Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

JohnCleese
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la JohnCleese » 14 dec 2024, 11:15

GG3 je napisao/la:
14 dec 2024, 10:59
Ma sve se svaljuje na to da nam je selektor ****, mozda i jeste al ako ne budu Dedic, koalsinac i dzeko 100% spremni mi smo u rangu Kipra realno. Koliko dugo su Selektori Rumunije i Austrija na klupi tih repki?
Nisu dugo Ralf mozda dvije i po godine, a Rumuni cesto rotiraju.

Ali Rumunima kostur cine igraci koji su zajedno u a selekciji 6-7 godina.
Oni su u kvalifikacijama za euro 2020 imali bod vise nego mi, ali sa vec dobrano odradjenom smjenom generacija, onda su za kvalifikacije za mundijal 2022 imali 10 bodova vise od nas, da bi zadnje kvalifikacije za euro izdominirali grupu i imali najmanje 13 bodova vise nego mi.
Na Euru se nisu obrukali dosli do 1/8 finala.
Taj kostur ekipe cine igraci koji su u najboljim igrackim godinama.
Tu je dosta igraca iz U21 Rumunije generacije Demirovic, Menalo, Hadziahmetovic,Gojak, Mihojevic, Radeljic, Serbecic...koja nas je i tad glatko dobijala
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 14 dec 2024, 11:42

JohnCleese je napisao/la:
14 dec 2024, 11:15
GG3 je napisao/la:
14 dec 2024, 10:59
Ma sve se svaljuje na to da nam je selektor ****, mozda i jeste al ako ne budu Dedic, koalsinac i dzeko 100% spremni mi smo u rangu Kipra realno. Koliko dugo su Selektori Rumunije i Austrija na klupi tih repki?
Nisu dugo Ralf mozda dvije i po godine, a Rumuni cesto rotiraju.

Ali Rumunima kostur cine igraci koji su zajedno u a selekciji 6-7 godina.
Oni su u kvalifikacijama za euro 2020 imali bod vise nego mi, ali sa vec dobrano odradjenom smjenom generacija, onda su za kvalifikacije za mundijal 2022 imali 10 bodova vise od nas, da bi zadnje kvalifikacije za euro izdominirali grupu i imali najmanje 13 bodova vise nego mi.
Na Euru se nisu obrukali dosli do 1/8 finala.
Taj kostur ekipe cine igraci koji su u najboljim igrackim godinama.
Tu je dosta igraca iz U21 Rumunije generacije Demirovic, Menalo, Hadziahmetovic,Gojak, Mihojevic, Radeljic, Serbecic...koja nas je i tad glatko dobijala
Ma ovdje pojedini namjerno pisu neke ciljeve kao da smo mi netko i nesto.
Samo da bi u slucaju poraza mogli kritikovati selektora jer to in je jedini cilj.
A zaboravljau da su nas Kipar, Rumunija, Island, Gruzija, Iran dobijali a Luxemburg nas KARAO.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 14 dec 2024, 12:53

GG3 je napisao/la:
14 dec 2024, 11:42
Samo da bi u slucaju poraza mogli kritikovati selektora jer to in je jedini cilj.
A zaboravljau da su nas Kipar, Rumunija, Island, Gruzija, Iran dobijali a Luxemburg nas KARAO.
Dokad ćemo potezati to karali nas Island, Gruzija i ostali? Normalno da će nas karati kad od pet zadnjih selektora ne možeš napraviti jednog solidnog. Znamo da nismo neka aman zaman reprezentacija ali ako ćemo se plašiti da napadnemo Kipar i Rumuniju, San Marino, onda bolje da ugasimo reprezentaciju.

Legitimno je očekivati da se borimo za prva dva mjesta, grupa ti to dozvoljava. I ne kontam šta je sad problem tu, trebamo se boriti da budemo treći? Trebamo se braniti protiv Kipra?

Daleko od toga da ćemo dobijati utakmice s pola muke ali sad srati u ovakvoj grupi i unaprijed tražiti opravdanja za neuspjeh je baš bezobrazno.

A u čemu je problem što se priziva smjena eventualna? Ništa ne tražimo nerealno, Rumunija bez navijača i Kipar kući, 4b eventualno da kažemo 3 se podrazumijevaju ako želiš ići na SP. Rumunija ti je hajmo reći direktan konkurent za drugo mjesto ako gledamo igrački, Austrija je jača i od nas i od njih ali daleko od toga da su velesila kao Njemačka npr.
Svi imamo pravo da tražimo da ga se smijeni ako u prve dvije utakmice ne bude imao bar 3-4 boda. Grupa za EP će sigurno biti teža od ove, zbog toga sve misli treba usmjeriti na SP, a ne odmah se predati i pričati treće mjesto je realnost, 2028 je naša a ovo do tad šta bude. Ako bude ima 0 ili 1 bod to znači ili da su Rumunija i Kipar fudbalske velesile ili selektor ne zna.

