Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nogometni savez BiH
Daleko od toga da je ovaj Vico idealan, ali čovjek je gospodin za većinu prethodnih klošara.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Bravo Vico, tuzan dan za politicko sarajevo, nema guzovace za novi stadion. Seljaci im uzose bajdaliju
-
- Kontakt:
To sam i ja pomislio. Nadam se iskreno da to neće biti slučaj, nama ne može doći niko bolji (stručniji) i većom željom da napravi nešto od ove ekipe. Ako je rečeno do 2028. onda nek se i ispuni.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 27 dec 2024, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Do kraja januara će se znati protivnici u prijateljskim utakmicama, Spahić radi na tome.
Ma mozda i ne bude letio, ako se bude vidio napredak u igri. Ili ako npr budemo treci u grupi, a prvo mjesto bude u 2-3 boda razlike na kraju u odnosu na nas.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 dec 2024, 14:06To sam i ja pomislio. Nadam se iskreno da to neće biti slučaj, nama ne može doći niko bolji (stručniji) i većom željom da napravi nešto od ove ekipe. Ako je rečeno do 2028. onda nek se i ispuni.
Bolje i to da je rekao nego ono borit cemo se pa sta bude. Tu odmah znas da smo osudjeni na neuspjeh. Razumijem ga, da je to rekao odmah bi bili komentari eno vec se predali, nemaju ideju nikakvu itd...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Slažem se, korektno je pričao, nema šta.DamirT je napisao/la: ↑27 dec 2024, 14:13Ma mozda i ne bude letio, ako se bude vidio napredak u igri. Ili ako npr budemo treci u grupi, a prvo mjesto bude u 2-3 boda razlike na kraju u odnosu na nas.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 dec 2024, 14:06To sam i ja pomislio. Nadam se iskreno da to neće biti slučaj, nama ne može doći niko bolji (stručniji) i većom željom da napravi nešto od ove ekipe. Ako je rečeno do 2028. onda nek se i ispuni.
Bolje i to da je rekao nego ono borit cemo se pa sta bude. Tu odmah znas da smo osudjeni na neuspjeh. Razumijem ga, da je to rekao odmah bi bili komentari eno vec se predali, nemaju ideju nikakvu itd...
Najjače mi je kad reče "Kada igra reprezentacija, ne igra Vico Zeljković, već igrači koje je Barbarez izabrao."

- crvenocrni
- Kontakt:
Poslije Brazila, svake naredne kvalifikacije su za cilj imale plasman na odgovarajuće takmičenje koji nije ispunjen. Uvijek je, u najboljem slučaju, selektor plaćao cijenu toga a niko iz saveza. Uzimajući to sve u obzir, mogao je komotno izjavit i da je cilj ostvariti sve pobjede u narednim kvalifikacijama, ne bi ga ništa koštalo...
Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
-
- Kontakt:
Ja sam isto neutralan, ali iskreno ne vidim toliki problem da se pravi u Zenici, ne mora sve biti u Sarajevu. Hvala Bogu autoput postoji, tu su za 40 minuta. Jedino što mi je glupo što najvaljuje izgradnju hotela u Sarajevu za A reprezentaciju i taj kao trening centar na Otoci, pa ako će stadion već biti u Zenici, onda sve ostalo prebaci isto u Zenicu. Doradi onaj trening kamp i završi. Samo izmišljaju.denza je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:22Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Što se tiče kapaciteta, realno teško je da mi napunimo stadion kapaciteta 30k, tako da je taj broj do 20k sasvim korektan.
Zenica je blizu Sarajeva, nekome sa Ilidže ili Dobrinje je razlika između odlaska na Koševo i Bilino polje 30-tak minuta. Nije to sad nikakva tragedija.denza je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:22Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Čak se može na to gledati i pozitivno. Sarajevo (grad) bi nekad ipak moglo i samostalno modernizirati infrastrukturu, ipak je čitav kanton sa dobrim budžetom koncentrisan oko jednog grada, a i dva kluba često igraju evropska takmičenja.
Dok Zenica/Čelik bez reprezentacije nemaju ni kapacitet ni motiv za ozbiljnija ulaganja. O kantonu se ne može toliko govoriti jer se ZDK se prostire od Visokog do Doboja, nema tu toliko interesa za zeničku infrastrukturu.
- katalinski
- Kontakt:
jedino sve onda raditi u zenici . nema smisla pripremati se u sarajevu i ici u zenicu na utakmice. Ali isplati li se u Zenici uopste imati stadion tog kapaciteta (20.000)
Rupa ili slobodna povrsina oko Centra Safet Zajko prema stupu mi uvijek cudna , tamo niti se grad siri niti se uzima za ovakve projekte. Stadion na Otoci mi je tako zguran , kako god ga budu renovirali fali ce nekih metara ili centimetara .
Nadati se da ce i drugi gradovi popraviti malo infrastrukturu , stadioni nekih klubova su bas propali.
Rupa ili slobodna povrsina oko Centra Safet Zajko prema stupu mi uvijek cudna , tamo niti se grad siri niti se uzima za ovakve projekte. Stadion na Otoci mi je tako zguran , kako god ga budu renovirali fali ce nekih metara ili centimetara .
Nadati se da ce i drugi gradovi popraviti malo infrastrukturu , stadioni nekih klubova su bas propali.
Ajvatar
Mislim da si u pravu za to da ce Sarajevo/Zeljo kad tad renovirati stadione (Zeljo je mislim vec u procesu donekle s Grbavicom), pomislio sam na to. Vjerovatno cemo i na jednom od ta dva stadiona igrati kad tad. Ipak sam se nadao nekom novom stadionu da je izgradjen od temelja. Jer sad kad renoviraju bilino polje, tesko da ce ikad biti neki ozbiljniji projekt. U neku ruku je i teze nadogradjivati nego praviti iz pocetka. S obzirom na ovo sta Vico kaze, nece cak ni veci biti od trenutnog stadiona. Stvarno ne kontam kako smo tako nerazvijeni. Pa sve zemlje u regionu imaju bar po jedan vrhunski stadion.Zglavkar je napisao/la: ↑28 dec 2024, 22:12Zenica je blizu Sarajeva, nekome sa Ilidže ili Dobrinje je razlika između odlaska na Koševo i Bilino polje 30-tak minuta. Nije to sad nikakva tragedija.denza je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:22Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Čak se može na to gledati i pozitivno. Sarajevo (grad) bi nekad ipak moglo i samostalno modernizirati infrastrukturu, ipak je čitav kanton sa dobrim budžetom koncentrisan oko jednog grada, a i dva kluba često igraju evropska takmičenja.
Dok Zenica/Čelik bez reprezentacije nemaju ni kapacitet ni motiv za ozbiljnija ulaganja. O kantonu se ne može toliko govoriti jer se ZDK se prostire od Visokog do Doboja, nema tu toliko interesa za zeničku infrastrukturu.
-
- Kontakt:
Eh eto... Sad cemo vidjeti ko je kriv ako propadne projekat..
Da vidimo ko će pokušat iz Sarajeva da ugrabi sebi milion pa kad ne prođe,biće krivi Fudo i Vico...

