektora.
Au mislim da je Barbarez pripremo govor za tesku grupu a kad smo dobili grupu koju ni sami sebi ne bi ovako sastqvili mislim da je ucviko..ovo je stvarno steta sto nemamo boljeg selektora da ovo rutinira kao Petev onda u Ligi Nacija
Grupa koja trazi da se ide na plasman, nema uigravamja za EP, dugorocni plan je ovim pao u vodu jer sansa za EP ovog tipa tesko da ce se ponoviti…
Dal je peh ili sreckovic vidjecemo brzo, ali sumnjam da se islo u ovakve kalkulacije
Nekako nemam poz osjecaj al volio bih da me vara…
Dal je peh ili sreckovic vidjecemo brzo, ali sumnjam da se islo u ovakve kalkulacije
Nekako nemam poz osjecaj al volio bih da me vara…
mislim da nije ocekivao ovakav pritisak javnosti sad da bude prvi
Apsolutno javnost opravdano vrši pritisak da se ide na prvo mjesto. Konkuretnost do zadnjeg kola da budemo prvi i da sami to odlučujemo!
Neće niko zamjerit ako budemo 2. ili 3. ali da smo konkuretni do zadnjeg kola i da sami odlučujemo sa zadnjom utakmicom. Sve ostalo je izgovor i alibi.
Neće niko zamjerit ako budemo 2. ili 3. ali da smo konkuretni do zadnjeg kola i da sami odlučujemo sa zadnjom utakmicom. Sve ostalo je izgovor i alibi.

Grupa H:
1. Austrija (17+ igraca iz liga 5)
2. Rumunija
3. Bosna i Hercegovina
4. Kipar
5. San Marino
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica i zabilježili 17 pobjeda, 5 remija i SAMO 4 poraza (Belgija, Norveska, Francuska, Turska) .
(26 utakmica, skor 17-5-4).
Pobjeđivali Italiju, Švedsku, Njemačku Nizozemsku, Tursku, Srbiju, Norvešku, Poljsku...
Ljetos na EP igrali odlično i prošli grupu kao prvoplasirani u konkurenciji Francuske, Nizozemske i Poljske.
*** RUMUNIJA ***
- u posljednjem prozoru imali 6 igraca iz liga 5)
- u usponu posljednje 2 godine;
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica, racunajuci i protiv nas prije toga onda 27 i pobijedili 15, remizirali 8, i kao i Austrijanci izgubili SAMO 4 (Belgija i Nizozemska, te u prijateljskim od Kolumbije i Slovenije). Pobjeđivali Ukrajinu, Švicarsku, Bosnu. Treba reći da su imali laganiji raspored zadnje dvije godine nego Austrija i mi i to dosta.
(27 utakmica, skor 15 - 8 - 4)
*** BiH ***
- u posljednjem prozoru imali 3 igraca iz liga 5 - Vasilj, Gigovic, Demirovic...dodajmo tu jos Kolasinca, to je 4.
- u padu posljednje 2 godine, zapravo u "vjecitom" padu 10+ godina vec;
- u posljednje 2 godine odigrali 19 utakmica, ako dodamo prije toga Rumuniju to je onda 20 utakmica, i pobijedili SAMO 3 utakmice, remizirali 2, izgubili ČAK 15 utakmica.
(20 utakmica, skor 3-2-15)
- Kipar neću navoditi iako smo od njih zijanili vec.
- Rumunija 27, 15-8-4
- BiH 20, 3-2-15
Uz onu grupu za SP2014, ovo je najlakša kvalifikaciona grupa za SP, s tim da smo mi tada bili haman 10x jaci nego sada, a ova Austrija je jača od one Grčke, pa i ova Rumunija od tada raspale Slovacke.
Kad to prevedemo dodjemo do toga da nam je put sada mnogo teži nego u kvalifikacijama za SP2014.
Uz to, laksa je prošla kvalifikaciona grupa bila za EP ako uzmemo u obzir da je drugoplasirani išao direktno na EP. Slovačka je mnogo slabija od Austrije s kojom se sada treba potuci za direktan plasman.
