Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

edin139
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la edin139 » 14 dec 2024, 07:15

kempes je napisao/la:
13 dec 2024, 23:46
galia95 je napisao/la:
13 dec 2024, 23:37
kempes je napisao/la:
13 dec 2024, 23:33
Lijepo, sada na forumu njegove podguzne muhe nemaju izgovor tipa, pa to su X Y Z velesile.
Već je dao jednu izjavu, s velikom dozom opreza, respekta i strahopoštovanja prema protivnicima. :mrgreen:

Izraz lica i govor tijela ukazuje da je isprepadan, u fazonu "oh shit".
A kako da ne bude, plata odlična kontalo se još 5-6 godina sigurica, a sad treba u "vatru".
Realno nit imamo golmana, nit dva solidna stopera, nit zadnjeg veznog da je čemu i ko sad to da uklopi i napravi rezultat?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 09:54

Valja mu naci druge izgovore. Evo realno ne ocekujem plasman sa njim na klupi. Sta ocekujem, da budemo konkurentni pa do zadnjeg kola za plasman. Jbg ipak kako igramo zadnje 2 godine, tesko je ocekivati da cemo odjednom proigrati i nabiti sve u grupi.

To bi ocekivao mozda da je neki selektor sa iskustvom. Ali posto je nama selektor fakticki ucenik, nema nista od toga. Eno npr Rumuni, vec nas otpisali, govore kakva BiH i slicno. Dakle vec se vide na SP. Da nasi izadju sa mudima u martu i nabiju ih, tad bi mozda i poceo vjerovati u plasman. Ovako ce 99% povuci tim kao da igra protiv Njemacke i kad nas dobiju bit ce izlizane fraze kako su jaki, kako su iskusniji, a u biti nisu oni toliko dobri koliko je on los na klupi...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 09:59

DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 09:54
Valja mu naci druge izgovore. Evo realno ne ocekujem plasman sa njim na klupi. Sta ocekujem, da budemo konkurentni pa do zadnjeg kola za plasman. Jbg ipak kako igramo zadnje 2 godine, tesko je ocekivati da cemo odjednom proigrati i nabiti sve u grupi.

To bi ocekivao mozda da je neki selektor sa iskustvom. Ali posto je nama selektor fakticki ucenik, nema nista od toga. Eno npr Rumuni, vec nas otpisali, govore kakva BiH i slicno. Dakle vec se vide na SP. Da nasi izadju sa mudima u martu i nabiju ih, tad bi mozda i poceo vjerovati u plasman. Ovako ce 99% povuci tim kao da igra protiv Njemacke i kad nas dobiju bit ce izlizane fraze kako su jaki, kako su iskusniji, a u biti nisu oni toliko dobri koliko je on los na klupi...
Odakle takvi zaključci i analize, povukli smo se protiv Njemacke (odnosno ne povukli vec zbog nedostatka kvaliteta ne mozemo lopte uzeti i uvezati 3 pasa) onda cemo i protiv Rumunije sigurno? Pa evo nismo se povukli protiv Madjarske u Zenici pa su nas ljudi rastavili na proste faktore.
Mislim ok je prica nedovoljan kvalitet selektora, los je i sl, ali pretjerujete i lupate bez argumenata.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 14 dec 2024, 10:02

Optimizam SS.ba forumasa na nivou (kao uvijek) !
Mnogi zaboravili da je u ekipi 7-8 cvajtasa i poluamateri iz Turske + Kloc od 39 god.

Ta ce Austrijanci i Rumuni. Mi to redovno deremo!

Da se igra Poker bilo bi neke šanse ...

