Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Madafaka
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Madafaka » 30 dec 2024, 17:15

Ko je realan svjestan je cinjenice da nacionalni stadion treba da bude u glavnom gradu. Valjda ce biti nesto od ove price.
Zadnja izmjena: Madafaka, dana/u 30 dec 2024, 17:19, ukupno mijenjano 2 puta.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 30 dec 2024, 17:16

Neka rade oba sada. Koliko bi infrasktura drugacije izgledala kada bismo imali nacionalni stadion EP BiH ( elektroprivreda) i Bingo arenu u tz i stadion hifa u zenici i u Mostaru neki funkcionalan. Tako malo nam treba a to malo nikako da uhvatimo. EP je sada dobila 300 mil od kineza,taj novac neka uloze u izgradnju stadiona. U Zenici savez udje sa hifom u partnerstvo i zavrsi bilino polje i gorimo kao zmajevi 😂

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 dec 2024, 19:07

Na kraju ce sve ostati na ovim saopstenjima tipa treba u Sarajevu, treba u Zenici itd...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 30 dec 2024, 19:28

Skojevska je napisao/la:
30 dec 2024, 16:59
Coolpanda24 je napisao/la:
27 dec 2024, 15:27
denza je napisao/la:
27 dec 2024, 15:22
Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Ja sam isto neutralan, ali iskreno ne vidim toliki problem da se pravi u Zenici, ne mora sve biti u Sarajevu. Hvala Bogu autoput postoji, tu su za 40 minuta. Jedino što mi je glupo što najvaljuje izgradnju hotela u Sarajevu za A reprezentaciju i taj kao trening centar na Otoci, pa ako će stadion već biti u Zenici, onda sve ostalo prebaci isto u Zenicu. Doradi onaj trening kamp i završi. Samo izmišljaju.
Što se tiče kapaciteta, realno teško je da mi napunimo stadion kapaciteta 30k, tako da je taj broj do 20k sasvim korektan.
A zašto se ne bi pravio naprimjer u Bihaću, trpaj sve u Sarajevo.
Zato što Bihać apsolutno nema kapacitet za takav stadion o autoputu i aerodromu,hotelima i terenima za trening da ne pricamo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 30 dec 2024, 20:16

NoDi80 je napisao/la:
30 dec 2024, 16:25
rishovski je napisao/la:
30 dec 2024, 16:15
Eh eto... Sad cemo vidjeti ko je kriv ako propadne projekat..
Da vidimo ko će pokušat iz Sarajeva da ugrabi sebi milion pa kad ne prođe,biće krivi Fudo i Vico... :opaopa:

slika
Mislim da je nelogicno raditi stadion ako ce rusiti Kosevo
Ako ce rekonstruisati Kosevo onda nece nista graditi vec samo obnoviti i unaprijediti

Ako misle raditi nov stadion iz temelja ne vidim razlog da ga ne rade na nekoj lokaciji kao sto je petlja Butila pored autoputa svakako su sve livade, bruku neiskoristenog prostora i ono je strasna lokacija negdje blizu onog malog stadiona Bojnika
Svi bi mi voljeli da imamo stadion u Sarajevu da dođe 60.000 ljudi da ličimo na državu i reprezentaciju,ali ja ipak mislim da ce ovo sve ostati na pustim željama i da je jedina realna opcija Bilino Polje,tribina po tribina... A i to ako uspijemo mi smo na konju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 30 dec 2024, 20:26

E na ovo ja skidam kapu Gicku, vidi se da politiku i suplju uci dajdze... :lolno:

Uoci nove godine, bacio dimnu da se Bosnje glodju...

Ja cu samo postaviti pitanje, od kojih para ce se praviti nacionalni stadion?!?

