Na forumu mi iskalkulisali i u kojim situacijama idemo na SP, a ovi tek pisu raspored

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Na forumu mi iskalkulisali i u kojim situacijama idemo na SP, a ovi tek pisu raspored
Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.hurem je napisao/la: ↑15 dec 2024, 19:59Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Ovako smo pricali i ljetos, Ahmedhodzic ce ostat u PL, Dedic ce otic u liga 5 itd i opet slabo. Imamo 5 igraca u ligi 5 od toga se trojica bore za opstanak.Hightower je napisao/la: ↑15 dec 2024, 14:26Devet igrača bi od naredne sezone trebalo igrati u Ligama petice.
Vasilj - ukoliko izbore opstanak
Kolašinac - siguran
Muharemović - ukoliko izbori promociju
Gazibegović - ukoliko izbore promociju a trenutno su prvi na tabeli
Huseinbašić - ista situacija kao kod Gazibegovića
Demirović - siguran
Tabaković - siguran
Dedić, Tahirović i Gigović ukoliko ostvare transfere.
Znaci u septembru protiv Austrije imati cemo 9 ili 10 igrača u najjačim ligama i najmanje 9 bodova. Sad nam samo treba dobra atmosfera i mozemo se nadati drugom mjestu i barazu.
Upravo tako, vole ljudi to sve fino na papiru gledati, a realnost je drugacija.Zglavkar je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:50Kad bi to tako išlo, bilo bi dobro. Igrač pređe u famozne lige petice i odmah je duplo bolji, naše je samo da bude dobra atmosfera.![]()
U praksi, te lige imaju širok dijapazon kvaliteta, od same svjetske klase, do onih kojima bi bila upitna minutaža u jačim ex-yu klubovima poput Dinama.
Postoji jako puno mitova tog tipa koji su svi krajnje površni.Zglavkar je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:50Kad bi to tako išlo, bilo bi dobro. Igrač pređe u famozne lige petice i odmah je duplo bolji, naše je samo da bude dobra atmosfera.![]()
U praksi, te lige imaju širok dijapazon kvaliteta, od same svjetske klase, do onih kojima bi bila upitna minutaža u jačim ex-yu klubovima poput Dinama.
Mi sa svojim Gigovićem koji će sad ispasti i ko zna kad opet zaigrati prvu ligu, Vasiljem, Huseinbašićem iz Cvajte, Tabakovićem s neredovnom minutažom i zasad samo jednim golom u ligi, Muharemovićem koji je tek zaigrao seniorski fudbal u drugoj ligi, smo kadrovski uglavnom na ovom drugom kraju spektra iz prošle rečenice.
Ono što stoji je da kad igrač kao mlad stiče iskustvo na tom nivou, ima otvoren put da napreduje, ali to se neće desiti automatski na prijelaznom roku, nego kroz par godina kaljenja.
Kol'ko bi dao za jednog Sarica ... bil' bar pola od svega ...Goalgetter je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:44Upravo tako, vole ljudi to sve fino na papiru gledati, a realnost je drugacija.Zglavkar je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:50Kad bi to tako išlo, bilo bi dobro. Igrač pređe u famozne lige petice i odmah je duplo bolji, naše je samo da bude dobra atmosfera.![]()
Sve bi trenutno dao za nekog tipa Samira Muratovica koji je skoro cijelu karijeru proveo u slabasnoj Austrijskoj ligi, nego od ovih nekih danasnjih igraca iz lige petice.
Gledaj ovako Kiel i Pauli ce ispasti / relegaciju igratiBeduin je napisao/la: ↑16 dec 2024, 14:11Ali kad gledas nase cvajtase + potencijalne igrace za Lige petice (koji igraju u Austriji ponajprije), mogli bismo naredne sezone imati rekordan broj igraca u 5 najjacih liga.
Sam Keln da udje imacemo dvojicu, kao i Karlsruher i HSV koji se bore za ulazak, uz Dedica i mozda Barisica da predju u bolju ligu na osnovu kvalitete.