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 10:06

Madal je napisao/la:
14 dec 2024, 09:59
DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 09:54

Odakle takvi zaključci i analize, povukli smo se protiv Njemacke (odnosno ne povukli vec zbog nedostatka kvaliteta ne mozemo lopte uzeti i uvezati 3 pasa) onda cemo i protiv Rumunije sigurno? Pa evo nismo se povukli protiv Madjarske u Zenici pa su nas ljudi rastavili na proste faktore.
Mislim ok je prica nedovoljan kvalitet selektora, los je i sl, ali pretjerujete i lupate bez argumenata.
Madjarska kod kuce? Okej, ne ocekujem da ih dobijemo, bolji su od nas bili. Ali sjeti se kako smo ocajno stajali na terenu. Nista ni s cim.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 10:07

DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 10:06
Madjarska kod kuce? Okej, ne ocekujem da ih dobijemo, bolji su od nas bili. Ali sjeti se kako smo ocajno stajali na terenu. Nista ni s cim.
Pa jesmo. Ali nismo se povukli. 4 nazad ostali u napad. Ili ipak nije tako bilo, ovi naprijed su samo pokusali u napad. Uglavnom poenta je da nije bio bunker. Cemu smaranje svakim postom da idemo bunkerati protiv San Marina?
Zadnja kuci Nizozemska, takodjer nismo bunkerali.
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 dec 2024, 10:10

TheClown je napisao/la:
14 dec 2024, 10:02
Mnogi zaboravili da je u ekipi 7-8 cvajtasa i poluamateri iz Turske + Kloc od 39 god.

Pa hajde sastavi nam ti onda grupu u kojoj cemo bit kandidat za odlazak na neko veliko takmicenje ako u ovoj nismo. Evo nakon ovog idu kvalifikacije za kako rekose strucnjaci konacni cilj tjst euro2028. Sta cemo ako tad bude jos teza grupa nego ova i ne plasiramo se? Hocemol govorit treba vremena i podrzavat selektora ko god da on bude posto neki misle da se ovdje ima nesto protiv Barbareza.
Optimizam forumasa je na nivou potpuno opravdano, jer ukoliko u ovoj grupi budemo razmisljali kao autsajderi ne znam kad cemo onda bit favoriti jer ocigledno vi niste svjesni da smo mi bili na pragu ispadanja iz 3. U 4. Sesir i da nas prema 2. Moze samo gurnut neki odlazak na veliko takmicenje sto automatski podrazumjeva seriju dobrih rezultata. Niko nije ocekivao 1. Ili 2. Mjesto u ligi nacija nego borbu s Mađarima za 3. Sto se na kraju nije ostvarilo. Ocekivali smo pomak u igri kojeg nazalost dosad nismo vidjeli. Kad ocekivat nesto ako to ne bude u ovim kvalifikacijama? Jel mozda euro2032.?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 10:13

fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 10:10

Pa hajde sastavi nam ti onda grupu u kojoj cemo bit kandidat za odlazak na neko veliko takmicenje ako u ovoj nismo.
Nismo ni u jednoj sa ovim kadrom, igrom i selektorom.
Mozemo mi proci na prvenstvo naravno, to treba i biti cilj, ali nigdje nismo kandidat i favorit.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 14 dec 2024, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 14 dec 2024, 10:14

Previse se sere ponekad. Jesmo odavno u qrcu kao repka, ali je ipak na momente djelovalo, da ekipa ima nesto za pokazati.

U Nizozemskoj smo držali 3:2 sve do 88 minute, protiv Njemacke kod kuce izgubili "samo" 2:1, a imali smo svojih prilika i da izjednacimo cak.

Jedina bruka je bila ona u Njemackoj 7:0.

