The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: The Ring (sve o boksu)
Daj sad Duboisa 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma cisto kao suza, 8-4 u rundama, a i ove 4 sto je dobio su bile tijesne. Ali tacno se vidi nakon 4-5 rundi, diže se za nivo više, dominacija.
⚽FK Garaže⚽
Ove Boksere danas bi Ali i Foreman rutinski rješavali.
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 22 dec 2024, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- Gumistucna
- Kontakt:
kakav cringe franka warrena,maše scorecardom pred kamerama,kao sramota ovo ono, a komentatori čak i britanci svi ubijeđeni da je fury izgubio.
plus, koji disrespect furya što ode iz ringa ko pizzda ,arapi ga toliko plaćaju , a ponašanje mu nula.
i šlag na tortu puste nepismenog duboisa rečenicu ne zna sastavit
plus, koji disrespect furya što ode iz ringa ko pizzda ,arapi ga toliko plaćaju , a ponašanje mu nula.
i šlag na tortu puste nepismenog duboisa rečenicu ne zna sastavit
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
- AshburtonG
- Kontakt:
Za kojeg boksaca teske kategorije smatrate da je imao najvisi nivo boksa? Dakle, ne karijeru, ne odbrane titule, nego neki period ili mec gdje je pokazao najbolju verziju sebe protiv ozbiljnog protivnika.
Filip car, sve udarce branio glavomAshburtonG je napisao/la: ↑22 dec 2024, 00:46Za kojeg boksaca teske kategorije smatrate da je imao najvisi nivo boksa? Dakle, ne karijeru, ne odbrane titule, nego neki period ili mec gdje je pokazao najbolju verziju sebe protiv ozbiljnog protivnika.
1946-1987
Opet ukrali Usyku trenutak slave. Nesto kao kad mu je Joshua nakon poraza ukrao mikrofon i bulaznio minutama. Usyk nije ni proslavio kako treba vec mu doveli Duboisa u ring da moljaka za mec i Warrena da sere o kradji.
Kako god, svaka cast obojici na ovakvih 12 rundi. Impresivan cardio Furya sa 127kg i i impresivna pobjeda Usyka nad ovom gromadom
Kako god, svaka cast obojici na ovakvih 12 rundi. Impresivan cardio Furya sa 127kg i i impresivna pobjeda Usyka nad ovom gromadom

100% sportski i krajnje opušten potpis
Ja mislim da je najveći problem sto ljudi ne shvataju kakva je mašina fury ustvari i koliko je ova pobjeda zapravo velika,a i ovo sto je napisao kolega iznad,doveli su mu Duboisa i čovjek odma prihvata meč, damu do poda
Usyk je najdominatniji boxer od 2000 tu nema dileme, ali ova konkurencija je tanka malo je reći, imaš Wildera i Joshu obojica staklene brade, jedini koji može parirati zbog stila je Tyson koji je vrhunski školovan boxer, ali mu nije dorastao.
Mečevi su postali dosadni za gledati od braće Kličko, nije se puno promijenilo od tad.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Au brate kako dobro pitanje. Ja ću ti dati najrandom odgovor, Muhammed Ali prije suspenzije, meč sa Williamsom kao peak svega, jedan od najvećih masterclass-ova ikad.AshburtonG je napisao/la: ↑22 dec 2024, 00:46Za kojeg boksaca teske kategorije smatrate da je imao najvisi nivo boksa? Dakle, ne karijeru, ne odbrane titule, nego neki period ili mec gdje je pokazao najbolju verziju sebe protiv ozbiljnog protivnika.
Foreman da bi rutinski riješio Usika ili Furya

