Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jointunija
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la jointunija » 19 dec 2024, 09:06

grbavicka1921 je napisao/la:
19 dec 2024, 08:45
Šero mi se svidio u GOŠK-u još dok je bio ako se ne varam.
Taj ni u Slobodi ne igra,zbog Husare,prvenstveno.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 dec 2024, 09:34

Što se tiče njega fakat ne znam, ni tamo ni vamo. Ali znam provjereno da je navijač našeg kluba.
Grupa iznad svakog pojedinca.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 19 dec 2024, 18:16

Riquelme1921 je napisao/la:
19 dec 2024, 09:34
Što se tiče njega fakat ne znam, ni tamo ni vamo. Ali znam provjereno da je navijač našeg kluba.
I to bas navijac

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 20 dec 2024, 02:26

Migi izgleda napušta Radnik uskoro.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2024, 08:22

Ja mislim da je stvarno došlo vrijeme za Ordagića.

:mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 dec 2024, 09:02

Mozda nekog veznog zaganjati :kafa:
Fk Željezničar.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 dec 2024, 09:23

Pablo11 je napisao/la:
20 dec 2024, 09:02
Say no more. :kafa:

Evo jedan vezni friško slobodan i friško za kartoteku.

Marin Pilj

slika

Igrač iz Hrvatske, ima 28 godina, igra na pozicijama defanzivnog i centralnog veznog, ali i ofanzivnog također.

U karijeri ima 118 nastupa za Osijek, a nastupao je i za Olimpiju iz Ljubljane i Varaždin. Posljednji angažman je iznenađujuće imao u Maleziji, a prošli mjesec je postao slobodan igrač.

Omalen rastom (navodno 165 cm), ali oni što prate HNL kažu da se radi o dobrom igraču, a bio je i Rendulićeva transfer želja kad je vodio Zrinjski.

Navodno je u prošlom zimskom prijelaznom roku bio blizu povratka u Osijek.

Kad mu gledaš neke isječke, vidiš da je davao i golove iz slobodnih udaraca.

Malo sam pročačkao i kažu da ima želju da igra bliže kući, dakle Hrvatska ili region.

Igrao je i Hiroš sa njim u Osijeku pa se možemo i raspitati.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 dec 2024, 09:57

Pablo11 je napisao/la:
Da probamo sa jednim Albancem (Čisto da proširimo izbor) :kafa:

Endri Çekiçi
28 godina
178 cm

Klupska karijera:

KF Pogradeci: Svoju karijeru započeo je u lokalnom klubu Pogradeci 2008. godine, gdje je debitovao 2013. sa 16 godina.
Wikipedia

Teuta: U ljeto 2013. prelazi u Teutu, ali nije zabilježio ligaške nastupe.

Dinamo Zagreb: Februara 2014. prelazi u Dinamo Zagreb, gdje je uglavnom igrao za drugi tim, dok je za prvi tim zabilježio nekoliko nastupa.

Lokomotiva Zagreb (pozajmica): Od januara 2016. do 2017. bio je na pozajmici u Lokomotivi Zagreb, gdje je pružao zapažene partije.

Olimpija Ljubljana: Februara 2019. potpisuje za Olimpiju Ljubljana, gdje je u 43 ligaška nastupa postigao 17 golova.

Ankaragücü: Oktobra 2020. prelazi u turski Ankaragücü, gdje je u sezoni 2020/2021 zabilježio 31 nastup i postigao 2 gola.

Konyaspor: Jula 2021. prelazi u Konyaspor, gdje je u 55 ligaških utakmica postigao 8 golova.

Pendikspor: Avgusta 2023. potpisuje za Pendikspor, ali je u julu 2024. postao slobodan igrač.

Reprezentativna karijera:

Za reprezentaciju Albanije debitovao je 14. oktobra 2020. godine i do sada je zabilježio 11 nastupa i postigao 1 gol.

Statistika:

Ukupno u karijeri: 267 nastupa, 45 golova i 19 asistencija.

