Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

rishovski
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la rishovski » 24 dec 2024, 20:57

Surreal je napisao/la:
24 dec 2024, 20:46
Ali Soldo nije igrao za seniorsku Hrvatske
Nije ni Vladan Kovačević igrao za seniorsku reprezentaciju BiH,al je zadnji put imao 22 godine u mladoj... i to ga je i zeznulo da ne moze za Srbe...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 24 dec 2024, 21:06

Pokeras rece da ce gledati da ima igrace koji ce igrati srcem a sve nam interesdzije dovede u repku. :yawn:

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 24 dec 2024, 21:18

Veliko je pitanje je da li moze i da li zeli igrati za nas, jer je igrao u17 kvale za nas, a sad je standardan u u21 Hrvatske.Zbog cega bi prelazio nama? Steta sto ovakav detaljan pristup poslu nisu svi selektori i sš imali posle 2014. Kad ti treba sad kvalitetan igrac tesko ga je roditi, kad ih nismo navikli stvarati.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 24 dec 2024, 21:25

Dzaba ti sve ako nemas kvaliteta dovoljno, ima li smo mi i Anela Hadzica i Adnana Mravca u repci kao i danas Mujakica, koji zeli i hoce, ali nije dovoljno. Neko je vec napisao par imena koja su u opticaju i to je dobro, jer to znaci da nisu zadovoljni sa ovim sad.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 24 dec 2024, 21:32

Horoz je napisao/la:
24 dec 2024, 20:25
Vaya je napisao/la:
24 dec 2024, 20:13
Horoz je napisao/la:
24 dec 2024, 20:06
Mogu Soldu pratiti iz zabave, on za nas ne može igrati.
Nastupao je za našu U17 u kvalifikacijama, promijenio sportsko i igrao za U19 i U21 Hrvatske.
Znaci ne bi imao pravo da vrati maticno fudbalsko drzavljanstvo?
Bez uvrede, ali mi je čudno da su se ovdje zaboravile elementarne stvari i pravila - igrač samo jednom može mijenjati državljanstvo.
To se na ovom forumu pomenulo barem hiljadu puta.
Priča se o nekom Janletu koji bi za nas trebao igrati, valjda jer mu je žena Bosanka. Kao daćemo mu pasoš, to veze s vezom nema :roll:
Al to je tako kada je 70% postova čisto trolanje.
Ovdje se vidi kako nekoliko budala, u saradnji sa kvazimoderatorima željnim klikova, devalviraju forum do dna. Tako to ide i sa obrazvanjem, državom.
Jbg, zaboravi se...nije da sam neki sportski radnik, pa da su mi ova pravila u opisu posla kojeg radim...pratim stvari oko repke iz cejfa...a moras priznati da su malo iskomplikovali u FIFI/UEFI sa ovim posljednjim mijenjanjima pravila, koji opet imaju par nekih rupa, koje su primarno neke africke zemlje uspjele iskoristiti i vratiti neke svoje igrace u nacionalne timove...
Janelt ne bi trebao da ima mogucnosti da zaigra za nas po vise osnova, jer je imao 22+ godina kada je igrao za U21 Njemacke, a jos na to nikada nije imao civilno drzavljanstvo BiH a ima 26 godina... Ma da, negdje sam procitao (ne znam je li ovdje na forumu ili negdje drugo), da FIFA/UEFA planira neke stavke iz postojeceg pravilnika o promjeni prava nastupa za reprezentacije da ukine, pa da na tome Kovacevic bazira svoju nadu da moze nadtupati za Srbiju...
Zato ti kazem, ne znam je li sta mijenjalo ili sta je najaktuelnije oko tih pravila...

Sto se tice Marka Solde, evo ne mogu da upotpunosti pohvatam sve... Igrao je za nadu U17, prebacio se za hrvatsku U19 i U21...zadnji nastup koji je imao za U21 je bio 19.11.2024., a posto je frajer rodjen 22.11.2003. nije nam izmakao jos uvijek po tom osnovu, jer ima lufta jos godinu dana da igra za U21 Hrvatske...eh sad posto je nastupao u zvanicnim utakmicama za U21 Hrvatske (kvalifikacije), je li ga to iskljucujuje da se vrati u maticnu zemlju za koju je nastupao prije promjene prava nastupa?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 dec 2024, 21:40

Eh sad da li je ovo jedan od onih plaćenih članaka kao što je relativno skoro bilo sa Lovrićem, čovjek bio predstavljen kao strašno krilo koje bi unaprijedilo igru reprezentacije, sad u sivilu druge turske lige. Tako da meni je drago što Barbarez i Spahić traže igrače konstantno, ali opet mora se napraviti i neka stabilnost, kontinuitet, pa na kraju dana treba biti prisutna i neka hijerarhija u ekipi, ali kako kad je konstantan priliv novih igrača i kad te igrače probati? Nije baš da si u situaciji kao što je bio slučaj u Ligi Nacija, gdje si unaprijed otpisan... Sad će se jasno pratiti svaka utakmica i Sergej nema pravo na neke amaterske greške i eksperimente ala nije se nasmijao na treningu, pa neka uleti ovaj novi iz hrvatske lige.

