zaostrog je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:00
Ja vazda branim Zenicu i ovdje sam Sarajlija koji zastupa interese Bilinog Polja, ali ovo je tačno što je naveo. Ako se ja ne varam, a vi bolje znate, ali nema hotela sa 5 zvjezdica što je manje-više odmah ogroman problem. Pored toga, tu su tek 2-3 hotela sa 4 zvjezdice koja kapacitetom mogu primiti ozbiljne goste i ti hoteli se sad uglavnom i koriste. To i jeste razlog što dosta često velike ekipe mole da se ne igra tamo, ali naši nemaju šta ponuditi kao alternativu (recimo Francuzima su udovoljili sa Grbavicom, a sad Njemcima nisu jer nema uslova

).
Smještaj je generalno problem kod nas i za manje događaje u većini gradova. Velike ekipe obično imaju baš specijalne zahtjeve i trebaju kapacitete koje jedva par hotela u državi zadovoljava. I Sarajevo je po ovom planu bilo užasno do prije 20-ak godina, tada je napravljena Radon Plaza i haman svi su išli tamo. Danas ima Malak, Hills, Swissotel, Evropu, Movenpick, Ibis, Marriott 2x, hotele na Ilidži itd.
Nema hotela da je u stranom lancu il na vrhunskom nivou, onaj u kojem osjedaju hotel Zenica je previse ostario i propao, nema vrhunski izbor soba, nema specijalne sobe za pripremu, nema dovoljan kapacitet za osoblje saveza, pa nijemci i holandjani su vecinski odsjedali u Sarajevu clanovi njihovog saveza, sa hotelom Dubrovnik je jos veci uzas hotel koji ne moze primiti delegaciju nase repke akibetli a ne sta vise
Pa pogledaj samo sta su holandjani imali u Hillsu dobili salu za treniranje, pola hotela za sebe i svoj savez, dobili konferencijske sale da smjeste sve novinare , vrhunsku teretanu koja ne postoji u Zenici itd.itd.
Et samo pogledas kako izgleda jedan Movenpick u Sarajevu koji je srednji level hotela i hotel Zenica i sve ti bude jasno kad se kaze da nema ponude u Zenici
Koji hotel u Zenici im moze pružiti ovakve uslove da imaju ovoliku konferencijsku salu na izvolite, sa najmodernijim standardima za normalan rad na koji su navikli