Premijer liga BiH - aktuelno

AVNOJ
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la AVNOJ » 18 dec 2024, 12:52

Da su babi krila bila bi..... znamo svi
Evo sad zeljezničari na toj poslovici grade novu teoriju "da smo Sarajevo igrali bi Ligu Prvaka", kakav novi nivo ludila.
Navijači Kluba koji je prije par godina koristio humanitarni broj pričaju o uspješnosti i drže predavanja kako nekomtreba poslovati, može ako si priključen na Budžetku sisu i ako ti je uspjeh trofej četvrtog mjesta, onda si perfektan primjer.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 18 dec 2024, 13:30

Lazarov je napisao/la:
18 dec 2024, 08:36
rishovski je napisao/la:
17 dec 2024, 18:37
Sta je ovo raspad u Širokom... Dug preko 5 miliona...raskidi ugovora sa igračima... zakucala mečka i na fasisticka vrata.
..
Fasistuuu...klub u nikad jačim rukama! Pratis povrsno, napisi pohvalno kako je klub transparentno izasao u javnost! Sportske poreze PU je duzan svaki veci klub u BiH, a pojedinim se iz ladica samo vadi! Ne izuvaj se dok u vodu ne zagazis, jezik ste pregrizli mnogo puta kad je u pitanju gigant s juga, tako će i ovaj put! Polako, sinoć smo i u košarci izborili playoff aba 2 lige
Ja giganta i govana.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 18 dec 2024, 13:37

Lazarov je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
Sta je ovo raspad u Širokom... Dug preko 5 miliona...raskidi ugovora sa igračima... zakucala mečka i na fasisticka vrata.
..
Fasistuuu...klub u nikad jačim rukama! Pratis povrsno, napisi pohvalno kako je klub transparentno izasao u javnost! Sportske poreze PU je duzan svaki veci klub u BiH, a pojedinim se iz ladica samo vadi! Ne izuvaj se dok u vodu ne zagazis, jezik ste pregrizli mnogo puta kad je u pitanju gigant s juga, tako će i ovaj put! Polako, sinoć smo i u košarci izborili playoff aba 2 lige
Ma ja vi ste dole poznati po plaćanju poreza :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ne zna se ko vise plaća vi ili oni u Međugorju... :rol:
Toliki ste giganti s juga da kad bi otisao u Podgoricu i Beograd niko ne bi znao gdje se nalazite na karti :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 18 dec 2024, 13:47

Lazarov je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
..
:lolno: :lolno:

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 dec 2024, 13:54

Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.

Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.

I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 dec 2024, 13:58

Shategabri je napisao/la:
18 dec 2024, 10:53
Virtu4l je napisao/la:
18 dec 2024, 10:31
Inače, toliko dobro rade da im je najvećeg talenta koji se pojavio u posljednjih 10-15 godina u našem fudbalu Zrinjski uzeo pred nosom. Na nekih 100 kilometara od Sarajeva.

To je vjerovatno i dobro, jer bi to dijete otišlo u neki Kukuruzspor da bi se namirili menadžeri i uzele neke pare ispod stola.

Ovako se danas odbijaju ponude od evropskih velikana za tog klinca.
Bolje radimo od vas.
Toliko bolje da vaši omladinci masovno prelaze kod nas u Akademiju.

Mi imamo svake godine fin izlazni transfer.
Za bh prilike, radimo dosta dobro na tom polju.
Upadam k'o padobranac u ovu diskusiju i smijesno mi koliko volje i vremena imate ponavljat se i oko svega prepirat. Ali, Vasi izlazni transferi vala i nisu za pohvalit. Ima li ijedan da igra ?
Pidro, Sabanovic, Mujakic....ajd Dal kao i igra nesto.
Ima vala dobre sumnje u te transfere, al ajd bar imate neku masineriju za uvalit te pokušaje Igraca pa kako god.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 18 dec 2024, 14:02

jurisicduska je napisao/la:
18 dec 2024, 12:07
Truba1905burazeru je napisao/la:
18 dec 2024, 10:41
18 dec 2024, 00:55
Koliko bi vi procijenili igrača koji ima 21 godinu 2000 minuta )cca 22 tekme cijele ) seniorskog staza igra veznog igrača nema asistencije u seniorskom fudbalu i igra našu ligu kao ne eu igrac ?