Süper Lig: 110 nastupa, 11 golova i 10 asistencija.

Trenutni status:

Od jula 2024. godine, Endri Çekiçi je slobodan igrač i trenutno traži novi angažman i možda se može uklopiti u naš budžet. Jedva ali ipak možda. :kafa:

Jedino što brine je što nije igrao od jula 2024.

Edit : Danilo Pantić je još uvijek slobodan igrač.

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Blank123
Kontakt:

Post Postao/la Blank123 » 20 dec 2024, 11:28

Sta mislimo o ovom igracu, napusta Rigu.
Jeste da su mu 32 godine, ali sigurno bi iskustvom pomogao makar jednu godinu. Vjerovatno je i skup za nas, ali eto neka se nadje :D

https://www.transfermarkt.com/milos-joj ... ler/160285

Grbavac
Kontakt:

Post Postao/la Grbavac » 20 dec 2024, 11:35

braco je napisao/la:
20 dec 2024, 09:23
Pablo11 je napisao/la:

Marin Pilj

slika

Igrač iz Hrvatske, ima 28 godina, igra na pozicijama defanzivnog i centralnog veznog, ali i ofanzivnog također.

U karijeri ima 118 nastupa za Osijek, a nastupao je i za Olimpiju iz Ljubljane i Varaždin. Posljednji angažman je iznenađujuće imao u Maleziji, a prošli mjesec je postao slobodan igrač.

Omalen rastom (navodno 165 cm), ali oni što prate HNL kažu da se radi o dobrom igraču, a bio je i Rendulićeva transfer želja kad je vodio Zrinjski.

Malo sam pročačkao i kažu da ima želju da igra bliže kući, dakle Hrvatska ili region.

Odlican u HNLu,samo da ga susjedi ne zakapare...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 dec 2024, 13:22

Grbavac je napisao/la:
20 dec 2024, 11:35
braco je napisao/la:
20 dec 2024, 09:23
Pablo11 je napisao/la:

Marin Pilj

slika

Odlican u HNLu,samo da ga susjedi ne zakapare...
Statistika iz maja ove godine:

Jedini razlog (pored novca) što je otišao u Maleziju je taj što je isto jedan Osiječanin bio trener te ekipe tamo i čim je taj hrvatski stručni štab napustio Maleziju, Pilj je zatražio raskid ugovora.

S obzirom na njegove tehničke kapacitete i naša potreba za još jednim takvim centralnim veznim, mislim da je interesantna opcija.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 dec 2024, 18:20

Što nam Rahimić ne bi završio ovog Kristijana Bistrovica iz CSKA?!

Čovjek cijepa sa šutem.

Ne znam samo kakva su mu primanja tamo. Vjerovatno prevelik zalogaj.

U CSKA još od 2017/2018 a najmanje tamo igrao. Sve po nekim posudbama, ne kontam. Možda bi se htio i vratiti na Balkan. :kafa:

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 20 dec 2024, 18:38

Preveliki su ovo zalogaji za nas u ovom momentu. Najvažnije je riješiti status trenutnih igrača.
Muftić da li je na prodaju, ako jeste treba golman
Radovac produžiti ugovor
Boljević produžiti ugovor
Hiroš koji je uopšte status. Po meni ne bi ga produžio
Jaber ide ili ostaje.
Ono što ćebiti dobro je da igrači koji su došli tokom sezone i nisu prošli ljetne pripreme, a bili su standardni, će odraditi pune pripreme, a nije da ih nema. Dangubić, Karamarko, Mirčevski, Cvetanoski, Karjašević, Šukilović. Dakle najmanje 4 standardna. Mi smo u sezonu ućli sa Cavnićem i Mahmićem na stoperima, a završili sa Karamarkom i Šukilovićem, koji su izgledali dosta dobro u završnici polusezone.
I mi već sada trebamo lagano raditi i na ekipi za slijedeću sezonu, sklapati polako.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 dec 2024, 10:57

Ma naravno da su preveliki zalogaji. Posebno ako bude dodatnih problema oko transfera Jabera i smanjenja doprinosa iz budžeta za Klub.

