Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sheyi
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la Sheyi » 21 nov 2024, 22:26

fanatik19 je napisao/la:
21 nov 2024, 22:17
hurem je napisao/la:
21 nov 2024, 20:58
Fanatik, molim te ostavi tastaturu na par dana. Odmori kao i svi sto odmore.
Moram priznat da si mi u ocima jedan od normalnijih forumasa ali mi je savrseno jasno kako me konstantno indirektno prozivas kada kazem nesto protiv Tahirovica. Evo ostavit cu ja tastaturu na par dana, ali samo mi navedi jedan normalan razlog zbog kojeg smatras da je tvoje misljenje u vezi s njim tacnije od onoga sto ljudi ovdje mjesecima iznose i daju opravdane kritike na njegov racun. Naravno, ocekujem neki normalan odgovor osim toga sto ima dobar dug pas 2-3 puta na utakmici i sto je odigrao dobro drugo poluvrijeme sa Holandijom.
Inace, ja mu zelim da demantuje 80% ovog foruma i da bude bolji igrac od Pjanica.
:wave:
Hurem je jedan od rijetkih koji nije za Tahirovica nikad bio nesto posebno :D nego sta ti mislis ako bi nam kombinacija veznog reda bila zadnji vezni, kreativac i box to box koga bi stavio? Mislis li da bi Sunjic, Tahirovic, Gigovic mogli dobiti jos jednu sansu ili bi Pjanica i Huseinbasica gurnuo uz Sunjica? Ili nesto trece.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 21 nov 2024, 22:28

Madal je napisao/la:
21 nov 2024, 14:33
fanatik19 je napisao/la:
21 nov 2024, 13:00

Brate jesil realan? Esmir igra u ligi za koju se svi slažemo da je mnogo nekvalitetnija od onoga što evropski fudbal traži ali je i kao takva jača od svake sa prostora ex Yu.
Zašto? Zato što najveći talenti Hajduka i Zvezde tjst Biuk i Mijatović odu u taj MLS i jednom daju pedalu nakon sezone a drugi se evo čitavu sezonu nije uspio izborit da odigra 2 utakmice kao starter. Kakav crni Kulašin, on nije kvalitet da igra standardno u najboljim Ex yu klubovima, pitanje je da li bi i u našoj ligi uprkos pravilu u21 bio starter u svim ekipama a ne da igra u reprezentaciji. Kada uz sve ovo uzmemo da je stvarno kriminalno igrao za u21 reprezentaciju gotovo svaku utakmicu onda tek ne vidim razlog da se njega forsira.
Esmirov naredni korak vjerovatno već na zimu je neka liga u evropi koja je top 7-8 najboljih i pritom je 2 godine mlađi od Kulašina.
Slažemo se svi da još uvijek nije to to, previše se i očekuje od njega u čitavom ovom neredu, ali polako ljudi dragi. Niko ko je iole normalan mu nije stavio teret "bosanski Messi" osim ovih portala što bi se yebali za klik.
Biĉe on od velike koristi nama u budućnosti siguran sam, nismo ovakav profil igrača baš dugo imali..
Dobar je MLS ali to nije vidjelo ozbiljnog tempa igre. Esmir je solidan sa ogromnim potencijalom i sad je koristan u odredjenim momentima ali je Sergej odlicno prepoznao da u 90min mi ne mozemo trpiti njegovu nepostojanost u odbrani i igri bez lopte.
Treba i znati pohvaliti kad se ispostavi ispravna odluka, ispade ipak da selektor nesto zna a dezurni tipkarosi ne znaju. Bravo, Sergej!
Nisam te nešto čuo kada je Barbarez stavio Burnića na lijevo krilo, pa onda Dedica na lijevo krilo, pa onda Bicakcica na desnog beka. Inače si dosta glasniji po pitanju pogrešne postave igrača. Ništa to kad je Barbarez u pitanju. Ja tebi skidam kapu ako ti zaista vjeruješ u to sto pišeš :rol:.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 nov 2024, 22:39

PasodelMar je napisao/la:
21 nov 2024, 22:28
Nisam te nešto čuo kada je Barbarez stavio Burnića na lijevo krilo, pa onda Dedica na lijevo krilo, pa onda Bicakcica na desnog beka. Inače si dosta glasniji po pitanju pogrešne postave igrača. Ništa to kad je Barbarez u pitanju. Ja tebi skidam kapu ako ti zaista vjeruješ u to sto pišeš :rol:.
Pa ima gresaka dosta nego navodim primjere gdje ste smarali kao idioti a samo ispali neznalice. :kafa:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 21 nov 2024, 22:41

