Rade Krunić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Rade Krunić
Na čehri mu se vidi da je šupčić i da svakako tu nije bio radi BiH. Uostalom, bezveze igrač. Strasno je što niko u reprezentaciji ne procijeni ovakve ljude i ne riješi ih se na vrijeme.
Pa to se znalo i prije njegove izjave. Isti kao i Misimovic...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma treba ga vratit. 

-
- Kontakt:
Ne mogu u istu rečenicu.
Osjećaji i lično mišljenje na stranu, Misimović je jedan od najboljih igrača u historiji ove reprezentacije. Čovjek je hladno odlučivao utakmice kad niko u ekipi nije mogao meda.
Igrac koji je uz Cimirota igrao toliko dugo, a dva su najnebitnija igraca otkako postoji repka, veci trag je ostavio Adnan Zahirovic od obojice recimo. Popisaj ga
To da, mada sam mislio da je i Misimovic cekao Srbiju, pa se privukao nama kad je vidio da od nje nema nista.signalidunapark je napisao/la: ↑01 jan 2025, 02:22Ne mogu u istu rečenicu.
Osjećaji i lično mišljenje na stranu, Misimović je jedan od najboljih igrača u historiji ove reprezentacije. Čovjek je hladno odlučivao utakmice kad niko u ekipi nije mogao meda.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sad svi pljujete po njemu a sta cemo sa Demirovicem, Huseinbasicem, Dedicem i ostalima koji isto tako ne nastupaju za zemlju rodjenja?
Ili evo jos konkretnije, Emir Spahic? Ifet Djakovac? Samed Bazdar? Nemojte samo dvostrukih arsina.
Svrsavate po nekome kad promijeni repku pa dodje igrat za BiH iako je tu dolazio eventualno jednom godisnje 10 dana, ako i toliko, a kad se nama desi ista stvar drvlje i kamenje. Evo sad se priziva onaj lik iz Salzburga a lik vjerovatno ne zna nabrojat 3 grada u BiH.
Ili evo jos konkretnije, Emir Spahic? Ifet Djakovac? Samed Bazdar? Nemojte samo dvostrukih arsina.
Svrsavate po nekome kad promijeni repku pa dodje igrat za BiH iako je tu dolazio eventualno jednom godisnje 10 dana, ako i toliko, a kad se nama desi ista stvar drvlje i kamenje. Evo sad se priziva onaj lik iz Salzburga a lik vjerovatno ne zna nabrojat 3 grada u BiH.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Bas interesantno, doduše mislim likovi ko Esmer, Dedić , Demirović ili Anel su ipak Bošnjaci samo iz dijaspore i 2 generacije.Kaunas je napisao/la: ↑01 jan 2025, 11:02Sad svi pljujete po njemu a sta cemo sa Demirovicem, Huseinbasicem, Dedicem i ostalima koji isto tako ne nastupaju za zemlju rodjenja?
Sve je to kontroverzno, bas slika državne situacije.
Nažalost repka treba da bude svetinja a ne toplo hladno Hobbi ili neka mogućnost paar evra vise zarade.
Yebiga, njima je krivo jer nije igrao za njih igrač koji je ipak igrao 4-5 godina na najvećem evropskom nivou i koji bi i kod njih definitivno imao lijepu ulogu u tom periodu, ali je isto tako činjenica da on 99% ne bi napravio ovakvu karijeru da mu nije bilo naše reprezentacije.
Rade je normala momak, ne vidim u čemu je toliki problem što je htio igrat za Srbiju kad u trenutku kontakta sa Srbijom nije imao nijedan nastup za naše mlade reprezentacije.
Ukratko, ne mislim uopšte da je on neko oličenje morala i patriotizma ali isto tako nisu ni Burnić, Huseinbašić, Šunjić, Katić pa ih ne čekamo na nož za svaku sitnicu ko Radeta.
Rade je normala momak, ne vidim u čemu je toliki problem što je htio igrat za Srbiju kad u trenutku kontakta sa Srbijom nije imao nijedan nastup za naše mlade reprezentacije.
Ukratko, ne mislim uopšte da je on neko oličenje morala i patriotizma ali isto tako nisu ni Burnić, Huseinbašić, Šunjić, Katić pa ih ne čekamo na nož za svaku sitnicu ko Radeta.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Uvijek profesionalan bio u našem dresu, nikakve izjave, nikakve kontroverze, nikada lažiranje povreda.
Da li ste Radeta viđali u Taverni, po nargilama i slično kada je dolazio igrati za reprezentaciju? Ne.
Rade je normalan momak i daj Bože da 80% reprezentacije ima samo dozu profesionalnosti kao on, bili bi na svakom prvenstvu.
Da li ste Radeta viđali u Taverni, po nargilama i slično kada je dolazio igrati za reprezentaciju? Ne.