Za Jabera sam optimističan obzirom da ga francuski portal L'equipe već svrstava u potencijalna pojačanja za Toulouse. Sa druge strane mislim da će nam poprilično skresati budžetska sredstva. Obzirom da je u 2023 izdvojeno 2 miliona i ako skrešu za milion prepušteni smo sami sebi. Morat će se svake godine bar po jedan igrač prodavati za neku pristojnu svotu ako mislimo ostati konkurentni.

Ako je vjerovati Nedi Turkoviću Karić je zatražio sporazumni raskid i mislim da bi trebao bi ići a pregovori sa Hirošem dobijaju nastavak, mada mislim da se Hiroš ne uklapa u Denisove zamisli i stil igre. Sigurno mu neće garantovati ozbiljnu minutažu sve i da ostane i da će biti više zamjena ako ne promijeni pristup igri.

Za Muftića ne vidim da ima ozbiljnih ponuda i ne vjerujem da će prije ljeta igdje ići. Kao i veći dio ekipe. Realno u ovom prelaznom roku samo se krpe rupe i nezadovoljni igrači odlaze ako imaju neke opcije u igri.

Tako da mislim da ćemo ostati bez Al Jabera i Karića a možda i Hiroša. Znači treba nam krilo koje može igrati i polušpica, dva centralna vezna i dodatni napadač za rotaciju.

Iskreno ne bi bilo loše ni razmotriti neke opcije koje su trenutno slobodne a iz domaćih su klubova poput Ivana Ikića koji bi, vjerujem, solidno pokrio desno krilo a može odigrati i desetku ili klasičnog polušpica. Probati malog Šošića dovesti kao ulog u potencijanu zaradu. Naravno, vezati ga dobrim ugovorom od 2-3 godine. Ima tubdosta slobodnih igrača ali dosta njih nije igralo pola sezone nikako i upitno je u kakvom su stanju ali i kolikonpara traže. Obzirom da je Široki u krizi i da gleda da se riješi nekih igrača možda ne bi bilo loše poslati upit za Chinedu-a. Čini mi se da bi tu mogao na čuči dobar igrač mada mislim da ga neće pustiti besplatno obzirom na ugovor do 2026. Obzirom da su u Slobodi svi dobili mogućnost odlaska tu vidim Mekića i mladog Talisona kao neki ulog u budućnost mada ni Hrvanović ne izgleda loše ako pristane na neku razumnu platu i da bude zamjena.

Lično očekujem da će otići Al Jaber, Karić i Hiroš a da ćemo vidjeti dva nova veznjaka, novog krilog igrača i napadača. Time bi se ekipa izbalansirala sa dovoljno opcija u rotaciji. Ko će doći zavisit će od Tunovića, Denisa, Rahimića i Štilića, njihovih želja, finansija i pregovaračke sposobnosti.

Naše je da bacamo želje i pozdrave i podržimo ih. Nije se odavno bolje radilo u klubu a dokaz tome je i što su već ponuđeni novi ugovori ključnim igračima.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 21 dec 2024, 13:10

Meni je zanimljiv igrač Božo Prusina iz Širokog Brijega. Zapamtio sam ga kad smo igrali protiv Leotara u Trebinju, odigrao jako dobro. Imao je solidnu minutažu ove sezone. Tip igrača kojeg nemamo u ekipi, još ako je istina da Karić ide, mislim da ne bi bio loš potez. Visok i jak u duelima, zadnji vezni. Istekao mu je ugovor ako je vjerovati Transfermarktu + zaštićeno godište i za narednu sezonu. Možda za nas i najvažnije, vjerovatno neko koga možemo finansijski pokriti :)
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 dec 2024, 13:57

