Tamo je radnik imao 850KM s toplim obrokom, prevozom sad ce imati 1000KM ovaj minimalac ukinut ce mu se topli obrok, prevoz, na kraju ce otici u ovaj frizerski sisanje mu je skuplje 5KM, otici ce hljeb kupiti on ce biti 2,5KM umjesto 1,5KM, mlijeko ce biti 3KM i sta je tu taj radnik dobio s ovim?mma_hz je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:24Znam ja da ce oni uraditi sve u svoju korist da sacuvaju i otmu bar 20 maraka od radnika.Ja ti govorim kakvi su to ljudi tj neljudi.Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:19Amko i AS Holding ce otpustiti nekolicinu, povecati cijene proizvoda i ovo nece ni osjetiti.mma_hz je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:11Evo konkretan primjer,vlasnik Amko komerca godinama izrabljuje radnike,al godinama i samo ih mjenja sad je uvezao 10 tak nepalaca koji spavaju svi u 1 apartmanu koji je njegov.Nekretnina ima more sto u Bosni sto vani.Njegova 2 sina voze auta u vrijednosti pola milijona eura skoro.I on sa svim tim nama prica ako se digne minimalac da ce propasti.U tome je problem i vecina gazdi je slicna njemu.AS HOLDING grupacija citava su radnici uvijek na minimalcu i odbija im se sve sto se moze odbiti.Regres koji treba radnik dobiti proslijedi se na kupovinu jabuka sa imanja Rusmira Hrvica i podjeli se po gajba jabuka zaposlenicima.Koliko se ta gajba plati pitaj Boga.ITD ITD more primjera zato gazde ne serite nego umjesto auta sa 500 konja kupite neko od eto 300 ,znam da ce vam to tesko pasti al platite radnika hebemu sve mu hebem.
Sta ce uraditi zena koja ima frizerski salon i koja je u kreditu i sklapa kraj s krajem? Podici sisanje s 10KM na 15KM, ko ce to platiti i tu nayebati, pa na kraju onaj isti radnik sto mu je povecan minimalac.
Nije problem u povecanju plate, svi su bili i da ide na 1200KM, a da doprinosi ostanu isti ili da se smanje i o tome je bila prica, na kraju doneseno je nesto sto ce unistiti Federaciju.
Al ti kazem da se sa ovim platama radnika trenutno ne moze zivjeti,idel to ikome u glavu da se vise ne moze zivjeti sa 900 maraka sa svim.NE MOGU LJUDI BOLAN.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Da se razumijemo realan minimalac bi trebao biti 1500 da se moze zivjeti ,sve ispod je prezivljavanje.Vlada je izasla u susret opet enormno bogatim.
Mali biznisi kazete,pa radi ti gazda,zaposli djecu al kurko djeca studiraju vani eeeeee,treba biti gazda za milju mjesecno sjeme vam se zatrlo svima.
Djeca studiraju vani,djeca nekretnine imaju,djeca auta vozaju a fukare da vam rade za 1000,pa picka vam materina sto sami ne podignete ljudima plate na 1 500 sto Vas neko mora tjerati na to.Para imate vidimo po autima,stanovima,nakitima,djeci koja vani studiraju.
Mali biznisi kazete,pa radi ti gazda,zaposli djecu al kurko djeca studiraju vani eeeeee,treba biti gazda za milju mjesecno sjeme vam se zatrlo svima.
Djeca studiraju vani,djeca nekretnine imaju,djeca auta vozaju a fukare da vam rade za 1000,pa picka vam materina sto sami ne podignete ljudima plate na 1 500 sto Vas neko mora tjerati na to.Para imate vidimo po autima,stanovima,nakitima,djeci koja vani studiraju.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 01:52Da možda otvori veliki hotel , tvoj jaran pređe iz drugog velikog hotela u njegov , ti tamo jedeš biftek i svi pjevajte danke Dojčland ?!?!numanumaye22 je napisao/la: ↑31 dec 2024, 01:46Uh s putovnicom za nekih 20 eura otvoris obrt. Samo je minimalac zakonski 12.82 eur satnica za svakog radnika od sutra plus doprinosi i zdravstveno logicno, ispadne oko nekih 2500-3000 eura bruto da uplatis po radniku pa ako to nije problem udari, mozda fkt i milioner onda postanes.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
neka zatvori ko god ne moze opstati
i ovo minimalac na 1000 ne znam sto se tolika frka digla,radnicima je isto,samo ce im se podici veci koeficijent za penziju,nema vise niko da radi ispod milje(jedino ako radi pola,radnog vremena).
ovi sto kukaju su isti oni sto su firme tokom korone zatvarali nakon 5,6 dana.a u karti imovine imaju vikendice po neumu,3,4 auta po 150k,rade zgrade,bave se nekretninama i sl.
i ovo minimalac na 1000 ne znam sto se tolika frka digla,radnicima je isto,samo ce im se podici veci koeficijent za penziju,nema vise niko da radi ispod milje(jedino ako radi pola,radnog vremena).
ovi sto kukaju su isti oni sto su firme tokom korone zatvarali nakon 5,6 dana.a u karti imovine imaju vikendice po neumu,3,4 auta po 150k,rade zgrade,bave se nekretninama i sl.