Muhammad Ali do 1967. i Mike Tyson do 1989. bez dileme po meni ako gledamo neki najveći nivo (kao Ronaldinho u nogometu do 2007.).AshburtonG je napisao/la: ↑22 dec 2024, 00:46Za kojeg boksaca teske kategorije smatrate da je imao najvisi nivo boksa? Dakle, ne karijeru, ne odbrane titule, nego neki period ili mec gdje je pokazao najbolju verziju sebe protiv ozbiljnog protivnika.
- ASD
- Kontakt:
Wilder nema staklenu bradu, tokom karijere je trpio udarce kao budala. Samo što je tehnički preloš, pa je dosta izložen jakim udarcima, što su neki bokseri iskoristili.
Nadam se da si upućen da je 2019. bila prije 5 godina. Glupo je pominjati da su samo Joshua i Wilder konkurencija Usyku, realno ni jedan ni drugi nisu uopšte. Teška kategorija trenutno ima da ponudi solidnih boksera. Kako ne volim pročitati ove casual upise....emir18 je napisao/la: ↑22 dec 2024, 01:01Usyk je najdominatniji boxer od 2000 tu nema dileme, ali ova konkurencija je tanka malo je reći, imaš Wildera i Joshu obojica staklene brade, jedini koji može parirati zbog stila je Tyson koji je vrhunski školovan boxer, ali mu nije dorastao.
Mečevi su postali dosadni za gledati od braće Kličko, nije se puno promijenilo od tad.
I glupost je to da je Fury školovan bokser, jako neortodoksan stil, čovjek koji nerijetko jab baca kao da tjera muve od sebe... Nezgodan protivnik za Usyka samo zbog gabarita, inače tehnički dosta inferioran u odnosu na njega.
Da li ti znaš sa kime se sve usyk borio ? Da li znaš šta je sve osvojio ? Jesi li svjestan da u olimpijskom i amaterskom boxu ima puno boljih boxera od profesionalnih borbi,a pogledaj malo karijeru usyka prije profi boxa,možda će ti neke stvari biti jasnijeemir18 je napisao/la: ↑22 dec 2024, 01:01Usyk je najdominatniji boxer od 2000 tu nema dileme, ali ova konkurencija je tanka malo je reći, imaš Wildera i Joshu obojica staklene brade, jedini koji može parirati zbog stila je Tyson koji je vrhunski školovan boxer, ali mu nije dorastao.
- AshburtonG
- Kontakt:
Morat cu pregledat te meceve starije, uglavnom sam to ispratio samo kroz Highlightse. Ono sto je meni ostalo u sjecaju su runde prije prekida Lenox i Vitaly. Za ovog drugog smatram da je mozda najbolja kombinacija tehnike i KO power od ovih sto sam aktivno gledao, dok je tesko naci bolji CV od Lenoxovog.Fuerza je napisao/la: ↑22 dec 2024, 01:03Au brate kako dobro pitanje. Ja ću ti dati najrandom odgovor, Muhammed Ali prije suspenzije, meč sa Williamsom kao peak svega, jedan od najvećih masterclass-ova ikad.AshburtonG je napisao/la: ↑22 dec 2024, 00:46Za kojeg boksaca teske kategorije smatrate da je imao najvisi nivo boksa? Dakle, ne karijeru, ne odbrane titule, nego neki period ili mec gdje je pokazao najbolju verziju sebe protiv ozbiljnog protivnika.
Oko rasprave iznad:
Fury je napravio karijeru zbog nevjerovatne pokretljivosti za svoje dimenzije i inteligentnog boksanja. Tehnicki je on srednja zalost. Veceras je par puta bacao nekakve frljoke poput MMA boraca preko ruke, sto bi trebao bit direkt. Sto je najgore, par puta je i pogodio.
Malo sam pretjerao što se tiče Usyka, Geroge je jedan od najboljih H2H boraca ikad, Usyk bi morao imati svoju najbolju noć da izbjegne KO u prvih 5-6 rundi, u dužem meču bi moguće i uzeo SD,
Lennox definitivno ima dobar CV, nekako baš školski. Revanširao se za poraze, dobio većinu rivala iz 90tih, bio undisputed. Mada kod njega mi nekako nešto fali da ga smatram najvećim teškašem ikad iako je u samom vrhu sigurno.
Kod Usyka mi je npr. fascinantno to da ne pamtim njegov meč u kom je išao u rat sa nekim. Sigurno da ni njemu nije u interesu da borbu odvede u tako nešto, jer je tehnički savršen i taj rizik mu je nepotreban. A još mi je fascinantnije kako je on tako dobar da ga niko od protivnika nije uspio uvući u takvu borbu.
Iako je Dubois nakon poraza od Usyka imao jako dobre pobjede, ja bih ipak neko drugo lice da vidim protiv Usyka. Bakole mi je npr. ubica i taj meč bi mi bio jako zanimljiv. Ali nema sumnje da se Dubois jako dobro pokazao u prethodnim mečevima i nije da ne zaslužuje revanš.
Kod Usyka mi je npr. fascinantno to da ne pamtim njegov meč u kom je išao u rat sa nekim. Sigurno da ni njemu nije u interesu da borbu odvede u tako nešto, jer je tehnički savršen i taj rizik mu je nepotreban. A još mi je fascinantnije kako je on tako dobar da ga niko od protivnika nije uspio uvući u takvu borbu.
Iako je Dubois nakon poraza od Usyka imao jako dobre pobjede, ja bih ipak neko drugo lice da vidim protiv Usyka. Bakole mi je npr. ubica i taj meč bi mi bio jako zanimljiv. Ali nema sumnje da se Dubois jako dobro pokazao u prethodnim mečevima i nije da ne zaslužuje revanš.
- tutankamon1905
- Kontakt:
Kada pricamo o najvecim teskasima svih vremena, tesko je ne spomenuti i Filipa Hrgovica. Steta onog nesretnog poraza od Duboisa

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.