Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la Unofficialpage » 14 dec 2024, 11:32

Samo da je u martu izvući nekako 4b, ostati neporažen i sve bi onda lakše bilo. Ako bude 0 ili 1 bod Barbi odmah otkaz dati jer nemaš šta više čekati, neće on odjednom pronaći neku igru i tu su odmah kvalifikacije gotove.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 dec 2024, 12:07

Gospodin Ivaylo Petev je dobio Rumune sa ovim jadnim sastavom:
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 12:17

19vendetta87 je napisao/la:
14 dec 2024, 12:07
slika
Izuzmi Dzeku i Ahmedhodzica, ovi ostali ne bi zajedno bili neka prevaga u nasoj PL. Velik si Ivaylo :bow: :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 dec 2024, 12:24

DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 12:17
slika
Izuzmi Dzeku i Ahmedhodzica, ovi ostali ne bi zajedno bili neka prevaga u nasoj PL. Velik si Ivaylo :bow: :bih:
Mateo Sušić izgledao kao ozbiljan desni bek, doslovno ne mogu se sjetit igrača kojeg nije učinio boljim od stvarne kvalitete, izuzev što je Krunića zavalio na krilo protiv Finske ali se dohavizo brzo :bih:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 14 dec 2024, 12:30

fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 12:24
DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 12:17
slika
Mateo Sušić izgledao kao ozbiljan desni bek, doslovno ne mogu se sjetit igrača kojeg nije učinio boljim od stvarne kvalitete, izuzev što je Krunića zavalio na krilo protiv Finske ali se dohavizo brzo :bih:
Jedina mana mu bila sto je pozivao Sanicanina uvijek su ga zbog njeg prozivali.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 dec 2024, 14:14

Napada se na svakog ko pokaže da išta očekuje. Mi nemamo pravo da išta očekujemo, ali imaju Mađari sa igračima kojima je Ćivić idol, Roberto Carlos njihove lige.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 dec 2024, 14:16

Kako ce se razocarati pojedini sto ocekuju borbu za prvu mjesto. Nadam se da nisam u pravu.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 dec 2024, 14:28

Možemo se mi nafuravati, ali realnost je nešto drugo. Kao kvote u kladionicama.
Koliko smo dobri, najbolje pokazuje kako nas tretiraju protivnici u grupi.
Rumuni se sprdaju s nama i već su upisali 6 bodova, što možda i imaju pravo jer su puno bolji tim (ne individualno).
Kiprani smatraju da su ravnopravni sa BiH. Austrijanci kao konkurenciju vide Rumune, nas spominju kurtoazno.
Barbarez ima 4 mjeseca da se najozbiljnije pozabavi taktikom, da traži savjete ako ne zna.
Nije problem ni treće mjesto, ali ako se budemo ozbiljno borili i ako pokažemo napredak.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 dec 2024, 14:32

Drape je napisao/la:
14 dec 2024, 14:14
Napada se na svakog ko pokaže da išta očekuje. Mi nemamo pravo da išta očekujemo, ali imaju Mađari sa igračima kojima je Ćivić idol, Roberto Carlos njihove lige.
Jedan Szoboszlai sam doprinosi Mađarskoj vise nego nas cijeli vezni red zajedno...
Sta treba da ocekujem od ekipe koja u zadnje 2 godine ima samo jednu pobjedu protiv iole ozbiljne ekipe, a to je Island?
Rumunija i Austrija su nivo Mađarske, a skoro smo vidjeli da su Mađari dva nivoa iznad nas.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 14 dec 2024, 14:36

14 dec 2024, 14:32
Drape je napisao/la:
14 dec 2024, 14:14
Jedan Szoboszlai sam doprinosi Mađarskoj vise nego nas cijeli vezni red zajedno...
Sta treba da ocekujem od ekipe koja u zadnje 2 godine ima samo jednu pobjedu protiv iole ozbiljne ekipe, a to je Island?
Rumunija i Austrija su nivo Mađarske, a skoro smo vidjeli da su Mađari dva nivoa iznad nas.
Da si ti meni živ i zdrav, ali Austrija je nivo iznad Mađara…