Eto Marković će doći, da li on pomjera ovu ekipu? Ne znam. Realno kad pogledaš nema tu sad nekog igrača za kojeg bi rekao da je imperativ da se dovede pod našu zastavu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 24 dec 2024, 21:58

Mogli je napisao/la:
24 dec 2024, 21:06
Pokeras rece da ce gledati da ima igrace koji ce igrati srcem a sve nam interesdzije dovede u repku. :yawn:
Taktika je da igrači nemaju puno rodbine koju vole, a i malo će se gurati para ispod stola. Tako da ćemo gledati više Ivana Šunjića koji klizaju u 90+ nego Čivića koji obilaze užu i širu rodbinu i jedu kolače.

Odlična taktika, nemamo patriotizam ali imamo nešto para i predsjednik nam zna Čeferina
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 24 dec 2024, 22:03

Surreal je napisao/la:
24 dec 2024, 21:40
Eto Marković će doći, da li on pomjera ovu ekipu? Ne znam. Realno kad pogledaš nema tu sad nekog igrača za kojeg bi rekao da je imperativ da se dovede pod našu zastavu.
Ne mora odmah biti za prvih 11, može te pomjeriti zbog širine, ako ćeš biti rahatniji od povreda i kartona. Eto sad protiv Njemačke smo izašli u utakmicu sa Čelikom kao jedinim štoperom na klupi. Računaj i da je Bičakčić u završnim godinama karijere. Isto kao što bi nas unaprijedio dobar i pouzdan bek, taman bio iza Dedića i Gazibegovića.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 dec 2024, 22:10

Moze Soldo igrati, i sto je jos bolje izgleda da ce i igrati (i to kao igrac G.Rangersa)

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 25 dec 2024, 01:29

janelt je ozbiljna prica ljudi!

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 25 dec 2024, 01:53

Coolpanda24 je napisao/la:
24 dec 2024, 20:09
Ss.ba napisa da bi i Husarin Nardin mogao biti na spisku u martu...
Ma kakav Mulahusejnovic? I ovako imamo previše napadaca Dzeko, Demirovic, Bazdar, Kulenovic, Tabakovic. Mislim da je i Tabakovic višak.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 08:15

boatenkk je napisao/la:
25 dec 2024, 01:29
janelt je ozbiljna prica ljudi!
Na osnovu cega je ozbiljna prica? Na osnovu nasih zelja sa foruma...

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 25 dec 2024, 09:06

Any player who refers to art. 5 par. 1[note 1] to assume a new nationality and who has not played international football [in a match (either in full or in part) in an official competition of any category or any type of football] shall be eligible to play for the new representative team only if he fulfils one of the following conditions:
a) He was born on the territory of the relevant association;
b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant association;
c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant association;
d) He has lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant association.

— FIFA.com
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 09:53

Horoz je napisao/la:
25 dec 2024, 09:06
Any player who refers to art. 5 par. 1[note 1] to assume a new nationality and who has not played international football [in a match (either in full or in part) in an official competition of any category or any type of football] shall be eligible to play for the new representative team only if he fulfils one of the following conditions:
a) He was born on the territory of the relevant association;
b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant association;
c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant association;
d) He has lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant association.

— FIFA.com
Upravo...decko ne ispunjava ni jedan od 4 uslova...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 10:35

Zastone je napisao/la:
24 dec 2024, 16:12
Janelt i Barbarez se prate na instagramu #samokazem :rol:
Prati se Barba i sa Kovacevicem, nije nemoguce da se i on prikljuci repki
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 10:36

19vendetta87 je napisao/la:
23 dec 2024, 22:57
NoDi80 je napisao/la:
22 dec 2024, 11:20
Mislim da je Memic zasluzio svoju temu. Prepustam ti tu cast da je ti otvoris :mrgreen:
Hahah sacekat cemo jos da ne trcimo pred rudu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 25 dec 2024, 10:37

Samo Dedića ne prati, da l' to nešto znači takođe? :hmmmmm: :D

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 dec 2024, 10:44

25 dec 2024, 10:37
Hahahh tacno **** instagram nije relevatan, medjutim za tog Janelta mi je cudno da se prate realno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 dec 2024, 13:00

Navodno su već uspostavljeni kontakti s ljudima iz Nogometnog saveza BiH, što otvara vrata potencijalnog reprezentativnog angažmana.

Vitaly je u dobrim odnosima s bosanskohercegovačkim reprezentativcima Ermedinom Demirovićem i Dženisom Burnićem, što bi moglo olakšati njegovu integraciju u tim.

Njegova posvećenost, profesionalizam i iskustvo bili bi veliko pojačanje za reprezentaciju BiH, posebno u veznom redu.

Osim fudbalskih vještina, Janelt donosi i mentalitet pobjednika stečen kroz godine igranja u zahtjevnom engleskom fudbalu.

Njegova priča pokazuje kako sport može spajati ljude i kulture, dok sudbina piše nepredvidive, ali lijepe fudbalske priče.

Vrijeme će pokazati hoće li Janelt jednog dana obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine i donijeti novu energiju na teren.

Kada dodamo da na Instagramu prati Sergeja Barbareza, i još nekolicinu Zmajeva, jasno je da mogućnost postoji…
Bitno da prati Barbareza. Sta god se ovdje napise, mediji ce to preuzeti :urnebes: :bow:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 25 dec 2024, 13:08

NoDi80 je napisao/la:
25 dec 2024, 10:44
25 dec 2024, 10:37
Hahahh tacno **** instagram nije relevatan, medjutim za tog Janelta mi je cudno da se prate realno
Janelt je iz Hamburga inače, a Barbarez živi u Hamburgu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Proximic, Sheyi i 27 gostiju.