Bersaga je napisao/la:
21 dec 2024, 13:10
Meni je zanimljiv igrač Božo Prusina iz Širokog Brijega. Zapamtio sam ga kad smo igrali protiv Leotara u Trebinju, odigrao jako dobro. Imao je solidnu minutažu ove sezone. Tip igrača kojeg nemamo u ekipi, još ako je istina da Karić ide, mislim da ne bi bio loš potez. Visok i jak u duelima, zadnji vezni. Istekao mu je ugovor ako je vjerovati Transfermarktu + zaštićeno godište i za narednu sezonu. Možda za nas i najvažnije, vjerovatno neko koga možemo finansijski pokriti :)
Prusina (20), Filip Matic (19), Taraba (18)
Ima u Sirokom dobrih mladih, a volio bih kad bi doveli jednog ili sve trojicu
Matic daje golove, asistira i sigurno s 19 je potencijal

Onaj nas Ali Pasic (19) bek svaku igra za Stupcanicu u prvih 11
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 dec 2024, 19:19

Da li dovesti još jednog rotacijskog napadača ako ćemo igrat od prve minute sa Krpićem i Dangubićem ili se osloniti na Lauševića?

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 21 dec 2024, 19:49

Najpoznatije francuske sportske novine, Al Jaber na listi potencijalnih pojacanja Toulousa:

https://www.lequipe.fr/Football/Actuali ... al/1527608

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 21 dec 2024, 20:39

braco je napisao/la:
21 dec 2024, 19:19
Da li dovesti još jednog rotacijskog napadača ako ćemo igrat od prve minute sa Krpićem i Dangubićem ili se osloniti na Lauševića?
Momak tek izlazi iz teške povrede, i upitno je koliko može. Po meni bi trebao još jedan rezervni špic (ako neko od mladih nije opcija) a na ostalim pozicijama gdje smo tanki, moramo pokušati dovesti igrače za prvih 11. Mada je zimi uvijek teško naći igrača.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 dec 2024, 03:13

VeteranSA je napisao/la:
21 dec 2024, 20:39
braco je napisao/la:
21 dec 2024, 19:19
Momak tek izlazi iz teške povrede, i upitno je koliko može. Po meni bi trebao još jedan rezervni špic (ako neko od mladih nije opcija) a na ostalim pozicijama gdje smo tanki, moramo pokušati dovesti igrače za prvih 11. Mada je zimi uvijek teško naći igrača.
Lično očekujem da će se tražiti još jedan igrač na toj poziciji iako mislim da nema potrebe za tim i da je bolje produžiti ugovore Dangubiću i Krpiĉu.

Ne znam kakva su razmišljanja u Klubu i da li je Dangubić voljan ostati još jednu sezonu jer ako nije mi itekako moramo naći napadača i u tom slučaju je stvar istinske potrebe.

Lauševića smo potpisali do maja 2026 i nema logike da mu se ne pruži prilika ako je zdrav. Nadavao se golova u prijateljskim i valjda je neko vidio određeni potencijal čim smo mu dali ugovor na dvije godine. Siguran sam da će to biti dobra rotacija ako Krpić i Dangubić ostanu još jednu sezonu.

Ne treba zaboraviti ni Zeničanina koji je u nekoliko zadnjih utakmica za juniore odigrao kao napadač i nadavao se nekih golova. Može se i on ubaciti u rotaciju ako Denis misli da tu ima nekog kvaliteta.

Također, ne znam što Babaluka ne gurnu na tu poziciji obzirom da je 191 cm visok. Nekako mi čudno izgleda kao krilo sa tom visinom. Možda će zvučati bezveze ali me nešto podsjeća na Džeku dok je bio u klubu. Visok, mršav, dug korak i dobar sa loptom u nogama. Treba poraditi na skoku i udarcu glavom ali još je mlad pa se može prekomandovati.

Sad šala : Što ne dovesti Armina Spahića iz Tuzla City-a?! Imali bismo i šopera i centarfora za rotaciju. :D

P.S. Možda sam nekad dosadan sa spominjanjem juniora ali ako već imaju profesionalne ugovore i neki potencijal stvarno nema razloga da im se ne da više prostora.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.