Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoDi80
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la NoDi80 » 29 dec 2024, 23:09

Ne znam sta da kazem neka ih ako nista vidjet ce novi narastaji Srba i Hrvata da je to i njihova domovina i da ne trebaju izbjegavati nasu :bih:
Uostalom sto veci bazen to bolje za nas
Neka ih kaparisu sve redom koje mogu, pa onda najbolji koji budu neka ostanu
Bolje nego da nam se u buducnosti desavaju Sucici i slicni slucajevi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 29 dec 2024, 23:47

NoDi80 je napisao/la:
29 dec 2024, 23:09
Ne znam sta da kazem neka ih ako nista vidjet ce novi narastaji Srba i Hrvata da je to i njihova domovina i da ne trebaju izbjegavati nasu :bih:

Sucica nisi mogao spriječiti isto kao i svi drugih rodjeni u BiH, Srbin ili Hrvat, i nema veze šta mi Bošnjaci mislimo; uvijek će igrati za Srbiju ili hrvatsku ako može . Možemo mi njih zvati katolicima i pravoslavnih, ali to su samo naše price i boli njih ***** .
Uvijek ima 1% koji nebi možda, ali to je kapak u vodi.
A to kaparisanje nema smisla bez kvalitete, tu su neki urlali da se postavi Licinu, Alajbegovica i tunjica u zvaničnim utakmicama da se ih osigura. A ako se tako popuši od kipra snijma ….

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 30 dec 2024, 00:38

Karloboss je napisao/la:
29 dec 2024, 23:47
NoDi80 je napisao/la:

Sucica nisi mogao spriječiti isto kao i svi drugih rodjeni u BiH, Srbin ili Hrvat, i nema veze šta mi Bošnjaci mislimo; uvijek će igrati za Srbiju ili hrvatsku ako može . Možemo mi njih zvati katolicima i pravoslavnih, ali to su samo naše price i boli njih ***** .
A to kaparisanje nema smisla bez kvalitete, tu su neki urlali da se postavi Licinu, Alajbegovica i tunjica u zvaničnim utakmicama da se ih osigura. A ako se tako popuši od kipra snijma ….
Pa neces ih startat. Ubacit ces ih kad je rijesena utakmica, ako bude rijesena. Dovoljna je minuta da se igraci kaparisu. A bolje je zvat njih nego da ti neki poluigraci popunjavaju spisak kojima svakako nije mjesto u reprezentaciji.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 30 dec 2024, 01:02

Jedno je kaparisat likove koje potencijalno možeš izgubit zbog toga jer su na oku komšijama a već ih imaš i slučajevi poput Gigovića, Baždara i Bajraktarevića kada momci igraju za mlade reprezentacije drugih država. Takve stvari se zovu kaparisanje a ne slučajevi poput Katića, Burnića, Šunjića pa čak i ovog Šutala sad ako ga se pozove jer takvim likovima da se obratimo i za 5 godina prihvatili bi nas jer ih niko drugi ne želi.

Zizou
Kontakt:

Post Postao/la Zizou » 30 dec 2024, 02:53

NoDi80 je napisao/la:
Upravo tako.
Eto naprimjer Luka Kulenovic, mnogima ovdje nije bilo drago kad su culi da ce igrati za nas, samo et sto igra za Hercules
"Sta ce nam on" "nije nam potreban" "ko mu je menedzar"

Evo par mjeseci kasnije u konkurenciji za najbolheg napadaca u NL.
Tako da ga traze vece klubovi poput Valencie
To je fudbal sve se moze brzo promijeniti.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 30 dec 2024, 06:42

MilanMladenovic je napisao/la:
30 dec 2024, 00:38
Karloboss je napisao/la:
29 dec 2024, 23:47
NoDi80 je napisao/la:

Pa neces ih startat. Ubacit ces ih kad je rijesena utakmica, ako bude rijesena. Dovoljna je minuta da se igraci kaparisu. A bolje je zvat njih nego da ti neki poluigraci popunjavaju spisak kojima svakako nije mjesto u reprezentaciji.
Igraci tipa Petar Sucic se ne bi ni odazvali jer im je Hrvatska/Srbija uvijek u prvom planu. Jedino dodju kada zasigurno nisu u planu u tim zemljama tj. kad imaju 25+ godina. Al zato kad se pozovu u ranije doba, ako ne odgovore pozitivno, prekriziti i napraviti primjer od njih za sve buduce sto se budu neckali.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 dec 2024, 09:14

