Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

muharemovicdzelo
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la muharemovicdzelo » 18 dec 2024, 11:56

Da li je neko gledao utakmice Slobode? Ona ekipa Čelika sa Kemom i kantonalcima je bolje izgledala nego Sloboda.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 18 dec 2024, 12:36

muharemovicdzelo je napisao/la:
18 dec 2024, 11:56
Da li je neko gledao utakmice Slobode? Ona ekipa Čelika sa Kemom i kantonalcima je bolje izgledala nego Sloboda.
dobili su mozda jednu ili dvije plate od pocetka sezone, mjesecima unazad ni feninga. nemoguce je igrati u takvim uslovima. po meni mekic i hrvanovic su igraci koji bi nesto mogli ponuditi s klupe.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 18 dec 2024, 12:47

svemalim1 je napisao/la:
18 dec 2024, 12:36
dobili su mozda jednu ili dvije plate od pocetka sezone, mjesecima unazad ni feninga. nemoguce je igrati u takvim uslovima. po meni mekic i hrvanovic su igraci koji bi nesto mogli ponuditi s klupe.
Nema ni u Igmanu, od ljeta, pa opet momci igraju i bore se. Ne bih ja tu gledao igrače, pa čak ni na klupi da nam sjede.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 12:51

braco je napisao/la:
18 dec 2024, 08:24
Joj meni je ta Sloboda toliko loša bila da sam se trudio da izbjegavam njihove utakmice. :mrgreen:
I meni isto, ali realno nekako mi se čini da tu nije samo do igrača. Imam osjećaj da je atmosfera bila stabilna da bi bili u boljoj poziciji od Igmana i GOŠK-a.
svemalim1 je napisao/la:
Kada Mekić i Hrvanović ne bi imali neke sulude želje i pozdrave ne bi ih bilo loše uzeti. Mada mislim da su Hrvanoviću u Slobodi bila obećana primanja veća nego što zaslužuje i da je zato otišao iz Zrinjskog. Realno ne bi to bila neka strašna pojačanja i neka pretjerana dobit ali ne treba zaboraviti da smo uzeli Husu i Sukija iz Tuzle i skroz su ok.

Tu će itekako zavisiti koliko ima para u Klubu i kako je zatvorena finansijska konstrukcija za 2025. Ne bi me ni iznenadilo da nam pojačanja budu baš Ikić, Hrvanović i Mekić. Koliko para toliko i muzike. Ako love nema ne treba se zalijetati, ova ekipa može izgurati dobro do kraja.

Ja sam ih gledao protiv Zrinjskog i Borca. Dobro su se nosili ali vidjelo se da tu "se ne zna ni ko pije ni ko plaća". Čak su i nas napatili u Tz mada ondje su trebali dobiti bar jedan crveni.

Edit : Za razliku od Igmana, Sloboda je raštimana na svim stranama. Igmanu samo fali para i onda sve ono sa Husrefom... Bojim se da su već u Federalnoj i da će gledati da se riješe skupljih igrača. (Kao i Široki)
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 13:51

braco je napisao/la:
18 dec 2024, 10:37
18 dec 2024, 10:15
Sada se Šošić povezuje upravo sa Željezničarom i Zrinjskim, pa će zanimljivo biti vidjeti da li će se odlučiti za povratak u bh. fudbal.
Eto nasluti ga neko neki dan na ovoj temi. Kao što sam i tad napisao, odličan igrač, ali malo luda glava, možda se smirio u međuvremenu.

Fina rotacija bi bila na pozicijama krila i ofanzivnog veznog:

Cvetanoski/Šošić - Dangubić/Mirčevski - Boljević/Šabić

Ovdje računam da nas Hiroš vjerovatno napušta sudeći po medijskim natpisima ovih dana.
Mi smo već radili sa ovom agencijom. Preko njih je došao Biber nazad u Želju. Bila je tu neka konekcija ali mi se čini da više radi sa Zrinjskim i Slovenačkim klubovima. Tako da će se ovdje, vjerovatno, se prvo Zrinjski pitati.