Glavu dajem da bi se Jakir i Muslić hladno potukli za prvo mjesto u ovoj grupi.
mosa lošmi stićko tit-ula!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 12:59

Pa karali su i Slovake svi zivi, pa iz faking PETOG sesira odose na EP ovo zadnje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 14 dec 2024, 13:05

Eto nek su Austrija i Rumunija neko i nesto pogotovo ovi drugi, a i prvi su puni mediokriteta tipa Sabitzer igrac koji igra u Dortmundu, a kvalitetom je za Zrinjski.

U ovoj grupi sve ispod drugog mjesta je neuspjeh.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 14 dec 2024, 13:12

1921boy je napisao/la:
14 dec 2024, 12:53
GG3 je napisao/la:
Dokad ćemo potezati to karali nas Island, Gruzija i ostali? Normalno da će nas karati kad od pet zadnjih selektora ne možeš napraviti jednog solidnog. Znamo da nismo neka aman zaman reprezentacija ali ako ćemo se plašiti da napadnemo Kipar i Rumuniju, San Marino, onda bolje da ugasimo reprezentaciju.

Legitimno je očekivati da se borimo za prva dva mjesta, grupa ti to dozvoljava. I ne kontam šta je sad problem tu, trebamo se boriti da budemo treći? Trebamo se braniti protiv Kipra?

Daleko od toga da ćemo dobijati utakmice s pola muke ali sad srati u ovakvoj grupi i unaprijed tražiti opravdanja za neuspjeh je baš bezobrazno.

A u čemu je problem što se priziva smjena eventualna? Ništa ne tražimo nerealno, Rumunija bez navijača i Kipar kući, 4b eventualno da kažemo 3 se podrazumijevaju ako želiš ići na SP. Rumunija ti je hajmo reći direktan konkurent za drugo mjesto ako gledamo igrački, Austrija je jača i od nas i od njih ali daleko od toga da su velesila kao Njemačka npr.
Svi imamo pravo da tražimo da ga se smijeni ako u prve dvije utakmice ne bude imao bar 3-4 boda. Grupa za EP će sigurno biti teža od ove, zbog toga sve misli treba usmjeriti na SP, a ne odmah se predati i pričati treće mjesto je realnost, 2028 je naša a ovo do tad šta bude. Ako bude ima 0 ili 1 bod to znači ili da su Rumunija i Kipar fudbalske velesile ili selektor ne zna.

To je to. :thumbup:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 14 dec 2024, 13:18

DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 12:59
Pa karali su i Slovake svi zivi, pa iz faking PETOG sesira odose na EP ovo zadnje...
A ti isti Slovaci karali nas, al et Barbarez je kriv.
Meni je krivi da se ovdje neuspjeh prestavlja ako bi kojim slucajem bili treci.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 dec 2024, 13:20

Dezurni lobotomci mu vec spremaju izgovor.

Tesko to ide kada ti je dosla najslabija grupa u historiji reprezentacije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 13:43

GG3 je napisao/la:
14 dec 2024, 13:18
DamirT je napisao/la:
14 dec 2024, 12:59
A ti isti Slovaci karali nas, al et Barbarez je kriv.
Meni je krivi da se ovdje neuspjeh prestavlja ako bi kojim slucajem bili treci.
Pa sta ako su nas karali? Sad trebamo skinuti gace i slaviti trece mjesto u najlosijoj grupi u zadnjih 20 godina? Stvarno se nadam da ce strucni stab u slucaju neuspjeha dobiti nogu, jer u ovoliko losoj grupi, sve osim makar borbe za plasman je ravno otkazu.

Ne moramo otici, ali da makar budemo u borbi do novembra za plasman. Ako budu kvalifikacije rijesene za nas u junu/septembru, sta ocekivati kad budu jaci protivnici od ovih?

Nerealno kako branite Barbareza da bilo sta lose uradi samo eto jer je legenda. Dobro, postujem sta je uradio za reprezentaciju, ali mora postojati i neka kritika prema njemu, a nije da ih ne zasluzuje za odredjene stvari.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 dec 2024, 13:56

Znači Čeferin nam namjestio da odigramo grupu bez poraza: imamo Rumuniju prvu u gostima bez publike (jedino mi) i imamo Austriju zadnju u gostima gdje ćemo imati domaću atmosferu + ako budemo normalni biće euforija za odlazak na svjetsko prvenstvo i mi da ne možemo biti makar u borbi za prvo mjesto.