Da je Sučiću prvi put kada počeo eskivirati poziv u A selekciju, zaprijećeno trajnim odstranjivanjem iz svih selekcija,
siguran sam da bi se odazvao.
Greška je što mu je omogućeno da komotno čeka hoće li dobiti poziv Hrvata.
Zato u takvim slučajevioma ubuduće treba biti čvrst. Odbiješ poziv, zauvijek prekrižen.
I to ne treba miješati sa igračima koji su bili članovi drugih selekcija, pa nas odbijali. Njima se može istolerisati to odbijanje.

Neki bi ovdje da tjeraju Barbareza i vraćaju Ahmedhodžića :crazy: To je nešto najgore što bi se moglo desiti. Potrvrda da što pokazuješ više nepoštovanja prema reprezentaciji, bolje ćeš proći. Velika greška je bila što je Milošević skupljao političke poene na vraćanju ahmedhodžića, iako je ovaj zaslužio ozbiljnu kaznu. Da je bio kažnjen, možda bii nešto ušlo u onu glavu.
To su neki od važnijih razloga zašto Barbarez mora ostati. Neki se sistem odnosa prema reprezentaciji mora izgraditi. Neke temeljne stvari koje se tiču poštovanja prema reprezentaciji, se moraju uspostaviti.
Ne može se to uraditi ako mijenjamo selektora svake godine, pa on pravi kompromise na račun dugotrajnih interesa reprezentacije.
A da Barbarez nije idealn, tu se slažem. Također je činjenica da nama niko ne bi valjao, ni Vaha, ni Guardiola..jer imamo poremećene poglede i očekivanja. Iskompleksirani, frustrirani, tražimo rezultate preko noći i dublje tonemo. Kao "veliki" bh klubovi.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 30 dec 2024, 09:35

Ma nismo mi fudbalska velesila koja moze prekriziti igrace ako nas vec jednom odbiju. Ma da ako su nas odbili i zele nam se vratiti vjerovatno i nisu neki igraci.
Samo se sjetite pljuvanja Huseinbasica i doceka Bazdara koji je i igrao za A selekciju Srbije (u prijateljskoj). Treba i taj kriterij navijacki svesti na isto.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 dec 2024, 10:38

Karloboss=KoloDD=zna se već ko.

Čisto da znate s kim diskutujete.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 dec 2024, 12:58

Horoz je napisao/la:
30 dec 2024, 09:14
Da je Sučiću prvi put kada počeo eskivirati poziv u A selekciju, zaprijećeno trajnim odstranjivanjem iz svih selekcija,
Zato u takvim slučajevioma ubuduće treba biti čvrst. Odbiješ poziv, zauvijek prekrižen.
I to ne treba miješati sa igračima koji su bili članovi drugih selekcija, pa nas odbijali. Njima se može istolerisati to odbijanje.

Neki bi ovdje da tjeraju Barbareza i vraćaju Ahmedhodžića :crazy: To je nešto najgore što bi se moglo desiti. Potrvrda da što pokazuješ više nepoštovanja prema reprezentaciji, bolje ćeš proći. Velika greška je bila što je Milošević skupljao političke poene na vraćanju ahmedhodžića, iako je ovaj zaslužio ozbiljnu kaznu. Da je bio kažnjen, možda bii nešto ušlo u onu glavu.
To su neki od važnijih razloga zašto Barbarez mora ostati. Neki se sistem odnosa prema reprezentaciji mora izgraditi. Neke temeljne stvari koje se tiču poštovanja prema reprezentaciji, se moraju uspostaviti.
Ne može se to uraditi ako mijenjamo selektora svake godine, pa on pravi kompromise na račun dugotrajnih interesa reprezentacije.
A da Barbarez nije idealn, tu se slažem. Također je činjenica da nama niko ne bi valjao, ni Vaha, ni Guardiola..jer imamo poremećene poglede i očekivanja. Iskompleksirani, frustrirani, tražimo rezultate preko noći i dublje tonemo. Kao "veliki" bh klubovi.
Meni zaista nije jasno kako ljudi ne mogu skontati da je ovo do sada jedna od najboljih priča kada je reprezentacija u pitanju, usudio bih se reci odmah nakon Brazila 2014, bar trenutno. Dugoročno bi mogla biti puno bolja od brazilske priče. Ide u tom smjeru. Ostaje da vidimo.

