Bersaga je napisao/la: ↑16 dec 2024, 16:28
Kad se sve na kraju sabere i oduzme, turbulentna polusezona. Mislim da sve što smo mogli vidjeti i vidjeli smo. Nisam očekivao da će se trenutno prve četveroplasirane ekipe ovoliko bodovno odvojiti od petog mjesta. Prvo, što je mnogo da to urade 4 ekipe a drugo što peti na tabeli ima ispodprosječan broj bodova. Zrinjski nije jak kao prije ali su još uvijek najjači u prvenstvu. Utakmice protiv Sarajeva i Borca su pokazatelj toga. Bez najboljeg igrača i strijelca su odigrali kao i sa njim, sreća/znanje nebitno, jednostavno su pogodili sa Mulahusejnovićem. Borac se još gleda kroz prizmu suđenja, zaista mnogo puta to prelazi granice i bude čak i nepotrebno. Uspjeli su da izguraju Evropu, odigraju skoro 40 utakmica za 6,7 mjeseci a da pritom zaostatak za prvim ostane minimalan. Utakmice u ligi ne vrijedi komentarisati, u Evropi su imali odlične predstave i djeluju ozbiljno. U četvrtak imaju priliku da odu korak dalje i mislim da će uspjeti. Sarajevo je tu, dobri rezultati i igra u većini utakmica. Definitivno su najviše nagrabusili od strane sudija. Mišljenja sam da je Zekić podbacio u derbi utakmicama izuzev Borca u gostima (ogromna sreća je i promašen penal u 2. minuti). Bez obzira, jedno trenersko osvježenje u našoj ligi. Moj Željo je tu, realno mjesto, igramo lijep fudbal i skupljamo bodove. Ćorić je gospodin čovjek i nešto lijepo što nam se desilo. Velež je podbacio veći dio polusezone ali ovo djeluje sve bolje i bolje pod Buzom. Gradi se stadion, fina priča. Široki Brijeg razočarenje, bile su velike promjene u organima kluba ali mora se priznati da su i igrački tanki. Siguran sam da će poduzeti stvari da se ne dovedu u veće probleme i borbu za opstanak. Posušje, Radnik i Sloga kvalitetne ekipe, par jakih pojedinaca. Trener Đurić se dobro pokazao i neobično je vidjeti da bijeljinski Radnik ne igra bunker

. Sloga će se odlijepiti do kraja drugog kruga, na proljeće imaju odličan raspored. Posušje popustilo, zahvaljujući skoro perfektnom početku imaju ovaj bodovni saldo. Igman je u teškoj situaciji ako je istina ovo što se priča, imaju dobrih igrača ali nije to to. GOŠK i Sloboda su već sad u federalnoj. Ubjedljivo dvije najlošije ekipe u ligi. Ovo što se desilo sa Slobodom je neviđeno, nevjerovatno.
Ide zimska pijaca, otprilike će i to pokazati ozbiljnosti namjera klubova. Pohvalno je što ima odličnih mladih igrača i koji igraju bitne uloge u svojim ekipama. Nadam se da će se smanjiti sudijske lakrdije u nastavku, nestati sigurno neće.
Uživajte u pauzi, manite se svađanja, volite svoje sugrađane i svoju domovinu. Ako već to ne možete onda ih bar morate poštovati. Neka živi vječno naša nam jedna i jedina, Bosna i Hercegovina. Sve najbolje u novoj godini, najviše zdravlja i pameti, ostalo će se naći nekako

. Vidimo se u februaru.