K3 Sportmanagement GmbH
Vlasnik/Agent : Bilalagic Elvis

Kod: Označi sve

Ime i Prezime	Pozicija	Nacionalnost	Godine	Trenutni Klub	Ugovor do	Tržišna vrednost
Madžid Šošić	Ofanzivni vezni	Bosna i Hercegovina	22	HNK Hajduk Split	2026	€1.00m
Advan Kadušić	Desni bek	Bosna i Hercegovina	27	NK Istra 1961	2025	€600k
Edin Biber	Centralni vezni	Bosna i Hercegovina	25	Bez kluba	-	€150k
Dževad Sijamija	Centarfor	Bosna i Hercegovina	22	HNK Tomislav T.	2025	€150k
Denin Jamaković	Centarfor	Bosna i Hercegovina	20	FK Goražde	2025	€150k
Sanjin Lelić	Desno krilo	Bosna i Hercegovina	27	NK Jedinstvo Bihać	2025	€50k
Irfan Ramić	Desno krilo	Bosna i Hercegovina	20	NK Istra 1961	2028	€50k
Ali Bilalagić	Centarfor	Bosna i Hercegovina	23	NK Novigrad	-	-
Tallison	Ofanzivni vezni	Brazil                	21	FK Sloboda Tuzla	2025	€100k
Franjo Posavac	Ofanzivni vezni	Hrvatska / BiH   	22	NK Široki Brijeg	2025	€100k
Šošić mu je najvrijedniji igrač i mislim da ne bi tek sad se počelo pregovarati. Ovo je, po meni, već dogovoreno. Samo je pitanje sa kim.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 18 dec 2024, 13:52

18 dec 2024, 12:47
svemalim1 je napisao/la:
Nema ni u Igmanu, od ljeta, pa opet momci igraju i bore se. Ne bih ja tu gledao igrače, pa čak ni na klupi da nam sjede.
ima i ta, ali oni bar mogu jesti i spavati kod jaska za dzaba, ako se sta nije promijenilo. dok ove iz slobode tjeraju iz stanova. kazu neki navijac onog japanca primio kod sebe. cirkus opsti. i kad je takav klub ne mozes ti igrati nesto. ali dobro nije ni vazno, ako coric i rahimic procijene da nam neko treba iz tog kluba, onda treba. pokazali su da znaju i zasluzili povjerenje.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 dec 2024, 14:03

Levin je napisao/la:
18 dec 2024, 13:51

Mi smo već radili sa ovom agencijom. Preko njih je došao Biber nazad u Želju. Bila je tu neka konekcija ali mi se čini da više radi sa Zrinjskim i Slovenačkim klubovima. Tako da će se ovdje, vjerovatno, se prvo Zrinjski pitati.

K3 Sportmanagement GmbH

Ih, imamo mi dugu historiju sa Bilalagićem. Još tamo 2016. kada je zastupao Adnana Zahirovića i Denisa Pozdera kad su došli u Želju, pa slučaj prije 4-5 godina sa Kemom Osmankovićem kojem je ovaj bio menadžer kad je Kemo pametnica na zimu odbio novi ugovor, vidimo gdje je završio. :D

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 14:38

braco je napisao/la:
18 dec 2024, 14:03
Levin je napisao/la:
18 dec 2024, 13:51

K3 Sportmanagement GmbH

Ih, imamo mi dugu historiju sa Bilalagićem. Još tamo 2016. kada je zastupao Adnana Zahirovića i Denisa Pozdera kad su došli u Želju, pa slučaj prije 4-5 godina sa Kemom Osmankovićem kojem je ovaj bio menadžer kad je Kemo pametnica na zimu odbio novi ugovor, vidimo gdje je završio. :D
Uhhh, pa dobro si. Sad si mi ubio sav optimizam i nadu za Šošićev povratak. Hahaha, tada već nisam pratio koji sve menadžeri rade sa Klubom. Vidim da nam je on doveo i Haračića a mislim da zastupa i Armana Džafu (Bio je tu kad je mali potpisao ugovor). Bekrićev jaran izgleda (Ovo je šala, naravno. Radio je on sa nama puno prije Bekrića).

Edit : Braco ti si enciklopedija.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2024, 15:37

Levin je napisao/la:
18 dec 2024, 12:51
braco je napisao/la:
18 dec 2024, 08:24
Joj meni je ta Sloboda toliko loša bila da sam se trudio da izbjegavam njihove utakmice. :mrgreen:
I meni isto, ali realno nekako mi se čini da tu nije samo do igrača. Imam osjećaj da je atmosfera bila stabilna da bi bili u boljoj poziciji od Igmana i GOŠK-a.
svemalim1 je napisao/la:
Kada Mekić i Hrvanović ne bi imali neke sulude želje i pozdrave ne bi ih bilo loše uzeti. Mada mislim da su Hrvanoviću u Slobodi bila obećana primanja veća nego što zaslužuje i da je zato otišao iz Zrinjskog. Realno ne bi to bila neka strašna pojačanja i neka pretjerana dobit ali ne treba zaboraviti da smo uzeli Husu i Sukija iz Tuzle i skroz su ok.