Mogu razumjeti da se tu i tamo uputi kritika zbog ovog ili onog. I samom mi neki postupci nisu bili po volji i istakao sam ih, ali ako sagledamo širu sliku, onda je sve jasno. Potpuna podrška selektoru i SS. Jos uvijek.
Taj Guardiola kojeg si spomenuo, a spomenuo sam ga i ja kamaru puta, imao bi isto fula u radu a rezultati mu ništa bolji ne bi bili, a naša dežurna navijačka, forumska ekipa bi ga tjerala.
Na pljuvanje neću da se obazirem, oni sami o sebi najbolje govore.

Kad pročitam o tome da se kao treba popricati s Ahmedhodzicem, zapitam se svaki put "jel' stvarno moguće da je Bosnjo toliko "da se ne izrazavam". Neki su očito navikli da ih drugi kroz život stalno i iznova gaze, ponizavaju...pa im je to normalno postalo.

U vezi sa Sucicem se ne bih u potpunosti složio.
U to vrijeme je Bašić bio Iniesta za Sučića i glavom i bradom. Onoga trenutka i kada je pokazao neke naznake da bi od njega ipak moglo biti nesto, već je bio izgubljen i imao je prostora za kalkulacije. Sve se izdesavalo u mjesec, dva faktički kada govorimo o njegovom napretku ili nametanju. Zapravo se na vrijeme reagovalo što se tiče priče u vezi s pozivanjem u A-selekciju. On je odbio.
Svaki raniji poziv bi bio poziv koji su zaslužili i većina drugih U21 reprezentativaca tada. Momak se jednostavno preko noći pojavio na većoj sceni.
Na kraju krajeva, vidjet ćemo šta će biti od njega. Mnogo je dinamovih talenata otišlo u velike klubove pa nikada nisu zasjali.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 30 dec 2024, 13:03

hurem je napisao/la:
30 dec 2024, 12:58
Horoz je napisao/la:
30 dec 2024, 09:14

Meni zaista nije jasno kako ljudi ne mogu skontati da je ovo do sada jedna od najboljih priča kada je reprezentacija u pitanju, usudio bih se reci odmah nakon Brazila 2014, bar trenutno. Dugoročno bi mogla biti puno bolja od brazilske priče. Ide u tom smjeru. Ostaje da vidimo.

Mogu razumjeti da se tu i tamo uputi kritika zbog ovog ili onog. I samom mi neki postupci nisu bili po volji i istakao sam ih, ali ako sagledamo širu sliku, onda je sve jasno. Potpuna podrška selektoru i SS. Jos uvijek.
Taj Guardiola kojeg si spomenuo, a spomenuo sam ga i ja kamaru puta, imao bi isto fula u radu a rezultati mu ništa bolji ne bi bili, a naša dežurna navijačka, forumska ekipa bi ga tjerala.
Na pljuvanje neću da se obazirem, oni sami o sebi najbolje govore.

Kad pročitam o tome da se kao treba popricati s Ahmedhodzicem, zapitam se svaki put "jel' stvarno moguće da je Bosnjo toliko "da se ne izrazavam". Neki su očito navikli da ih drugi kroz život stalno i iznova gaze, ponizavaju...pa im je to normalno postalo.