Prva utakmica protiv Rumunije u gostima bez prisustva navijača. Mi smo njima velika nepoznanica jer smo stalno igrali u promijenjenim sastavima, u katastrofalnoj smo formi i mislit će da će lahko s nama.
Pored te utakmice imamo 3 lagahne gdje bismo realno trebali uzeti 9 bodova i napokon startati kvalifikacije s većim brojem bodova a samim tim i većom motivacijom i samopouzdanjem (koje nam je prijeko potrebno) pred odlučujuće utakmice u posljednjem prozoru.
Istina je da ne valja sto igramo u 3 dana odlučujuće utakmice protiv Rumunije i Austrije, ali smo zato dobili Rumune u prvom kolu bez navijača...ne moze se sve poklopiti. A ako odigramo dobro u Rumuniji i ne izgubimo protiv Austrije u Zenici, možda protiv Austrije u gostima bude prijateljska...ko zna. Ovo gledano malo optimisticnije.
U biti, potpisujem raspored uz negodovanje za zadnji prozor ali sta je tu je.
Ono što je dobro jeste da nam je Slovenija pokazala u posljednjoj LN da se moze igrati s Austrijom kada su oba puta remizirali.
Ono što bi se moglo desiti jeste da do utakmice s Austrijom imamo više od 4 igraca u ligama 5 ako pretpostavimo da će Dedic put liga 5, Bazdar s Osasunom mozda, Muharemovic sa Sasuolom, Gazibegovic i Huseinbašić s Kolnom možda, možda još neko napravi neki transfer u lige 5, tipa Barisic, Katic, Tahirovic...vidjet ćemo šta će biti s Gigovicem i Vasiljem.
Potencijalno bismo trebali biti jaci vec u martu a pogotovo u novoj sezoni.
Uglavnom, Austrija je itekako favorit, ali kako god pogledamo dobili smo dobru grupu u kojoj možemo biti konkurentni i napasti 1.mjesto jer smo opet nakon 12 godina izbjegli velesile iz prvog šešira kao sto su Španija, Portugal, Njemačka, Francuska i dr.
A to je ono što je najvažnije u ovom trenutku, bez obzira što smo u padu 10+ godina, što je velika promjena u igračkom kadru...ovo je dobra prilika koja se ukazala i koju treba pokušati ugrabiti. Mislim da su i selektor i SS i igraci toga svjesni.
Najvažnije u cijeloj priči da nam budu zdravi najbitniji igrači (Kolasinac, Dedic, Demirovic...) i da ne bude prevelikog saranja iz utakmice u utakmicu zbog povreda.
Lijepa priča se nastavlja, akoBogda.
Dream big, dream BiH.

1. Austrija (17+ igraca iz liga 5)
2. Rumunija
3. Bosna i Hercegovina
4. Kipar
5. San Marino
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica i zabilježili 17 pobjeda, 5 remija i SAMO 4 poraza (Belgija, Norveska, Francuska, Turska) .
(26 utakmica, skor 17-5-4).
Pobjeđivali Italiju, Švedsku, Njemačku Nizozemsku, Tursku, Srbiju, Norvešku, Poljsku...
Ljetos na EP igrali odlično i prošli grupu kao prvoplasirani u konkurenciji Francuske, Nizozemske i Poljske.
*** RUMUNIJA ***
- u posljednjem prozoru imali 6 igraca iz liga 5)
- u usponu posljednje 2 godine;
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica, racunajuci i protiv nas prije toga onda 27 i pobijedili 15, remizirali 8, i kao i Austrijanci izgubili SAMO 4 (Belgija i Nizozemska, te u prijateljskim od Kolumbije i Slovenije). Pobjeđivali Ukrajinu, Švicarsku, Bosnu. Treba reći da su imali laganiji raspored zadnje dvije godine nego Austrija i mi i to dosta.