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 14 dec 2024, 14:38

Goalgetter je napisao/la:
14 dec 2024, 14:16
Kako ce se razocarati pojedini sto ocekuju borbu za prvu mjesto. Nadam se da nisam u pravu.
Nada je jedno, realnost sasvim drugo!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 14:39

fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 10:17
Kadar nam je vjerovatno i bolji negoli onaj kod Rumunije, problem je druga stavka koju si naveo koja je u uzajamnoj vezi sa 3. Jer jedno diktira drugo. Ako budemo razmisljali tako da nismo kandidat i da respektujemo faking Kipar i San Marino onda nikad nigdje necemo otic.
Vi pogledate klubove i zakljucite kvalitet reprezentacije. A fudbal je puno vise od kluba koji stoji u zagradi igraca. Vasilj nam je jedan od rijetkih igraca lige petice a teska je rupetina. Mozda najslikovitiji primjer.
Vracamo se na nas, nama je vezni red najveci problem, ostalo donekle i funkcionise. Nama u veznom redu igraju iskljucivo vodonose u svojim klubovima koji su pomocna smetala i imaju sistem i saigrace koji iz njih izvlaci bolje nego sto su to u reprezentaciji. Totalno nekompaktibilni jedni sa drugima. Nit dobri ofanzivno, nit dobri defanzivno. I dzaba tebi klubovi u zagradama igraca kad bolji vezni red mozes sastaviti sa ciljanim igracima napravljenim iskljucivo iz madjarske ili iskljucivo iz rumunske lige.
To su reprezentacije koji imaju neki sistem, ideju i popunjavaju kockice pismenim i skolovanim igracima iz svojih liga ili slicnih i dobro se uklapaju u sve. Mi imamo ovu dijasporu i nase sto su ranije otisli vani a ne daj Boze da popunjavamo kockice iz igraca PLBiH.

Kako god, nama nije realnost da nas Lux 2x oduci od fudbala. Ali nije ni da ozbiljno najavljujemo borbu s Austrijom za prvo mjesto.
Jedini optimizam mozemo graditi na drugom poluvremenu protiv Nizozemske i cinjenicu da sa Sunjicem, Kulenovicem i Bazdarom dobijamo neke nove dimenzije i kvalitete u reprezentaciji. Sigurno je da mozemo pokazati vise i biti nagazna mina Rumuniji kojoj spremanje za utakmicu protiv nas moze biti nocna mora jer ne znamo ni mi kako cemo izaci, a kamoli oni.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 dec 2024, 15:27

Madal je napisao/la:
14 dec 2024, 14:39
fanatik19 je napisao/la:
14 dec 2024, 10:17
Kadar nam je vjerovatno i bolji negoli onaj kod Rumunije, problem je druga stavka koju si naveo koja je u uzajamnoj vezi sa 3. Jer jedno diktira drugo. Ako budemo razmisljali tako da nismo kandidat i da respektujemo faking Kipar i San Marino onda nikad nigdje necemo otic.
Vi pogledate klubove i zakljucite kvalitet reprezentacije. A fudbal je puno vise od kluba koji stoji u zagradi igraca. Vasilj nam je jedan od rijetkih igraca lige petice a teska je rupetina. Mozda najslikovitiji primjer.
Vracamo se na nas, nama je vezni red najveci problem, ostalo donekle i funkcionise. Nama u veznom redu igraju iskljucivo vodonose u svojim klubovima koji su pomocna smetala i imaju sistem i saigrace koji iz njih izvlaci bolje nego sto su to u reprezentaciji. Totalno nekompaktibilni jedni sa drugima. Nit dobri ofanzivno, nit dobri defanzivno. I dzaba tebi klubovi u zagradama igraca kad bolji vezni red mozes sastaviti sa ciljanim igracima napravljenim iskljucivo iz madjarske ili iskljucivo iz rumunske lige.
To su reprezentacije koji imaju neki sistem, ideju i popunjavaju kockice pismenim i skolovanim igracima iz svojih liga ili slicnih i dobro se uklapaju u sve. Mi imamo ovu dijasporu i nase sto su ranije otisli vani a ne daj Boze da popunjavamo kockice iz igraca PLBiH.