Ganjaš 12 bodova protiv Kipra i San Marina i igraš dvije domaće utakmice sa Rumunima i Austrijcima. Eto tako nam izgledaju kvalifikacije.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 dec 2024, 13:57

Ravnopravna borba za drugo mjesto je ono što je realno i što bi trrbalo biti ostvarivo.

Idemo selektore :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 dec 2024, 14:44

1921boy je napisao/la:
Dokad ćemo potezati to karali nas Island, Gruzija i ostali? Normalno da će nas karati kad od pet zadnjih selektora ne možeš napraviti jednog solidnog.
Veoma lijepo napisano i tacna izjava. Iz te izjave se da zakljuciti da bolji selektori ne zele da nas preuzmu bilo zbog nase nekvalitete bilo zbog novca kojeg nemamo da im ponudimo. A svaki od tih selektora nam nije bio prva opcija, mozda cak ni deseta, vec kad bi nas svi poodbijali odlucili bi se za njih.
Tako da nije problem otjerat Sergeja ali da li zaista ocekujes da dodje neko top ime? Ne, doci ce ponovo neka neznalica.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 dec 2024, 15:00

Realno treba mu odma otkaz dati jer je uigravao vezni red gi.govic - tahirovic.

1 ciklus propao

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 dec 2024, 15:21

kempes je napisao/la:
14 dec 2024, 15:00
Realno treba mu odma otkaz dati jer je uigravao vezni red gi.govic - tahirovic.

1 ciklus propao
Njemu su Tahirovic i Demirovic prvi sigurni kad zamislja sastav. Jedino neke povrede nas mogu spasiti od toga da ih gledamo u martu. :yawn:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 dec 2024, 15:25

Fino je rekao da od marta ko ne bude stalan u klubu, može se pozdraviti sa repkom i vjerujem u to. Dao im je šanse sada, Tahirovića isforsir'o do maksimuma, ostalo je na njemu.
Mene interesuje šta je s Esmirom, zašto nema nikakvih spekulacija o transferu, da li je realno nadati se da će promijeniti klub sad u januaru?

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 dec 2024, 15:43

Meni ae cini da on ne zna ni Bosanski pricati. Bolje je Ivaylo parlao nego Zynga.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 14 dec 2024, 16:31

Okosnicu repke trebaju da čine igraci Zrinje i Borca koji imaju pravo nastupa za nasu repku. Ovi cvajtaši i igraci iz Bundeslige su neznalice.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 14 dec 2024, 19:28

1921boy je napisao/la:
GG3 je napisao/la:

Yebi ga drug, ti pišeš kao da su igrači na klupi a izbornik na terenu.
Austrija i Rumunija trenutno imaju bolji i uigraniji igrački kadar dodatno iskaljen učeščem na zadnjem (Rumunij)zadnja dva EP (Austrija).

Realnost je da ćemo tek u kvalama za EP 28 imati uigranu ekipu od koje se može očekivati da igra za prva dva mjesta.
Naposlijetku, nemamo niti jednu zdraviju alternativu.
Prvi put imamo predsjednika saveza (kakav je takav je) koji stoji iza stručnog štaba i stručni štab koji radi planski.
Moramo imati strpljenja i biti svjesni svojih mogućnosti.
Grupa jeste na oko laka ali ovdje čak i Kipar iz potaje vidi svoju šansu tako da će svaka tekma biti na nož.
Naravno da uvijek treba ići na pobjedu i potući se pa šta bude ali isticanjem borbe za prvo mjesto i prizivanjem smjene stručnog štaba se stavlja nepotreban psihološki pritisak na igrače i selektora i stvara negativan naboj u javnosti što može rezultirati manjkom motivacije u svakoj sljedećoj utakmici.
Tako da nisam siguran u dobronamjernost tkz. patriota koji prizivaju ostavku.
Najprije da se radi og sprezi lobista raznoraznih portala i ambiciji određenih pretendenata (čitaj Meša, Hadžibegić, Cviko) na selektorsku poziciju koji vide svoju šansu za okorist na račun repke.

Na koncu kraja, ne treba zaboraviti da je Sergej dobio mandat do 28 i tako da ne treba bespotrebno trošiti energiju nego gledati kako ne odmoći.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 14 dec 2024, 19:30

Semper je napisao/la:
14 dec 2024, 16:31
Okosnicu repke trebaju da čine igraci Zrinje i Borca koji imaju pravo nastupa za nasu repku. Ovi cvajtaši i igraci iz Bundeslige su neznalice.
I ja se slažem!!
Igrači Zrinjskog i Borca su makar uigrani.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, nebeskasila, Proximic i 27 gostiju.