Rade je normalan momak i daj Bože da 80% reprezentacije ima samo dozu profesionalnosti kao on, bili bi na svakom prvenstvu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Zar nije huseinbasic odbijao repku da igra za njemce U21 i čekao ima li šanse ući u njihovu A Repku čak?
Mislim, sve je to isti k**** na kraju i nekako sasvim normalno ako imaš dvije opcije .
Jedan Ozil teška Osmanlija a igrao za njemce zbog karijere.
Mislim, sve je to isti k**** na kraju i nekako sasvim normalno ako imaš dvije opcije .
Jedan Ozil teška Osmanlija a igrao za njemce zbog karijere.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Šta mu je reprezentacija pomogla, bio je u Empoliju prije debija za reprezentaciju. Plus na početku nije bio standardan, jer su razni panjevi igrali prije njega.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Rade je veznjak čiji posao na terenu ne vidi svako. Pregled igre, pozicioniranje, siguran na lopti dobar i pravovremen pas.
Također jedan veliki gospodin na terenu i van njega.
Što se patriotizna tiče ne viddim razliku između njega Begovića, Spahića, Baždara, Hrgovića, Milenkovića, Burnića, Ibrahimovića itd.
Što se patriotizna tiče ne viddim razliku između njega Begovića, Spahića, Baždara, Hrgovića, Milenkovića, Burnića, Ibrahimovića itd.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Ma dobar je Rade, mislim i meni se neke stvari me svidjaju, ali sve kad se sabere normala je
Steta sto mu je krenulo sve nizbrdo u Milanu, ipak mogao je jos igrati
Meni licno najdrazi na poziciji amf gdje moze asistirati, dupli, proigrati, a i zabiti
Steta sto mu je krenulo sve nizbrdo u Milanu, ipak mogao je jos igrati
Meni licno najdrazi na poziciji amf gdje moze asistirati, dupli, proigrati, a i zabiti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nastupi u repci su mu bili na nivou cvajtasa i sporovaca, a trebao nam je biti medju glavnim i najboljim igracima.
- Beduin
- Kontakt:
Kad skontas da je srbin u pitanju, pa makar rodjen u BiH kao i njegovi preci, onda te ne moze zacuditi ovakvo nesto. Barem ne u 99% slucajeva. Razlika je samo jesi li direktan i karakteran ili hinja sa onom umiljatom facom poput Krunica.
I onda ovaj gore u isti kos stavlja Demirovica sa preko 40 nastupa za mladje BiH kategorije ciji roditelji su porojeklom iz BiH kao i niegovi preci, koji redovno dolaze u BiH i kod kuce pricaju bosanski jezik. Isti slucaj sa Dedicem, kojeg ovaj gore poistovjecuje sa Krunicem.
Kako srece pa da ima nekog zakona u sportu gdje ne mozes mijenjati reprezentacije ako si odigrao jednu zvanicnu U21 utakmicu ili U19 (jer eto ovi jos mladji uzrasti su manje bitni trenutno gdje svakako se djeca razvijaju i ne igraju toliko ozbiljan fudbal). To se pod hitno treba uvesti pa da vidimo onda koliko ce hrvati i srbi igrati za nase mladje kategorije i koje ce onda tu kalkulacije biti i premisljanja. Pisam ih sve.
I onda ovaj gore u isti kos stavlja Demirovica sa preko 40 nastupa za mladje BiH kategorije ciji roditelji su porojeklom iz BiH kao i niegovi preci, koji redovno dolaze u BiH i kod kuce pricaju bosanski jezik. Isti slucaj sa Dedicem, kojeg ovaj gore poistovjecuje sa Krunicem.
Kako srece pa da ima nekog zakona u sportu gdje ne mozes mijenjati reprezentacije ako si odigrao jednu zvanicnu U21 utakmicu ili U19 (jer eto ovi jos mladji uzrasti su manje bitni trenutno gdje svakako se djeca razvijaju i ne igraju toliko ozbiljan fudbal). To se pod hitno treba uvesti pa da vidimo onda koliko ce hrvati i srbi igrati za nase mladje kategorije i koje ce onda tu kalkulacije biti i premisljanja. Pisam ih sve.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- alan_kardec
- Kontakt:
Tačno tako, slažem se sa napisanim, a i sa onim što piše @fanatikDefanzivnivezni je napisao/la: ↑01 jan 2025, 16:44Rade je veznjak čiji posao na terenu ne vidi svako. Pregled igre, pozicioniranje, siguran na lopti dobar i pravovremen pas.
