Sloboda vs Tuzla City

FKBilder
Kontakt:

Re: Sloboda vs Tuzla City

Post Postao/la FKBilder » 30 avg 2024, 17:12

simonknows je napisao/la:
30 avg 2024, 16:54
FKBilder je napisao/la:
29 avg 2024, 17:59
17 avg 2024, 15:54

Na kraju svake sezone podneseš izvještaj koliki je minus ili plus u toj sezoni. Ako je minus, od čega. Ako je plus, od čega. To je sve. Ja tu ne vidim problem, ako pošteno radiš, zašto bi ti problem bio reći 2 proste stvari. Je li profit ili minus i zbog čega. Ne možeš ti imati 100% kluba i da nikome ništa ne govoriš samo jer "daješ pare". Kako ćemo onda mi znati da ti "daješ pare"? U svim klubovima svijeta može, kod nas ne može tako, što li? Zato što kod nas samo "investitori" muljaju i kradu umjesto da ulažu.
Sta ce ukrast u Slobodi yebo te bog, odnijet ce reprogram kuci ili sta :roll:
Treba mu 4-5 miliona u startu, i jedno 2-3 godine da bude samo koliko toliko konkurentan za prvih 5 ili tu negdje. Sta ce ukrast i sa cim muljat.
Pa ja bolje da vi muljate nego neko drugi jelde
Au koliko si ti neiskvaren :rol:

Da ti samo brate moj znaš koliko je igrača (panjeva, nazovi igrača) imalo plate po 7-8 hiljada, pa predsjedniku 2, 3, 4, po dogovoru na ruke na kraju mjeseca. E zato se traže izvještaji. Ako vidimo da si običnoj kesi od igrača dao 10 hiljada, moraš odgovarati zašto, kako, jer je evidentno da toliko ne vrijedi?

Recimo ja sad dovedem jednog momka iz federalne i dam mu platu 8 hiljada, tebi ne bi bilo sumnjivo i ne bi mi tražio da opravdam? E tako se brate moj krade Sloboda...

Kad ti kažem da neko krade klub ne mislim bukvalno iz kase :D

A ovo ti je samo jedan od načina! Kako su sve radili i sa kime... Bježi da ti ne pričam, shebo bi se
Nisam neiskvaren vjeruj mi,naprotiv.
Ali hajde da klub ima para, nije duzan bogu i narodu, uzeo 2 kupa,jednu titulu, pravi neke transfercice, bori se...Sta ukrast u raspadu sistema.
E zbog toga kazem, jer mi je pun kofer ko nam to donese neka vala uzme i sebi halal mu na oba svijeta.
Nemam ni ja vremena ovako udjem par puta dnevno ali za neke "rasprave "ne,sjebo bi se ti koliko ustvari znam, pogotovo 2012 na ovamo ali jbg nekada treba citat izmedju redova.
Druze dovedi sponzora 100 000 god,uzmi sebi 15 hiljada....Necu se sada natezat sa tobom sto kako ali dao bi mu.
Kontrola treba ali znas zasto....Ljudi su kod nas davali pozajmice 10 000 a kasirali i tuzili po 200......kamate i pm. Ma nije za foruma.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 30 avg 2024, 17:25

FKBilder je napisao/la:
30 avg 2024, 17:12
FKBilder je napisao/la:
29 avg 2024, 17:59

Sta ce ukrast u Slobodi yebo te bog, odnijet ce reprogram kuci ili sta :roll:
Treba mu 4-5 miliona u startu, i jedno 2-3 godine da bude samo koliko toliko konkurentan za prvih 5 ili tu negdje. Sta ce ukrast i sa cim muljat.
Pa ja bolje da vi muljate nego neko drugi jelde

Da ti samo brate moj znaš koliko je igrača (panjeva, nazovi igrača) imalo plate po 7-8 hiljada, pa predsjedniku 2, 3, 4, po dogovoru na ruke na kraju mjeseca. E zato se traže izvještaji. Ako vidimo da si običnoj kesi od igrača dao 10 hiljada, moraš odgovarati zašto, kako, jer je evidentno da toliko ne vrijedi?

Recimo ja sad dovedem jednog momka iz federalne i dam mu platu 8 hiljada, tebi ne bi bilo sumnjivo i ne bi mi tražio da opravdam? E tako se brate moj krade Sloboda...

