AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

celikmilan
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la celikmilan » 16 dec 2024, 03:55

Najveći problem je novac. Novca ili ima a oni ga neće ili ne znaju trošiti ili ga nema jer Cardinale valjda mora vratiti taj dug a nema odakle. Ako je tako onda ne znam što je uopšte i kupovao jedan ovakav klub. Problem je i to što on i ne zna kakav klub je kupio, tj kakav je to klub u svijetu fudbala o kojem vjerovatno i ne zna sva pravila. Zlatan uzima novac a ne zna ni od koga ni za šta ga dobiva. Onaj Moncada je valjda bio veliki skaut a sad je zbog novca promijenio ulogu i sad se hvali da on ima svoje skaute. Ti njegovi skauti su mu preporučili dokazano užasnog Emerson Royala kojeg su za ogromnih 15M kupili i još mu dali ubovor na yebene 4 godine. A kao što se vidi na primjerima Origija i Tourea on će biti na Milanovoj grbači do kraja svog ugovora jer takvog igrača niko ne želi u svom timu.

Da se ne zavaravamo. Za ovakvo stanje krivi su svi. I vlasnik i uprava i trener i igrači. Vlasnik jer nema pojma. Uprava jer ne zna da radi svoj posao ali opet bez para i oni ne mogu da doprinesu boljitku kluba. Fonseca jer nema pojma. On je trener za male klubove i to ne dobar trener. Ovo sad što on sad trenira neku strogoću na najvećim zvijezdama bi pilo vode da on ima neku viziju kako da vodi tim. Da ima disciplinu, uigrane akcije, stil igre pa da samo Leao i Theo to ne ispunjavaju pa onda ih i kazni ali npr Emerson Loyal i Loftus-Cheek su katastrofa čitavo ovo vrijeme a oni igraju stalno (ako nisu povrijeđeni). Loftus-Cheek bude užasan on kaže odigrao je dobro. Emerson bude užasan on je zadovoljan njegovom igrom. Evo ovo večeras. Lik izjavljuje zadovoljan je igrom, momci su odigrali dobar meč, dosta su napadali Genou samo im je gol falio. Ti pred 70 000 gledalaca, pred velikanima kluba, na proslavljanju 125-og rođendana kluba protiv yebene Genoe koja se naprimala golova ne možeš i ne znaš dati gola i ti si zadovoljan time a ustvari navijači mogu biti zadovoljni samo time što nismo izgubili. Ti jednostavno nisi trener za Milan. Kao što ni velika većina ovih igrača nije za Milan. Da ih sad ne nabrajam svi znamo ko su oni (znaju to i oni) ali ne samo večeras nego i u skoro svim ostalim utakmicama ja čitavo vrijeme se derem u ekran šta to radiš, kome dodaješ, pucaj, dodaj, nemoj sam a oni skoro uvijek donesu pogrešnu odluku.

I poslije ove nove blamaže se ništa neće promijeniti. Jedini koji može nešto promijeniti je Cardinale ali njega niti je briga niti je uopšte tu da vidi nezadovoljstvo navijača. Čuj mu izlike što nije bio prisutan je to da legende Milana budu u prvom planu a ne sadašnja uprava. Uprava je bila tu a njega nije bilo. Valjda je on kao GAZDA trebao biti tu da kao domaćin ugosti te legende.

Ja sam to već rekao i tako će da bude. Sa ovom upravom i ovim trenerom očekuje nas plasman oko 12-og mjesta.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 16 dec 2024, 06:32

Sretan rodjendan voljenom klubu!!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2024, 08:06

Ti imas opciju da pustis Jovica, a ti ga iz nekog razloga potpises i zarobis pare pa mu onda ne das da igra jer si doveo poslije njega i Abrahama.
Royala bi oni sad izbacili iz ekipe, ali treba opravdati jos jedne bacene pare pa ga se forsira. Mene bude stid gledeti ga, ne znam kakav je njemu osjecaj biti onako smijesan na terenu.

I Thiaw mi je sinoc bio nesiguran skroz, i sa loptom i kod pracenja protivnika. Fofana takodjer skroz podbacio. Ma svi su podbacili i posrali se na ovakav jubilej, njima na obraz.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 16 dec 2024, 10:11

Vidi se da igraci nemaju mentalitet da igraju ispred ovakvih ”legendi” kluba!
To je naj veci dokaz da nikada nece biti neke velike zvijezde (za neke je vec i kasno).
Fonseca treba sam da napusti klub kao i Zlatan sa njim.
Jer vec je i veliki upit hocemo li moci izboriti to cetvrto mjesto.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 dec 2024, 10:13

Lupetate gluposti da sam napusti Milan....da li bi ti napustio milionski ugovor na svoju stetu? Ili bi cekao da te otpuste pa da dobijes odstetu ili nastavis primati platu do sljedeceg angazmana?