Krunić nije svjetska klasa od igrača, niti je ikad bio, on je igrač sistema, igrač zadatka, koji ako mu se sistem prilagodi i ako se on prilagodi sistemu, može biti jako koristan. Pretpostavljam da su to znali i Maldini i Boban kad su ga dovodili u Milan, a i Pioli koji ga je odlično uklopio u svoju ekipu u kojoj je Krunić bio među najstandardnijim igračima i sa kojom je uzeo titulu nakon dugo godina, a sljedeće sezone igrao i polufinale lš... To što ljudi ovdje sve gledaju kroz statistiku tj kroz golove i asiste i što kontaju da Krunić samo zato što igra u Milanu, treba da u reprezentaciji vedri i oblači, da zabija i asistira kao iz rukava, to je nešto drugo... Isto tako, to što mu je malo koji bh selektor znao naći mjesto u sistemu, ili što u bh repki možda i nema igrača koji su kompatibilni sa Krunićem, to nije njegov problem. Ne branim ga, imao je loših utakmica, ali nije sve do njega... Koliko dobar može da bude pokazao je protiv Štutgarta... Izgleda da mu je Milojević našao žicu...
Taj samfanatik19 je napisao/la: ↑29 nov 2024, 23:17Lijepo je neko ovdje napisao kada je presao u Zvezdu da ne poznaje Krunica ali zna nekog njemu bliskom i da iz tog izvora ima informaciju kako mu nista u Turskoj od prvog dana nije leglo i da je zato bio neprepoznatljiv(ocito covjek otisao uzet jos malo para i to je to).

Od mog dobrog druga sa kojim se intenzivno družim radimo zajedno, idemo na utakmice... žena je bliskim rodbinskim vezama sa Radetom i njegovom porodicom. Proljetos su zajedno bili na nekoj fešti, krštenje ili neki 18. rođendan, nzm tačno, sticajem oklonosti drug i žena sjedili za stolom sa Radetovim roditeljima. Pošto se nisu vidjeli neki duži period, pričali su o puno toga, između ostalog moj drug pitao Radetovog starog što Rade slabo igra u Feneru, šta je problem, stari mu rekao u fazonu ma pusti budalu ja mu govorio ne idi iz Italije, leži ti liga, tu si napravio ime, imaš dobru reputaciju, ako te u Milanu ne žele, možeš igrati u bar 10 drugih klubova u Italiji. On htio u Fener po svaku cijenu, dal je htio neku promjenu lige države, dal je novac u pitanju, uglavnom jako brzo se pokajao. I govori stari nije mu legla ni liga ni grad ni klub i onda kad ti nisi sa glavom skroz čist, onda i ne možeš da daš sve od sebe, navijači ga skontali, uzeli na zub i ode sve u qrac. I već proljetos se znalo da će napustiti na ljeto Fener sigurno, kao postoji par ponuda iz Italije, ali postoji i interesovanje Zvezde. Drug ga pitao kolike su procentualno šanse da dođe u Zvezdu, stari mu rekao 20/25%. Meni drug to odmah priča, ja u fazonu ma nema tu ni 1% šanse, nisam vjerovao iz prostog razloga jer su Krunićeva primanja za naše uslove ogromna, ali eto Terzić i Marin su igrali na kartu Radetovih emocija i navijačke opredjeljenosti i upalilo je...
Kolašinac, Katić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Huseinbašić, Tabaković, Hadžikić, Baždar, Burnić, Tahirović, Bajraktarević... Dakle igrači koji sada igraju za reprezentaciju BiH. Da ne pominjem one koji su igrali ranije...Beduin je napisao/la: ↑02 jan 2025, 08:31Kako srece pa da ima nekog zakona u sportu gdje ne mozes mijenjati reprezentacije ako si odigrao jednu zvanicnu U21 utakmicu ili U19 (jer eto ovi jos mladji uzrasti su manje bitni trenutno gdje svakako se djeca razvijaju i ne igraju toliko ozbiljan fudbal). To se pod hitno treba uvesti pa da vidimo onda koliko ce hrvati i srbi igrati za nase mladje kategorije i koje ce onda tu kalkulacije biti i premisljanja. Pisam ih sve.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Beduin
- Kontakt:
Ja, i?alan_kardec je napisao/la: ↑02 jan 2025, 11:42Kolašinac, Katić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Huseinbašić, Tabaković, Hadžikić, Baždar, Burnić, Tahirović, Bajraktarević... Dakle igrači koji sada igraju za reprezentaciju BiH. Da ne pominjem one koji su igrali ranije...Beduin je napisao/la: ↑02 jan 2025, 08:31Kako srece pa da ima nekog zakona u sportu gdje ne mozes mijenjati reprezentacije ako si odigrao jednu zvanicnu U21 utakmicu ili U19 (jer eto ovi jos mladji uzrasti su manje bitni trenutno gdje svakako se djeca razvijaju i ne igraju toliko ozbiljan fudbal). To se pod hitno treba uvesti pa da vidimo onda koliko ce hrvati i srbi igrati za nase mladje kategorije i koje ce onda tu kalkulacije biti i premisljanja. Pisam ih sve.
E zamisli onda u drugim reprezentacijama kako bi bilo, od ovih slabijih do onih jacih.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