Objektivno ?
Zavisi u kojem klubu igra , u kakvoj je financiskoj situaciji taj klub . . .
Normalnoj ništa specijalno. Nema se nešto previše ali eto redovno se servisira ?
Kolika bi bila procjena ?
Max. 500-700k €
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 dec 2024, 14:03

H8Z7 je napisao/la:
18 dec 2024, 10:04
invincible1921 je napisao/la:
18 dec 2024, 09:39
Po meni visinu odstete za igraca u nasoj ligi treba da prije svega odredjuje koliki potencijal ima da igra kvalitetno negdje drugo pa tek onda sta pruza u nasoj ligi..znam da to nije lako procjenit al tako je...

Imo si da ne kazem stotine igraca koji su dominirali ligom pa nisu mogli meda ni u HNL a kamol vise od toga...tako da mozes mu stavit 10mil al dzaba kad on ne moze pomaknut van nase lige
Ma kakav Transfermarkt, ne gleda niko to ozbiljno prilikom transfera. Imaš software Wyscout i slične koji svaki ozbiljniji klub koristi. Transfermarkt, sofascore itd. samo navijači i početnici u scouting koji se iz hobija bave time to koriste.
Ma logicno, stvarno mi nije jasno da se ljudi oko ovog raspravljaju...pa ovo mi je u rangu rasprave fifa igrica rejting igraca
=\_1921_/=

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 18 dec 2024, 14:22

godrina je napisao/la:
18 dec 2024, 13:58
Virtu4l je napisao/la:
Inače, toliko dobro rade da im je najvećeg talenta koji se pojavio u posljednjih 10-15 godina u našem fudbalu Zrinjski uzeo pred nosom. Na nekih 100 kilometara od Sarajeva.

To je vjerovatno i dobro, jer bi to dijete otišlo u neki Kukuruzspor da bi se namirili menadžeri i uzele neke pare ispod stola.

Bolje radimo od vas.

Upadam k'o padobranac u ovu diskusiju i smijesno mi koliko volje i vremena imate ponavljat se i oko svega prepirat. Ali, Vasi izlazni transferi vala i nisu za pohvalit. Ima li ijedan da igra ?
Ima vala dobre sumnje u te transfere, al ajd bar imate neku masineriju za uvalit te pokušaje Igraca pa kako god.
Kovačević, Dizdarević, Mustafić, Kadušić, Kurdić, pa zaboravlja se da smo i za Tatara i za Rahmanovića uzeli neke pare, ovo je samo iz glave, da ne tražim sad po sezonama.

Sad u izlogu opet imamo par igrača.

Ne bi ja rekao da nisu za pohvalit.
MNON

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 18 dec 2024, 14:49

A za Kadušića ste uzeli kitu cvijeća :mrgreen:

Ja imam osjećaj da Virto pravi profile shizopitara i da ih nabacuje sebi na volej, ne možeš biti toliko glup da ne znaš koga si prodao a ko ti je otišao besplatno. Ili možeš.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 14:51

obagol je napisao/la:
18 dec 2024, 13:54
Ova priča oko sudija i Borca je Mirvićeva ubjedljivo najveća pobjeda. On je uspio ubijediti navijače da su za neuspjehe Sarajeva (neuspjeh je kad u par sezona skršiš 30 mil KM a ne osvojiš ništa i za prvakom u tri sezone zaostajes 90 bodova) krive sudije i Borac. Sami sebe lažu da bi bili prvaci da nije Borca a zaboravljaju da su zadnje 3 sezone bili ČETVRTI i niste uopšte se ni borili za titulu. U euro takmičenjima gdje nema Borca su vas ispreskakali nekakavi poluamateri.

