NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Edin TM87
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Edin TM87 » 29 dec 2024, 02:19

Jao kakva ludnica od tekme na kraju.
Denver 5 puta trebao izgubit ali su zivjeli i bili na prvi down do playoffa u produzetku jer im je i remi igrao ali na kraju nisu prihvatili poklone Bengalsa i uspjeli su izgubiti ovo. Budala od kickera promasi sa 33 Billy Cundiff range, ali Denver oba drivea u produzetku 3 and out, te Bengalsi dobijaju loptu 2 min do kraja i vise ne pomisljaju da pucaju ni sa 20 yardi, nego pasom i hvatanjima ludog Higginsa dolaze do TD i ostaju u igri za playoff.

Usudio bih se reci da je Denver ovdje izgubio playoff, da ne igraju zadnju protiv Chiefsa kuci, koji su osigurali bye. Tako da vjerovatno rezerve dolaze i onda je to easy matchup Broncosima. Eto da se omakao jos bar jedan poraz Chiefsima u onim tijesnim duelima, oni bi sad pregazili ovaj Denver koji se raspada u zadnje vrijeme. Sad se nade u Wentza polazu, a to obicno ne ispadne dobro :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 dec 2024, 02:27

A nista manje zanimljivo nije u finalu fantasya gdje Mig ganja svoju drugu titulu u drugom finalu, a jesta prvu u prvom finalu. Migu se nije obilo o glavu startanje Nixa prije Herberta, iako je Nix na HT imao 3 poena, u zadnjih 10 min regularnoj dijela je ipak prebacio projekciju. Jesta ostao bez Hurtsa, tako da je kao underdog usao u finale, ali iznenadjujuce vodi od pocetka iako su sad sanse skoro 50-50 prije sutrasnje zavrsnice.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 dec 2024, 20:49

Jest Rodjo grohno sve ti hebem

Coltsi su posebno smece, najgori tim.ti nabije 30 poena za pol

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 dec 2024, 22:05

:mrgreen: de ne pričaj gluposti ... coltsima samo sekunda fali da budu top favoriti za SB. ako ne vjeruješ pitaj edu :mrgreen:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 29 dec 2024, 22:13

Edin TM87 je napisao/la:
29 dec 2024, 02:27
A nista manje zanimljivo nije u finalu fantasya gdje Mig ganja svoju drugu titulu u drugom finalu, a jesta prvu u prvom finalu. Migu se nije obilo o glavu startanje Nixa prije Herberta, iako je Nix na HT imao 3 poena, u zadnjih 10 min regularnoj dijela je ipak prebacio projekciju. Jesta ostao bez Hurtsa, tako da je kao underdog usao u finale, ali iznenadjujuce vodi od pocetka iako su sad sanse skoro 50-50 prije sutrasnje zavrsnice.
A jos je bolji osjećaj kad drug jesta vjeruje Coltsima
Max Allegri

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 dec 2024, 00:09

Ma sta ce, lupa ko maksim, a uzeo odbranu prije mjesec i po da ih starta u playoffu i sad su mu sve naplatili sa -4 :mrgreen:

Ako jesta uzme jos sa autodraftom, zakucat ce zadnji ekser u kovceg ligi. A evo Ford se povrijedio, Goff i Jennings trebaju uzeti 20 poena skupa da Mig izgubi finale.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 dec 2024, 14:39

de ne seri svega ti, ko ne bi stavio defense koja igra protiv titansa i giantsa u zadnje dvije hefte, posebno kada su im u pitanju must win games. naravno coltsi uvijek useru ali da će im daleko najgori tim lige staviti 50 to nije mogao niko pretpostaviti.

moje su greške nešto sasvim drugo, prvo nisam skontao da igra flacco što je automatski dovoljno da se stavi pittman, onda sam nakon što je hurts ispao morao izabrati QB i uzeo sam goffa ne razmišljajući o tome da večerašnja tekma lionsima u slučaju pobjede vikingsa ništa ne znači, možda niti ne bude igrao a možda samo kratko ….vidjećemo, moguće je sve!
nisam nikada imao manje vremena za fantazi nego ove godine. propustio sam npr. pokupiti bakera npr. kada je bio FA itd.

to sve pokazuje koliko je liga postala zakurac a i ja sam jedan dio toga. mislim da neću više igrati, ovako kako je zadnjih godina, posebno ove sezone, to nema smisla

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 30 dec 2024, 21:37

jestamaji je napisao/la:
30 dec 2024, 14:39
de ne seri svega ti, ko ne bi stavio defense koja igra protiv titansa i giantsa u zadnje dvije hefte, posebno kada su im u pitanju must win games. naravno coltsi uvijek useru ali da će im daleko najgori tim lige staviti 50 to nije mogao niko pretpostaviti.

moje su greške nešto sasvim drugo, prvo nisam skontao da igra flacco što je automatski dovoljno da se stavi pittman, onda sam nakon što je hurts ispao morao izabrati QB i uzeo sam goffa ne razmišljajući o tome da večerašnja tekma lionsima u slučaju pobjede vikingsa ništa ne znači, možda niti ne bude igrao a možda samo kratko ….vidjećemo, moguće je sve!
nisam nikada imao manje vremena za fantazi nego ove godine. propustio sam npr. pokupiti bakera npr. kada je bio FA itd.

to sve pokazuje koliko je liga postala zakurac a i ja sam jedan dio toga. mislim da neću više igrati, ovako kako je zadnjih godina, posebno ove sezone, to nema smisla
Vidi miga koja ckaPi pokupio ti sve Lions QBs u slucaju da Goff ne igra. Sluzi se svakakvim potezima jao jao.