(27 utakmica, skor 15 - 8 - 4)
*** BiH ***
- u posljednjem prozoru imali 3 igraca iz liga 5 - Vasilj, Gigovic, Demirovic...dodajmo tu jos Kolasinca, to je 4.
- u padu posljednje 2 godine, zapravo u "vjecitom" padu 10+ godina vec;
- u posljednje 2 godine odigrali 19 utakmica, ako dodamo prije toga Rumuniju to je onda 20 utakmica, i pobijedili SAMO 3 utakmice, remizirali 2, izgubili ČAK 15 utakmica.
(20 utakmica, skor 3-2-15)
- Kipar neću navoditi iako smo od njih zijanili vec.
- Rumunija 27, 15-8-4
- BiH 20, 3-2-15
Uz onu grupu za SP2014, ovo je najlakša kvalifikaciona grupa za SP, s tim da smo mi tada bili haman 10x jaci nego sada, a ova Austrija je jača od one Grčke, pa i ova Rumunija od tada raspale Slovacke.
Kad to prevedemo dodjemo do toga da nam je put sada mnogo teži nego u kvalifikacijama za SP2014.
Uz to, laksa je prošla kvalifikaciona grupa bila za EP ako uzmemo u obzir da je drugoplasirani išao direktno na EP. Slovačka je mnogo slabija od Austrije s kojom se sada treba potuci za direktan plasman.
Prva utakmica protiv Rumunije u gostima bez prisustva navijača. Mi smo njima velika nepoznanica jer smo stalno igrali u promijenjenim sastavima, u katastrofalnoj smo formi i mislit će da će lahko s nama.
Pored te utakmice imamo 3 lagahne gdje bismo realno trebali uzeti 9 bodova i napokon startati kvalifikacije s većim brojem bodova a samim tim i većom motivacijom i samopouzdanjem (koje nam je prijeko potrebno) pred odlučujuće utakmice u posljednjem prozoru.
Istina je da ne valja sto igramo u 3 dana odlučujuće utakmice protiv Rumunije i Austrije, ali smo zato dobili Rumune u prvom kolu bez navijača...ne moze se sve poklopiti. A ako odigramo dobro u Rumuniji i ne izgubimo protiv Austrije u Zenici, možda protiv Austrije u gostima bude prijateljska...ko zna. Ovo gledano malo optimisticnije.

U biti, potpisujem raspored uz negodovanje za zadnji prozor ali sta je tu je.
Ono što je dobro jeste da nam je Slovenija pokazala u posljednjoj LN da se moze igrati s Austrijom kada su oba puta remizirali.
Ono što bi se moglo desiti jeste da do utakmice s Austrijom imamo više od 4 igraca u ligama 5 ako pretpostavimo da će Dedic put liga 5, Bazdar s Osasunom mozda, Muharemovic sa Sasuolom, Gazibegovic i Huseinbašić s Kolnom možda, možda još neko napravi neki transfer u lige 5, tipa Barisic, Katic, Tahirovic...vidjet ćemo šta će biti s Gigovicem i Vasiljem.
Potencijalno bismo trebali biti jaci vec u martu a pogotovo u novoj sezoni.
Uglavnom, Austrija je itekako favorit, ali kako god pogledamo dobili smo dobru grupu u kojoj možemo biti konkurentni i napasti 1.mjesto jer smo opet nakon 12 godina izbjegli velesile iz prvog šešira kao sto su Španija, Portugal, Njemačka, Francuska i dr.
A to je ono što je najvažnije u ovom trenutku, bez obzira što smo u padu 10+ godina, što je velika promjena u igračkom kadru...ovo je dobra prilika koja se ukazala i koju treba pokušati ugrabiti. Mislim da su i selektor i SS i igraci toga svjesni.
Najvažnije u cijeloj priči da nam budu zdravi najbitniji igrači (Kolasinac, Dedic, Demirovic...) i da ne bude prevelikog saranja iz utakmice u utakmicu zbog povreda.