Tu će itekako zavisiti koliko ima para u Klubu i kako je zatvorena finansijska konstrukcija za 2025. Ne bi me ni iznenadilo da nam pojačanja budu baš Ikić, Hrvanović i Mekić. Koliko para toliko i muzike. Ako love nema ne treba se zalijetati, ova ekipa može izgurati dobro do kraja.

Ja sam ih gledao protiv Zrinjskog i Borca. Dobro su se nosili ali vidjelo se da tu "se ne zna ni ko pije ni ko plaća". Čak su i nas napatili u Tz mada ondje su trebali dobiti bar jedan crveni.

Edit : Za razliku od Igmana, Sloboda je raštimana na svim stranama. Igmanu samo fali para i onda sve ono sa Husrefom... Bojim se da su već u Federalnoj i da će gledati da se riješe skupljih igrača. (Kao i Široki)
Da nam clanarinu mjesecno placaju, ne bi ih doveo.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 19:29

Nogometaš Aldin Efendić bio je tokom.dosadašnjeg dijela sezone prvotimac FK Radnik Hadžići, međutim kao posuđeni igrač FK Željezničar Sarajevo.

Ovaj 19-godišnji krilni napadač po vokaciji ipak se se okončanjem jesenjeg dijela aktuelne sezone vratito u redove Željezničara, s obzorim da mu je ugovor o posudbi istekao.
Ugovor sa Željezničarom ističe u maju 2026.

:kafa:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 19:54

Aleksandar Boljević
Vidjećemo šta će se desiti, igrač sam Željezničara. Prvo da dobro odmorim, da dobro odradim pripreme, a ostalo će doći na svoje. Konačno sam godinu zdrav, bez bilo kakve povrede, nagovijestio sam koliko mogu, a vjerovatno će biti još bolje. U klubu su zadovoljni, voljeli bi da ostanem tu. Ima neke priče, da pokušamo da nađemo zajednički jezik. Ali, imam 29 godina, svjestan sam da bi možda pravi potez bio da odem u inostranstvo i naplatim dobru sezonu
https://www.vijesti.me/sport/fudbal/737 ... kve-brojke

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 dec 2024, 19:56

Levin je napisao/la:
18 dec 2024, 19:54
Aleksandar Boljević
Vidjećemo šta će se desiti, igrač sam Željezničara. Prvo da dobro odmorim, da dobro odradim pripreme, a ostalo će doći na svoje. Konačno sam godinu zdrav, bez bilo kakve povrede, nagovijestio sam koliko mogu, a vjerovatno će biti još bolje. U klubu su zadovoljni, voljeli bi da ostanem tu. Ima neke priče, da pokušamo da nađemo zajednički jezik. Ali, imam 29 godina, svjestan sam da bi možda pravi potez bio da odem u inostranstvo i naplatim dobru sezonu
Mislim da je bolje i za njega da ostane do te famozne europe
Ako izborimo europu i odigramo dobro sigurno ponude ce biti bolje i vece
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 21:10

NoDi80 je napisao/la:
18 dec 2024, 19:56
Levin je napisao/la:
Aleksandar Boljević
Pa NoDi80 gdje si ti čovječe. Čitava se inicijativa pokrenula za tvoj povratak. 😉

Mislim da bi igrao Evropu sa nama da mora produžiti ugovor još jednu sezonu. Na TM piše da mu je ugovor do maja 25 a prve utakmice u Evropi će biti u Julu 2025 a ko će platiti odštetu za igrača od 29-30 godina u BH ligi. Jedino da produži na 6 mjeseci pa da ode sljedeću zimu. Teško ćemo napraviti neki ozbiljan rezultat akonodemo sa 4. tog mjesta.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 18 dec 2024, 21:21

Kaže Nedo da je Karić zatražio raskid ugovora sa nama, a da će Hiroš imati još jedan sastanak oko produženja.
Grupa iznad svakog pojedinca.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 18 dec 2024, 21:37

Hiroš najprije odbije produženje, a sad hoće sastanak jer mu se ostaje. Nadam se da trener i sportski direktor neće dopustiti da ih neko šalta.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 dec 2024, 22:18

Riquelme1921 je napisao/la:
18 dec 2024, 21:21
Kaže Nedo da je Karić zatražio raskid ugovora sa nama, a da će Hiroš imati još jedan sastanak oko produženja.
Kod njega mi je problem što ne mogu da razjasnim kad mahala a kad ima prave informacije.

Za njegovu informaciju :
P R O P O Z I C I J E
takmičenja WWIN lige BIH
takmičarska sezona 2024/25.