Ja sam sam u firmi i to je najbolja odluka u zivotu, dok sam imao dva radnika imali su uslove dva puta bolje nego sto su zasluzili.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:22Koje auta vozite hanuma i ti , a koja tvoji radnici ?
Kod zene radnica vozi GLA Mercedes koji kosta preko 30000KM.
Ja prelazim dosta kilometara i vozim skupa auta koja mijenjam svakih 6 mjeseci, ali ne bolujem od toga evo imam Skodu Octaviu 2010 godiste sa 100 hiljada pređenih kilometara i nju cu voziti cim se rijesim Audija trenutnog.
Pa sta si se od zore navio.Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:38Ja sam sam u firmi i to je najbolja odluka u zivotu, dok sam imao dva radnika imali su uslove dva puta bolje nego sto su zasluzili.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:22Koje auta vozite hanuma i ti , a koja tvoji radnici ?
Ja prelazim dosta kilometara i vozim skupa auta koja mijenjam svakih 6 mjeseci, ali ne bolujem od toga evo imam Skodu Octaviu 2010 godiste sa 100 hiljada pređenih kilometara i nju cu voziti cim se rijesim Audija trenutnog.
FK SARAJEVO.
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa dobro onda , ako si sam onda nemaš problema .Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:38Ja sam sam u firmi i to je najbolja odluka u zivotu, dok sam imao dva radnika imali su uslove dva puta bolje nego sto su zasluzili.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:22Koje auta vozite hanuma i ti , a koja tvoji radnici ?
E sad da li su bivši radnici zaslužili , možemo polemisati .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Naravno da imam ja i zena - tri radnika 912KM mjesecno vise cemo placati.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:45Pa dobro onda , ako si sam onda nemaš problema .Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:38Ja sam sam u firmi i to je najbolja odluka u zivotu, dok sam imao dva radnika imali su uslove dva puta bolje nego sto su zasluzili.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:22Koje auta vozite hanuma i ti , a koja tvoji radnici ?
Pa ja za taj iznos mogu dici kredit 200.000KM, a ne davati ga drzavi jer se eto klaun Niksic sjetio da ce to pomoci nekome ustvari samo ce njemu da smanji deficit jer je nesposoban i jer je unistio budzet.
Ja imam srecu pa cu prebaciti firmu u Distrikt, a Niksic nek se cupa preko drugih leđa.
- relativizam
- Kontakt:
smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problemWanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:52Naravno da imam ja i zena - tri radnika 912KM mjesecno vise cemo placati.VensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:45Pa dobro onda , ako si sam onda nemaš problema .Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:38
Ja sam sam u firmi i to je najbolja odluka u zivotu, dok sam imao dva radnika imali su uslove dva puta bolje nego sto su zasluzili.
Pa ja za taj iznos mogu dici kredit 200.000KM, a ne davati ga drzavi jer se eto klaun Niksic sjetio da ce to pomoci nekome ustvari samo ce njemu da smanji deficit jer je nesposoban i jer je unistio budzet.
Ja imam srecu pa cu prebaciti firmu u Distrikt, a Niksic nek se cupa preko drugih leđa.
- feniksptica
- Kontakt:
Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47To ti je bar lako - otvoriš firmu, zaposlis dosta radnika i daješ im 17 plata godišnje. Dadnes im 4 regresa (proljetni, ljetni, jesenji, zimski), dadnes im po 3 mjeseca odmora.feniksptica je napisao/la: ↑30 dec 2024, 23:48Dalje da ne idemo, bonusi, 13ta to je misaona.
Vjerovatno na bolovanje mu radnik ne smije ic
A godišnji da 10 dana max a tu računa i subotu i nedjelju. Zapravo kod njeg je subota radna pa je svakako računa![]()
Brzo bi postao najpozeljniji poslodavac u drzavi.
Probaj pa ćeš vidjeti kako je sve to lako![]()
Ako poslodavac ne moze dat 20 radni dana godišnjeg i 13tu platu, onda je on robovlasnik. Svaki barem to može dati.