Kako god, nama nije realnost da nas Lux 2x oduci od fudbala. Ali nije ni da ozbiljno najavljujemo borbu s Austrijom za prvo mjesto.
Jedini optimizam mozemo graditi na drugom poluvremenu protiv Nizozemske i cinjenicu da sa Sunjicem, Kulenovicem i Bazdarom dobijamo neke nove dimenzije i kvalitete u reprezentaciji. Sigurno je da mozemo pokazati vise i biti nagazna mina Rumuniji kojoj spremanje za utakmicu protiv nas moze biti nocna mora jer ne znamo ni mi kako cemo izaci, a kamoli oni.
Pa jbg imamo igrace koji su nosioci igre u ekipa u LP, oni imaju po sklj klubovima liga 5 i to tamo nisu glavni..eto jes man, mihail kako li vec i ovaj hagi su bolji od demirovica dzeke dedica kolasinca..ok je da pricamo o formi atmosferi itd al rec da su oni kvalitentjji je smijesno

O kipru necu ni pricat..ljudi nemaju igraca da ga znas a mi imamo tj svaki nas je u ozbiljnijem klubu..i kae 50/50 je to..
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 15:34

invincible1921 je napisao/la:
14 dec 2024, 15:27
Pa jbg imamo igrace koji su nosioci igre u ekipa u LP, oni imaju po sklj klubovima liga 5 i to tamo nisu glavni..eto jes man, mihail kako li vec i ovaj hagi su bolji od demirovica dzeke dedica kolasinca..ok je da pricamo o formi atmosferi itd al rec da su oni kvalitentjji je smijesno

O kipru necu ni pricat..ljudi nemaju igraca da ga znas a mi imamo tj svaki nas je u ozbiljnijem klubu..i kae 50/50 je to..
Mi smo u potpunosti drugacija vrsta reprezentacije i toga ste svi svjesni ali cesto to preskacete. Nama se Dedic povrijedi protiv Ukrajine i slijedi raspad sistema. Eto otjerasmo Civica sad je Omerovic taj. A Rumuniji, Madjarskoj i slicnima se to nece i ne moze dogadjati. Ko god da se povrijedi izvuci ce nekog sto moze trcati, udarati, prvom do sebe dodati i ne zasrati. Nama nasi vezni igraci ne znaju ni prvom do sebe dodati a da ne pricamo o izmjenama na svim pozicijama. Jednostavno imaju kvalitetnu i siroku bazu igraca.

I da imamo jakih imena ali dzaba sve kad je vezni red kocnica. Odbrana na vjetrometini zbog njih, a lopta do napada ni doci ne moze.
I opet pisem nismo mi losi kako igramo ali nismo ni klasa da najavljujemo da karamo male Rumune i da prijetimo Austriji za prvo mjesto.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 dec 2024, 15:38

Pogledajte ove highlightse protiv Rumunije sa safetom.
Tu se vidi šta znači kad u veznom redu imaš dva igrača visokog kvalitet. Misketa i Pjanića.
Ovaj vezni red koji imamo sada, je vjerovatnio najlošiji u istoriji reprezenzacije i tu je osnovni problem.
Krunića obavezno vratiti, nije više pitanje njegovog učinka. Mi jednostavno nemamo nijednog kvalitetnog veznjaka.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 dec 2024, 19:42

Mogli je napisao/la:
13 dec 2024, 22:29
jestamaji je napisao/la:
13 dec 2024, 22:03
DamirT je napisao/la:
13 dec 2024, 21:51
stvarno idealno
Zadnja utakmica za prvo mjesto uz veliki broj nasih baustelaca i peraca guzova. :bih:
zadnja utakmica nam nažalost neće ništa više značiti

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 14 dec 2024, 19:44

Madal je napisao/la:
14 dec 2024, 15:34
invincible1921 je napisao/la:
14 dec 2024, 15:27

Mi smo u potpunosti drugacija vrsta reprezentacije i toga ste svi svjesni ali cesto to preskacete. Nama se Dedic povrijedi protiv Ukrajine i slijedi raspad sistema. Eto otjerasmo Civica sad je Omerovic taj. A Rumuniji, Madjarskoj i slicnima se to nece i ne moze dogadjati. Ko god da se povrijedi izvuci ce nekog sto moze trcati, udarati, prvom do sebe dodati i ne zasrati. Nama nasi vezni igraci ne znaju ni prvom do sebe dodati a da ne pricamo o izmjenama na svim pozicijama. Jednostavno imaju kvalitetnu i siroku bazu igraca.

