Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la DamirT » 15 dec 2024, 20:47

Rimes87 je napisao/la:
15 dec 2024, 20:43
DamirT je napisao/la:
15 dec 2024, 20:29
313 je napisao/la:
15 dec 2024, 20:26

Je li ovo raspored, vidim niko ne spominje?
Jeste, spominjali smo jos u petak :mrgreen:
Kasne portali za forumom. Ss.ba forum institucija! :mrgreen:
Na forumu mi iskalkulisali i u kojim situacijama idemo na SP, a ovi tek pisu raspored :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 15 dec 2024, 21:08

Ma i ovo je dva dana prije, nego ja nisam vidio. Pa mi nemamo ozbiljnog takmaca ovdje :D
Walk on

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 dec 2024, 21:28

hurem je napisao/la:
15 dec 2024, 19:59
Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 16 dec 2024, 00:24

Inače, Rumuni su također puni padova kroz historiju. Da ne idemo predaleko, možemo vidjeti stanje od njihove zlatne generacije iz 90ih.
U kvalifikacijama za SP 2002. su iznenađujuće ispali u grupi s lošim rezultatima kontra Slovenije, iako su i dalje imali velika imena.
U kvalifikacijama za Euro 2004. smo bili skupa u grupi, ali samo nas su rutinirali (i uzeli nam Euro direktno), sve ostalo im je bilo užas.
U kvalifikacijama za SP 2010. Litvanija iz je zgazila (0-3) kući, Srbija 5-0, živi užas. Kvalifikacije za Euro 2012., opet s nama, i opet užas. Recimo, cijelu 2010. su pobijedili samo Honduras u prijateljskoj.
Kvalifikacije za SP 2018. i očaj protiv Crne Gore, Kazahstana, Poljsku da ne spominjem. I u 2022. su bili užas kad smo ih tukli u Ligi nacija, a recimo odmah iza toga, u 2023. nisu imali poraz.

Sad opet imaju mega giga niz i vrijeme je da padnu :D

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 16 dec 2024, 12:11

Hightower je napisao/la:
15 dec 2024, 14:26
Devet igrača bi od naredne sezone trebalo igrati u Ligama petice.

Vasilj - ukoliko izbore opstanak
Kolašinac - siguran
Muharemović - ukoliko izbori promociju
Gazibegović - ukoliko izbore promociju a trenutno su prvi na tabeli
Huseinbašić - ista situacija kao kod Gazibegovića
Demirović - siguran
Tabaković - siguran

Dedić, Tahirović i Gigović ukoliko ostvare transfere.

Znaci u septembru protiv Austrije imati cemo 9 ili 10 igrača u najjačim ligama i najmanje 9 bodova. Sad nam samo treba dobra atmosfera i mozemo se nadati drugom mjestu i barazu.
Ovako smo pricali i ljetos, Ahmedhodzic ce ostat u PL, Dedic ce otic u liga 5 itd i opet slabo. Imamo 5 igraca u ligi 5 od toga se trojica bore za opstanak.

Jedino su sigurni

Kolasinac i Demirovic, ostalo ili cvajta ili borba za opstanak. Jedino Dedica ocekujem da ce prec u neki ozbiljan klub koji ce se borit za evropu u ligama 5.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 16 dec 2024, 12:50

Kad bi to tako išlo, bilo bi dobro. Igrač pređe u famozne lige petice i odmah je duplo bolji, naše je samo da bude dobra atmosfera. :mrgreen:
U praksi, te lige imaju širok dijapazon kvaliteta, od same svjetske klase, do onih kojima bi bila upitna minutaža u jačim ex-yu klubovima poput Dinama.

Mi sa svojim Gigovićem koji će sad ispasti i ko zna kad opet zaigrati prvu ligu, Vasiljem, Huseinbašićem iz Cvajte, Tabakovićem s neredovnom minutažom i zasad samo jednim golom u ligi, Muharemovićem koji je tek zaigrao seniorski fudbal u drugoj ligi, smo kadrovski uglavnom na ovom drugom kraju spektra iz prošle rečenice.