Odite i pitajte Velozvce koliko je para do sada potroseno na stadion koji trenutno ima 5 - 6 hiljada stolice, a sa druge strane mi bi da pravimo nacionalno stadiom - opet, od kojih/cijih para?!?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 dec 2024, 04:08

Skojevska je napisao/la:
30 dec 2024, 16:59
Coolpanda24 je napisao/la:
27 dec 2024, 15:27
denza je napisao/la:
27 dec 2024, 15:22
Nemam nista protiv Zenice, a nisam ni iz Sarajeva inace, al ima vise smisla i logike da se stadion pravi u glavnom gradu. + kao pravit ce bilino polje da ima 17-18 hiljada kapaciteta a stadion vec sad ima skoro 16 hiljada. Bolje da smo cekali jos 5 godina al napravili iz nova stadion kako treba s bar 30k cap. Glupost.
Ja sam isto neutralan, ali iskreno ne vidim toliki problem da se pravi u Zenici, ne mora sve biti u Sarajevu. Hvala Bogu autoput postoji, tu su za 40 minuta. Jedino što mi je glupo što najvaljuje izgradnju hotela u Sarajevu za A reprezentaciju i taj kao trening centar na Otoci, pa ako će stadion već biti u Zenici, onda sve ostalo prebaci isto u Zenicu. Doradi onaj trening kamp i završi. Samo izmišljaju.
Što se tiče kapaciteta, realno teško je da mi napunimo stadion kapaciteta 30k, tako da je taj broj do 20k sasvim korektan.
A zašto se ne bi pravio naprimjer u Bihaću, trpaj sve u Sarajevo.
Ma najbolje da ga u Teocaku il Sapni napravimo
naprijed rejal

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 31 dec 2024, 06:47

:bih:
Zadnja izmjena: denza, dana/u 31 dec 2024, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 dec 2024, 08:59

denza je napisao/la:
31 dec 2024, 06:47
Budžet Kantona Sarajevo za 2024 god. je bio 1.262.733.248 KM. Ljudi, taman da čitav budžet za idući 5 godina ulože u stadion nije dovoljno ni za preliminarne konsultacije i pripremu. Jedino ako mogu naći lokalne privatne investitore će to funkcionisati, što je samo od sebe jako teško.

Nerealno sve zvuči ako ćemo biti iskreni. Koševo zahtjeva puno više rada i para. Bolje da započnemo kampanju i skupljamo po marku od svakog državljanina.
Haj jos jednom provjeri te zareze i tacke i njihovo znacenje u cifri
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 31 dec 2024, 10:37

feniksptica je napisao/la:
31 dec 2024, 08:59
denza je napisao/la:
Budžet Kantona Sarajevo za 2024 god. je bio 1.262.733.248 KM. Ljudi, taman da čitav budžet za idući 5 godina ulože u stadion nije dovoljno ni za preliminarne konsultacije i pripremu. Jedino ako mogu naći lokalne privatne investitore će to funkcionisati, što je samo od sebe jako teško.

Nerealno sve zvuči ako ćemo biti iskreni. Koševo zahtjeva puno više rada i para. Bolje da započnemo kampanju i skupljamo po marku od svakog državljanina.
Moja greška, hvala na ispravci. Na brzinu sam napisao. Znači ipak može nešto i biti. Ali opet bit će teško.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 dec 2024, 10:38

denza je napisao/la:
31 dec 2024, 10:37
denza je napisao/la:

Moja greška, hvala na ispravci. Na brzinu sam napisao. Znači ipak može nešto i biti. Ali opet bit će teško.
Budzet Sarajeva je preko milijardu
Ima se para za stadione i dvorane sirom BiH
Najveci problem su uhljebi koji su na drzavnoj sisi
Evo 30 godina uzimaju ko da je njihovo mater im ****
Sad da hoce na drzavnom nivou mogu poceti praviti po jedan stadion ili dvoranu u svakom vecem gradu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 31 dec 2024, 11:07

NoDi80 je napisao/la:
31 dec 2024, 10:38
denza je napisao/la:
31 dec 2024, 10:37

Budzet Sarajeva je preko milijardu
Ima se para za stadione i dvorane sirom BiH
Najveci problem su uhljebi koji su na drzavnoj sisi
Evo 30 godina uzimaju ko da je njihovo mater im ****
Sad da hoce na drzavnom nivou mogu poceti praviti po jedan stadion ili dvoranu u svakom vecem gradu
Stvarno, mogli su napraviti 10 stadiona do sad. Imam osjecaj da je Vico dao onu izjavu namjerno ne bi li nesto izvukao, i cini se da je upalilo...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 feb 2025, 12:42

🇲🇹⚽ Upcoming International Friendly! ⚽🇲🇹

Malta is set to take on Bosnia & Herzegovina this October in an exciting international friendly! The match will take place on Sunday 12th October 2025 at the National Stadium, with kick-off time set at 19:00hrs.