Navijam z miga, ne gotivim ga bas ali ni Jestu. Ja jednom nesto rekao ovdje veli Jesta da sam (sa Edinom) provokator. Pa jbt Edin i Amar su maltene jedini sto igraju adekvatno, sa dozom truda i vremena. Sad da li treba puno vremena za fantasy, uopste ne. Draftuj jednom 2 sata i po 10-15min sedmicno da izvines ima svak dok sere.

Na kraju idem sa bronzanom koja sija kao zlato! Kad se pogleda da bih u finalu se prosetao i protiv jednog i drugog. U polufinale me sheba Matt LaFleur koji vadi Josh Jacobsa nakon prvog poluvremena i krade mu 2 goalline nosenja.

Najjaca ekipa nazalost nije uzela prsten. Prezadovoljan sezonom, prije svega draftom gdje sam pogodio Chase Browna, Brian Thomas Jr, Scarry Terrya itd.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 31 dec 2024, 10:45

de ne seri svega ti 2.0 …. fakat si (skoro) ko edo :D :mrgreen: ;)

igrao sam naravno i ja, daleko od toga da nisam, elem tih par minuta na ćenifi, plus postaviti waivere, plus prije tekmi provjeriti ko je aktivan a ko nije, ali nije to pravo igranje. nisam npr. ove godine skoro nijednom mogao srijedom u 9 ganjati FA, kad je bio draft sjedio sam u autu negdje u pizdićima itd. pravo igranje uključuje praćenje svih svojih igrača i njihovih timova, posebno povreda ostalih igrača tipa OL kod RB ili QB kod WR, praćenje savjeta od ovih par dokazanih fantazi gurua, prije svega matchupi, ko ima kojeg kornera, kakav je tim u run stopu, vremenske prognoze na stadionima za utakmice itd itd. može se tu dobro zabaviti, ali kad nemaš vremena onda to svedeš na taj minimum, a ko što vidiš pola igrača u ligi nije ni ovo osnovno radilo, nikad nismo imali više neaktivnih igrača u lineupovima nego ove sezone. ovako kako je bilo to i nema baš previše smisla

rezultat manje više. OK, edu pobijediti je uvijek merak jer on najviše pametuje i podjebava (nađi post sa početka sezone gdje je tvrdio da ću biti zadnji), ostalo kako tako. ja sam ove godine pobijedio samo jer sam imao daleko najviše sreće, ništa drugo. pola sezone sam imao samo jednog RB, tek mi je trade za irvinga pomogao. imao sam dvije pobjede za 0,08 i 0,14 boba, to mi je donijelo bye i meč protiv neaktivnog igrača. meni bi sto puta bilo draže da su svi igrali i da nisam ni u playoff ušao (plus naravno pobjeda protiv ede ;) )i to je to :wave:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 31 dec 2024, 11:49

campbell noćas prva klasa … nema veze da li se igra izašta, igra se punom snagom! …. čovjek je lud ko struja. ne znam da li je ikada postojao tim koji je bio veći merak gledati nego ovi lionsi. mislim da nije! da campbell ne postoji trebalo bi ga momentalno izmisliti. sinoć opet trick play sa lateralom … genijalno :D a najbolje od svega, qb im se zove jared goff ;) :mrgreen:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 31 dec 2024, 12:44

I KO UZE NA KRAJU?
ja na kraju treci, uzeo sam za trece mjesto najjacu ekipu kroz sezonu. prezadovoljan na kraju, kako je moglo biti, tako nekad na po sezone sam bio van PO npr.

koliko vidim ova vasa prva liga bi trebala da se zove druga :D mi smo bas prekucali ovu sezonu, jedan tim bio neaktivan, ostal sve top.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 31 dec 2024, 14:28

muhamedhulk je napisao/la:
31 dec 2024, 12:44
I KO UZE NA KRAJU?
ja na kraju treci, uzeo sam za trece mjesto najjacu ekipu kroz sezonu. prezadovoljan na kraju, kako je moglo biti, tako nekad na po sezone sam bio van PO npr.

koliko vidim ova vasa prva liga bi trebala da se zove druga :D mi smo bas prekucali ovu sezonu, jedan tim bio neaktivan, ostal sve top.
1. jestamaji
2. Mig_mig
3. Amarinho

Ma bili smo ok aktivni iskreno, vec je playoff bio odlucen skoro pa na pola puta i onda normalno da dosta raje ne prati vise. Bilo nekih 3-4 ekipa sa po 10-11 pobjeda.

