Džamija

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pokažeš im i ništa. Lijeni su i ne rade apsolutno ništa.
E takvi su ubjedljivo najveci krkani...DamirT je napisao/la: ↑25 dec 2024, 17:05Jos kad napravi tablicu i stavi npr svoje ime...MilanMladenovic je napisao/la: ↑25 dec 2024, 16:42Posebna sorta je vozac BMW sa Mariborskim tablama, pa onda svi ostali.![]()
Svaki dan sam na cesti u godini maltene zadnjih 8 godina (koliko imam vozačku).Sheyi je napisao/la: ↑25 dec 2024, 16:43Nije to bas tacno, nego nema poganijih vozaca od naseg naroda, sve je to isto, je li bio u Bosni ili u dijaspori. Ja islkreno vise losih primjera imam kod nas, recimo kada dodjem u Bosnu, od granice do Tuzle vidim vise kriticnih situacija nego za pola godine u Njemackoj, sasvim normalno se obilaze kolone, skrece bez zmigavaca, ne drzi odstojanje, hoce proci kroz tebe, voznja s dugim, alkohiliziran, svaka krivina ti je kriticna.
Jedino gori su mi sa slovenskim tablicama, posebno kad treba oko Ljubljane voziti.![]()
Kakav bi derbi bio LJ-krkani protiv MB-krkanaMilanMladenovic je napisao/la: ↑25 dec 2024, 16:42Posebna sorta je vozac BMW sa Mariborskim tablama, pa onda svi ostali.
Najsmjesnija je to prica svakako, ko da nijemci ne bi bili stoka ili zapravo bilo ko da im Zakon to dopusta. Po dzepu dobijes i nema vise. Dakle kriva je opet drzava sto ne radi svoj posao i ne kaznjava takve ljude, cija je to kultura i ponasanje svakako iz kuce a ne mjesta gdje trenutno zivi.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑25 dec 2024, 20:50Sve sto se pise o vozacima iz dijaspore se moze primjeniti na bilo koje drustvo u kojem je obrazac selektivno provodjenje zakona, gdje se krsenje zakona ne kaznjava na nacin na koji bi trebalo i isto tako ne procesuiraju pojedinci neovisno o njihovom polozaju u drustvu ciji su dio. Visok nivo korupcije dozvoljava impulsivna djelovanja koja nemaju veze sa razumom i empatijom.
Naravno da ce isti pojedinci koji su dio drugoga drustva u medjuvremenu postali, nastojati da se prilagode sistemu koji kaznjava impulsivnu voznju i manjak empatije. Malo je pojedinaca koji ce uciniti odredjenu stvar zato sto je ispravna a ne zato sto stoji zakon iza njega sa metodama koje ga tjeraju da bude civilizovan. To sto su ti pojedinci i dio bosanske dijaspore je igra slucaja. Mada naravno ne bih nijekao da postoji mnogo pojedinaca koji sticanjem bilo kakve vrste financijske stabilnosti smatraju sebe klasom viseg reda u odnosu na drustvo u kojem financijska stabilnost nije pravilo.
Potrebno je prepoznati razliku izmedju korelacije i uzrocnosti. Jako bitno.
bavarian_bk je napisao/la: ↑25 dec 2024, 22:23Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...
Svaka čast pilotima koliko je života spašenoL-Train je napisao/la: ↑25 dec 2024, 23:45bavarian_bk je napisao/la: ↑25 dec 2024, 22:23Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...
Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.
Nadji mi dva čovjeka da su platili te tvoje kazne,ne kažem u zakonu postoje te odredbe,Al za 8 godina nit sam očistio snijeg sa krova,nit sam krenuo sa autom odmah čim ga startujem,ostavim uvijek laganica odradi,nikad kazne dobio nisam,čak u par navrata pored policije vozio,na autu još uvijek snijega. Previše stvaraš ljudima neku lažnu sliku o Njemačkoj,Njemačka je u banani teškoj,o Njemačkoj kao nekoj idealno zemlji se može pričati samo u prošlom vremenu.numanumaye22 je napisao/la: ↑25 dec 2024, 21:06Najsmjesnija je to prica svakako, ko da nijemci ne bi bili stoka ili zapravo bilo ko da im Zakon to dopusta. Po dzepu dobijes i nema vise. Dakle kriva je opet drzava sto ne radi svoj posao i ne kaznjava takve ljude, cija je to kultura i ponasanje svakako iz kuce a ne mjesta gdje trenutno zivi.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑25 dec 2024, 20:50Sve sto se pise o vozacima iz dijaspore se moze primjeniti na bilo koje drustvo u kojem je obrazac selektivno provodjenje zakona, gdje se krsenje zakona ne kaznjava na nacin na koji bi trebalo i isto tako ne procesuiraju pojedinci neovisno o njihovom polozaju u drustvu ciji su dio. Visok nivo korupcije dozvoljava impulsivna djelovanja koja nemaju veze sa razumom i empatijom.
Naravno da ce isti pojedinci koji su dio drugoga drustva u medjuvremenu postali, nastojati da se prilagode sistemu koji kaznjava impulsivnu voznju i manjak empatije. Malo je pojedinaca koji ce uciniti odredjenu stvar zato sto je ispravna a ne zato sto stoji zakon iza njega sa metodama koje ga tjeraju da bude civilizovan. To sto su ti pojedinci i dio bosanske dijaspore je igra slucaja. Mada naravno ne bih nijekao da postoji mnogo pojedinaca koji sticanjem bilo kakve vrste financijske stabilnosti smatraju sebe klasom viseg reda u odnosu na drustvo u kojem financijska stabilnost nije pravilo.
Potrebno je prepoznati razliku izmedju korelacije i uzrocnosti. Jako bitno.
Ovdje je recimo kazna za snijeg na krovu auta, ako ne ocistis 25 eura. A ako ostavis da ti motor radi dok si ti van auta i cistis snijeg onda kazna vec ide do 200 eura. Pa ti izvoli, mislis da nijemci ne dobiju te kazne? To sto je neko rodjen u EU ne cini ga to odmah civilizovanim gradjanom.
Postoje zakoni i pravila i to se postuje.
Čisto sumnjam da je bird strike u pitanju. Ne znam je li normalno da u takvom slučaju motor samo stane, bez dima, vatre, osciliranja obrtaja (surging) itd..VensanKasel je napisao/la: ↑26 dec 2024, 09:21Svaka čast pilotima koliko je života spašenoL-Train je napisao/la: ↑25 dec 2024, 23:45bavarian_bk je napisao/la: ↑25 dec 2024, 22:23Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.![]()
Ma početku videa se jasno vidi kako je avion naglo gubio visinu i krenuo padati , sreća pa su to izvukli da nisu svi bi poginuli ...
Nije mi jasno kako su mogli poslati momka na vrh Bjelašnice u trenutku najveće oluje gdje je vidljivost pola metra i vjetrovi preko 80kmph.Zar nisu mogli sačekati dan i otići gore kad se smirila situacija.Ovako je momak vjerovatno platio glavom nečiju nesposobnost.kraljttbvb je napisao/la: ↑25 dec 2024, 13:35Jest mi zao ovog lika sto je nestao na Bjelasnici![]()
![]()
Zivio blizu mene u ratu (bio on kod tetke u stanu), druzili se, fin decko i ljudina u svakom pogledu.
Koronu jedva prezivio, mislim da je cak i na respiratoru bio.
Jos ga traze, ali mescini da ga je zameo snijeg![]()