Ono što stoji je da kad igrač kao mlad stiče iskustvo na tom nivou, ima otvoren put da napreduje, ali to se neće desiti automatski na prijelaznom roku, nego kroz par godina kaljenja.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 dec 2024, 13:44

Zglavkar je napisao/la:
16 dec 2024, 12:50
Kad bi to tako išlo, bilo bi dobro. Igrač pređe u famozne lige petice i odmah je duplo bolji, naše je samo da bude dobra atmosfera. :mrgreen:
U praksi, te lige imaju širok dijapazon kvaliteta, od same svjetske klase, do onih kojima bi bila upitna minutaža u jačim ex-yu klubovima poput Dinama.
Upravo tako, vole ljudi to sve fino na papiru gledati, a realnost je drugacija.
Sve bi trenutno dao za nekog tipa Samira Muratovica koji je skoro cijelu karijeru proveo u slabasnoj Austrijskoj ligi, nego od ovih nekih danasnjih igraca iz lige petice.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 dec 2024, 13:57

Zglavkar je napisao/la:

Mi sa svojim Gigovićem koji će sad ispasti i ko zna kad opet zaigrati prvu ligu, Vasiljem, Huseinbašićem iz Cvajte, Tabakovićem s neredovnom minutažom i zasad samo jednim golom u ligi, Muharemovićem koji je tek zaigrao seniorski fudbal u drugoj ligi, smo kadrovski uglavnom na ovom drugom kraju spektra iz prošle rečenice.

Ono što stoji je da kad igrač kao mlad stiče iskustvo na tom nivou, ima otvoren put da napreduje, ali to se neće desiti automatski na prijelaznom roku, nego kroz par godina kaljenja.
Postoji jako puno mitova tog tipa koji su svi krajnje površni.
Imam osjećaj da je često ljudima najvažnije koji grb stoji pored igrača na spisku bez obzira kakav je taj igrač.

Jedan od najglupljih mitova je meni da igrači iz domaće lige ne mogu igrati za reprezentaciju isto ko da ih je neko prokleo. To je rečenica nastala u trenutku kada samo imali prejaku reprezentaciju punu igrača koji su nosioci u dobrim evropskim klubovima i tada je bila apsolutna istina. Ta konkurencija više ne postoji ali je vjerovanje ostalo. Kontekst je potpuno drugačiji. Posljedica toga je da se misli da je Kulenović pojačanje za reprezentaciju,a Nardina niko ne spominje i ako je bolji igrač i igra u boljem klubu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2024, 14:11

Ali kad gledas nase cvajtase + potencijalne igrace za Lige petice (koji igraju u Austriji ponajprije), mogli bismo naredne sezone imati rekordan broj igraca u 5 najjacih liga.
Sam Keln da udje imacemo dvojicu, kao i Karlsruher i HSV koji se bore za ulazak, uz Dedica i mozda Barisica da predju u bolju ligu na osnovu kvalitete.
Vec imas Tabakovica i Demirovica, St. Pauli ce biti grcevita borba zajedno sa Kielom i nadam se da ce Gigovic podici formu do kraja sezone pa osigurati sebi mjesto u nekom drugom Bundesligasu. A ima i onaj malo u Leverkuzenu naredne sezone ce sigurno biti u prvom timu.
Muharemovic ulazi u Seria A, to je izvjesno, dok ce se Zaragoza vjerovatno boriti za La Ligu i biti medju 6 ekipa na kraku sezone sto nije nerealno. Vidicemo sta ce se desavati sa Bajraktarevicem u narednih mjesec dana i dolazi li u Evropu, mada od njega ne ocekujem nesto puno jos barem godinu-dvije radi adaptacije, izbora kluba/lige... pa i Kulenovic igra dobru sezonu i sa jos par golova nije iskljuceno da se odgurne u ligu 5.