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 16 dec 2024, 11:05

slika
U fazi napada mu ovako izgleda skoro svaka tekma. Ova istaknuta zona je najveci problem. Ali, krenimo sad postepeno

1. Znaci zacrto si da igras strogo na posjed. Ok, pogledajmo kako kotiraju u odnosu na ostatak lige:

6 mjesto sa 648 progresivnih pasova
8 mesto po pitanju posjeda (iza Comoa btw). 54% prosjek
7 mjesto po dodirima u zavrsnoj trecini: 2221

Uglavnom ovako se nalaze i u ostalim kategorijama. Znaci ideja o dobroj igri ne pije vode, jer o tome ucestalo prica. Vazi, trener si koji tezi posjedu. Gdje je to?

2. Pogledajmo onda dobre tekme ove sezone i postavku protivnika:

Inter: protivnici postavljeni visoko, imali vise posjeda. Milan opasan na kontranapade
Real Madrid: isti slucaj
Sassuolo: Serie B tim u izmijesanom sastavu
Empoli: individualna majstorija Reijndersa
Brugge: rani crveni za protivnika. Opet individualno Reijnders + Pulisic

To je to. U samo jednoj od ovih 5 je promijenio svoj stil i prilagodio se protivniku. To vise nikada nije ponovio, niti ce. Isti slucaj ko kad je Pioli dobio Juve sa 4-3-2-1

3. Najgora stvar od svega i ono sto prvo pominjem. Svaki napad zavisi od utrcavanja iz drugog plana. Bekovi ulaze dijagonalno u 16. Ovo moze proci, ali u ekipama koje imaju jaku laznu 9. i bocne igrace koji se vise oslanjaju na fudbalski IQ nego na atletiku. To nije slucaj u Milanu. Pulisic i Reijnders mogu, ali to je 2/5 napadacke snage tima
Fofana cesto radi "tuck in" izmedju 2 CB u buildup i tim dalje za 50% kocih pivot tima. I cak u ovako tehnicki limitiranoj roli, momak opet pronalazi momente gdje moze pokazati svoje sposobnosti pass igre
Odlika dobrog trenera je da se uvijek prilagodi svakoj novoj ekipi. Pored toga sto neces uvijek imati isti roster, moras imati u vidu da ce te eventualno procitati svaka osoba sa uefinom licencom.
Primjer iz screenshota je 5-3-2 sto ces i najceste naici u ligi, ali jos vec je problem kad ti u buildupu protivnici zalijepe 3 napadacka fudbalera dok preostali sjede u niskom bloku. Znaci najjednostavniji pressing ti koci prvu fazu izgradnje napada i uz to vrsi pritisak u svakoj mogucoj kontri/polakontri. Nije stvar u tome sto su u pripremama protivnici laganim tempom igrali, vec sto se niko nije pripremao za Milan. Bas zato vise nikada nismo ni gledali onako cestu igru nogama golmana kao protiv Rapida ili u americkoj turneji.
Koristenje Rafe i Thea mozda i najgore. Prvog je na startu koristio vise centralno: znaci u slici samo zamijeni Thea i Rafu. To naravno ne ide jer je vec pokusano kod Stefana. Kasnije protiv Beogradjana gledali Rafu koji konstantno mijenja pozicije: isto tako pokusan prije kao desno krilo. Da, postoji disbalans jer oba igraca vole okupirati istu zonu, ali i oko toga se mora igrati. I on, kao i Pioli su iza njih umjesto osiguraca iza njih koristili/koriste Reijndersa koji je svakako vise ofanzivan. Desno imas Royala i Calabriu. Prvi je ok fudbaler, ako i samo ako ga koristis u jednom pravcu. 2x smo vidjeli kako je vecinski bio defanzivan fullback i oba put je bio ok (Real, Inter). Calabria isti qurac, ali bar moze jednom u 100 god. biti opasan u 16 ili nekad uputiti dobar centarsut
Znaci gledas na trenera koji svojevoljno ostavlja velike rupe po oba boka i iskr on, fanovi, a i igraci imaju/imamo mnogo srece sto ekipa nije primila bar 10 golova vise za sad. Parma i Lazio su ovo koristili. Ostali, kako se sezona odmice, nesto manje.