Remi u Madjarskoj takodje dobro i tvrdo odigrano gdje su pokazali da mogu igrati na rezultat. Samo sto su usrali kod kuce protiv njih sa glupim penalom.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 dec 2024, 10:17

Madal je napisao/la:
14 dec 2024, 10:13
fanatik19 je napisao/la:

Pa hajde sastavi nam ti onda grupu u kojoj cemo bit kandidat za odlazak na neko veliko takmicenje ako u ovoj nismo.
Nismo ni u jednoj sa ovim kadrom, igrom i selektorom.
Mozemo mi proci na prvenstvo naravno, to treba i biti cilj, ali nigdje nismo kandidat i favorit.
Kadar nam je vjerovatno i bolji negoli onaj kod Rumunije, problem je druga stavka koju si naveo koja je u uzajamnoj vezi sa 3. Jer jedno diktira drugo. Ako budemo razmisljali tako da nismo kandidat i da respektujemo faking Kipar i San Marino onda nikad nigdje necemo otic.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 dec 2024, 10:23

TheClown je napisao/la:

Podli optimizam onaj klasicni bosnjacki kad ti se neko obrati sa mili ili dragi, a misli ti suprotno.. :mrgreen:

Vaha i ini iskusni strucnjaci bi nakon par okupljanja od 7- 8 cvajtasa napravili top bundesligase igrace, od ovih iz turske bi naprasno stvorio prve violine za koje se otima Villareal i Real Sociedad.
Klocu bi preporucio ujutru da nanosi specijalni balzam a navecer tinkturu koja ga podmladjuje 15 godina, minimalno.

Pobrao bi djecu i momcice od vrsnih forumasa da im ubrizgava hormonsku terapiju kakvu je Messi dobijao da upotpuni roster od kojeg ce drhatiti svaki protivnik.

Ni na pokeru ne bi bili prvi u ovoj konkurenciji jer su Rumuni i Kiprani vece varalice :kafa:

Mozda da se takmicimo u televoatingu za neko pjevacko takmicenje ili da se plasira onaj ko vise uplati organizacijama tipa pomozi ba ili merhamet.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 dec 2024, 10:31

Zmajevi će na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo imati jednu olakšavajuću okolnost

Zmajevi su smješteni u grupu H zajedno sa Austrijom, Rumunijom, Kiprom i San Marino, a kvalifikacije će otvoriti 21. marta 2025. godine utakmicom protiv Rumunije.

Izabranici Sergeja Barbareza će u ovom meču imati i jednu olakšavajuću okolnost.

Poznat raspored i termini utakmica Zmajeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Reprezentacija Kvalifikacije počinju u martu
Naime, Rumunija će biti primorana Zmajeve dočekati pred praznim tribinama s obzirom na kaznu koju im je UEFA izrekla nakon incidenata na utakmici sa Kosovom u Ligi nacija.

Kako nam se sve otvara za odlazak na Svjetsko
Samo još igrat na najboljem stadionu u voljenoj BiH domaće utakmice jer taj stadion je najbliži najboljem aerodromu u voljenoj BiH

slika

slika

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 14 dec 2024, 10:33

samoposmatram je napisao/la:
14 dec 2024, 00:22
Bez najboljih odbrambenih igraca i sa ovim strucnim stabom napasti trecu poziciju. Austrija i Rumunija imaju plan igre. Razvijaju se iz godine u godinu. Ragnick i Lucescu gaje ofenzivnu igru sa posjedom.
Barbarez 541 pa 532 i sad u kvalifikacijama mora od nule sa igrom prema naprijed.
U ovoj grupi ce i Kipar biti tvrd orah.
Za razliku od prosli kvalifikacija i 3 mjesto bi bilo napredak.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 14 dec 2024, 10:36

Raspored mi se ne svidja. Bio bi optimisticniji da nam je u terminima gdje igramo dvije utakmice u 3 dana bio San Marino pa da mozemo rotirati ekipu a mi kraj kvalifikacija zavrsavamo sa dvomecom protiv Rumunije i Austrije tako da nema sanse da izvucemo dva dobra rezultata a to su kljucne utakmice za prvo i drugo mjesto. Optimisticni scenario pred zadnja dva kola : remi u Rumuniji, pobjede protiv Kipra i San Marina u dvomecima i remi kuci protiv Austrije - 14 bodova,
Realni scenario pred zadnja dva kola : poraz u Rumumiji, pobjeda i remi protiv Kipra, pobjede protiv San Marina i poraz protiv Austrije kuci - 10 bodova pred dvomec i imperativ pobjede u oba meca za baraz
Nerealni scenario u Holivudskoj reziji : Dobit cemo Rumumiju u gostima i kuci, Kipar nabiti sa 5 razlike kuci i u gostima sa 3, San Marino sa ukupnih 13:0, Austriju kuci i putovati u Austriju sa B timom i odigrati nerijeseno i otici na SP nadajuci se polufinalu uz neke kalkulacije.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 14 dec 2024, 10:43