Read more on our website 👇

#UnitedForMalta #MaltaNationalTeam #MaltaVsBosnia #ForzaMalta
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 22 mar 2025, 14:16

Da ne otvaram novu temu, ali imam jednu potencijalnu ideju pa ne znam da li ima sanse da zazivi. Ako bude sanse, mogao bi neki moderator otvoriti ovdje posebnu temu za to.

Naime, svjesni smo da novinari cesto pitaju jako slaba i genericna pitanja. Moja ideja bi bila da se na ovom forumu napravi jedna tema na kojoj bi mi kao clanovi ovog foruma i navijaci reprezentacije pisali pitanja, a onda bi novinar koji ide na press odabrao 2-3 najbolja ili najcesce postavljena pitanja.
Mogli bi se limitirati na to da svako ima pravo napisati samo po 1 poruku pred svaku utakmicu i maksimalno 2 ili 3 pitanja po poruci. Tako bi bila manja "guzva" na toj temi i poprilično pregledna situacija.

Pitanja se mogu eventualno i ponavljati od razlicitih korisnika kako bi novinari vidjeli da je neko pitanje posebno znacajno za nasu javnost.

Naravno, ne postoji pravilo prema kojem bi se bilo koje pitanje "moralo" postaviti, ali na taj nacin bi makar novinari ovog sajta vidjeli sta narod zanima, a na kraju krajeva mozda bi i neki drugi novinari koji posjecuju ovaj forum (ako ima takvih) vidjeli isto, pa i oni neka od tih pitanja postavili.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 23 mar 2025, 22:32

DeeWa je napisao/la:
22 mar 2025, 14:16
Da ne otvaram novu temu, ali imam jednu potencijalnu ideju pa ne znam da li ima sanse da zazivi. Ako bude sanse, mogao bi neki moderator otvoriti ovdje posebnu temu za to.

Naime, svjesni smo da novinari cesto pitaju jako slaba i genericna pitanja. Moja ideja bi bila da se na ovom forumu napravi jedna tema na kojoj bi mi kao clanovi ovog foruma i navijaci reprezentacije pisali pitanja, a onda bi novinar koji ide na press odabrao 2-3 najbolja ili najcesce postavljena pitanja.
Mogli bi se limitirati na to da svako ima pravo napisati samo po 1 poruku pred svaku utakmicu i maksimalno 2 ili 3 pitanja po poruci. Tako bi bila manja "guzva" na toj temi i poprilično pregledna situacija.

Pitanja se mogu eventualno i ponavljati od razlicitih korisnika kako bi novinari vidjeli da je neko pitanje posebno znacajno za nasu javnost.

Naravno, ne postoji pravilo prema kojem bi se bilo koje pitanje "moralo" postaviti, ali na taj nacin bi makar novinari ovog sajta vidjeli sta narod zanima, a na kraju krajeva mozda bi i neki drugi novinari koji posjecuju ovaj forum (ako ima takvih) vidjeli isto, pa i oni neka od tih pitanja postavili.
Šta bi Sergej Barbarez twitteraš napisao o Sergeju Barbarezu selektoru?