A ovo ti je samo jedan od načina! Kako su sve radili i sa kime... Bježi da ti ne pričam, shebo bi se
Ali hajde da klub ima para, nije duzan bogu i narodu, uzeo 2 kupa,jednu titulu, pravi neke transfercice, bori se...Sta ukrast u raspadu sistema.
E zbog toga kazem, jer mi je pun kofer ko nam to donese neka vala uzme i sebi halal mu na oba svijeta.
Nemam ni ja vremena ovako udjem par puta dnevno ali za neke "rasprave "ne,sjebo bi se ti koliko ustvari znam, pogotovo 2012 na ovamo ali jbg nekada treba citat izmedju redova.
Druze dovedi sponzora 100 000 god,uzmi sebi 15 hiljada....Necu se sada natezat sa tobom sto kako ali dao bi mu.
Kontrola treba ali znas zasto....Ljudi su kod nas davali pozajmice 10 000 a kasirali i tuzili po 200......kamate i pm. Ma nije za foruma.
Ee bravoo... :clap:

Slažem se i za ovo ko napravi klub neka i sebe ugradi, ali kad ja znam da on neće napraviti klub jer je to već pokazao mnogim potezima, ne mogu ga podržati. Ali opet to je stvar ukusa i mišljenja o nekome ili nečemu.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 30 avg 2024, 17:36

30 avg 2024, 17:25
FKBilder je napisao/la:
30 avg 2024, 17:12

Ee bravoo... :clap:

Slažem se i za ovo ko napravi klub neka i sebe ugradi, ali kad ja znam da on neće napraviti klub jer je to već pokazao mnogim potezima, ne mogu ga podržati. Ali opet to je stvar ukusa i mišljenja o nekome ili nečemu.
Znam na koga mislis, ali o tome bi se dalo 3 sata,kako o njegovim glupostima, tako i o nepravdi koja mu se namjerno radila i raznim opstrukcijama cijelo vrijeme. Mnogo toga njemu nije moglo, ukidalo mu se ili trazilo da ukine i ono sto ima a kako je posle moglo, bez problema.
Slobodu ce pokopat politika.
I nikada neces moci znati sta ce ko i da li ce napravit. Moras rizikovat ili cemo ovako do groba.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 sep 2024, 14:37

Nadam se da ova trakavica oko vodstva Slobode konačno dobije svoj epilog.Subota je možda prva meč lopta bitisanja u ligi. Porazom u aut idu i klub i negatori investitora a bogami i navijači. Pobjedom stiže se Velež, podnosioci ostavki doći će bar za trenutak do daha, navijačima ostaje strepnja Tuzla siti do daljnjeg neće dijeliti sponzora. Kako god Velež mora pasti.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 19 sep 2024, 10:27

Ko su novi članovi skupštine je drugom planu. Pa i Azmir navija pored Slobode i za Tuzla siti, on ga je i stvorio. Meni lično su odgovarala dva jaka( solidna) fud. kluba u Tuzli a ako to nije moguće šta da se radi.
PS: Ne potrošite ovu priliku uzalud, kad i hoće li se ponovo ukazati pitanje je na koje je teško dati odgovor.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 19 sep 2024, 21:15

Po TM Sloboda 30 igrača i svakodnevno dovode nove. Ko to može plaćati. Izgleda da Aco dovodi za sebe, Zeba za Sebe, Husara za sebe a i trener za sebe. Sva ta silna dovođenja za 2 boda. Sve će to Azmir plaćati.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 20 sep 2024, 19:50

Eto vam Husare. Kupovao vam utakmice u federalnoj. Zauzvrat doveo svojih 20 igrača na probi. Zato vam je sklonjeni Nala i drugi. Dovedeni Zeba, Maksimović ali moraju slušati Husari.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 22 sep 2024, 15:13

Može li neko napisati gdje je @ultra stil. Dugo se ne javlja forumaš čije sam postove rado čitao.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 sep 2024, 01:22