fanatik19 je napisao/la:
TheClown je napisao/la:

Pa hajde sastavi nam ti onda grupu u kojoj cemo bit kandidat za odlazak na neko veliko takmicenje ako u ovoj nismo. Evo nakon ovog idu kvalifikacije za kako rekose strucnjaci konacni cilj tjst euro2028. Sta cemo ako tad bude jos teza grupa nego ova i ne plasiramo se? Hocemol govorit treba vremena i podrzavat selektora ko god da on bude posto neki misle da se ovdje ima nesto protiv Barbareza.
Optimizam forumasa je na nivou potpuno opravdano, jer ukoliko u ovoj grupi budemo razmisljali kao autsajderi ne znam kad cemo onda bit favoriti jer ocigledno vi niste svjesni da smo mi bili na pragu ispadanja iz 3. U 4. Sesir i da nas prema 2. Moze samo gurnut neki odlazak na veliko takmicenje sto automatski podrazumjeva seriju dobrih rezultata. Niko nije ocekivao 1. Ili 2. Mjesto u ligi nacija nego borbu s Mađarima za 3. Sto se na kraju nije ostvarilo. Ocekivali smo pomak u igri kojeg nazalost dosad nismo vidjeli. Kad ocekivat nesto ako to ne bude u ovim kvalifikacijama? Jel mozda euro2032.?
🇨🇾🇱🇺🇱🇮🇬🇮🇸🇲

Sastavio. Prvo mjesto, al bi bilo bas guravo.
Borba sa Luxemburgom I Kiprom do zadnje utakmice.

Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 dec 2024, 11:13

TheClown je napisao/la:

A u rumuniji zato sve igrace reala i citya...
=\_1921_/=

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 dec 2024, 11:15

TheClown je napisao/la:
14 dec 2024, 10:43
fanatik19 je napisao/la:
TheClown je napisao/la:

🇨🇾🇱🇺🇱🇮🇬🇮🇸🇲

I ja džaba pokušao, ne isplati se izgleda..

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 14 dec 2024, 11:20

fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 11:15
TheClown je napisao/la:
fanatik19 je napisao/la:

🇨🇾🇱🇺🇱🇮🇬🇮🇸🇲

(🇵🇹)🇸🇰🇮🇸🇱🇺🇱🇮

Evo još jedna.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 dec 2024, 11:22

TheClown je napisao/la:
14 dec 2024, 11:20
fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 11:15
TheClown je napisao/la:

🇨🇾🇱🇺🇱🇮🇬🇮🇸🇲

(🇵🇹)🇸🇰🇮🇸🇱🇺🇱🇮

Evo još jedna.

Da tako je :bih:

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 14 dec 2024, 11:25

Po igračkom kadru, Austrija nivo ili dva iznad nas, sa Rumunima smo bara-bara, Kipar i SM smiješni za nas.
Po kvalitetu igre u zadnje 2 godine, ne možemo se staviti u istu rečenicu sa Austrijom i Rumunijom, Kipar bi se moglo pobijediti kući a u gostima teško. Ako budemo igrali (ne)kvalitetno kao do sada, realno je 10 bodova (SM 6, Kipar 4)

U biti, niko u ovoj grupi nije toliko dobar koliko smo mi loši. Brazilska generacija bi se prošetala kroz ovu grupu, a i tada smo imali selektora koji gleda video kasete :rol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.