OPŠTE ODREDBE

Član 1. Ovim Propozicijama utvrđuje se način organizovanja i provođenja takmičenja WWIN lige BiH u takmičarskoj sezoni 2024/25. UČESNICI TAKMIČENJA WWIN liga BiH broji 12 klubova i to: -

Član 2. 10 (Deset) prvoplasiranih klubova WWIN lige BiH iz takmičarske sezone 2023/24.; - - - prvoplasirana ekipa Prve lige NS Federacije BiH iz takmičarske sezone 2023/24.; prvoplasirana ekipa Prve lige FS Republike Srpske iz takmičarske sezone 2023/24.;

Ukoliko prvoplasirana ekipa iz NS Federacije BiH ili FS Republike Srpske odustane od učešča u takmičenju WWIN lige BiH, popuna se vrši tako što naredna najbolje plasirana ekipa iz Prve lige Federacije BiH i Prve lige Republike Srpske, koja ujedno ispunjava sve propisane uslove, postaje učesnik WWIN lige BiH za takmičarsku sezonu 2024/25.

Za učestvovanje u takmičenju WWIN lige BiH klubovi su obavezni prethodno da ispune uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova Premijer lige BiH.

U skladu sa Odlukom Generalne skupštine NS/FS BiH broj: 02 - 1326 - 6.1 /24 od dana 27.05.2024. godine, na kraju takmičarske sezone 2024/25. iz WWIN lige BiH ispadaju četiri (4) najslabije plasirana kluba.

Izuzetno, od prethodnog stava, ukoliko u WWIN ligi BiH na kraju takmičarske sezone 2024/25, deveto i deseto mjesto na tabeli zauzmu dva kluba iz istog entitetskog saveza, u tom slučaju iz WWIN lige BiH ispadaju tri (3) najslabije plasirana kluba, a devetoplasirani klub na tabeli WWIN lige BiH razigrava za plasman u WWIN ligu BiH za sezonu 2025/26 sa prvoplasiranim klubom entitetske Prve lige za sezonu 2024/25, entitetskog saveza iz kojeg dolazi devetoplasirani klub WWIN lige BiH iz takmičarske sezone 2024/2025. i to, kroz odigravanje 2 (dvije) međusobne utakmice, kojima prethodi određivanje termina obije utakmice, kao i žrijeb kluba domaćina prve utakmice.
Morali bi mijenjati pravilnik ako naprasito odluče da nema baraža. Mada, kod nas sve je moguće.

Edit : Kariću sretno, jednostavno nisi za Želju a za Hirketa ne znam šta da kažem. Dzelo u komentaru iznad je to dobro rekao.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 dec 2024, 22:31

18 dec 2024, 21:37
Hiroš najprije odbije produženje, a sad hoće sastanak jer mu se ostaje. Nadam se da trener i sportski direktor neće dopustiti da ih neko šalta.
Ja mislim da ce mu Coric dati sansu da ostane ali samo pod uslovom da se uozbilji i ne pojavljuje se na tekmama ko da je na termin dosao.
Evo ovu zadnju sto smo igrali, usao i trckara laganica po terenu. Ja tog lika ne razumijem, ima Zelju istetoviranog na sebi, zna da ovoj publici samo trebas borbu dati i bice ti vraceno troduplo vise al jok batica odluci da tarlaha nako.

Ako ostane uvjeren sam da cemo dobiti novog Hirosa, jer to je jedini nacin da on kod Denisa opet zaigra. Znamo svi da kvalitet ima samo je glava problem.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 18 dec 2024, 23:03

Hiroš je krajnje nekorektan prema klubu, a o igrama i da ne pričam, osim doppelpacka Gošku i asistencije u derbiju, ništa nije uradio. Nadam se da će sreću pronaći negdje drugo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 dec 2024, 00:37

Levin je napisao/la:
18 dec 2024, 21:10
NoDi80 je napisao/la:
18 dec 2024, 19:56
Levin je napisao/la:
Aleksandar Boljević

Pa NoDi80 gdje si ti čovječe. Čitava se inicijativa pokrenula za tvoj povratak. 😉

Mislim da bi igrao Evropu sa nama da mora produžiti ugovor još jednu sezonu. Na TM piše da mu je ugovor do maja 25 a prve utakmice u Evropi će biti u Julu 2025 a ko će platiti odštetu za igrača od 29-30 godina u BH ligi. Jedino da produži na 6 mjeseci pa da ode sljedeću zimu. Teško ćemo napraviti neki ozbiljan rezultat akonodemo sa 4. tog mjesta.
Haha banovali me bili
Ne znam sta da kazem, valjao nam je i
nek mu je sretno, kako god odluci
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 19 dec 2024, 08:45

Šero mi se svidio u GOŠK-u još dok je bio ako se ne varam.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.