U vezi sa Sucicem se ne bih u potpunosti složio.
U to vrijeme je Bašić bio Iniesta za Sučića i glavom i bradom. Onoga trenutka i kada je pokazao neke naznake da bi od njega ipak moglo biti nesto, već je bio izgubljen i imao je prostora za kalkulacije. Sve se izdesavalo u mjesec, dva faktički kada govorimo o njegovom napretku ili nametanju. Zapravo se na vrijeme reagovalo što se tiče priče u vezi s pozivanjem u A-selekciju. On je odbio.
Svaki raniji poziv bi bio poziv koji su zaslužili i većina drugih U21 reprezentativaca tada. Momak se jednostavno preko noći pojavio na većoj sceni.
Na kraju krajeva, vidjet ćemo šta će biti od njega. Mnogo je dinamovih talenata otišlo u velike klubove pa nikada nisu zasjali.
To da se izdešavalo nije nikakvo opravdanje.
Zato postoji struka da se talenti prepoznaju na vrijeme. Ako ti se samo "desi" igrač znači da si bio slijep pored očiju. Valjda nam se to više neće događat.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 30 dec 2024, 13:16

hurem je napisao/la:
30 dec 2024, 12:58
To je to.
Što se Sučića tiče, mi jesmo reagovali na vrijeme i tu nema zamjerke. Zamjerka je što reakcija nije bila potpuna.
Nakon prvog odbijanja, trebalo mu je biti zaprijećenio trajnim odstranjivanjem iz svih selekcija i to je ono što bi Barbarez uradio, siguran sam.
Sučić bi, s obzirom da je tek davao naznake da nešto može biti od njega, vjerovatno iskalkulisao na sigurno i odazvao bi se.
Ovako smo izabrali lose-lose varijantu. Ako nije vrijedan hrvatske pažnje, daćemo mu prostor da se "vrati" i igra za nas, a takav nam realno i ne treba.
Onom malom Vukoviću ne treba dati da primiriše reprezentaciji, a htjeće ako slučajno dobaci do neke B lige.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 30 dec 2024, 13:54

Nismo reagovali na vrijeme kada je u pitanju Sučić. Zašto?
Zato što je trebao biti pozvan još dok je igrao za Zrinjski jer se tada moglo vidjeti da ima neke karakteristike koje su nepojmljive za naš vezni red otkad postoji reprezentacija. Naravno, kao što to obično bude pozove se neki igrač od kojeg znaš da u perspektivi nećeš nikada imat neku preveliku korist(tada Varešanović) čisto da mu se napumpa cijena i da eventualno odigra koju minutu.
Evo hajde, reći ćemo da nam je tada promakao ali kako nam je promakao nakon odrađenih priprema sa Dinamom gdje se krenulo već ozbiljno provlačit njegovo ime kroz medije kako istrčava po 13km na utakmicama, kako ga porede s Brozovićem? Gdje su tad veliki stručnjaci u da mu upute poziv već u Septembru i da ga kaparišemo jer bi se tada sigurno odazvao obzirom da smo mi već halalili kvalifilacije i da je do novembra na kapaljku dobijao minute u Dinamu?
I naravno, na kraju debil Misimović kaže kako su ga zvali kada i Bašića ali da ga je Sučić uputio na svog menadžera koji mu je rekao kako bi bilo bolje da igra za mladu reprezentaciju.
I na kraju, skoro 5 mjeseci razmaka između novembarskog i martovskog okupljanja gdje je momak doslovno eksplodirao i onda će igrat za nas al u qrcu.
O njegovom menadžeru neću trošit riječi, to je grobar našeg fudbala rame uz rame s Husarom i sličnima, koji uglavnom gleda da ove hrvatske olupine uvali da igraju kod nas nebil se prodali i koji će vagat svaku situaciju kao što je bila ova sa Sučićem radi vlastitog interesa.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 30 dec 2024, 15:02