4. Vise put smo pominjali. Gdje je taj tendencija za upotrebu mladih igraca? Camarda umjesto da u ovim godinama igra sto vise, on evo vec neko vrijeme trune na klupi. Ok, cijenim sto se odlucio na Liberalia i Jimeneza ovaj put. Ali zasto cekati ovako dugo? Zasto se moraju djeca gurati u vatru u ovako turbulentnom periodu? Kome to ide na ruku? Razvoju ovih igraca defintiivno ne.

Znaci ovo je sve sto mi obicni fanovi mozemo da vidimo. Veliko pitanje koliko jos gresaka profesinalni treneri mogu da uoce. Dovoljno implicira Conteov intervju nakon sto je sa napolitankama nasamarao Milan.
Unico amore sei!
❤️🖤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2024, 11:57

Krenem nešto da napišem pa odustanem, jednostavno nema smisla, sve već davno ispričano.
Svi vide da ne ide a niko qrcem da mrdne.
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 dec 2024, 13:03

slika

Kao da se nečemu nadaju njih dvojica :idea:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2024, 13:35

Ali je zato trener zadovoljan jer, kako kaze, imali smo 20+ suteva i SAMO je falio gol. A upravo to SAMO ti donosi titule, pare, imidz...
I naravno da onda nemas sta pametno ni napisati kad sam trener ne zeli da vidi greske i prizna ih, a Uprava vec pola sezone ne reaguje na sve to. A i kako bi kad su na istom levelu kao i trener.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 dec 2024, 16:09

Prodje skoro dan, a ovaj ne dobi otkaz, e Boze dragi

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2024, 16:29

Ma nece ga ni dobiti, dzaba nadanje. Ovi nasi su cicije, valjalo bi mu onda isplatiti ugovor do kraja. Mozda na kraju sezone da se rastanu, pa da jednu jos mu plate, jer ako me sjecanje sluzi potpisao je na dvije godine?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2024, 20:05

Milan fans protest outside the venue for the club’s 125th anniversary celebrations

“Cardinale have to sell”
“This management does not deserve us”
Milan fans banner:

“Incompetent directors, a club without ambition. You are not up to the level of our history. Players without desire and dignity, you are the mirror of this ownership”
Milan have agreed new deals with Maignan and Reijnders. Maignan will renew until 2029 and will earn €5M/year, Reijnders’ salary will increase to €3M from €1.3M
:clap:
Milan are preparing to offer Theo Hernandez a new deal worth €5M+bonus per year. There is optimism that a deal could be reached in a short time with the both parties aiming to extend their relationship
:thumbup:
To avoid the protests outside the celebrations venue Milan directors had to enter the event from a secondary entrance
Kriju se pizde jedne.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 dec 2024, 20:17

Theov agent je jasan zeli da produzi ugovor. Ne znam zasto samo nisu otpustili ovog klauna na klupi, sta oni to vide sto mi ne vidimo , nikako mi nije jasno

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 dec 2024, 20:38

Ehhh ….

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 16 dec 2024, 20:41

https://www.getfootballnewsitaly.com/20 ... t=cmp-true

Nadaj smo da izgubimo.
Jer ako pobijedimo ostaje on do kraja sezone

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2024, 20:43

A sta ce Paolo, pa on je samo uposlenik kluba, emocije ostaviti po strani, a klub na drugoj, tako nam barem pricase ....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2024, 22:08

Moram priznati da bi ostanak Thea bilo od većih čuda koje sam vidio u ovom klubu, s obzirom da čovjek izgleda kao da mu uopšte nije do života kad god je na terenu. Fizički je tu, a mentalno bog sami zna gdje.

I ne, nije ovo samo posljedica odnosa sa Fonsecom i neki privremeni pad forme, ovo već traje još od čitave prošle sezone.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 dec 2024, 22:12

Meni djeluje da on i Rafa jedva čekaju da Fonseci vide leđa.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2024, 22:16

New stop for Okafor: muscle problem in training
A koji odron si postao, rosa ako padne povrijedi se, mrs vise :evil:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2024, 22:23

Meni djeluje da svi oni žele da Fonseci vide leđa, ali konkretno kod Thea mi se čini da je došlo do zamora materijala i da mu treba promjena sredine. Svi djeluju nekako apatično, al' on ih sve uveliko šiša.

Kao neko ko se većinski oslanja na brzinu i eksplozivnost i kao neko ko ulazi u kasne dvadesete, ovo sad mu je zadnji voz da sebi obezbjedi dobar ugovor i igra za klub sa ambicijama koje su veće od toga da se obezbjedi top 4.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.