Hajde što vam Mirvić prospe priču kako vas Vico i sudije kradu (realno bilo je utakmica gdje su vas oštetili ali vi uopšte niste konkurent za titulu zadnje 3 sezone) nego vam još pod krinkom borbe za dobrobit FK Sarajevo vrati Ibrakovića koji vas je izmasakrirao prošli put i jedva ste ga otjerali. I vi na to ponavljate mantru kako neko ne želi da vi budete prvaci.

I još sad pušite ovu priču oko FSKS i skupštine, gdje vas je Magoda povalio ko bekane boreći se isključivo za sebe.
Znači, što bi rekao Dino Merlin - sve je laž.
Sve je Mirvićev spin, kakve sudije i Borac.

Reci ti meni, koliko utakmica Sarajeva si pogledao ove sezone?
U zavisnosti od odgovora, ukoliko je broj pogledanih utakmica veći od tri, reci mi, kad si pisao ovaj komentar, jesi li se zapitao trebaš li oftamologu?!

Aha, prvo je Mirvić prosuo spin, onda je ipak bilo utakmica gdje su nas oštetili :mrgreen: al to nema veze, mi nismo konkurent za titulu zadnje tri sezone, pa što bi bili i ove...ili je to obuhvaćeno s ovim zadnje tri sezone?!

To što smo na 3 odnosno 6 bodova iza prvog odnosno drugog je isključiva zasluga sudijskog kriterija ;)
No, ako će ti biti lakše, nastavi pisati nebuloze.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2024, 14:58

godrina je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Bolje radimo od vas.

Ejs, ti pohvatao samo ove koji ti nisu nešto :D
Da si se malo potrudio, vidio bi da ih ima dosta i koji jesu nešto.

Za naše uslove jesu za pohvaliti.
Liga iz koje igrači idu uglavnom za džabe ili za siću od 100 k.
Koševo Zapad

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 18 dec 2024, 15:08

zeljovolimte je napisao/la:
17 dec 2024, 23:57
17 dec 2024, 23:49
Virtu4l je napisao/la:
17 dec 2024, 23:47

Kako da pokaže? Hoćeš li to nekome prepustiti da vodi naš TM?
Ne nego prodajte igrača za cijenu na TMu ili veću od iste.
A imate li dokaz da ste prodali igrace bas za te cifre (po mojim info poprilicno su manje)? A i po izvjestaju ne bi se reklo da ste imali prihode od njih neke znacajne.
evo ih, imaju i informacije koliko koji transfer ide, zuka dizi Muftica na 5 miliona nek ga prodaju za 500 hiljada

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 18 dec 2024, 15:15

Varesanovic " Potpisani ugovor sa Rizesporom će donijeti klubu milionsko obeštećenje i procenat od budućeg transfera"

Mujakic "Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobićemo milion konvertibilnih maraka"

Djokanovic "Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo"

Buljubasic " FK Sarajevo prihvatio je ponudu Rizespora i dogovorio transfer Muhameda Buljubašića u turski klub. Radi se o najvrijednijem transferu kluba u proteklih nekoliko godina."

Sve zvanicna stranica Sarajeva. :kafa:

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 18 dec 2024, 15:20

Najjace kad navijaci zelje pricaju za koliko smo mi prodavali igrace i gdje su otisli, a mi u zadnjih par godina napravili profita od igraca iz nase akademije koliko oni nisu od kako se igra ova liga.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 18 dec 2024, 15:22

BigZlatan je napisao/la:
18 dec 2024, 15:15
Varesanovic " Potpisani ugovor sa Rizesporom će donijeti klubu milionsko obeštećenje i procenat od budućeg transfera"

Mujakic "Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobićemo milion konvertibilnih maraka"

Djokanovic "Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo"

Buljubasic " FK Sarajevo prihvatio je ponudu Rizespora i dogovorio transfer Muhameda Buljubašića u turski klub. Radi se o najvrijednijem transferu kluba u proteklih nekoliko godina."

Ima li tog u finansijskim izvjestajima? Ima li zvanicnih izjava sa druge strane od kupaca?