Naravno, sve ovo su neke zelje i pretpostavke, ali nimalo nerealne niti sam se doticap nekih igraca koji cek trebaju da pocnu igrati seniorski fudbal, a imamo i takvih dosta. Uglavnom, mogla bi biti dosta svjetlija buducnost nase reprezentacije u skorijoj buducnosti aBd.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 16 dec 2024, 15:15

Goalgetter je napisao/la:
16 dec 2024, 13:44
Zglavkar je napisao/la:
Upravo tako, vole ljudi to sve fino na papiru gledati, a realnost je drugacija.
Sve bi trenutno dao za nekog tipa Samira Muratovica koji je skoro cijelu karijeru proveo u slabasnoj Austrijskoj ligi, nego od ovih nekih danasnjih igraca iz lige petice.
Kol'ko bi dao za jednog Sarica ... bil' bar pola od svega ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 16 dec 2024, 15:37

Beduin je napisao/la:
16 dec 2024, 14:11
Ali kad gledas nase cvajtase + potencijalne igrace za Lige petice (koji igraju u Austriji ponajprije), mogli bismo naredne sezone imati rekordan broj igraca u 5 najjacih liga.
Sam Keln da udje imacemo dvojicu, kao i Karlsruher i HSV koji se bore za ulazak, uz Dedica i mozda Barisica da predju u bolju ligu na osnovu kvalitete.
Vec imas Tabakovica i Demirovica, St. Pauli ce biti grcevita borba zajedno sa Kielom i nadam se da ce Gigovic podici formu do kraja sezone pa osigurati sebi mjesto u nekom drugom Bundesligasu. A ima i onaj malo u Leverkuzenu naredne sezone ce sigurno biti u prvom timu.
Muharemovic ulazi u Seria A, to je izvjesno, dok ce se Zaragoza vjerovatno boriti za La Ligu i biti medju 6 ekipa na kraku sezone sto nije nerealno. Vidicemo sta ce se desavati sa Bajraktarevicem u narednih mjesec dana i dolazi li u Evropu, mada od njega ne ocekujem nesto puno jos barem godinu-dvije radi adaptacije, izbora kluba/lige... pa i Kulenovic igra dobru sezonu i sa jos par golova nije iskljuceno da se odgurne u ligu 5.

Naravno, sve ovo su neke zelje i pretpostavke, ali nimalo nerealne niti sam se doticap nekih igraca koji cek trebaju da pocnu igrati seniorski fudbal, a imamo i takvih dosta. Uglavnom, mogla bi biti dosta svjetlija buducnost nase reprezentacije u skorijoj buducnosti aBd.
Gledaj ovako Kiel i Pauli ce ispasti / relegaciju igrati

Köln, KSC, HSV imaju sansu ici u prvu / relegaciju ili ostat u 2 ligi, sto posto nece sva ta 3 tima ce biti na prvom, drugum i trecem mjestu na kraju sezone. Ali jedan sigurno ide gore

Ide Köln itd. gore, u prvoj ce imati 90% ulogu jednog bochuma, paulija ili Kiela - borba za opstanak.
Na kraju moze tako izaci da ide Elversberg i Paderborn u prvu ligu, ta cvajte je klaunska liga i ziv loto. Ali iskreno Köln tamo normalno najjaci.

Sassuolo i Zaragoza ako idu u prvu ista stvar, bit ce kante lige.

Sve to nije ljepo citati ali realnost, Barisic i Esmir sigurno nece napraviti neki transfer u ligu petice (ili 10etke Esmir).

Gigovic, Muahmerovic, Bazdar, Barisic, Huseinbasic, Gazibegovic igraju svi u oko prilike istoj razini kvalitete klubova.
TAhirovic cak rang ispod nabrojanih igraca danas. U tim ligama nema puno mjesta da se napreduje a pogotovo nametne.