Ne treba se čuditi Maksimoviću, čovjek vjerovatno ,,zarađuje poslednje pare,, kao fudbalski trener. Mandat u Borcu svima je dobro poznat. Sa igračima kalibra Gigovića, Njegomirovića Topalovića Mujića Jelića i ostalih sudijskih vedeta čovjek osboji ligu i dobi otkaz. O leotaru ne treba ttošiti riječi osim da je bio uspješniji nego što je sad u Slobodi. Jagodić osvojio sa Slogom trostruko više bodova i dobi otkaz, Karačić i Pranjić nudili ostavke a Maksim valjda teži da podeblba rekord neuspješnosti. E sad kad ga i Simon grdi trebao bi imatirazlog za brigu, mada vjerujem da će probati odraditi ugovor do kraja.
Toliko osporovani Nalić za njega je Ranijeri. Eto i Sloga je ranjena, bilo bi dobro da iskoristi u subotu priliku.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 sep 2024, 16:57

Ja sam izričito protiv da se u ovom trenutku podhebavaju navijači Slobode na njihovom forumu, nije da neki nisu zaslužili. Jednostavno loš je trenutak za revanšizam iako mislim da nikad nije dobro vrijeme za takve aktivnosti. Možda bi dobro bilo da svi malo povedemo računa o tome. Zdrava, stara dobra zahebancija je uvujek dobro došla...dalje od zeze ide prema provokaciji pa sve dalje i dalje dok se ne dođe na nivo onog @dvokoraka a kad se do njega dođe onda nema dalje, .....

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 27 sep 2024, 23:25

Beledija je napisao/la:
26 sep 2024, 16:57
Ja sam izričito protiv da se u ovom trenutku podhebavaju navijači Slobode na njihovom forumu, nije da neki nisu zaslužili. Jednostavno loš je trenutak za revanšizam iako mislim da nikad nije dobro vrijeme za takve aktivnosti. Možda bi dobro bilo da svi malo povedemo računa o tome. Zdrava, stara dobra zahebancija je uvujek dobro došla...dalje od zeze ide prema provokaciji pa sve dalje i dalje dok se ne dođe na nivo onog @dvokoraka a kad se do njega dođe onda nema dalje, .....
Nemaš ti tu sta podj3bavati. Oni sad imaju na čelu kluba nekoga koga su željeli i nekoga ko je želio njih. On će sve dati da se dokaže da je bolji od ostalih. Vjerujem da ce sutra biti ulaz besplatan. Mišljenja sam da će sve dati da kupi utakmicu sutra kako bi euforiju pobjedom podigao na veći nivo. I naravno sve to ima pravo. Njegove pare, njegov ćejf i to je to. Da su u teškoj situaciji, jesu. Ali sreća za njih jos je prva trećina prvenstva imaju kad da se vade i spase. Sto se mene tiče ako je plan da TC tvori po nižim ligama i da se ne vraća u PlL ja ću ga i dalje pratiti, ali dobro dođe da grad ima kakvog takvog predstavnika u PL, pa bar nekad možes onako mirno otići pogledati Želju, Sarajevo, Velež itd itd

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 28 sep 2024, 07:50

Zubar se sad u grobu prevrće :kafa:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 sep 2024, 10:40

Beledija je napisao/la:
22 sep 2024, 15:13
Može li neko napisati gdje je @ultra stil. Dugo se ne javlja forumaš čije sam postove rado čitao.
:mrgreen:

tu je, borio se sa vjetrenjacama na malo drugaciji nacin, ne bi li se desilo sto se desilo.

pisalo se i da li smeta TC kao razvojni klub, zna se da je to prvobitno i bio plan, i da je mnogo ljudi koji iskreno vole Slobodu pratilo utakmice Sloge u SH. Ovih 8 godina je isfiltriralo mnoge ljude, sa obje strane, pa odatle i uvrede na racun Azmira, na racun Slobode, mnoga prava lica su se pokazala na obje strane, znas i sam vrlo dobro da mnogi kod "vas" nisu za ovo, a ovi kod "nas" sto nisu su se pokazali, isfiltrirali i kroz sve ove godine svog rada, zavadjanja ljudi, insajderskih informacija na obje strane doveli nas gdje smo sad. normalno da su imali i par ljudi koji im povjeruju, eno kod nas na temi imas par ljudi koji su se "pokajali"

zato je apsolutno neophodno za Azmira da se okruzi ljudima koji su se pokazali, on ne moze nista napraviti sa Slobodom bez svojih ljudi odozgo, ali isto tako mora biti svjestan da ne moze i bez ljudi koji su tu oko Slobode, posebno i iz prvog mandata kao Necko, opet cu rec mozda i Cabrija, Cipurkovic, Mramor nas, oni malci sto su mu vodili marketing i operativu.

