FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

mirsonetz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la mirsonetz » 19 dec 2024, 15:07

Mozda preko ovog placaju racune i igrace
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 19 dec 2024, 15:31

Opet novi omladinski pogon, koji po redu?
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 dec 2024, 16:53

Povodom izjava čelnika Fudbalskog kluba Sloboda, o tome da su „otpustili“ većinu igračkog kadra pomenutog Kluba, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH izdaje saopštenje za javnost.
Naime, kada poslodavac, a u ovom slučaju fudbalski klub, jednostrano raskine ugovor sa radnikom, to se često može smatrati kršenjem radnog prava iz nekoliko razloga.
Zakon o radu pruža zaštitu radnicima.
S obzirom na činjenicu da su igrači, profesionalni fudbaleri u Bosni i Hercegovini radnici, takvo djelovanje jednog poslodavca se ne može zanemariti. Neopravdani raskidi ugovora, nepostupanje u skladu sa zakonskim procedurama, nepoštovanje prava na stabilnost zaposlenja dovode do odgovornosti poslodavca, koji se odluči na takav potez.
Također, u članu 84. stav (1) pravilnika o “Statusu, transferu i registraciji igrača NS/FS BiH” precizirano je da “Strana koja raskine ugovor bez opravdanog razloga dužna je platiti naknadu drugoj strani”.
Želimo ukazati i na brojne presude FIFA DRC-a i CAS-a, koje su uspostavile međunarodnu pravnu praksu, kada je u pitanju jednostrano otkazivanje ugovora prema igračima i trenerima u fudbalu.
Imajući u vidu sve navedeno, pozivamo čelnike FK Sloboda Tuzla da odustanu od najavljenih “otpuštanja”, postupe u skladu sa zakonima i važećim pravilnicima, te postignu dogovore sa pojedincima, s kojima žele prekinuti saradnju.
U suprotnom, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH će poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitili svakog igrača i trenera, kojem se jednostrano, a bez razloga otkaže ugovor.
Naravno da se usr.ani Sindikat oglasio kad smo mi u pitanju. :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 19 dec 2024, 17:03

DamirT je napisao/la:
19 dec 2024, 16:53
Povodom izjava čelnika Fudbalskog kluba Sloboda, o tome da su „otpustili“ većinu igračkog kadra pomenutog Kluba, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH izdaje saopštenje za javnost.
Naime, kada poslodavac, a u ovom slučaju fudbalski klub, jednostrano raskine ugovor sa radnikom, to se često može smatrati kršenjem radnog prava iz nekoliko razloga.
S obzirom na činjenicu da su igrači, profesionalni fudbaleri u Bosni i Hercegovini radnici, takvo djelovanje jednog poslodavca se ne može zanemariti. Neopravdani raskidi ugovora, nepostupanje u skladu sa zakonskim procedurama, nepoštovanje prava na stabilnost zaposlenja dovode do odgovornosti poslodavca, koji se odluči na takav potez.
Također, u članu 84. stav (1) pravilnika o “Statusu, transferu i registraciji igrača NS/FS BiH” precizirano je da “Strana koja raskine ugovor bez opravdanog razloga dužna je platiti naknadu drugoj strani”.
Želimo ukazati i na brojne presude FIFA DRC-a i CAS-a, koje su uspostavile međunarodnu pravnu praksu, kada je u pitanju jednostrano otkazivanje ugovora prema igračima i trenerima u fudbalu.
Imajući u vidu sve navedeno, pozivamo čelnike FK Sloboda Tuzla da odustanu od najavljenih “otpuštanja”, postupe u skladu sa zakonima i važećim pravilnicima, te postignu dogovore sa pojedincima, s kojima žele prekinuti saradnju.
U suprotnom, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH će poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitili svakog igrača i trenera, kojem se jednostrano, a bez razloga otkaže ugovor.
Cuj bez razloga.....Hajde sve ali kako bez razloga yebem vam boga, yebo vsm Dzidic fameliju u ustaaaa.
Cuj ne mozes otpustiti bez razloga. :bow:
O majku vam yebem vise.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 dec 2024, 17:13

FKBilder je napisao/la:
19 dec 2024, 17:03
DamirT je napisao/la:
19 dec 2024, 16:53
Cuj bez razloga.....Hajde sve ali kako bez razloga yebem vam boga, yebo vsm Dzidic fameliju u ustaaaa.
Cuj ne mozes otpustiti bez razloga. :bow:
O majku vam yebem vise.
Strasno svega mi. Najgore sto oni misle da je fakat dao otkaze svima, a samo trebaju poslusati onu press konferenciju, gdje je covjek fino rekao sa nekim smo dogovorili sporazumni raskid bez pola rijeci, sa ostalim cemo to pokusati u narednim danima.