Ove cvajte lige ostro so losije nego prve lige u medjuvremenu, cini mi se da je prije bilo manje razlike u kvalitete izmedju 1 i 2 lige.
Danas jedan Tabakovic, Uzun ili Matanovic koji su daleko najjaci bili u cvajte , vrlo tesko njima u 1. ligi nesto ostvariti.
Jedan Benes u Union isao iz HSVa - nista, Prtajin u Union Nula, Ouédraogo u Lajpcig nista (10 Mil €). Slicna situacija u Serie B ili Segundi, nesto bolje prodzu top igraci engleske i francuske cvajte ako idu u prvu tamo.

Kulenovic ako nastavi, sigurno ce u jaci klub ili ligu na kraju sezone, to je pozitivno.

Bajraktarevic mislim da ce ostati u MLSu.

Sve sta igra po rusiji ili turskoj zna se da nema razvoja ako nije Zenit, Gala ili Fener. Ali ja nikad nisam dozivijo da Gala ili Fener forsiraju neki strani talent, stranci u njih uvje iskusni igraci ko Dzeko ili Tadic

Do duse rumunji nista bolji sta se toga tice, ali imaju svoj sistem i funkcioniraju toliko da su ravnopravni selekcijama ko Ukrajni, Madarima i tuku ove manje .

Cucurella
Kontakt:

Post Postao/la Cucurella » 16 dec 2024, 16:15

313 je napisao/la:
15 dec 2024, 20:42
Prelijep, Rumunija 0-0 ili 0-1, tri pobjede i onda Austrija kuci, euforija na maksimumu :kafa:
Bez nekih bezobraznih kalkulacija. To nas uvijek sve zavara, nikad ne bude kako očekujemo. Možda je sad najbolje ne očekivati ništa. :P

Moje neke prognoze i ono što je realno jeste 3 boda u martu protiv Kipra, minimalni poraz u Rumuniji. Ako Sergej dobro postavi ekipu i ako ne bude kriminalnih grešaka onda se možda može bod izvući. Rumuni su nas tukli i kad smo jači sastav imali. Sad imamo vjerovatno najslabiji roster od nastanka države.

San Marino ne bi trebao biti problem. +6. Po meni će ključna utakmica biti protiv Austrije kući. Tu ako zijanimo gotovi smo. Smrdi mi i ova utakmica na Kipru opasno. Do zadnje dvije će dosta toga biti već poznato.

Vrijeme je da nam se posreći, evo jeste sa žrijebom, ali da je ta jedna utakmica gdje ćemo napokon i sreće imati, pa što da ne ova prva sa Rumunima, neka frljoka, kontra, za našu pobjedu. :)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2024, 16:21

KoloDD je napisao/la:
16 dec 2024, 15:37
Beduin je napisao/la:
16 dec 2024, 14:11

Gledaj ovako Kiel i Pauli ce ispasti / relegaciju igrati

Köln, KSC, HSV imaju sansu ici u prvu / relegaciju ili ostat u 2 ligi, sto posto nece sva ta 3 tima ce biti na prvom, drugum i trecem mjestu na kraju sezone. Ali jedan sigurno ide gore

Ide Köln itd. gore, u prvoj ce imati 90% ulogu jednog bochuma, paulija ili Kiela - borba za opstanak.
Na kraju moze tako izaci da ide Elversberg i Paderborn u prvu ligu, ta cvajte je klaunska liga i ziv loto. Ali iskreno Köln tamo normalno najjaci.

Sassuolo i Zaragoza ako idu u prvu ista stvar, bit ce kante lige.

Sve to nije ljepo citati ali realnost, Barisic i Esmir sigurno nece napraviti neki transfer u ligu petice (ili 10etke Esmir).

Gigovic, Muahmerovic, Bazdar, Barisic, Huseinbasic, Gazibegovic igraju svi u oko prilike istoj razini kvalitete klubova.
TAhirovic cak rang ispod nabrojanih igraca danas. U tim ligama nema puno mjesta da se napreduje a pogotovo nametne.