To što vi njih branite kao otvori ti pa vidi, bolje reci ako oni ne mogu ispunit osnovno nek oni zatvore.

Ne mora se vozit auto od 60-70k, gradit vikendice i uzimat stanove i to sve odma za 2-3 godine.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47To ti je bar lako - otvoriš firmu, zaposlis dosta radnika i daješ im 17 plata godišnje. Dadnes im 4 regresa (proljetni, ljetni, jesenji, zimski), dadnes im po 3 mjeseca odmora.feniksptica je napisao/la: ↑30 dec 2024, 23:48Dalje da ne idemo, bonusi, 13ta to je misaona.
Vjerovatno na bolovanje mu radnik ne smije ic
A godišnji da 10 dana max a tu računa i subotu i nedjelju. Zapravo kod njeg je subota radna pa je svakako računa![]()
Ako poslodavac ne moze dat 20 radni dana godišnjeg i 13tu platu, onda je on robovlasnik. Svaki barem to može dati.
To što vi njih branite kao otvori ti pa vidi, bolje reci ako oni ne mogu ispunit osnovno nek oni zatvore.![]()
Ne mora se vozit auto od 60-70k, gradit vikendice i uzimat stanove i to sve odma za 2-3 godine.
Joj sto ne mogu komunjara
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Nije u tome poenta,poenta je da gazda odnese 10 milja a radniku da milju.I onda kad treba gazda odnijeti 9 500 a radnik 1 500 gazda kuka kako ce ga to unistiti.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47
To ti je bar lako - otvoriš firmu, zaposlis dosta radnika i daješ im 17 plata godišnje. Dadnes im 4 regresa (proljetni, ljetni, jesenji, zimski), dadnes im po 3 mjeseca odmora.
To što vi njih branite kao otvori ti pa vidi, bolje reci ako oni ne mogu ispunit osnovno nek oni zatvore.![]()
FK SARAJEVO.
-
- Kontakt:
A eto radnik se ne sekira kad prima 1000 maraka. Pa treba dati djeci za škole, ali neće nitko od gazda da vozi auto od 30.000 maraka ,mora od 50.000.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47
To ti je bar lako - otvoriš firmu, zaposlis dosta radnika i daješ im 17 plata godišnje. Dadnes im 4 regresa (proljetni, ljetni, jesenji, zimski), dadnes im po 3 mjeseca odmora.
- feniksptica
- Kontakt:
Ako je on poslodavcu donosio do sad eto 5000 po glavi radnika čisto, sad je problem što ce mu ostajat 4500. Mani se toga ba, nemote branit lopove i ponižavat pošteni radnički znoj.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47
Na kraju krajeva pricamo o kriminalcima i utaji poreza.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
Jok eto ne treba radniku dati ništa , treba i od radnikovog minimalca uzimati dio .irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03Mani me te price.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 dec 2024, 00:47
Joj što ne mogu poslijeratnih SDA balijandera daj meni i samo meni , ako slučajno negdje ostane nešto i to daj meni ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Koje su to firme gdje radnik zaradjuje po 10 milja? Zivite u zabludi Bgm, firma gdje je profitabilnost 40% po radniku radi fenomenalno, a toga je jako malo. Inace smo mi jedna od najneproduktivnijih drzavamma_hz je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:10Nije u tome poenta,poenta je da gazda odnese 10 milja a radniku da milju.I onda kad treba gazda odnijeti 9 500 a radnik 1 500 gazda kuka kako ce ga to unistiti.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03
Mani me te price.
Ovo je statistika a te price radnik zaradjuje su fikcija

Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem
Pa otvarajte firme, obrazujte se ko vam brani, sve biste da vam drzava rijesavaVensanKasel je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:21Jok eto ne treba radniku dati ništa , treba i od radnikovog minimalca uzimati dio .irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:06Cuj ne mora se, jok trebas radit od jutra do mraka, sekirat se svaki mjesec i na kraju iste pare kuci nosis ko i tvoj radnik.feniksptica je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:03
Mani me te price.
Joj što ne mogu poslijeratnih SDA balijandera daj meni i samo meni , ako slučajno negdje ostane nešto i to daj meni ...
- feniksptica
- Kontakt:
Ubo si Irfo srž. Otvaranje firme i obrazovanje kod nas nije ni blizu jedno drugom. 

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pa šta se sikiraš ako si davao 1500, ovo se tebe ne tiče...Wanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:23Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem
Ili ako je bila khm khm...
koverta
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.