Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

zaostrog
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la zaostrog » 10 dec 2024, 16:09

jozinho je napisao/la:
10 dec 2024, 15:54
Lijepo je vidjeti kako se već rade skupine na europskom, a ni nastup još nije osiguran.
Tako su neki radili kod nas nakon pobjede u Zagrebu, pa se obilo o glavu.
Navodno HKS želi utakmicu protiv Francuske u Zadru, sad kada se došlo pred zid može i Zadar.
Inače bi odabrali Opatiju gdje im je i baza ili Zagreb pa da ih opet nadglasaju gostujući navijači kao protiv BiH.
Ma **** ga, dokonost :D Ja recimo ne mislim uopšte da je priča gotova, nije mi sekunde nerealno da Hrvatska dobije Francusku. Doduše, činjenica da će tu biti Euroligaši i da je to prva utakmica malo povećava optimizam. Da je prva utakmica Francuska-BiH, rekao bih da su nam šanse mizerne na kraju :D

Mada, isto tako, fakat bi nekakva pravda bila da BiH ide na Eurobasket. Prvo, BiH prilično solidno stoji godinama sa dosta nesreće u košarci. Pri tome, ne mislim samo na to da smo uspjeli ispasti sa Eurobasketa na omjeru 3-2, da smo u najtežoj grupi u historiji imali omjer 2-3 i naravno ispali, nego i to da smo one jedne kvalifikacije dobili grupu sa Rusijom i Švedskom, razbili Šveđane i opet ispali, a drugi imali miki maus grupe sa 4 ekipe, da smo i u prethodnim kvalifikacijama za SP bili relativno blizu, da se skidaju dosta jaki skalpovi inače (Rusija, Francuska, Latvija i sl.). U biti, i ovaj sad dvomeč je nešto gdje bi nas trebalo nagraditi. S druge strane, Hrvatska se toliko zajebaje s košarkom, prave haos i gluposti već 10+ godina. Istina, i oni su se s dna od prije 2-3 godine digli, ali sve u svemu pravednije mi djeluje da mi idemo. Svakako, nepravedan je sistem za obje ekipe, jer ovo s Kiprom je nonsens (idealno bi bilo da neko odustane ili bude izbačen i svi se bez brige plasiraju :D ).

Inače, mislim da se malo podcjenjuju neke ekipe. Recimo, većina piše "Portugal" iz POT6, a meni je to najgori protivnik tu :D Nisu oni sekunde loši u ovim kvalifikacijama, uigrava se ekipa koja će igrati i na Eurobasketu. S druge strane, Island je meni recimo ultra bezveze ekipa koja ne može nauditi nikome u ozibljnoj utakmici. Kipar da ne pričam, neko koga nabijaš koliko hoćeš, taman da tri Vezenkova dovedu (a neće). Britanija jeste najbolja, bez sumnje i nju treba izbjeći, mada je taj POT6 sve u svemu nešto što se mora riješiti.

Ovo gore iznad je sve vrlo slično i zavisi od rostera. Mi od Finaca bježimo kao đavo od krsta, a suština je da ništa Izrael nije lošiji od njih. Mada, znam, s Izraelom obično igramo super. Gruzija je tu možda najtanja, ali hajd ga znaj kakva će biti forma Shengelije, Sanadzea, Shermadinija, sve su to veterani, ali hajd ga znaj. POT3 isto, po meni su Česi postali bezveze skroz, Poljska slično, a eto dobiše nas prošle godine dvaput i sl. :D

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 10 dec 2024, 16:38

jozinho je napisao/la:
Lijepo je vidjeti kako se već rade skupine na europskom, a ni nastup još nije osiguran.
Zemljace od druge matere, mi ovo ispustit' necemo ... sljedece ljeto ces malo odmorit' od rep. kosarke ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 dec 2024, 22:54

Da li neko zna kad je zrijeb kvalifikacija za SP i kakve bi nam bile sanse da napokon odemo na SP?

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 17 dec 2024, 09:15

Hrvati ce Francuze ugostiti u Jazinama. Bio sam jedne godine,daaavno,na finalu Zadar-Cibona,kad je Zadar bio najkosarkaskiji grad na svijetu😁 **** atmosfera,ali ih Cibona otresla i vratila seriju u Zg.