:thumbup:
Sheyi je napisao/la:
21 nov 2024, 22:26
fanatik19 je napisao/la:
21 nov 2024, 22:17
hurem je napisao/la:
21 nov 2024, 20:58
Fanatik, molim te ostavi tastaturu na par dana. Odmori kao i svi sto odmore.
Moram priznat da si mi u ocima jedan od normalnijih forumasa ali mi je savrseno jasno kako me konstantno indirektno prozivas kada kazem nesto protiv Tahirovica. Evo ostavit cu ja tastaturu na par dana, ali samo mi navedi jedan normalan razlog zbog kojeg smatras da je tvoje misljenje u vezi s njim tacnije od onoga sto ljudi ovdje mjesecima iznose i daju opravdane kritike na njegov racun. Naravno, ocekujem neki normalan odgovor osim toga sto ima dobar dug pas 2-3 puta na utakmici i sto je odigrao dobro drugo poluvrijeme sa Holandijom.
Inace, ja mu zelim da demantuje 80% ovog foruma i da bude bolji igrac od Pjanica.
:wave:
Hurem je jedan od rijetkih koji nije za Tahirovica nikad bio nesto posebno :D nego sta ti mislis ako bi nam kombinacija veznog reda bila zadnji vezni, kreativac i box to box koga bi stavio? Mislis li da bi Sunjic, Tahirovic, Gigovic mogli dobiti jos jednu sansu ili bi Pjanica i Huseinbasica gurnuo uz Sunjica? Ili nesto trece.
Mozes igrat sa Sunjicem na klasicnoj 6tici te Gigovicem i Huseinbasicem na 8micama. Ne moras nuzno da imas 3 ovakva profila igraca u sredini jer nemaju to neke mnogo ozbiljnije reprezentacije od nas. U ovom slucaju Huseinbasic je najveci kreativac i ko ga gleda u klubu zna o cemu pricam i zna koliko se igra vrti oko njega. Ovdje mu se daje potpuno pogresna uloga i cesto djeluje kao teski amater.
Nemam brate nista protiv Tahirovica ali nije fer prema drugima koji igraju standardno u kluvovima da dolaze tu i griju njemu klupu.
Prvi sam yebavo Savi mrtve dok ga je slao po tribinama i ostavljao na klupi i jos uvijek stojim iza toga jer je tad igrao u klubu ali sada stvarno priznajem da sam pogrijesio u procjeni s njim jer sam mislio da je puno bolji igrac od onoga sto je dosad pokazao i da je Savina procjena za njegovu karijeru bila tacna..
Opet kazem, mlad je i dosta prostora ima da se popravi.
Dosta, ohladicu sad malo stvarno jer me strahovito nervira sto niko ne cita klmentare do kraja a ja navik'o bit opsiran u istima i to je samo po sebi problem

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 nov 2024, 22:58

21 nov 2024, 22:28
Madal je napisao/la:
21 nov 2024, 14:33
fanatik19 je napisao/la:
21 nov 2024, 13:00

Brate jesil realan? Esmir igra u ligi za koju se svi slažemo da je mnogo nekvalitetnija od onoga što evropski fudbal traži ali je i kao takva jača od svake sa prostora ex Yu.
Zašto? Zato što najveći talenti Hajduka i Zvezde tjst Biuk i Mijatović odu u taj MLS i jednom daju pedalu nakon sezone a drugi se evo čitavu sezonu nije uspio izborit da odigra 2 utakmice kao starter. Kakav crni Kulašin, on nije kvalitet da igra standardno u najboljim Ex yu klubovima, pitanje je da li bi i u našoj ligi uprkos pravilu u21 bio starter u svim ekipama a ne da igra u reprezentaciji. Kada uz sve ovo uzmemo da je stvarno kriminalno igrao za u21 reprezentaciju gotovo svaku utakmicu onda tek ne vidim razlog da se njega forsira.
Esmirov naredni korak vjerovatno već na zimu je neka liga u evropi koja je top 7-8 najboljih i pritom je 2 godine mlađi od Kulašina.
Slažemo se svi da još uvijek nije to to, previše se i očekuje od njega u čitavom ovom neredu, ali polako ljudi dragi. Niko ko je iole normalan mu nije stavio teret "bosanski Messi" osim ovih portala što bi se yebali za klik.
Biĉe on od velike koristi nama u budućnosti siguran sam, nismo ovakav profil igrača baš dugo imali..
Dobar je MLS ali to nije vidjelo ozbiljnog tempa igre. Esmir je solidan sa ogromnim potencijalom i sad je koristan u odredjenim momentima ali je Sergej odlicno prepoznao da u 90min mi ne mozemo trpiti njegovu nepostojanost u odbrani i igri bez lopte.
Treba i znati pohvaliti kad se ispostavi ispravna odluka, ispade ipak da selektor nesto zna a dezurni tipkarosi ne znaju. Bravo, Sergej!
Pa te rokade su se pokazale dobro protiv nizozemaca u cemu je problem
naprijed rejal