Jesta uzeo na guzove na kraju krajeva jer je mig mu dao Buckya za **** Suttona. Ja mu jos kazem da se na standard formatu nikad ne daje RB (koji je tada bio RB 1B opcija sad je 1A) za "tamo nekog WR". Kakav crni Courtland Sutton pa nije Julio Jones. Haj da igramo half-ppr mozda ok ali ni tu ne bih dao Buckya. Da mu nije dao Buckya i pokupio mudro pred finale ove potencijalne startere (tipa JK Dobbins bio bacen) uzeo bih.

Ma da ok, Jesta je imao vrlo solidnu ekipicu all around.

Treba komitet za spasavanje fantasy lige, da se ja pitam uveo bih:

- Igra se half-ppr, ovako su RB pre- pre- pre- jaki a skoro NFL ne fura vise klasicni workhorse/3-down-back. Grohne ti li glavni RB skoro ti je zavrsena sezona.

- Fuzionirat prvu i drugu ligu, igraci koji zaista hoce.

- IR spot obavezan. Elmo je pricao kako je "lahko sa IR spotom". Ne slazem se, ovako je Jesta recimo ni kriv no duzan dosao do 15 boba RBa na dan (!!) prije finala.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 31 dec 2024, 14:35

I jos da dodam: Za razliku od Amera mi iz Evrope nemamo uopste tradiciju trejdanja (i ja spadam u taj kos). Jbt kad vidis Ameri na drustvenim mrezama trejdaju po 4 igraca. Mi ono tipa pravi Bosnjo "neko ce me zahebat"

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 31 dec 2024, 17:56

Čestitke Jesta :thumbup: Uz srecu bilo je hrabrosti i za trade, s kojim sam ti donio i titulu, smatrao sam da meni za istu treba WR i da ce me Suton ispsotovati a to se nije desilo.
Imao sam neki plan da manje povlačimo poteze kroz FA, poklopilo se na draftu da imam siri roster te sam povukao i neke trejdove.
Titulu su trebali donijeti RB od kojih sam u finalu ocekivao 55-60 poena a dobio puno manje.
Sezona kenjasta, potreban je remonta lige.
Max Allegri

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 jan 2025, 18:30

koledž playoff za sada za podvoz uključujući i sinoćnje četvrtfinale
očekivanja za ohio state - oregon su velika, nadajmo se da neće iznevjeriti
danas sam osuđen na sportklub, treba i to preživjeti

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 jan 2025, 23:23

super prva tekma :D :thumbup:
.... ali komentar grozomoran, puno gore nego što sam pretpostavljao. ne znam da li je ivković mamuran od noćas ili je imao blaži moždani udar ali bolje da nije ni pokušao komentarisati nego ovako ekstremno preko ku.rca. pola stvari ili nije vidio ili pretpostavljam u svome stanju nije ni primjetio
ogavno!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jan 2025, 00:27

jestamaji je napisao/la:
01 jan 2025, 23:23
super prva tekma :D :thumbup:
.... ali komentar grozomoran, puno gore nego što sam pretpostavljao. ne znam da li je ivković mamuran od noćas ili je imao blaži moždani udar ali bolje da nije ni pokušao komentarisati nego ovako ekstremno preko ku.rca. pola stvari ili nije vidio ili pretpostavljam u svome stanju nije ni primjetio
ogavno!
Ma ne mogu ni NFL sa nasim komentatorima kamoli da koledz fudbal gledam, tekma top, Auburn zamalo ne proda Texas sa ona dva promasena FG na kraju, iako sam vise bio za Arizonu zbog onog povratka na krilima onog rb wb wr komba u jednom liku ipak td na 4th i 13 je bilo previse da vrate

Sad blowout, a ocekivao sam najbolju tekmu ovdje :damn:

ND i Georgia odgodjeno za sutra zbog sranja u NOli
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 jan 2025, 10:06

još sudije debelo pomogoše texasu. ova odluka je slična onoj kad nije sviran PI ramsa protiv saintsa u conference finalu .. jednostavno za nevjerovat!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jan 2025, 01:32

jako loše

ali zato opet vrhunski penal ...sideline interference neaktivnog igrača na sudiji :mrgreen: :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jan 2025, 09:02

jestamaji je napisao/la:
03 jan 2025, 01:32
jako loše

ali zato opet vrhunski penal ...sideline interference neaktivnog igrača na sudiji :mrgreen: :mrgreen:
nelosa tekma, dobar mi je ND sa onim mladim trenerom, top odbrana, mada da je Beck igrao mislim da bi to bilo puno zanimljivije

Taj tackle na sudiji je rezervni qb georgie napravio, neko 3ci ili 4ti :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.