Lijepa priča se nastavlja, akoBogda.
Dream big, dream BiH.

Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 dec 2024, 06:59, ukupno mijenjano 1 put.
Vjerovatno se borimo sa Ciprom za treće mjesto, stvarno ko misli da možemo parirati Austriji i Rumuniji ne prati fudbal zadnjih par godina...
A na osnovu cega je realno da budemo 1. ili 2. u ovoj grupi?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ovaj je imao slicnu grupu i zavrsio 5.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Naravno, niko ne ocekuje prva dva mjesta kada imas najgoreg selektora na kugli.
Prica se samo svodi na tome da su ekipe onog ranga gdje bi neki strucnjak i mogao izvuci uspjeh.
Veliki je ovo udarac za Barbu i njegove advokate koji se slomise dokazati kolike su Rumunija i Kipar velesile.
Prica se samo svodi na tome da su ekipe onog ranga gdje bi neki strucnjak i mogao izvuci uspjeh.
Veliki je ovo udarac za Barbu i njegove advokate koji se slomise dokazati kolike su Rumunija i Kipar velesile.
Na osnovu činjenice da je igrački kadar Rumunije u 5 deka sa našim ili još gori. Kad im oduzmemo Dragusina i ovu dvojicu iz Parme okosnica ekipe im je Saudijska Arabija i domaća liga. Mrtvi prosjek od igračkog kadra kojeg je naravno dobar selektor utegao da budu konkurentni u kvalifikacijama za razliku od našeg koji nije mrtvi prosjek nego samo prosjek ili malo iznad prosjeka.
Austrija je već druga priča, igrački kadar im je barem 5 puta kvalitetniji u odnosu na onu ligu nacije od prije par godina kad smo ih uzeli kući 1 0 i tamo odigrali 0. Ljudi su hladno na EP otresli Poljake i Holanđane, s Francuzima izgubili 0 1 a veći dio tekme bili bolji mada daleko od toga da se s njima ne može igrati jer sa barem 9 reprezentacija iz prvog pota bismo imali zagarantovana 2 poraza i svakako da smo s njihovim izvlačenjem prošli najbolje.
Ipak, ovdje završiti 3. Je opšta katastrofa(ne kažem da ćemo otići ako budemo 2. Jer je poznato kako igramo baraže) ali ako budemo razmišljali da u ovoj grupi nismo za top2 onda nećemo otići ni na Euro obzirom da ćemo sigurno dobit dosta težu grupu.
Kad ćemo konačno dočekat da izađe neki selektor s mu.dima kao što je luđak Piksi uradio u Srbiji pa da kaže: KAKAV BRE BARAŽ, IDEMO DIREKTNO!
KAD ?
Otiđite konačno negdje pa se i izblamirajte tamo, ali nam barem dajte malo razloga za radost a ne da nam jedini razlog za slavlje bude osvajanje B lige nacija uz podsvjest da ćemo se brzinom svjetlosti vratiti u istu
Mislim da previse analizirate izjave selektora 30min nakon izvlacenja grupa. Uopste nije bitno hoce li se pridruziti hajpu ili biti oprezan s izjavama vec kako ce odabrati i postaviti prvih 11.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- JohnCleese
- Kontakt:
Ne prate fudbal ili ga poprilicno povrsno prate, plus mrze selektora, plus mrze bh navijace, plus mrze istinu da nismo nikad bili na Euru i da smo zasluzeno pot 3 i da nikad nismo pobjedili neku top reprezentaciju pa cak ni u nasom zlatnom dobu.....
Vole menadzere, vole da glume da su wannabe menadzeri, vole da misle kako znaju vise o fudbalu od svakog bh trenera, vole citati zutu stampu koja im kreira laznu sliku misljenja lafo cjelokupne javnosti....
Misle naopako, postupaju pakosno, a ocekuju rezultate. Ne ide yybg bas ne ide.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Kojom logikom si jaci ako 5 igrača napravi transfer u ligu 5?hurem je napisao/la: ↑14 dec 2024, 01:44
Potencijalno bismo trebali biti jaci vec u martu ...
