Pa nisi od mene dobio taj nadimak.19vendetta87 je napisao/la: ↑17 dec 2024, 20:10U svakom slucaju bolje od "vegeta"![]()

Pa nisi od mene dobio taj nadimak.19vendetta87 je napisao/la: ↑17 dec 2024, 20:10U svakom slucaju bolje od "vegeta"![]()
Nemoj tako vidis da je zeljo prodao jabera u al nasr za 5miliona a i borac vukovica u salzburg
Ja i?19vendetta87 je napisao/la: ↑17 dec 2024, 22:43Ne znam koliko si upratio, ali taj City je prvak Engleske zadnje 4 sezone u nizu...
Zaboravih da ti kazem za zemljiste na kojem je izgradjena Grbavica. Kupila ga je Zeljeznicka kreditna zadruga koja je neposredno prije i poslije II svj. rata bila jedna od najjacih finansijskih institucija u BiH, pa i sire.Paromlinac je napisao/la: ↑17 dec 2024, 22:37Znas li da je Zeljo prije Grbavice imao jos jedan stadion koji je izgradjen vlastitim sredstvima i dobrovoljnim radom, a na kojem smo igrali utakmice u periodu od 1932. do 1938. godine, kada nam je oduzet/otet ? Nalazio se u Pofalicima, upravo na mjestu gdje je izgradjen Energoinvestov neboder.jurisicduska je napisao/la: ↑17 dec 2024, 21:01HahahahhahaVirtu4l je napisao/la: ↑17 dec 2024, 20:42
Ne, nismo.
Jugoslavija je uzimala imovinu i nikome nije davala ili poklanjala.
Zemljište koje je danas u vlasništvu FK Željezničar je stečeno kupovinom i donacijama, a stadion je napravljen radnom akcijom. Mali dio je bio sporan, otprilike 400 m2 i zbog toga smo imali cirkus sa Opštinom.
Ne smijete nasjedati na propagandu da je Želji neko nešto poklonio, posebno u tom vremenu kada su komunisti samo uzimali. Samo malo razmislite, eto Željezničaru će pokloniti zemljište a neće ga pokloniti klubu/fiskulturnom društvu koje su tek osnovali.
To je bila livada i neizgrađeni dio grada, pored su bile stare trošne kuće i zemljište je bilo veoma jeftino. Otkupili su ga članovi RSD Željezničar.
Može neka kopija kupoprodajnog ugovora
Na kraju će biti i da ste tribinu sa Slavijinog stadiona kupili i prebacili radnom akcijom
Prvi stadion na kojem je Željezničar igrao svoje utakmice je bilo vojno vježbalište na Čengić Vili - Egzercir. Egzercir je korišten jer Željo kao radnički "Željezničarski sportski klub" nije imao novca za iznamljivanje nekog od gradskih terena kojima su gazdovali SAŠK, Hajduk i Slavija.
Nisu imali para da iznajme stadion al jesu da kupe zemlju i naprave novi. Pa to ni ti ne vjeruješ.
Drugo vi to zemljište niste prepisali na sebe u Jugoslaviji nego u BiH i to da se zna.
Celik ide na milion, a Guli na 2 miliona...mozda cak doguraju i do cifre od 15 miliona ove zime
Onaj klub koji je najuspjesniji i oni igraci koji su najkvalitetniji ali sta ti znas kad nisi pogledao tri utakmice sve ukupno ili bi po tebi Benfika trebalo da ima najvrijednije igrace na svijetu jer zna prodati i prodala je najvise.
Pa hajde reci cijene ako bolje znaš.
Ti si još gori što se pravdaš.
Sta ti imam govoriti od 2012. do danas samo jednu sezonu Sarajevo nije imalo najskuplje igrace u prosjeku. U tih 12 sezona Sarajevo je koliko puta bilo sampion?BigZlatan je napisao/la: ↑17 dec 2024, 22:58Pa hajde reci cijene ako bolje znaš.
Borčevi o poštenju
Cuj prosjeku sada ja kriv sto neki klub ima 22 igrača i drugi 32. Svašta.
Pa u prosjeku po igracu, kako da poredis drugacije nekog ko ima 22 i 32 igraca. U prosjeku igraci Sarajeva najskuplji i kad zaostaju 20 bodova za liderom i kad su prvi na tabeli, to je tvoj "objektivni" posao.