Protiv France im mogu pomoci jedino NBA igraci, samo Jazine ne :)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 dec 2024, 09:20

jozinho je napisao/la:
Navodno HKS želi utakmicu protiv Francuske u Zadru, sad kada se došlo pred zid može i Zadar.
Inače bi odabrali Opatiju gdje im je i baza ili Zagreb pa da ih opet nadglasaju gostujući navijači kao protiv BiH.
Nakaradni sistem je doveo do toga da neće igrati ili Hrvatska ili BiH na Euru.
Igraće jedan Kipar, ima tu još kvazi ekipa.
Koševo Zapad

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 dec 2024, 23:10

svrakino1921 je napisao/la:
22 dec 2024, 22:36
Da nam je ovaj coach sa ovom sadasnjom repkom

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 14:33

Je li iko od ovih nasih levata iz saveza radi na papirologiji Castanede? Proslo je i vise od mjesec kada je receno da ce biti nas novi igrac, u tih mjesec i kusur dana je bilo 4-5 sjednica Vijeca ministara i ni na jednoj nije spomenut ovaj slucaj...od politike nista nema u januaru jer je Srbima pun blagdana...a utakmice oko 20.02.

Da ne bude opet pojeo vuk magarca...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 dec 2024, 14:47

Rečeno je da će igrati u sljedećem prozoru.
Navikli smo da se blamiraju, još jedna blamaža neće ništa promijeniti.
Mislim na KSBiH.
Koševo Zapad

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 dec 2024, 20:24

Postoji sansa da Dario Saric raskine ugovor sa Denverom i predje u neki EL tim te igra za Hrvatsku reprezentaciju u februarskom prozoru te ce im povecati sanse da dobiju Francuze.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 25 dec 2024, 20:44

Krasno...jos sad kada ovi nemaju Yabuselea i Lesorta u ekipi...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 dec 2024, 20:56

Ne moze njima 1 igrac toliko znaciti. Plus ce Francuzi okupiti tim iz Eurolige.

Sto se tice centra, imaju Poiriera, pa i Falla iz Olympiacosa. Samo ne znam sta je sa njim, kakva je povreda u pitanju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 dec 2024, 21:06

DamirT je napisao/la:
25 dec 2024, 20:56

Sto se tice centra, imaju Poiriera, pa i Falla iz Olympiacosa. Samo ne znam sta je sa njim, kakva je povreda u pitanju.
Mislim da ce na spisak upasti jedan od dvojca iz ASVELA: Sako ili Lauvergne

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 dec 2024, 21:33

CAZIN je napisao/la:
25 dec 2024, 21:06
DamirT je napisao/la:

Upravu si, totalno sam zaboravio na tu dvojicu. Hrvati ce morati odigrati utakmicu zivota, pogotovo ako uzmemo u obzir da ni Francuzi nisu osigurali EB jos uvijek. Tako da ce i oni ici tu jako, da se ne dovedu u situaciju da zadnja utakmica odlucuje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 dec 2024, 22:04

DamirT je napisao/la:
25 dec 2024, 21:33
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Upravu si, totalno sam zaboravio na tu dvojicu. Hrvati ce morati odigrati utakmicu zivota, pogotovo ako uzmemo u obzir da ni Francuzi nisu osigurali EB jos uvijek. Tako da ce i oni ici tu jako, da se ne dovedu u situaciju da zadnja utakmica odlucuje.
Da je nama pobjedit Kipar kuci nekako mi je cudno da nismo nesto us.rali u ovim kvalama jos (ako ne racunamo poraz protiv Francuza kuci kad smo bili veoma blizu). Ne bi me cudilo da na jedvite jade dobijemo Kipar

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 25 dec 2024, 22:07

Nek im samo igrači iz Asvela igraju, opet su jaci od Hrvata

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 25 dec 2024, 23:27

CAZIN je napisao/la:
25 dec 2024, 22:04
DamirT je napisao/la:
25 dec 2024, 21:33
CAZIN je napisao/la:

Da je nama pobjedit Kipar kuci nekako mi je cudno da nismo nesto us.rali u ovim kvalama jos (ako ne racunamo poraz protiv Francuza kuci kad smo bili veoma blizu). Ne bi me cudilo da na jedvite jade dobijemo Kipar
Kipar ce stradat' k'o Rimljani u Germaniji ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2024, 00:16

Ma bitno je da dovedu ovog Maledona i Hifija,ta dva kad krenu rafalna paljba,nema ih ko cuvati kod hrvata.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.