Ti igrači odma dobiju + 10 Speed and + 10 Shooting ?
Ili kako ?

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Pusti se igrackog kadra, ljudi su trenutno za nas svemirski brod i bit ce ravno cudu ako uzmemo vise od jednog boda u 2 tekme sa njima. Ostali ste u 2013. kad smo se nesto i pitali, danas smo obicna kanta koja ni protiv Kipra na strani nece biti izraziti favorit.fanatik19 je napisao/la: ↑14 dec 2024, 09:27Na osnovu činjenice da je igrački kadar Rumunije u 5 deka sa našim ili još gori. Kad im oduzmemo Dragusina i ovu dvojicu iz Parme okosnica ekipe im je Saudijska Arabija i domaća liga. Mrtvi prosjek od igračkog kadra kojeg je naravno dobar selektor utegao da budu konkurentni u kvalifikacijama za razliku od našeg koji nije mrtvi prosjek nego samo prosjek ili malo iznad prosjeka.
Austrija je već druga priča, igrački kadar im je barem 5 puta kvalitetniji u odnosu na onu ligu nacije od prije par godina kad smo ih uzeli kući 1 0 i tamo odigrali 0. Ljudi su hladno na EP otresli Poljake i Holanđane, s Francuzima izgubili 0 1 a veći dio tekme bili bolji mada daleko od toga da se s njima ne može igrati jer sa barem 9 reprezentacija iz prvog pota bismo imali zagarantovana 2 poraza i svakako da smo s njihovim izvlačenjem prošli najbolje.
Ipak, ovdje završiti 3. Je opšta katastrofa(ne kažem da ćemo otići ako budemo 2. Jer je poznato kako igramo baraže) ali ako budemo razmišljali da u ovoj grupi nismo za top2 onda nećemo otići ni na Euro obzirom da ćemo sigurno dobit dosta težu grupu.
Kad ćemo konačno dočekat da izađe neki selektor s mu.dima kao što je luđak Piksi uradio u Srbiji pa da kaže: KAKAV BRE BARAŽ, IDEMO DIREKTNO!
KAD ?
Otiđite konačno negdje pa se i izblamirajte tamo, ali nam barem dajte malo razloga za radost a ne da nam jedini razlog za slavlje bude osvajanje B lige nacija uz podsvjest da ćemo se brzinom svjetlosti vratiti u istu
15.10.2013.
Ma sve se svaljuje na to da nam je selektor ****, mozda i jeste al ako ne budu Dedic, koalsinac i dzeko 100% spremni mi smo u rangu Kipra realno. Koliko dugo su Selektori Rumunije i Austrija na klupi tih repki?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Jel se ti zayebavaš ili baš apsolutno ništa ne pratiš a pokušavaš glumit neki qrac na forumu?
Rumunija je nakon ovog eura promijenila selektora koji je bio selektor 2 godine. Počeo je svoj mandat sa onim debaklom u ligi nacija u grupi gdje smo mi bili smješteni, istrpili su ga iako je cijela njihova javnost bila za to da mu se dadne otkaz i ljudi su nakon toga otišli na euro direktno završivši prvi u grupi koja je kvalitetom tad bila ekvivalentna ovoj nasoj u kojoj smo sad(Švicarska, Izrael, Kosovo, Bjelorusija i Andora)-čak bi se moglo reći dosta teža grupa.
Dakle, kada je Iordanescu uspio nakon debakla u prosječnoj grupi Lige nacija odvest repku direktno na veliko takmičenje sa prosječnim igračkim kadrom u dosta zayebanoj grupi zašto da mi ne očekujemo direktan plasman i konstantno pokušavate pojedinci tražiti neke izgovore Barbarezu(odmah da se ogradim i kažem kako se isti ne mora ostvariti ali odmah govorit kako je 3. Mjesto uspjeh kosi sa zdravim razumom). Ali, WHY NOT?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.