kako god mislim da je sad svima jasnije ko je ko i ko kome sta misli, i da ce biti puno lakse raditi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 28 sep 2024, 11:54

ultrasstyle_tz je napisao/la:
28 sep 2024, 10:40
Beledija je napisao/la:

tu je, borio se sa vjetrenjacama na malo drugaciji nacin, ne bi li se desilo sto se desilo.

pisalo se i da li smeta TC kao razvojni klub, zna se da je to prvobitno i bio plan, i da je mnogo ljudi koji iskreno vole Slobodu pratilo utakmice Sloge u SH. Ovih 8 godina je isfiltriralo mnoge ljude, sa obje strane, pa odatle i uvrede na racun Azmira, na racun Slobode, mnoga prava lica su se pokazala na obje strane, znas i sam vrlo dobro da mnogi kod "vas" nisu za ovo, a ovi kod "nas" sto nisu su se pokazali, isfiltrirali i kroz sve ove godine svog rada, zavadjanja ljudi, insajderskih informacija na obje strane doveli nas gdje smo sad. normalno da su imali i par ljudi koji im povjeruju, eno kod nas na temi imas par ljudi koji su se "pokajali"

zato je apsolutno neophodno za Azmira da se okruzi ljudima koji su se pokazali, on ne moze nista napraviti sa Slobodom bez svojih ljudi odozgo, ali isto tako mora biti svjestan da ne moze i bez ljudi koji su tu oko Slobode, posebno i iz prvog mandata kao Necko, opet cu rec mozda i Cabrija, Cipurkovic, Mramor nas, oni malci sto su mu vodili marketing i operativu.

kako god mislim da je sad svima jasnije ko je ko i ko kome sta misli, i da ce biti puno lakse raditi.
Dobro je @ultra, malo sam se zabrinuo jer te zaista dugo nije bilo. Da se držalo do plana Tc nikad nebi ni postojao, razvojni klub bi vjerovatno zadržao postojeće ime ili bi se zvao Sloboda2 što je čini mi se bila želja AH. Desilo se što se desilo, gubitnici su jedino malobrojni navijači Tc-a koji jedno izvjesno vrijeme neće vidjeti PL a moguće je da nikad više i ne vide.
Gadosti je bilo na obje strane s tim da su Slobodaši prekrdašili svaku moguću mjeru pa su čak bili na korak do otvorene mržnje. Sad se @anti sisoja pita šta da radi i gle: svi mu kažu da je on njihov, niko da se sjeti da promijeni ime. Svi se slažu da AH treba da ne pravi greške iz prošlosti, mrze koverte, vole njegove milione, već se priča o Evropi i osvajanju kupa a imaju Maksimovića i Zebu i osvojena dva boda još danas Slogu koja je isto u lošoj situaciji. Ako izgube 3 sledeće utakmice što je moguće neće se AH doživljavati kao sinoć i danas. Ako pobijede dvije naredne Azmir će neko vrijeme biti kralj.
PS: Ako u narednom periodu ne bude podmetanja u vidu tužbi ili drugih ometanja od menadžera, trenera, gradskih službi(inspekcija) može se zaključiti da je OZU radio pošteno ali luzerski. U suprotnom se zna.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 29 sep 2024, 20:12

Azmiru sretan povratak u Slobodu. Nadam se da će to biti dobro iz za fudbal u Tuzli.
Aco i ekipa su u ovoj sezoni doveli 18 igrača, trenere, SD i sad šta dalje valja ih sve ispitivati a nužnost je dovođenje novih. Kada se vidi tabela onda je to šah mat pozicija i teško će Sloboda izboriti opstanak.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 29 sep 2024, 20:24

husrefbeg je napisao/la:
29 sep 2024, 20:12
Azmiru sretan povratak u Slobodu. Nadam se da će to biti dobro iz za fudbal u Tuzli.
Aco i ekipa su u ovoj sezoni doveli 18 igrača, trenere, SD i sad šta dalje valja ih sve ispitivati a nužnost je dovođenje novih. Kada se vidi tabela onda je to šah mat pozicija i teško će Sloboda izboriti opstanak.
Uvaljali su nas u blato da valja... :nedam:

