AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 15 dec 2024, 11:03

Mene je momak oduševio na pripremama. Medjutim, kod nas ništa nema logike. Prvo se priča kako sa tim momcima treba biti oprezan i polahko ih uvoditi u prvi tim kako nebi pukli pod pritiskom. Sad momka koji nije odigrao ni minute ubaciš u startnu postavu.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv toga, trebalo je i ranije, samo je logično da će momak biti pod pritiskom pa nisam siguran koliko će moći pokazati u takvim okolnostima.
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2024, 11:15

Imam i ja velika očekivanja i od njega i Jimeneza, ali je idiotski gurnuti momke u vatru od starta iako im prije toga nisi dao ni minut. I sve zbog toga što su te raspizdili tvoji igrači sa kojima ne znaš rukovoditi, pa si javno zaprijetio da ćeš stavljati igrače iz Primavere umjesto njih.

Baš pametno i zdravo rukovođenje ekipom, aman. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 dec 2024, 11:17

Svi znamo da pripremne utakmice ne moraju nista znaciti, ali su opet dobra stvar da isprobas neke igrace i zamisli. A Liberali i Jimenez su se tad dobro pokazali, kao i Chuck.
Tad je nas glupi trener ih hvalio na sav glas, izjavljivao kako racuna na nase mlade igrace i kako je teren mjerilo, a onda smo vidjeli koliko je zaista bilo istine u tim laznim i ispraznim izjavama.

Sve ovo sa mladicima bi imali smisla da mi igramo dobru sezonu i lijep fudbal. A onda nakon toliko promasaja, pogresnih formacija, pastavki igraca i neprirodnih pozicija, forsiranja njih par koji igraju ocajnu sezonu, on pocne prozivati ekipu i pojedince i kao "dosta je vise, mladima treba dati sansu".
Pa pi4ka ti materina licemjerna, kad si skoro sve izgubio ti javno prozivas pojedince (makar to i indirektno), a imao si toliko pogresnih poteza da si i kao najveci retard imao dovoljno vremena da uvidis i ispravis makar nesto od toga, a imao si i dovoljno rijesenih utakmica uz kup da si mogao lagano mlade talente uvoditi u prvi tim i vidjeti na cemu si.

I sta veceras? Gurnes odjednom u vatru mladice da pokriju goruce pozicije pa ako lose odigraju eto dodatnog pritiska, pljuvanja, alibija za trenera? Ili ako odigraju dobro/solidno naredna tekma ide klupa jer se mozda starosjedioci trznu?

Koji je ovo drznik od trenera, fuj. A nije da nismo znali od ranije da nema pojma. Ibra je mozda i najvece zlo dovedeno u struku.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 dec 2024, 11:26

Sigurno je jedno, nece biti gori od Muse, Fofane, Cheeka....od njihovih igara ne moze sigurno gori biti...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 dec 2024, 11:54

Raduje to sto cemo malce vidjeti na terenu, ali kao sto rope rece, u pogresno vrijeme ih stavlja. Trebao je im dozirati i prije minutazu po malo, a ne ovako odmah od prve i pod pritiskom.
Gerry Cardinale will not be in Milan for the 125th anniversary of Milan

:urnebes:
Zadnja izmjena: milanist, dana/u 15 dec 2024, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2024, 11:58

Zamisli ti to, da na ovakav dan, naš kardan predsjednik neće prisustvovati utakmici. Niđe Đerija niti se zna zašto odsustvuje.

FORZA MILAN !

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 15 dec 2024, 12:07

125 godina kluba i gazdu to ne zanima. Cak se nije ni javno izvini zašto ne moze doc.
Toliko o toj velikoj ljubavi prema Milanu, istoria je bitna, gradit ćemo novi stadion, cilj je vidjel veliki Milan...
Sve šuplje od strane Gerry Kardana. Toliko mi je zao sto nas je Elliot prodao, jer snjima smo napredovali. Ovaj pacov američki, biznismen, polako uništava kulturu Milan. Žalosno je da smo na to spali da nas američka đubrad kontroliše kako želi. I kad bi nas neki italijanski miliarder i htio kupiti, nebi mogao jer im Amer nebi dao.

Pitanje, kako stoji u Italiji mogućnost da se klub vodi kao udruženje, nesto kao sto su Bayern ili BVB, znaci imaš članove kluba koji ga vode, bira se predsjednik i radnici, i tako da pare ostaju s klubom a ne kod vlasnika. Znaci klub pripada navijačima a ne milijarderu? Naravno rizik da ćeš propast je tada veći, ali na drugu stranu sa takvom istorijom koju ima Milan, to je skoro nemoguće.