Vec imas Tabakovica i Demirovica, St. Pauli ce biti grcevita borba zajedno sa Kielom i nadam se da ce Gigovic podici formu do kraja sezone pa osigurati sebi mjesto u nekom drugom Bundesligasu. A ima i onaj malo u Leverkuzenu naredne sezone ce sigurno biti u prvom timu.
Muharemovic ulazi u Seria A, to je izvjesno, dok ce se Zaragoza vjerovatno boriti za La Ligu i biti medju 6 ekipa na kraku sezone sto nije nerealno. Vidicemo sta ce se desavati sa Bajraktarevicem u narednih mjesec dana i dolazi li u Evropu, mada od njega ne ocekujem nesto puno jos barem godinu-dvije radi adaptacije, izbora kluba/lige... pa i Kulenovic igra dobru sezonu i sa jos par golova nije iskljuceno da se odgurne u ligu 5.
Naravno, sve ovo su neke zelje i pretpostavke, ali nimalo nerealne niti sam se doticap nekih igraca koji cek trebaju da pocnu igrati seniorski fudbal, a imamo i takvih dosta. Uglavnom, mogla bi biti dosta svjetlija buducnost nase reprezentacije u skorijoj buducnosti aBd.
Bez nekih bezobraznih kalkulacija. To nas uvijek sve zavara, nikad ne bude kako očekujemo. Možda je sad najbolje ne očekivati ništa.
Ja sam i napisao da je moj post pausalan osvrt, predikcija i zelja, bez nekih postotaka i "sigurno ce", kao sto ti baratas.KoloDD je napisao/la: ↑16 dec 2024, 15:37Gledaj ovako Kiel i Pauli ce ispasti / relegaciju igratiBeduin je napisao/la: ↑16 dec 2024, 14:11Ali kad gledas nase cvajtase + potencijalne igrace za Lige petice (koji igraju u Austriji ponajprije), mogli bismo naredne sezone imati rekordan broj igraca u 5 najjacih liga.
Sam Keln da udje imacemo dvojicu, kao i Karlsruher i HSV koji se bore za ulazak, uz Dedica i mozda Barisica da predju u bolju ligu na osnovu kvalitete.
Vec imas Tabakovica i Demirovica, St. Pauli ce biti grcevita borba zajedno sa Kielom i nadam se da ce Gigovic podici formu do kraja sezone pa osigurati sebi mjesto u nekom drugom Bundesligasu. A ima i onaj malo u Leverkuzenu naredne sezone ce sigurno biti u prvom timu.
Muharemovic ulazi u Seria A, to je izvjesno, dok ce se Zaragoza vjerovatno boriti za La Ligu i biti medju 6 ekipa na kraku sezone sto nije nerealno. Vidicemo sta ce se desavati sa Bajraktarevicem u narednih mjesec dana i dolazi li u Evropu, mada od njega ne ocekujem nesto puno jos barem godinu-dvije radi adaptacije, izbora kluba/lige... pa i Kulenovic igra dobru sezonu i sa jos par golova nije iskljuceno da se odgurne u ligu 5.
Naravno, sve ovo su neke zelje i pretpostavke, ali nimalo nerealne niti sam se doticap nekih igraca koji cek trebaju da pocnu igrati seniorski fudbal, a imamo i takvih dosta. Uglavnom, mogla bi biti dosta svjetlija buducnost nase reprezentacije u skorijoj buducnosti aBd.
Köln, KSC, HSV imaju sansu ici u prvu / relegaciju ili ostat u 2 ligi, sto posto nece sva ta 3 tima ce biti na prvom, drugum i trecem mjestu na kraju sezone. Ali jedan sigurno ide gore
Ide Köln itd. gore, u prvoj ce imati 90% ulogu jednog bochuma, paulija ili Kiela - borba za opstanak.
Na kraju moze tako izaci da ide Elversberg i Paderborn u prvu ligu, ta cvajte je klaunska liga i ziv loto. Ali iskreno Köln tamo normalno najjaci.
Sassuolo i Zaragoza ako idu u prvu ista stvar, bit ce kante lige.
Sve to nije ljepo citati ali realnost, Barisic i Esmir sigurno nece napraviti neki transfer u ligu petice (ili 10etke Esmir).
