Mi smo definitivno najgluplji i najdefektniji narod na planeti.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
-
- Kontakt:
Hajde sta ti komentarises. Smrdi tamo u toj idealnoj svabiji i tisina.numanumaye22 je napisao/la: ↑23 dec 2024, 02:23Fina je brojka sigurno, medjutim nista se nece desiti dok se stranci ne ukljuce u to, svi znamo da Milosevic ne bi pao nikad da se nije upetljao James O’Brian. Oko 60M je to kostalo u tadasnje vrijeme. Kes se unosio jer je Slobo sve drugacije kontrolisao. Od protesta studenata 1996 je ipak proslo skoro 5 godina dok nije pao Slobodan.DamirT je napisao/la: ↑22 dec 2024, 16:40https://www.youtube.com/live/ME5QxyK3IK ... ABA2kt97-B
Koliko ima ljudi u Beogradu na protestima![]()
Vucic posjeduje sve medije osim N1, sve novine, vrhunske sportase kao sto je Djokovic mu cuvaju stranu, donosi zakone, krsi Ustav, opoziciju je sveo na jedan haustor. Posjeduje BIA, vojsku, policiju. Premijer, vlada i skupstina postoje eto samo tek tako, a on logicno vuce sve konce.
Opet ce raspisat izbore i uvjerljivo dobit/pokrast. Isto je uradio i Milosevic. Bit ce zanimljivo ispratit situaciju.
Allaha mi ljudi od jucer mozak probili sa najavama snijega i oluje, ustanes ujutro kolaps, nista ocisceno nije 

1946-1987
- akisarajevo92
- Kontakt:
Kod nas u Stutgartu se sam snijeg ocisti
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Iznenadio ih snijeg u decembru

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
BiH mora investirati u modernu opremu te obuku i organizaciju službi, kako bi se smanjio negativan uticaj prirodnih nepogoda.
Konkretno vezano za snježne padavine, lokalni nivou trebaju imati spremne gusjeničare, terence, sisteme za praćenje, pa kamione sa ralicama, traktore sa priključcima itd.
Ipak, nemoguće je biti max efikasan, jer i mnogo razvijenije zemlje dožive kolaps komunikacija.
Rećemo u januaru 2023. službe općine Konjic pravovremeno su reagovale na veliki snijeg. Znam jer sam došao iza grtalice u 6 izjutra.
Konkretno vezano za snježne padavine, lokalni nivou trebaju imati spremne gusjeničare, terence, sisteme za praćenje, pa kamione sa ralicama, traktore sa priključcima itd.
Ipak, nemoguće je biti max efikasan, jer i mnogo razvijenije zemlje dožive kolaps komunikacija.
Rećemo u januaru 2023. službe općine Konjic pravovremeno su reagovale na veliki snijeg. Znam jer sam došao iza grtalice u 6 izjutra.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mi se polako trebamo odmicati od ovog šaljivog općeprihvaćenog i LAŽNOG kritičkog narativa, jer kao što reče asteriks ekstremne vremenske nepogode se ne mogu planirati.
Ja da nisam bio prošle godine krajem novembra i početkom decembra u Njemačkoj, odnosno u Minhenu kad je otkazano 760 letova, utakmica Bayerna i kad je grad bio blokiran od snijega i da nisam vidio da su lošije odreagovali nego Kladanj i Olovo kad treba očistit put Sarajevo-Tuzla ja bih vjerovao da se ovo samo nama dešava...nekad i najbolja oprema ne pomaže
Upravo tako.
Naletit ćeš kako je snijeg blokirao Austriju, zakovao Švicu, pa SAD etc.
Onda poplave uništile pola EU, unatoč nasipima, tehnologiji, opremi itd.
Naletit ćeš kako je snijeg blokirao Austriju, zakovao Švicu, pa SAD etc.
Onda poplave uništile pola EU, unatoč nasipima, tehnologiji, opremi itd.
Nije moguce biti max efikasan, tacno al isto tako je moguce biti koliko toliko efikasan, snijeg je zatrpao jos prije 4 ujutro, a ceka se 6-7 da se pocne s radom
1946-1987
- VivaLaStella
- Kontakt:
Jutros 3h od Gradačca do Tuzle. Debili bukvalno nijednom nisu prošli, a sinoć se vozali oko grada dok nije ni pahulje bilo
Sad čitam sletili s grtalicom

Sad čitam sletili s grtalicom

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
-
- Kontakt:
Ma de bgt, pa nije palo 20 metara snijega da bude kolaps. Evo BH Telecom internet ne radi ovaj kućni. Sramota koliko su nepripremljeni, oprema nula poena. Šteta samo što nema Telemacha da se kutarišem ovog smeća.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Najbolja opcija je da vise privatnika cisti. Svako ko želi da se bavi time, dobije pomoć za kupovinu mašina i svako ima svoj dio koji mora da redovno cisti pa makar i u 3 u noći.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Pa privatnici i dobijaju tendere da čiste i onda kolapsiraju ne zna se koji je gori, rijetko gdje u kojoj opštini komunalno ima samostalno čiscenje bez privatnika
Imaš vijest kako su obilne snježne padavine u roku nekoliko sati izazvale haos u dijelovima Bavarske.
Saobraćaj na udređenim dionicama autoputeva bio je obustavljen, a neki vozači su proveli noć na cesti.
Tamošnje zimske službe satima su ostale zakovane.
Znači nemoguće je uvijek pravovremeno djelovati.
To je tacno, samo je glupo sto do prije 2 sata nigdje nije bilo ocisceno, a znalo se jos prije 4 dana da ce padati snijeg sve do 26-og.coelho41 je napisao/la: ↑23 dec 2024, 10:38Mi se polako trebamo odmicati od ovog šaljivog općeprihvaćenog i LAŽNOG kritičkog narativa, jer kao što reče asteriks ekstremne vremenske nepogode se ne mogu planirati.
Ja da nisam bio prošle godine krajem novembra i početkom decembra u Njemačkoj, odnosno u Minhenu kad je otkazano 760 letova, utakmica Bayerna i kad je grad bio blokiran od snijega i da nisam vidio da su lošije odreagovali nego Kladanj i Olovo kad treba očistit put Sarajevo-Tuzla ja bih vjerovao da se ovo samo nama dešava...nekad i najbolja oprema ne pomaže
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Primaju li na našim benzinskim eure? Konkretno EP / Petrol.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Mislim da Petrol ne prima.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑23 dec 2024, 11:32Primaju li na našim benzinskim eure? Konkretno EP / Petrol.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, sirBobbyMoore i 2 gosta.