Ove cvajte lige ostro so losije nego prve lige u medjuvremenu, cini mi se da je prije bilo manje razlike u kvalitete izmedju 1 i 2 lige.
Danas jedan Tabakovic, Uzun ili Matanovic koji su daleko najjaci bili u cvajte , vrlo tesko njima u 1. ligi nesto ostvariti.
Jedan Benes u Union isao iz HSVa - nista, Prtajin u Union Nula, Ouédraogo u Lajpcig nista (10 Mil €). Slicna situacija u Serie B ili Segundi, nesto bolje prodzu top igraci engleske i francuske cvajte ako idu u prvu tamo.

Kulenovic ako nastavi, sigurno ce u jaci klub ili ligu na kraju sezone, to je pozitivno.

Bajraktarevic mislim da ce ostati u MLSu.

Sve sta igra po rusiji ili turskoj zna se da nema razvoja ako nije Zenit, Gala ili Fener. Ali ja nikad nisam dozivijo da Gala ili Fener forsiraju neki strani talent, stranci u njih uvje iskusni igraci ko Dzeko ili Tadic

Do duse rumunji nista bolji sta se toga tice, ali imaju svoj sistem i funkcioniraju toliko da su ravnopravni selekcijama ko Ukrajni, Madarima i tuku ove manje .
Ja sam i napisao da je moj post pausalan osvrt, predikcija i zelja, bez nekih postotaka i "sigurno ce", kao sto ti baratas.
Ne znamo mi hoce li Keln uci i biti kanta ili ce sa mladim snagama uz pametna i sretna pojacanja biti jedan Hofenhajm kad je usao npr.
Kao sto ti je "realnost" (ne znam jesi li vidovnjak, sihirbaz ili si senvratio iz buducnosti) da Barisic nece otici u ligu petice kao jedan od boljih stopera lige sa 23 godine, jer eto ti tako kazes. A sasvim legitimno i opravdano je vjerovati i nadati se da moze i hoce otici u jacu ligu.

Tako i Sassuolo, pratis Italijansku ligu? Onda bi znao kakav sistem ima Sassuolo i da redovno izbacuje dobre igrace i zivotare od prodaje istih, ali ako ti kazes da ce biti kanta za nabijanje onda OK, mora biti tako.

Sta ce biti vidjet cemo. Moje predikcije su na osnovu trenitnog stanja na tabelama, formi i prijasnjem stanju klubova u ligama.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 dec 2024, 18:20

Madal je napisao/la:
15 dec 2024, 21:28
hurem je napisao/la:
Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.
Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinama

Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane

O kipru stvarno ne bih trosio rijeci ...smijesno je i poredit
=\_1921_/=

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 16 dec 2024, 20:30

Kako će nas ljudi klepiti, nećemo znat gdje smo šuplji...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 dec 2024, 21:36

invincible1921 je napisao/la:
16 dec 2024, 18:20

Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinama

Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane

Jbg drug ti mislis ako boldiras bit ce vise realno. Dzeko je star ali je jos uvijek klasa.
Trebate prestati s tom pricom "igraci lige petice". Isto ko sto ste hajpali Benjo nas igra u Romi/Ajaxu mora u prvu a zivi uzas momak trenutno sto se i pokazalo. Sad se psuje Barbarez sto je uopste na spisku.

Da malo razlozimo - Gigovic je blijed u reprezentaciji i klub mu je vec cvajtas. Vasilja pune i u klubu a i odron je u reprezentaciji, rupetina, svaki potez mu je nesiguran nije samo do golova. Protiv Njemacke na Bilinom nije znao ofsajda izvesti kako treba, 3x ga sudija ispravljao.
Za Demirovica, Kolasinca pa evo i Tabakovica mada nam uopste ni ne igra, nema sta jbg.
O igracima lige petice mozemo pricati ako neki igrac vec par sezona uveze u istoj da ne kazem vecinu karijere. Pa da pisemo treba zvati Krunica ipak je iskusan igrac lige petice i sl. A ovo nase tepanje Gigovicu i Vasilju ih ne cini kvalitetnim igracima. Neko vam je to vec objasnio, @zglavkar cini mi se.