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 21 nov 2024, 23:03

Sveti je napisao/la:
21 nov 2024, 22:58

Dedic odigrao lijevo krilo, lijevog beka i desnog beka u jednoj utakmici, to nije normalno. Bicakcic cijelo drugo pv nije mogao disati i igrao takav do 60' na beku, to nije normalno. Burnića gurati na lijevu stranu dok u klubu igra konstantno na desnoj strani škodi igraču i onda ne pruža dovoljno dobre igre i djeluje kao loš igrač i ako to nije tako. Takve stvari mi smetaju, u tome je problem.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 nov 2024, 23:23

21 nov 2024, 23:03
Sveti je napisao/la:
21 nov 2024, 22:58

Dedic odigrao lijevo krilo, lijevog beka i desnog beka u jednoj utakmici, to nije normalno. Bicakcic cijelo drugo pv nije mogao disati i igrao takav do 60' na beku, to nije normalno. Burnića gurati na lijevu stranu dok u klubu igra konstantno na desnoj strani škodi igraču i onda ne pruža dovoljno dobre igre i djeluje kao loš igrač i ako to nije tako. Takve stvari mi smetaju, u tome je problem.
Smeta vama doktorima fudbalskih nauka svasta, i sta treba i sto ne treba :kafa:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 20 dec 2024, 20:25

Esmir za 6 mil eura prelazi u holandski PSV Eindhoven.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 20 dec 2024, 20:27

odlicno

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 dec 2024, 20:29

Dobar klub i liga, problem je što mu je konkurencija paprena i što se vjerovatno do ljetna neće naigrati dok se ne prodaju i/ili Bakayoko/Lang/Pepi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 20 dec 2024, 20:30

Prati li neko PSV? Osim Perisica, kakva mu je konkurencija tamo?
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 dec 2024, 20:30

RajvoSA03 je napisao/la:
20 dec 2024, 20:30
Prati li neko PSV? Osim Perisica, kakva mu je konkurencija tamo?
Johan Bakayoko, jedno od boljih krila u ligi.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 dec 2024, 20:33

PSV dosta rotira krila, ali manje više uvijek dva igraju od trojca Bakayoko/Lozano/Lang.

Perišić je tu radi širine samo, a i nije dugoročni njihov plan.

Vjerovatno će grijati klupu do ljeta (osim možda, u kupu recimo) dok se ne proda neko od gore navedenog trojca s obzirom da će i Bakayoko i Lang biti jedni od najvećih izlaznih transfera PSV-a, pitanje je vremena samo.

edit: sad tek vidim da je Lozano prodat, što je dobro jer će biti manje-više prva opcija sa klupe umjesto Bakayoka na desnom krilu, vjerovatno.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 20 dec 2024, 20:37, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 20 dec 2024, 20:34

Vjerovatno će biti zamjena za Hirvinga Lozana koji prelazi u San Diego u januaru.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 dec 2024, 20:35

Trebaće mu ovdje vremena da se nametne zbog velike konkurencije, mada ukoliko je će PSV da ga plati 6 miliona pravu priliku će zasigurno dobiti. Idealna liga za njega, baš kao što smo i priželjkivali.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 dec 2024, 20:35

Ide Bakayoko

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 dec 2024, 20:36

Bakayoko im je zlatna koka ali poznajući nizozemske klubove to znači i skori transfer. Esmir će se vjerovatno kaliti na klupi uz doziranu minutažu dok se ne oslobodi mjesto.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 dec 2024, 20:39

Mozda prevelik zalogaj za njega trenutno, samo da ne bude kao sa Tahirovicem...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 20 dec 2024, 20:42

Odlična stvar za njega, baš ono što sam i priželjkivao tj, dolazak u Evropu kao stepenica više u njegovoj karijeri. Sretno ti bilo Esmire.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.