A Dzidicu se nayebem mame, "vjernik" koji je svakog zivog zavalio i zayebao. Mrs u 3 pm.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 19 dec 2024, 17:16

Da li je moguće da je retard na svom fb objavio proslavu juniora i napisao "pomjeranje granica i domaći zadaci za sve koji dolaze" :rol: :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 19 dec 2024, 17:43

Mislim da je samo populisticki izjavio ono. Naknadno je objasnio da je ponudjeno igracima da dobiju slobodne papire sto su neki vec potpisali, i ostali koji to budu htjeli dobit ce, vjerujem uz neku ostetu, ko ne bude htio vjerovatno il ce mu bit ponudjeno da presjedi na tribinama il da dobije neku naknadu.
Vjerovatno ce se sa nekim i raskinut al ce bit isplaceni sve sto imaju do kraja ugivota, to je jednostavno tako. Sad dal ce to dobit odma il ce morat tuzit klub to je nesto drugo.
Ja ga ne gotivim al nije on glup, svjesno je on ovo izjavio al vrlo dobro zna kako moze i kakve su posljedice ako jednostrano raskine ugovor.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 dec 2024, 18:49

Jel ovaj Dzidic ikad u historiji sa ovim sindikatom ista radio osim u Slobodi. Samo zna na Slobodi da ostri qrac, gdje je taj sindikat u ostalim klubovima? Ne smije pisnut

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 dec 2024, 19:09

Da li su igrači zaslužili plate obzirom na trud, na prikazanu igru i zalaganje? Normalno treba platiti sve, ali klub(ovi) se moraju nekako zaštititi.... Interesuje me da li bi gdje dobili platu za "plazanje gu.zicom" u nekoj firmi..ž.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 19 dec 2024, 20:08

Znaci Denis Karic je kordinator Op a sta je onim sefom “akademije”
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 19 dec 2024, 20:20

– Malo je vremena pred nama, bit će teško, ali vjerujem da će na terenu biti daleko bolje. I sa igračima iz Tuzlanskog kantona, odnosno Prve lige, osvojilo bi se više bodova. Od sutra pa do kraja decembra ćemo se intenzivno baviti sa Slobodom. Uskoro će biti poznato i ime novog trenera, već ima nekih poziva, prijedloga, mada u ovakvoj poziciji nije baš mnogo onih koji su zainteresovani. Predočit ćemo projekat od par godina, pa ko bude imao volje, želje i strpljenja… Najvažnije je da ne gleda sadašnje stanje Slobode već na budućnost, a ta budućnost koju mi vidimo mislim da će biti apetit i za struku i za igrače, podvukao je Husić na kraju razgovora za **** portal.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 dec 2024, 20:22

Aco proglasio prosle sezone OP "Akademijom" :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 dec 2024, 21:36

Jel realno ovo za ugovore sa sestrama, bracom itd?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Adnan34
Kontakt:

Post Postao/la Adnan34 » 20 dec 2024, 13:00

Imal šta novo ko bi mogao biti novi trener

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 20 dec 2024, 14:19

samirr je napisao/la:
19 dec 2024, 21:36
Jel realno ovo za ugovore sa sestrama, bracom itd?
Sve je moguće i realno u Slobodi, to su nam "zabiberila" braća sa tribine, sve im hebem milo i drago
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 20 dec 2024, 14:36

Pregovaramo sa Musemicem, ali tesko ce bit.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 21 dec 2024, 12:52

FKBilder je napisao/la:
20 dec 2024, 14:36
Ruku na srce nismo se lijepo rastali sa njim kako god da okreneš. Ali je definitivno jedna od najboljih opcija, pogotovo na duže staze.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 21 dec 2024, 16:13

Rimes87 je napisao/la:
21 dec 2024, 12:52
FKBilder je napisao/la:
20 dec 2024, 14:36
Ruku na srce nismo se lijepo rastali sa njim kako god da okreneš. Ali je definitivno jedna od najboljih opcija, pogotovo na duže staze.
Trojica su u opticaju,pored Husrefa jos jedan kojeg znamo dobro. Jedan nas je odbio vec.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 dec 2024, 17:13

Sarni potpis Husrefe :pray:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 21 dec 2024, 21:28

Daj nam Vladu
& $ ?

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.