I da imamo jakih imena ali dzaba sve kad je vezni red kocnica. Odbrana na vjetrometini zbog njih, a lopta do napada ni doci ne moze.
I opet pisem nismo mi losi kako igramo ali nismo ni klasa da najavljujemo da karamo male Rumune i da prijetimo Austriji za prvo mjesto.
Sve si objasnio :clap:
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

BlackRiver1987
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver1987 » 14 dec 2024, 19:59

Gazimo ovu grupu ko plitak potok!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 dec 2024, 20:02

Za „Dnevni avaz“ govorio je legendarni Safet Sušić, jedini selektor koji je našu selekciju odveo na neko veliko takmičenje.

- Mislim da smo imali dosta sreće. Žrijeb je izuzetno povoljan. Istina da Austrija, a možda i Rumunija bolje kotiraju od nas, ali nisu reprezentacije koje se ne mogu pobijediti. Pogotovo kod nas. Ostale dvije ekipe su ispod našeg nivoa. Šanse su realne da se bude među prve dvije ekipe, da se u najgorem slučaju dođe do baraža – započeo je Safet Sušić za „Dnevni avaz“.

Zanimalo nas je da li i našeg stručnjaka ova grupa podsjeća na onu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, kada smo i se plasirali.

- Istina je da smo imali sreću da nismo izvukli nijednu veliku ekipu, nijednog izrazitog favorita, kao što su Engleska, Italija, Francuska, Španija, Portugal. Stvarno smo imali puno sreće. Kažem, dvije reprezentacije koje su favoriti, ali mora se napraviti iznenađenje negdje da bi se otišlo na Svjetsko prvenstvo – kazao je legendarni Pape, pa dodao:

- Treba promijeniti ambicije. Ja sam čitao izjave selektora i predsjednika da je cilj da se ode na Evropsko prvenstvo 2028. godine. Niko nije spominjao Svjetsko prvenstvo. Poslije ovog žrijeba moraju se svi motivisati i mobilizirati da se pokuša nešto napraviti.

Za kraj, Sušić je navijače postavio kao presudan faktor u ovim susretima.

- Prednost može biti što su u startu oni favoriti. Daleko veći pritisak je na njima, nego na nama. Mi, na kraju, da budemo treći, niko neće posebno kritikovati. Malo ko i očekuje da budemo među prve dvije ekipe. Istina je da su u maloj prednosti, pogotovo Austrija, ali nisu reprezentacije koje ne mogu da se dobiju. Treba računati i na naše navijače, pogotovo u Austriji. Mislim da će biti tamo kao da se igra kod kuće utakmica. U Rumuniji isto, kao što je i svaki put bilo na strani kada igra reprezentacija. E, sad, druga je stvar naša ekipa. Da li će se pojaviti nova imena, da li će ovi igrači napredovati puno u svojim klubovima, da li će Džeko još moći. To su sve pitanja na koje treba dati odgovore.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 14 dec 2024, 20:47

Horoz je napisao/la:
14 dec 2024, 14:28
Možemo se mi nafuravati, ali realnost je nešto drugo. Kao kvote u kladionicama.
Koliko smo dobri, najbolje pokazuje kako nas tretiraju protivnici u grupi.
Rumuni se sprdaju s nama i već su upisali 6 bodova, što možda i imaju pravo jer su puno bolji tim (ne individualno).
Kiprani smatraju da su ravnopravni sa BiH. Austrijanci kao konkurenciju vide Rumune, nas spominju kurtoazno.
Barbarez ima 4 mjeseca da se najozbiljnije pozabavi taktikom, da traži savjete ako ne zna.
Nije problem ni treće mjesto, ali ako se budemo ozbiljno borili i ako pokažemo napredak.
Evo upravo sam ponovo usao i na Sky i na stranicu FS austrije. Vecina navijaca pise da smo im nepoznanica i da mozemo biti opasni jer se moze desiti da se ova ekipa " probudi". Osim toga svi austrijanci su svjesni da ce protiv nas imati dvije gostujuce tekme,a ako nam kojim slucajem zadnja tekma bude odlucivala o prvom mjestu moglo bi da se pojavi 60.000-70.000 bosanaca u austriji.
Oni se svi slazu u jednom; ko ne moze biti prvi u ovoj grupi i ne zasluzuje da igra na SP. Zar i mi isto to ne kazemo?
A sta ciganija govori ne znam,ne ulazim na te saso mange portale mada sam ubjedjen da cemo mi protiv njih imati 4 boda, nemaju oni kvalitet da nas uzmu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 10 gostiju.