Gigovic, Muahmerovic, Bazdar, Barisic, Huseinbasic, Gazibegovic igraju svi u oko prilike istoj razini kvalitete klubova.
TAhirovic cak rang ispod nabrojanih igraca danas. U tim ligama nema puno mjesta da se napreduje a pogotovo nametne.
Ove cvajte lige ostro so losije nego prve lige u medjuvremenu, cini mi se da je prije bilo manje razlike u kvalitete izmedju 1 i 2 lige.
Danas jedan Tabakovic, Uzun ili Matanovic koji su daleko najjaci bili u cvajte , vrlo tesko njima u 1. ligi nesto ostvariti.
Jedan Benes u Union isao iz HSVa - nista, Prtajin u Union Nula, Ouédraogo u Lajpcig nista (10 Mil €). Slicna situacija u Serie B ili Segundi, nesto bolje prodzu top igraci engleske i francuske cvajte ako idu u prvu tamo.
Kulenovic ako nastavi, sigurno ce u jaci klub ili ligu na kraju sezone, to je pozitivno.
Bajraktarevic mislim da ce ostati u MLSu.
Sve sta igra po rusiji ili turskoj zna se da nema razvoja ako nije Zenit, Gala ili Fener. Ali ja nikad nisam dozivijo da Gala ili Fener forsiraju neki strani talent, stranci u njih uvje iskusni igraci ko Dzeko ili Tadic
Do duse rumunji nista bolji sta se toga tice, ali imaju svoj sistem i funkcioniraju toliko da su ravnopravni selekcijama ko Ukrajni, Madarima i tuku ove manje .
Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinamaMadal je napisao/la: ↑15 dec 2024, 21:28Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.hurem je napisao/la: ↑15 dec 2024, 19:59Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Jbg drug ti mislis ako boldiras bit ce vise realno. Dzeko je star ali je jos uvijek klasa.invincible1921 je napisao/la: ↑16 dec 2024, 18:20
Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinama
Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane
O kipru stvarno ne bih trosio rijeci ...smijesno je i poredit
Samo nasigurno ko u grupnjaku, gledaš da neprimiš nijedan a da ga daš čim se ukaže prilikaMadal je napisao/la: ↑15 dec 2024, 21:28Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.hurem je napisao/la: ↑15 dec 2024, 19:59Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Puno je bitnije stvoriti team koji funkcioniše npr. Finska, Gruzija pa makar sve bili cvajtaši nego imati ekipu sastavljenu od egoističnih petičara i konstantne tenzije unutar ekipe poput npr. Srbije.invincible1921 je napisao/la: ↑16 dec 2024, 18:20Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinamaMadal je napisao/la: ↑15 dec 2024, 21:28Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.hurem je napisao/la: ↑15 dec 2024, 19:59Joj Brigade i pojedinaca...pa naravno da ćeš protiv Rumunije ići, ne na bod, nego na pobjedu pogotovo sto je pred praznim tribinama...jer smo kvalitetom tu negdje...ali ako pogledaš rezultate i sistem posljednjih godina kod njih i kod nas, naravno da su ljudi favoriti i bliži pobjedi. Treba biti malo i realan.
Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane
O kipru stvarno ne bih trosio rijeci ...smijesno je i poredit
Neka LjubaneCucurella je napisao/la: ↑16 dec 2024, 22:44Nisam znao da si učestvovao u grupnjaku. I djeluješ mi kao gej.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑16 dec 2024, 22:42Samo nasigurno ko u grupnjaku, gledaš da neprimiš nijedan a da ga daš čim se ukaže prilikaMadal je napisao/la: ↑15 dec 2024, 21:28
Eh, ovo. Ako napises da su Rumuni favoriti odmah idu napadi kako smo picke, trazenje izgovora, najbolje da ni ne igramo itd. Ne, oni su favoriti a mi tu utakmicu trebamo odigrati cvrsto, jako i vidjeti sta ce nam donijeti. Nema tu puno igramo li na bod ili 3. Nit treba bunkerati niti bezglavo napadati, vjerujem da cemo se tako i postaviti.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.