Druga stvar je sto ismijavate rumunsku ili madjarsku ligu ali tim reprezentacijama se povrijedi npr desni bek, izrove nekog iz akademije Puskas ili Rapid Bukuresta i ljudi odigraju dobro, cvrsto, solidno, da se i ne vidi da su neka rezervna opcija. Svaka ekipa osim ovih iz prvog sesira ce osjetiti neigranje nekog top igraca, pa tako i mi naravno, ali drugi to nadomjeste solidnim zamjenama a nama se sve raspada kad se 1-2 povrijede. To je zato sto nemamo siroku bazu iole kvalitetnih i pismenih igraca.
Mi uigravamo jednu taktiku i formaciju npr i sve to pada u vodu ako se neki od igraca povrijedi, to je suludo i tu se otkriva nasa najveca mana i nekvalitet.
Krila nam ne postoje, do skoro ni defanzivni vezni, to je uzasno za jednu ekipu da osnovnih pozicija jednostavno nemamo ne samo za izmjenu vec i za prvih 11. To se Rumuniji ili Madjarskoj ne moze nikada desiti. Nece njima nikad uci s klupe neki njihov Civic da ih sahrani ko sto nama udje.
Na sve to mi veznog reda nemamo a onda ti dzaba Haaland i Lewa u napadu zajedno.

I da, imamo mi itekako sanse protiv njih. Samo nismo favoriti. Narocito ne protiv Austrije. To je cinjenica.
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 dec 2024, 21:44

Da se nadovezem na ovaj nas roster, trenutno se fino prosiruje baza igraca, drago mi je da nam se i Markovic pridruzuje. Na stoperima time poprilicno fino izgledamo.
Golman nam je kriticna pozicija i mora ili probuditi Vasilja ili traziti alternative. I nema sta zvati Hadzikica u situaciji kad imamo nestabilnog prvog golmana, samo zauzima mjesto nekome. Radije nek Begovic ako nista sjedi umjesto njega.
Vezni red uzas i ne naziru se bolji dani, nadam se makar da cemo naci zamjenu Sunjicu jer je apsurdno da nemamo izmjenu na defanzivnom veznom a jos gora je bila situacija spisak bez te pozicije. To je nesto sto bi mogli izroviti, nekog normalnog kreativca nema sanse jer ne postoji kako ja znam.
Napad je najbolje pokriven.
-Beogradski sindikat

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 16 dec 2024, 22:42

Madal je napisao/la:
hurem je napisao/la:
Samo nasigurno ko u grupnjaku, gledaš da neprimiš nijedan a da ga daš čim se ukaže prilika :bale:
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 16 dec 2024, 23:07

invincible1921 je napisao/la:
16 dec 2024, 18:20
Madal je napisao/la:
hurem je napisao/la:

Puno je bitnije stvoriti team koji funkcioniše npr. Finska, Gruzija pa makar sve bili cvajtaši nego imati ekipu sastavljenu od egoističnih petičara i konstantne tenzije unutar ekipe poput npr. Srbije.
Ne trebamo se baviti špekulacijama nego bodriti momke od prve do zadnje tekmepa onda podvući crtu i vidjeti šta imamo ono što jeste za zadati cilj a to je EP 28.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 16 dec 2024, 23:09

Cucurella je napisao/la:
16 dec 2024, 22:44
Defanzivnivezni je napisao/la:
16 dec 2024, 22:42
Madal je napisao/la:

Samo nasigurno ko u grupnjaku, gledaš da neprimiš nijedan a da ga daš čim se ukaže prilika :bale:
Nisam znao da si učestvovao u grupnjaku. I djeluješ mi kao gej.
Neka Ljubane

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.