fanatik19 je napisao/la:
30 dec 2024, 13:54
Zato što je trebao biti pozvan još dok je igrao za Zrinjski jer se tada moglo vidjeti da ima neke karakteristike koje su nepojmljive za naš vezni red otkad postoji reprezentacija. Naravno, kao što to obično bude pozove se neki igrač od kojeg znaš da u perspektivi nećeš nikada imat neku preveliku korist(tada Varešanović) čisto da mu se napumpa cijena i da eventualno odigra koju minutu.
Evo hajde, reći ćemo da nam je tada promakao ali kako nam je promakao nakon odrađenih priprema sa Dinamom gdje se krenulo već ozbiljno provlačit njegovo ime kroz medije kako istrčava po 13km na utakmicama, kako ga porede s Brozovićem? Gdje su tad veliki stručnjaci u da mu upute poziv već u Septembru i da ga kaparišemo jer bi se tada sigurno odazvao obzirom da smo mi već halalili kvalifilacije i da je do novembra na kapaljku dobijao minute u Dinamu?
I naravno, na kraju debil Misimović kaže kako su ga zvali kada i Bašića ali da ga je Sučić uputio na svog menadžera koji mu je rekao kako bi bilo bolje da igra za mladu reprezentaciju.
I na kraju, skoro 5 mjeseci razmaka između novembarskog i martovskog okupljanja gdje je momak doslovno eksplodirao i onda će igrat za nas al u qrcu.
O njegovom menadžeru neću trošit riječi, to je grobar našeg fudbala rame uz rame s Husarom i sličnima, koji uglavnom gleda da ove hrvatske olupine uvali da igraju kod nas nebil se prodali i koji će vagat svaku situaciju kao što je bila ova sa Sučićem radi vlastitog interesa.
svasta.. sucic je na pocetku prosle sezone bio u istom levelu kao npr krdžalic a da ne pricamo o vremenu u fkin zrinjskom sto je suludo, bilo je pitanje gdje ce na posudbu, ali je biscan odlucio da ostane i u tom momentu je vec bilo kasno, od tada smo ga izgubili

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 30 dec 2024, 15:31

Trebalo ga je zvat kad je u Bugojnu igrao, i tada je pokazivao ozbiljan potencijal.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 30 dec 2024, 16:56

fanatik19 je napisao/la:
30 dec 2024, 13:54
Kad igrač koji ima imalo potencijala i k tome ima i hrvatsku putovnicu pređe u Dinamo onda je već prekasno za bilo kakvo kaparisanje.
Treba znati prepoznati igrača dok je još u razvoju i onda reagovati, pomoći roditelje financijski, omogućiti sve potrebne uslove, uvezati u kontakt patriotski nastrojenog menadžera, obezbijediti razvojni klub saveza (npr. Željo) i zagarantovane nastupe u prvom timu.
Mi tu infrastrukturu u radu SS još uvijek nemamo ali pretpostavljam da Spaha radi na tome.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 30 dec 2024, 16:59

I što ste se uhvatili Sučića, dečko jest dobar za naše uslove ali vidjet ćemo kad pređe u neku od liga 5.
Tahirović za siromašne.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 30 dec 2024, 17:29

katalinski je napisao/la:
29 dec 2024, 21:30
DeeWa je napisao/la:
29 dec 2024, 20:16
U reprezentaciji nam igra trećeligaš Bicakcic, a vama smetaju Marković, Šutalo i njima slični. Pa oni bi sa jednom nogom bolje igrali od trenutno propalog Bicakcica. Tu je i Mujakic kojeg treba što prije izbaciti sa spiska.
Ljudi koji gledaju nacionalno ili kroz patriotizam ,i nisu bas za igrace koji bi radje odabrali Srbiju ili Hrvatsku nego nas.
opet igraci vjerujem da gledaju sta je bolje za njihovu karijeru , i igranje kao posao. Opet iako nije lako voliti ovakvu BiH kao drzavu (jer niko ne postuje tuðe ), mislim da svi igraci postaju dio kolektiva i ginu za ovaj dres i grb bili Srbi, Hrvati ili Bośnjaci i tu ne manjka zalaganja . To se vidi u svim sportovima, ne samo u fudbalu.

Fun fact je da su i bosnje u reprezentaciji uglavnom dijasporci koji jednako "vole" Bosnu kao i Hrvati ili Srbi jer realno osim što su im roditelji iz Bosne, pretežno nemaju nikakve veze s Bosnom. Tako da ko zaista igra srcem je veliko pitanje. Ako tako budemo gledali, igrat će samo neki niželigaši.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 30 dec 2024, 17:56

Šošić prelazi u Želju, nadam se da će biti standardan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.