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 29 sep 2024, 20:28

montolivo18 je napisao/la:
29 sep 2024, 20:24
husrefbeg je napisao/la:
29 sep 2024, 20:12
Uvaljali su nas u blato da valja... :nedam:
Jedino logicno objašnjenje je da su se ugrađivali i talili. Pola ih treba dati Aci neka konobarisu a po kojeg u Sedru i kod Zlaje.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 29 sep 2024, 20:45

Beledija je napisao/la:
28 sep 2024, 11:54
ultrasstyle_tz je napisao/la:
28 sep 2024, 10:40
Beledija je napisao/la:

Dobro je @ultra, malo sam se zabrinuo jer te zaista dugo nije bilo. Da se držalo do plana Tc nikad nebi ni postojao, razvojni klub bi vjerovatno zadržao postojeće ime ili bi se zvao Sloboda2 što je čini mi se bila želja AH. Desilo se što se desilo, gubitnici su jedino malobrojni navijači Tc-a koji jedno izvjesno vrijeme neće vidjeti PL a moguće je da nikad više i ne vide.
Gadosti je bilo na obje strane s tim da su Slobodaši prekrdašili svaku moguću mjeru pa su čak bili na korak do otvorene mržnje. Sad se @anti sisoja pita šta da radi i gle: svi mu kažu da je on njihov, niko da se sjeti da promijeni ime. Svi se slažu da AH treba da ne pravi greške iz prošlosti, mrze koverte, vole njegove milione, već se priča o Evropi i osvajanju kupa a imaju Maksimovića i Zebu i osvojena dva boda još danas Slogu koja je isto u lošoj situaciji. Ako izgube 3 sledeće utakmice što je moguće neće se AH doživljavati kao sinoć i danas. Ako pobijede dvije naredne Azmir će neko vrijeme biti kralj.
PS: Ako u narednom periodu ne bude podmetanja u vidu tužbi ili drugih ometanja od menadžera, trenera, gradskih službi(inspekcija) može se zaključiti da je OZU radio pošteno ali luzerski. U suprotnom se zna.
Mi smo svjesni da 70 posto ispadamo. Ipak znamo da je Aza Kamikaza, pa se nadamo cudu.
O njemu cemo od sledeceg ljeta, jer sada je tako usrano, da nas tesko i 2 Azmira cupaju.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 dec 2024, 20:05

Nažalost, Nalić je vlasnik još jednog rekorda. Poslije blistavog niza( ne ulazim u priče ,,kako,,) pobjeda u prethodnoj sezeni sad je vlasnik očajnog niza poraza.
Mislio sam da nemože gore od starta sezone, ispostavilo se da može. Dva kola do kraja, Borac je već upisao pobjedu tako da eventualni kiks Veleža ništa ne mijenja. Nema trenutno u federalnoj ekipe koja bi bila konkurentna, vjerovatno samo Gošk može biti prijetnja, Igman teško može eventualno ispadanje prebroditi bez raspada ekipe. Vjerujem u ekspresan povratak.Da bi se to desilo u klubu treba spriječiti svaku vrstu podmetanja i spletkarenja. Iako se vjerovalo da Tc neće igrati prvenstvo sa Slobodom sad je takva mogućnost izvjesna. Izvjesno je dok je Azmir u Slobodi da ima sigurnih 6 bodova.
Sretno nam svima.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 17 dec 2024, 20:08

Odričući se kompletnog igračkog kadra može se naslutiti da Husić još uvijek vjeruje u opstanak. Da bi to ostvario treba da sklopi ekipu minimalno snage Sarajeva. Ako razmišlja na taj način davanje mogućnosti raskida velikom broju igrača vjetovatno pravi prostor dovođenja bar 12 do 15 ekstra pojačanja koji bi uz ostanak 8- 10 sadašnjih na proljeće osvojili 35-36 poena koji bi uz ova dva bila dovoljna.
Da se misli predati nebi sad raspuštao komplet tim jer vjerujem da od postojećih igrača da se sastave dva tima da bi u federalki sl. sezone bili na prva dva mjesta. S druge strane ovaj izlog igrača mogu iskoristiti Sloga, Posušje, Radnik pa i Igman.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 18 gostiju.