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 18 dec 2024, 15:25

Yebi Zuka glupe štrumfove :opaopa: :bih:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 dec 2024, 15:27

18 dec 2024, 14:58
godrina je napisao/la:

Bolje radimo od vas.

Ejs, ti pohvatao samo ove koji ti nisu nešto :D
Da si se malo potrudio, vidio bi da ih ima dosta i koji jesu nešto.

Za naše uslove jesu za pohvaliti.
Liga iz koje igrači idu uglavnom za džabe ili za siću od 100 k.
A dobro vjerujem da ima boljih od Sabanovica i Pidre, ako si imalo fudbaler nije to tesko.
Sustina je da nisu izlazili igraci iz akademije sa nekim bas "aman zaman" kvalitetima.
Bar ovako sa moje tacke gledista, neka ostane tako :D
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2024, 15:29

Noke995 je napisao/la:
18 dec 2024, 12:46
Dug je proces, sad kad napokon imamo i trenera kako Bog zapovijeda neke druge stvari ne daju da odskočiš i jbg.

Al opet daleko ispred vas u svakom segmentu.
Sad imamo normalnu raspravu. Prvo, koji je ovo po redu "normalan" trener i početak iznova? Jarni, Kodro, Ješić, Dudić, Varešanović, Rožman... ovo govorim iz glave, možda sam nekog propustio.

Složićemo se da je Zekiću najteže u odnosu na sve pobrojane trenere, jer je on prvi koji ima ograničen budžet. Svi prethodnici bi dobili i ptičije mlijeko da su tražili, složićemo se i u ovome? Najteže mu je i zbog konkurencije koja nikad nije bila ovakva, Borac i Zrinjski nikad nisu bili jači, plus ste im trn u oku i ove sezone (da podvučem - ove sezone) vas neću reći kasape i uništavaju, ali reći ću da zbog sudija imate manje bodova nego ste zaslužili na terenu.

Prethodnih sezona ste uglavnom imali korektno suđenje, nekad su vas znali i pripaziti, pa sta zaostali skoro 100 bodova u tri sezone.

E sad, ja se danas ne bi mijenjao sa vama. Vjerovatno se ni ti ne bi mijenjao sa nama, ali pokušaću obrazložiti.

Mi smo udruženje građana i odluke donose organi kluba, predsjednik ima najveći uticaj, ali bez Skupštine, NO i UO se ne može ništa. To je kakva takva garancija da jedna osoba neće uprskati, prodati zemljište ili uraditi neku glupost. Kod vas se za sve pita jedan čovjek, koji, dokazano, ne zna šta radi. Klupska struktura vam je katastrofalna i ona je jedan od najvećih uzroka što danas nemate 3 titule više i bar jedne grupe evropskih takmičenja. Ne mogu Alimanović i Potura voditi najpotentniji klub u državi.

Da naglasim i to da si me prije 10 godina pitao da li bi se mijenjao sa vama, tada bih razmislio, ali danas ni u ludilu.

Nama par miliona maraka rješava sve probleme i sigurno bi imali ekipu konkurentnu za sami vrh i titulu. Vama tih par miliona ništa ne znači, to bila kap u moru, obzirom na sve obaveze koje imate. Tu je osnovna razlika. Mi smo uvijek sa manje para znali napraviti bolju ekipu, evo i posljednje sezone su dokaz gdje ste nam u te tri sezone pobjegli 12 bodova, a i to samo zbog prošle sezone koja je bila takva kakva je bila.

Danas i dalje imamo mnogo manje para, naš roster košta poprilično manje i na tri boda smo iza vas. Naš najplaćeniji igrač danas ne bi bio u vaših top 5. Tu smo čak malo i napredovali i smanjili razliku, jer prije godinu ili dvije ne bi bio ni u vaših top 10.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 18 dec 2024, 15:31

BigZlatan je napisao/la:
18 dec 2024, 15:15

Malo smo za Dala uzeli, koliko god da je. Gdje su vase masine da zabijaju golcine ovako !

slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 27 gostiju.