Da vidimo ko će pokušat iz Sarajeva da ugrabi sebi milion pa kad ne prođe,biće krivi Fudo i Vico...

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Samo Sarajevo 

Mislim da je nelogicno raditi stadion ako ce rusiti Kosevo
Ako ce rekonstruisati Kosevo onda nece nista graditi vec samo obnoviti i unaprijediti
Ako misle raditi nov stadion iz temelja ne vidim razlog da ga ne rade na nekoj lokaciji kao sto je petlja Butila pored autoputa svakako su sve livade, bruku neiskoristenog prostora i ono je strasna lokacija negdje blizu onog malog stadiona Bojnika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Velež gradi svoj stadion,i radovi su u toku zar nije najbolje riješenje dodatno ulaganje od strane saveza.
Dobili bi lijep i funkconalan stadion na lijepom mjestu sa odličnom klimom i čistoćom zraka za razliku od Sarajeva i Zenice.
Dobili bi lijep i funkconalan stadion na lijepom mjestu sa odličnom klimom i čistoćom zraka za razliku od Sarajeva i Zenice.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Ma logičnije je Koševo, čisto jer je već dobar pristup, lokacija je top (nije centar, ali baš dostupno sa svih strana), a i koji će klinac onda Koševo onakvo?

Stadion u Telalovom Polju bi zahtijevao i dodatne infrastrukturne radove koje Sarajevo treba obezbijediti. Moraš imati javni prijevoz do tamo, a dragi Bog samo zna kako bi se to moglo organizovati, a da ima smisla. Najjednostavnije vozovi, ali svakako zahtijeva i to trošak. Dok recimo ni na Koševu ni na Grbavici nemaš taj problem

Helem, da ponovim:
Bilino Polje - izgradnja i natkrivanje sjevera i juga 8 miliona KM
Bilino Polje - rušenje istoka i izgradnja nove tribine 20 miliona KM
Bilino Polje - sređivanje zapada i eksterijera 2 milion Km
Grbavica - izradnja i natkrivanje juga 8 miliona KM
Grbavica - rušenje zapada i izgradnja nove tribine 20 miliona KM
Grbavica - sređivanje fasade i okruženja 2 miliona KM
Koševo - natkrivanje stadiona 20 miliona KM
Koševo - preuređenje istoka (podtribinski i tribinski) 10 miliona KM
Koševo - sređivanje stadiona 5 miliona KM
Ukupno 95 miliona KM i tri stadiona vrhunska (kapacitet recimo Bilino 17.000, Grbavica 18.000, Koševo 30.000

Stadion Veleža bi zahtijevao potpuno rušenje i izgradnju s nule da bi se izvuklo išta (i barem još 100 miliona KM dodatnih za eksproprijaciju kuća u komšiluku).
A zašto se ne bi pravio naprimjer u Bihaću, trpaj sve u Sarajevo.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:27Ja sam isto neutralan, ali iskreno ne vidim toliki problem da se pravi u Zenici, ne mora sve biti u Sarajevu. Hvala Bogu autoput postoji, tu su za 40 minuta. Jedino što mi je glupo što najvaljuje izgradnju hotela u Sarajevu za A reprezentaciju i taj kao trening centar na Otoci, pa ako će stadion već biti u Zenici, onda sve ostalo prebaci isto u Zenicu. Doradi onaj trening kamp i završi. Samo izmišljaju.denza je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:22Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Što se tiče kapaciteta, realno teško je da mi napunimo stadion kapaciteta 30k, tako da je taj broj do 20k sasvim korektan.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Goalgetter
- Kontakt:
Godinama nista ne rade po pitanju nacionalnog stadiona i sad su se opet javili politicari da i ovo uspore ako se vec konkretno krenulo u obnovu Bilinog Polja.
Nacionalni stadion po meni mora da bude Sarajevu, ali posto za to nema konkretne mogucnosti onda je bolje i u Zenici nego da se opet provede 5-10 godina ne radeci nista.
Nacionalni stadion po meni mora da bude Sarajevu, ali posto za to nema konkretne mogucnosti onda je bolje i u Zenici nego da se opet provede 5-10 godina ne radeci nista.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.