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 24 mar 2025, 11:12

DeeWa je napisao/la:
22 mar 2025, 14:16

Kako šta narod zanima?
Atmosfera brate, tako i tema treba da se zove.
Otvaraj ne čekaj :lol:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 27 mar 2025, 16:42

Sramotne cijene karata protiv San Marina. :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jun 2025, 14:57

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru donijela Odluku o rasporedu pripadajućih sredstava iz Odluke o isplati dodatne dividende BH Telecoma d.d. Sarajevo od 24. decembra 2024. godine po korisnicima.
Odlukom Vlade utvrđuje se raspored pripadajućih sredstava iz odluke BH Telecoma, korisnicima iz sektora sporta i kulture u Federaciji BiH, u ukupnom iznosu od 9.903.682,76 maraka, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.
Kako je obrazloženo, namjena sredstava iz dodatne dividende BH Telecoma d.d. Sarajevo usmjerena je na jačanje sektora sporta i kulture u Federaciji BiH, a u skladu s opredjeljenjem Vlade FBiH za podršku institucijama, savezima i organizacijama koje doprinose općem dobru i međunarodnoj afirmaciji BiH.
Uzimajući u obzir višestruke koristi ulaganja u sport i kulturu, od promocije zdravog načina života, razvoja mladih talenata, inkluzije osoba s invaliditetom, do jačanja kulturnog identiteta i međunarodne prepoznatljivosti, predložena odluka omogućava ciljano ulaganje u ključne sportske saveze i projekte od posebnog značaja u oblasti kulture.

Odlukom Vlade utvrđeno je da se ova sredstva raspoređuju korisnicima, s pojedinačnim i konačnim iznosima.
Iz oblasti sporta sredstva se raspoređuju sljedećim korisnicima: Nogometni savez BiH 2.000.000 maraka, Košarkaški savez BiH i Rukometni savez BiH po 1.000.000 maraka, Odbojkaški savez BiH 500.000 maraka, te Olimpijski komitet BiH, Atletski savez BiH i Teniski savez BiH po 150.000 maraka.
Sredstva u iznosu od po 100.000 maraka raspoređuju se Karate savezu BiH, Taekwondo savezu BiH, Džudo savezu BiH, Kick boks savezu BiH i Hokejaškom savezu BiH, dok se po 75.000 maraka raspoređuje Bokserskom savezu BiH i Biciklističkom savezu BiH.
Sredstva u iznosu od po 50.000 maraka raspoređuju se Ragbi savezu BiH, Vaterpolo savezu BiH, Streljačkom savezu BiH, Stonoteniskom savezu BiH, Savez klizačkih sportova BiH, Plivačkom savezu BiH, Triatlon i pentatlon savezu BiH i Gimnastičkom savezu BiH.
Za Košarkaški klub Bosna Sarajevo planiran je iznos od 353.682,76 maraka.
Za Savez sjedeće odbojke BiH i Paraolimpijski komitet BiH planiran je iznos od po 75.000 maraka, zatim iznos od 70.000 maraka za Savez košarke u kolicima BiH, te po 15.000 maraka za Specijalnu olimpijadu BiH i Stolnoteniski savez osoba s invaliditetom BiH.
Ovom odlukom sredstva se raspoređuju i za oblasti kulture, a sredstva se raspoređuju sljedećim korisnicima: Fondacija za kinematografiju Federacije BiH- "Pilot Program za koprodukciju serija/PMM-Projekat ID 2934" 300.000 maraka, zatim "DEBLOKADA" d.o.o. Sarajevo 600.000 maraka, te Narodno pozorište Sarajevo "Tvrtko, kralj bosanski" opera 200.000 maraka i Sarajevske večeri muzike (SVEM) 20.000 maraka.
Odlukom je utvrđeno da će Vlada FBiH posebnom odlukom utvrditi raspored preostalih sredstava iz sektora kulture u iznosu od 2.180.000 maraka.
Vlada Federacije BiH današnjom odlukom ovlastila je premijera FBiH da s korisnicima zaključi pojedinačne ugovore o dodjeli, korištenju i pravdanju sredstava, kojima će se regulirati međusobna prava i obaveze.

Za provođenje odluke zadužuje se Vlada FBiH i BH Telecom d.d. Sarajevo, svatko u okviru svoje nadležnosti, a odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenim novinama Federacije BiH.

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 04 jun 2025, 16:38

Ide novi stadion :njanjanja: :opaopa:
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Vaya i 21 gost.