Veceras ih Paolo odbio, svaka čast, a Boban prozvao da ga nisu ni pozvali. Sramota.
Al donijet će nama Ameri stadion, miliarde, kupit ćemo Mbappe i Haalanda, uzet ćemo Ch Ligu, osvojit Scudetto vec u aprilu... de ugasi Play Station i vrati se u realnost.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 dec 2024, 12:19

Nazalost al bukvalno je tako, pisao sam prije 2 ili 3 god.o tom biznis modelu koji rade, ljudi su se sprdali a izadje opet kazem na vidjelo....
Jedino ce napustiti klub u dvije solucije 1. da nas neko kupi da oni zarade 100-200 mil e 2. Da poslujemo u minusu ( niko ne zeli poslovati u minusu )....
Svane dan ako Bog da kad odu iz Milana, da nas preuzme neko ko ima viziju sta i kako dalje....
Do tada uzivajmo u ovome sto imamo trenutno, savjetujem opusteno pracenje tekmi bez srkleta....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 dec 2024, 12:25

Sta se cudite kad su ameri u pitanju, ni prvi mi zadnji koji vode klubove/sportske kolektive bez ikakve emocije i empatije. Ko zivi u Americi ili je radio sa njima i provodio dosta vremena zna kakvi su, totalno hladni i bez osjecaja za prijateljstvo, zajednistvo...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 dec 2024, 12:28

Al fakat, takav jubilej kluba i ti ne možeš odvojiti vrijeme da budeš prisutan
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 dec 2024, 12:31

Zar stvarno mislite da bi ljudi ulozili ogromne novce u klub a da pri tome ne znaju sta rade? Naravno, pitanje je retoricko :D

A mislili su, da uz par statisticki podataka, upgrade-ovanim Excelom i Moneyball-om mogu raditi cuda po fudbalskoj Evropi.
Dok skontaju da to ne ide bas tako, tamam mi na diobi 7-8 pozicije, ko nas vodi i kako igramo ne zasluzujemo bolje, mislim oni ne zasluzuju, nama navijacima svaka cast :clap:

Eh veceras utakmica, rodjendan kluba. Gazdu boli neka stvar, nije kaze to toliko bitno, ajd sta ces, nije covjek neki fan fudbala, do skora ni pravila nije znao.
Pa ajde na sve to, usput malo i da jos sroza ime kluba, pa ce tu biti ljudi kao sto su, uz duzno postovanje, Zaccardo, Borrielo i kompanija. A nema imena koja bi trebala tu biti, Maldini, Kaka, Sheva, Boban ....

i u moru negativni stvari, jedna malo pozitivna, eto kao Okafor i Morata ce biti spremni za utakmicu, onako nekako, iznenada.
Zna li neko podatak, koliko od pocetka sezone su propustili utakmica: Morata, Okafor, Jovic?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 dec 2024, 12:42

Ma znaju oni itekako sta rade, zato nude svakom Milan ili dio Milana da se proda....
Ovom Milanu ne treba mnogo, odlican trener + 3 pojacanja ( ne potencijala vec pojacanja )...i to je to nekih 150 do 200 mil ....
Al helem to je sve povuci potegni....

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 dec 2024, 13:07

Cardinale won’t be there, and there is a reason for it: he intends to leave the stage to those who wrote the history of the club, while waiting and hoping to write new pages in the future
Jakog li izgovora boze dragi :urnebes:
Liverpool have been left surprised by Luis Diaz’s contract demands, a report claims, and AC Milan are considering a move.
Ali zato su nasi siroke ruke :rol:
The contract extensions of Mike Maignan and Tijjani Reijnders are ‘practically done’. An agreement between the parties is in place and only the last step is missing: putting everything in writing and signing the contract.
:thumbup:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 15 dec 2024, 16:44

Ova veoma blizu produženja ugovora Maignanu, Reijndersu i sad izgleda i Pulišiću samo povećavaju strah da će ih uskoro prodati.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2024, 19:43

Manifestujemo dobre utakmice Liberalija i Jimeneza :pray:

S druge strane, poslije svega što se izdešavalo, ne isključujem otkaz Fonseci ako ne pobjedi večeras. Imam dojam da svi jedva čekaju.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 dec 2024, 20:05

Liberali, Jimenez uz Camardu su od samog starta trebali imati ozbiljnije minute ove sezone. A ne na kapaljuku kao u slučaju Camarde, po 7-8 minuta.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 15 dec 2024, 20:05

Sretno dječaci! 👍

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 dec 2024, 20:09

Theo igra na 30% ove sezone i to sve zahvaljujući Fonseci sa kojim je u svađi. Jedan od njih dvojice će biti bivši prije ili kasnije, tipujem na Portugalca
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 15 dec 2024, 20:17

Iskreno, Theo ni u prošloj sezoni nije pružao bogzna kakve partije. Ako mu se više ne igra za Milan, ako ne može da pruži 100% i ako je mislima na nekom drugom mjestu, bilo bi lijepo od njega da to saopšti upravi i navijačima.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 dec 2024, 20:27

Treba ga prodati ko i Leao...nije sve crno ili bijelo.... :bih:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.